Engelli kadın engelsiz erkek evliliği ve yaşanılan sorunlar

Ben varım cnm benimde kulaktan engelim var vede bu engel ne eşim nede ailesi için hüç sorun olmadı bu zamana kadar.

Ben bir engeliniz olduğunu düşünmüyorum. Anne baba bunu sorun ederse o onların kendi engeli, kendileri bunun üstesinden gelmeli. Hiç kafanıza bile takmayın. sevdiğiniz insanla mutluysanız tamamdır.

Bir tanıdığımın ileri derecede kalça çıkığı var, çok da yakışıklı bir kocası ;) Senelerdir hiç bir sorun yaşamadılar.

Çocukken geçirilmiş havaleden dolayı işitme kaybı ve konuşma zorluğu yaşayan gelinimiz var. Bir de inanılmaz güler yüzlü bebeğimiz var :) Gelinimiz her zaman eşi için “hayattaki en büyük şansım” der.

Bahtınız güzel olsun :)

Çevremde örneginiz var.Hatta önceki evliliginden bir çocuğu bile vardı kızın. Evlendiler ve şu an bir çocukları daha oldu.Çok mutlular.Size de mutluluklar

Benim bi tanıdığım var yürümsinde sorun var kalçasından dolayı.. çok kez ameliyat olmuş ama düzelmedi. Dünya tatlısı bir kız evlendi şuan çocuk düşünüyorlar.. eşiyle arası gayet çok iyi maşallah diyeyim :)
Eşi de baya baya aşık ona..
Ve kız acayip öz güvenli.. inanın o kadar tatlı ve güzel biri ki.. yürüyüşü insanın gözüne batmıyor bile.
Hayatta herşey başımıza gelebilir.. 1 dk sonra ne olacağımız belli değil.
Çok şükür hayattasınız aileniz sevdikleriniz yanınızda.. Lütfen kendinize olan güveninizi kaybetmeyin.
Eş adayınız gerçekten insansa bunu görmez bile.. ama insan değilse engeliniz olmasa bile evlendikten sonra mutlaka başka bir kusur bulur.

Ay ne var ben kilolu bir kadınım belimde de kayma var ben de uzun yol yürüdüğümde belim ağırıyor ve merdiven çıkarken yavaş yavaş çıkıyorum ;) boşuna takma zaten sevgilin durumu biliyor başkası ne derse desin

Sizin durumda öğretmen arkadaşım var doğuştan farkedilmemis kalça çıkığı problemi var eşiyle 15 yıllık evli bir problemleri yok şükür ancak ilk başta kv istemedi sonra kocası sizi ilgilendirmez dedi şuan kb ve gelin çok iyi anlaşıyor lütfen kendinizi uzmeyin mutlu olmaya bakın

Bu konu için hiç canını sıkma.
Hangimiz engeli yok ki?
Sırf bunun için seni istemeyecek bir aile, ailesi için seni reddecek bir adamsa önceden sana gösterilmesinden daha güzel bir şey olamaz.

Canım, kalça çıkıklığı gibi bir sorunun varsa İstanbul'da tanıdığım ameliyatlarına bizzat şahit olduğum bir prof. var.Dilersen özelden iletişime geçelim her türlü yardımcı olmak için elimden geleni yaparım.Bende kendisine ameliyat olmuş biriyim.Benimde kalça çıkıklığım var.Eşimin hiçbir uzvunda herhangi bir sorun yok.Bir kızımız var.Allahıma bin şükür çok mutluyuz.Bu konu eşimle aramda hiçbir zaman açılmadı bile.Evimin temizliğinden tut çocuğumun bakımına kadar aklına gelecek her türlü işimi kendim yaparım.12 yıl bir fiil çalıştım.İnsanın kalbinde,fikrinde ve zikrinde engel olmadıktan sonra herhangi bir uzuvda engel olmuyor canım.Mutluluklar.

19 yıldır evli olan ve üniversiteye hazırlanan kızları olan bir çift tanıyorum

ben hiçbir sorun göremiyorum

hatta çoğu kişinin özendiği evlilikleri var

aşırı sosyaller ne tatilleri eksik olur ne yemeleri içmeleri gayet mutlu mesut yaşıyolar kimsede karışıp kurcalmayı

arkadaşımın kendısı tekerlıklı sandalyede memurdu.kayın pederi ilk istememiş.ama eşinde hiç bişey yok.iki tane çocukları var çok mutlular şimdi.kayınpederıde ozur dılemiş hatta on yargılı baktığı için.

Canim engelli olmayan kisi le bile evlilikte sorun yaşayanlar oluyor, bunu yaşamadan bilmezsin ama büyük bir sorun değil bence.

Bir arkadasim var emgelli..hatta o yuruyemiyor bile tekerlekli sandalyede kendisi.Ama 5 yil kadar once biri ile tanisti ve evlendiler su an cok mutlular..
Sevgi herseye yeter.

