- 20 Ağustos 2014
- 4.982
- 4.757
- 248
- Konu Sahibi yorgunummm
-
Dinen 1 erkek 4 kadınla evlenebilir deniyor ya
Bu birini gizli kıymış diye geriye kaldı 3 diyo demek
Ama onu da saptırıyo
Eskiden kadınlar ezilirmiş, bizler gibi şanslı değillermiş
Erkek sayısı da azmış, kadınları korumak adına nikah kıyarlarmış. Maddi manevi korurlarmış
Günümüzde kadınların korunmaya ihtiyacı olmadığına göre 4 eşli sistemde yok
Konu sahibinin ablası gibi kandırılmaya müsait tipler dışında
Ablanızı bu konuda neyle denemiş ya da deniycek ne var anlamadım ben.. saçmalığın daniskası.. mirkelam ın bi şarkısı var kıvır diye benden eniştenize gitsinKizlar merhaba,
Ablam bekar, tanidik vasitasiyla birisiyle tanisti isi gucu iyi sadece biraz asiri dindar yani şeriata cok bagli her konusmasinda şeriat soyler ben soylemiyorum fln der neyse bugun ablam aradi hickira hickira agliyor neymis daha onceden bir bayan hocayla dini nikah yapmis 1.5 sene beraber yasanamislar ama 4-5 kez beraber olmuslar ben sok! eee dedim sonra kadinla ayrilmislar kadin baskasiyla evlenmis fln ablam delirmis dogal olarak nasil olur diye dinimizde 3 evlilik hak var vs. Bayagi aciklama yapmis neyse ben saydirdim kapattim ama elim ayagim titriyor sonra ablam aradi şaka yapmis beni denemek istemis dedi dahada cıldırdım dupe duz kivirmis resmen dayanamadim cocugun annesini aradim kibar bir dille anlattim kadin bana aaa oylemiymis bilmiyorum ki diyor ! Ya boyle birsey olmasa insan oglunu savunmaz mi????? İnanin suan hala titriyorum ne yapmam lazim kime ne demem lazim bana bi deyiverin .
Evet onla bile birden çok kadın yaşayabiliyoya da Ali Ağaoğlu'nun eşleri gibiler dışında.
Bazı hemcinslerimiz maalesef başka amaçlar için tercih edebiliyorlar.
Kizlar merhaba,
Ablam bekar, tanidik vasitasiyla birisiyle tanisti isi gucu iyi sadece biraz asiri dindar yani şeriata cok bagli her konusmasinda şeriat soyler ben soylemiyorum fln der neyse bugun ablam aradi hickira hickira agliyor neymis daha onceden bir bayan hocayla dini nikah yapmis 1.5 sene beraber yasanamislar ama 4-5 kez beraber olmuslar ben sok! eee dedim sonra kadinla ayrilmislar kadin baskasiyla evlenmis fln ablam delirmis dogal olarak nasil olur diye dinimizde 3 evlilik hak var vs. Bayagi aciklama yapmis neyse ben saydirdim kapattim ama elim ayagim titriyor sonra ablam aradi şaka yapmis beni denemek istemis dedi dahada cıldırdım dupe duz kivirmis resmen dayanamadim cocugun annesini aradim kibar bir dille anlattim kadin bana aaa oylemiymis bilmiyorum ki diyor ! Ya boyle birsey olmasa insan oglunu savunmaz mi????? İnanin suan hala titriyorum ne yapmam lazim kime ne demem lazim bana bi deyiverin .
Tiksiniyorum bu yobazlardan ya! Her halti ye sonra adina seriat de... Yok oyle yagma! Sanki dini bir onlar biliyor!!!
Siz o enisteye anlatin ki gecen cuma hocalardan birisi anlatti. Evet peygamber efendimiz birden cok evlilik yapmis ama neden yapmis?!! Hz Ali bir gun gelir der ki iste bilmem kimin kizi zorda kalmis kendime almak isterim uygun mu? Kesinlikle karsi cikmis. Cunku zaten peygamberin kiziyla evli ve uzerine ikinci hanimi alacakmis.Zaruri olmayan durumlarda sirf seyinin keyfine yok oyle seyler.
Sapiklar kadinlarla el sikismaz ama gizli sakli nikah yapip zinayi mesrulastirirlar kendi kafalarinda.
Yol yakinken ablan kacsin bence
resmen kıvırmış şakadan mı ağlamış ne manaaa deseydin belki sonra ben kerimcanı da tanıyorum diyecek sonra da ayyyy şaka yaptım diyecek şakacı çocuk yaaaKizlar merhaba,
ne alaka yaa o zaman evlenmekten başka çare mi yokmuş kadınları kurtarmanın yolu evlenmekten mi geçiyomuş açsalarmış bi hayır kurumu çok mu zormuş ben inanmıyorum böyle şeylere.zaten kuranda da 4 kadınla evlenebilirsin diyo bunla ilgili herhangi bi şart koşmuyo şu koşulda bu koşulda diye bişey yok şeriata kurana inanan böyle davranır kendi kendinize yorumlamayın olayları Allah herhangi bi şart koşmamış kuranda.sadece aralarında adaleti sağlayabileceksen demiş o kadar.
Bazı konularda asla değişmez,emirdir veya sünnettir diyen hocalar,bazı konularda ise gayet esnek açıklamalar yapabiliyorlar.
Efendim o zaman şu sebepten öyle uygun görülmüş falanmış filanmış.
En son bir hoca evli kadının yalnız seyahat etmesi konusunda,o zaman yollar güvenli olmadığı için caiz değildi dedi.
Fakaaat bazı hassas konularda,o zaman öyleymiş dendiği zaman kıyametler kopuyor.Ben de anlamıyorum neye göre karar veriliyor.
Bu durum da "o zaman öyleymiş" kontenjanından sayılanlardan.
zaten ne geliyosa hacı hocadan geliyo. bizim imam komşumuz var adam iki evli. birde bu durumu dine bağlayıp anlatmıyolar mı sinir oluyorumKizlar merhaba,
Sakin olmanizi rica ederim oncelikle. Ben televizyonda adamin dedigini anlattim. Evet evlenebilirsin ama illa yap demiyor dedi. Ben duydugumu anlattim kendime gore yorumlamadim. Kaldiki banane yani ben medeni kanunun uygun gordugu uzere tek eslilige inanan biriyim bilmem anlatabildim mine alaka yaa o zaman evlenmekten başka çare mi yokmuş kadınları kurtarmanın yolu evlenmekten mi geçiyomuş açsalarmış bi hayır kurumu çok mu zormuş ben inanmıyorum böyle şeylere.zaten kuranda da 4 kadınla evlenebilirsin diyo bunla ilgili herhangi bi şart koşmuyo şu koşulda bu koşulda diye bişey yok şeriata kurana inanan böyle davranır kendi kendinize yorumlamayın olayları Allah herhangi bi şart koşmamış kuranda.sadece aralarında adaleti sağlayabileceksen demiş o kadar.
iki kişi arasındaki konunun bu kadar taşması ne kadar çirkin.
hele baldız adayının , damadın annesini araması çok hadsizce bir davranış. bırakın efendim evlenecek yaştalar kendileri halletsin işlerini. adam özelini açmış ablanda yedi düvele yaymış. doğru ya da yanlış ama iki kişilik bu konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?