Eniştemden nefret ediyorum..

MLKMLK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
277
0
46
İzmir
Kızlar çok moralim bozuk ablam 5 aylık evli.. Eniştemi cok seviyordum ama eniştem evin tek oğlu olduğu için annesi eniştm evden ayrılınca depresyona girdi eniştemin anne ve babası ayrı 3 aydır ablamda kalıyordu biz hiç rahatsız etmiyorduk ablamı ama eniştemn annesi depresyndym falan diye oğlunun yanında kalmak istiyormus ablamda yeni evliyim falan diye eniştemle cok tartıştılar söylemedikleri laf kalmadı birbirlerine küfür değil ama salaksın sen gerizekalısın vs.. ablamda hep yalancısın sen adam olsanda anneni ayarlayabilsen diye ve bende hep aralarını yapmak istedim ablam enişteme kızdıgında hep enişte haklısınn sende ablamda haklı kendince diyee konuşuyorduk cünkü ben kmseyle kötü olmak istemedim ablamın mutluluğu icin evliliğin bozulmaması icin hep yapıcı oldum yıkıcı değil.. Ablamın son zamanlarında sinirleri cok bozuldu cünkü enişteme annesinin ne zaman gideceğini soruyor eniştemde hep bekle diyordu ablamda en sonunda kadının suratına acık acık kalma istemiyorum dedi ve daha neler neler..Ablamla telefonda konuştuk eniştem meğersem arkamdan konuşuyormus ablamda ben sana diorum 2 yüzlü yüzünüze gülüp arkanızdan konusuyor dedi çok üzüldüm oysaki ben onu öz abim gibi görmüştüm dertlerimi paylştım ona danıştım hatamı gördüğünde uyar benii dedimm ablamlar nişanlıyken çok iyidi ama o gülen yüzünün arkasında sinsilik varmış yarında mesaj atıcam enişteme bundan sonrada evlerine gitmeyeceğim hiç zaten 2 haftada 1 giderdim bundn sonra hiç yok.. Zaten ablamada sölemiş bundan sonra ne sen benm annemle görüş nede ben sizinkilerle sanki benim ailem birşey yaptı ona babam annem kendi oğlu gibi gördüler gündüzleri gelicekmişiz aksamları kimseyi görmek istemiyormuş takmazdım böyle şeyleri ama ablama cok üzldüm annemlere Allahtan ablama cok iyi davranıyormuş bu daha önemli bizim icin.. Sizce ben enişteme acık acık ne diyim kızlar yardım edin...

valla canım hiçbişey deme...
karı-koca arasına girilmez diye bundan derler zaten, onlar yarın bi gün iyi olur kötü olan sen olursun
ablanda benimkilerde gelmesinler madem diye sırf kaynanasından kurtulmak için demiştir napsın kız, başka çaresi kalmamıştır
eniştenin bu yüzünü görmen iyi olmuş bence, bundan sonra daha resmi davran bence ve evlilikleriyle alakalı hiç bir şeye yorum yapma derim

O kadar terbiyesiz kii ablama demiş ki inşllaah annenle baban bir gün hasta olur elime düşerde onları evden s...trlee kovalarım demiş.. Hayır ben ona hic birşey demedim birşey yapmadım ne diye arkamdan konuşuyor anlamadım

madem ablanla arası iyiymis bir sey deme bence ortalık iyice karısmasın :96:

Ablama az önce dedim ki mesaj atıcam ben sorucam derdi nee ablamda yarın git ofisine yüzüne söyle yada yarın ben geleyim beraber mesaj atalım dedi.. Zaten ne dengesizlik yapmışım merak ediyorum benim neyimi cekiomuş anlamadım ablam kaynanasına yüzsüzsün demiş eniştemde seninde kardeşin yüzsüz falan diye kelimeler kullanmış inşllh Allahından bulur

valla benzer durumda olan üyeler varsa alınmasın ama genelde eşinden ayrı olan kaynanalarla geçinmek çok zor oluyor, eşi ölümüş olsa daha iyi ama ayrılmış olanlar, vara yoğa sürekli oğullarına vicdan yaptırıyolar, ablanın işi zor valla

bence bu konuyu kapat sen canım bişey deme , allaha havale et, yoksa bu defada senin konun yüzünden tartışırlar, ablan benim kızkardeşim der, enişten hay senin kız kardeşine der...
boşver derim