Bir komşumuz vardı hiç unutmam, yürümesinde aksama vardı biraz da topallardı. Ama o kadar çok talibi vardı ki her mahalle sakini dünürdü resmen. Hanım hanımcıktı ve kendisini eksik, yarım gibi görmüyordu. Içinde neler yaşadığını bilemeyiz tabi ama gayet özgüvenliydi. Engelsiz biriyle evlendi, şimdi çok şirin prensesi var eşi gözlerinin içine bakıyor gayet de mutlu.
Durumunuzda ben engel de göremedim, bahsettiğiniz şeyler bence hiç yürüyemeyen insanlar gibi değil mesela. Bence ilişkiniz olur, hem de çok güzel olur:KK200: Annesini babasını bacısını dayısını emmisini hiç alakadar etmez. Sizi sevmiş mi? Evet. Gerisi boş. Siz de kendinizde eksiklik hissetmeyin lütfen. Insanlar bunu fark edip sizi buradan kırmaya, vurmaya kalkışmasın. Mutluluklar :nazar:

Yarın bi gün kimin başına ne geleceği belli olmaz ,boşuna kafana takıyorsun Bence

Engelli bir kadın ile engelsiz bir erkeğin evliliği hakkında etrafında örnek olan birisi, mutlu olduklarına şahit olan birisinden güzel sözler duymaya ihtiyacım var.

23 yaşındayım erkek arkadaşım da 23 yaşında. 3 yıldır tanışıyoruz 5 aydır birlikteyiz.

Engelim ortopedik. yürümemde aksama var uzun mesafe yürüyemiyorum yoruluyorum. Ve yanında korkuluk olmayan merdiveni çıkamıyorum. Skolyoz (omurgada eğrilik) var fakat günlük hayatımı etkilemiyor hatta dışarıdan kıyafetten vs fark edilmiyor. Bilekten destekli ortopedik ortez kullanıyorum. Herhangi bir koltuk değneği vs kullanmıyorum.

Erkek arkadaşım bunları sorun etmiyor. Anne baba dışında bazı aile bireyleri ile tanıştım. İyi karşılandım sonrasında da erkek arkadaşımın davranışlarımda ve düşüncelerinde bir değişiklik olmadı fakat benim ailem benim sağlık durumumdan dolayı bu ilişkiye oldukça endişeli bakıyorlar. (Erkek arkadaşımın anne babası ile yüzyüze görüşmedik ama erkek arkadaşım durumumu bildiklerini söylüyor.)

Benim kendime güvenim her konuda tam. Bu arada devlet dairesinde memurum ve arabam var araba kullanıyorum ek bilgi olarak.

Sorum ise anne babası bu konuyu sorun eder mi? Biliyorum şuan "biz nerden bilelim tanışsan görüşsen vs" gibi yorumlar gelecek fakat ben çevrenizde bu şekilde evlenip mutlu olan çocuk sahibi olan çiftler varsa örnek göstermenizi istiyorum.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Halamin oglu da ortopedik engelli bir baynla evli.yengemin rahatsızlığı ne tam olarak bilmiyorum ama oda parmak uçlarına basarak yürüyor bizim ailemizde gayet olumlu karşılandı fiziksel engeli onlar için sikinti olmuyor tabi her evlilikte ufak tefek tartışmalar olur ama hiçbir zamn engeli bunun sebebi olmadi çünkü abim görerek ve severek evlendi bir hafta önce ikinci bebklerini kucaklarina aldılar insallah sizinde istediğiniz gibi sonuçlanır durum:)

çevremde bi örnek yok fikir verip yardımcı olmayı çok isterdim ama inşallah bi ömür mutlu olursunuz dmek için geldim :)
eğer sağlıklı düşünen bireylerse zaten sorun etmeyceklerdir çünkü bu sorun falan değil. işinin başında kendine güveni tam bi gelinden bşka ne istebilirler ki zatn :)

Merhaba, eşim engelli. Aksayarak yürüyor hastalığı sebebiyle. Baştan biliyordum gitgide kötüleşebilir bir durum üstelik. Benim eşime olan sevgim bir an olsun azalmadı ama birbirimizi tolere edebiliyoruz biz artık. Uzun mesafe yürünecekse ben giderim veya ısrar etmem gezmeye benimle gel diye yada o beni engellemez. Oğlumuzun peşinden koştururken yorulursa hiç çaktırmadan onu dinlendiririm gibi gibi. Bir an olsun pişman da olmadım

Dayimin oglu engelli. Bacaklarindan. Esi degil. Uzun zamandir evliler, cok da mutlular. Hatta torunlari bile var.
Mesele bedenimizin engelli olup olmamasinda degil bence, dusuncelerde engel olmasin.

Back
X