Evet annesi daha önce depresyona girmiş intiharda bulunmuş eğer tekrar böyle birşey yaparsa bunun vebalini ödeyemezmiş işin garibide bu kadının 2.kocası var adamı evde bırakıo geliyor ablamlarda kalıyor ve ablam yüzüne neler dedi git anne aramız acıldı falan tek kelime etmiyor salağa yatıyor kadın

bu kadının iyileşmek için bi çabası var mı merak ediyorum

ne kadar yapıcı olmaya çalıştım desenizde evli karı kocanın arasına girmeniz yanlış olmuş bence. sonuçta eniştenizin annesi sorun yaratıyor. eniştenize ne derseniz deyin annesini bir anda kovamaz. karı koca arasında gerizekalı, salak gibi sözler hoş değil tabii.birbirlerine olan saygıları, sevgileri azalır hatta tükenir.
ablanızla belki başbaşa dertleşirsiniz bunu anlarım ama eniştenizle bu konuda fikir alışverişine girmeniz doğru olmamış. biraz zaman tanıyın. damatta olsa gelinde olsa eşin ailesiyle çok içli dışlı olmamalı.

çözüm neyse bunu ablanızla eşi bulmalı. ayrıca ablanızında eşinin sizler hakkında söylediği herşeyi size anlatmasıda sorunu büyütür. olaya ailelerin girmesine neden olur. sonuçta enişteniz. bayramda seyranda görünce selamlaşırsınız olur biter. zamanla herşey düzelebilir. evliliğin ilk zamanları zaten eşlerin birbirine ve evliliğe alışma zamanlarıdır. birde kayınvalde girince işin içine iyicedurum karışmış.ablanıza destek olun hep ama aile işlerine karışmayın.

ablan ile kayınvalidesi arasında ne geçti bilemeyiz ama
ablan'ın sinirlerine hakim olması lazım kayınvalidesine sen yüzsüzsün vede git demiş
eniştende sanırım ona istinaden sizin arakanızdan kouşmuş
ablan çok çok hatalı konuşsada neden gelip sana anlatıyorki birde diyor ofisine gidelim orda söyliyelim
bu şekilde giderse her iki tarfda birbirinden nefret eder

Ben hiç karışmadım ne zaman evde tartışma oluyor annesi yüzünden eniştem arıyor beni ablan beni cok üzüyor söyle böyle bende dinliyorumm bundan sonra hiçbir şekilde grüşmek istemiyorum ancak özel günlerde mrb mrb..

Bence sen bunları duymamış,bilmemiş ol.Herşeyi ablandan duyduğun kadarıyla biliyorsun zaten.Ablan o sinirle abartarak anlatmış olabilir.Hani demiş ya ablan,ikiyüzlü diyorum inanmıyorsunuz diye,kendini haklı çıkarmak için,senin hakkında söylenenleri bire bin katmış olabilir.Hepimiz insanız canım,her zaman doğru davranmıyoruz,hatalar yapıyoruz.Ablan her zaman haklı veya doğru diye düşünüyorsun ama kızgınlık insana herşeyi yaptırıyor.Onlar yarın unutur,güllük gülistanlık olur,sen kötü olursun.
Ayrıca kusura bakma ama hangi erkek annesine yüzsüzsün diye bağırana tepki göstermez ki ? O da sizin aileden sen sık gidip geldiğin için "senin de kardeşin yüzsüz" diye karşılık vermiştir.
Sakın ama sakın hesap sorar gibi eniştenin ofisine gitme.Bu ziyaret mutlaka tartışma ile sonuçlanacak.İşyerinde enişteni küçük düşürürsen bir daha asla telafisi olmaz.Hem ne gerek var aile meselelerini ortalığa dökmeye ? Senin bile bilmemen gereken bir mevzu,işyerinde kesinlikle dillendirilmemeli.Dediğim gibi,bence duymamış-bilmemiş ol.

Haklısın ablamda herşeyi anlatıyor bize nedenide biz hep ona sabret eşinle iyi geçin sus falan dedik fedakar ol dedik oda kendisinin hep haksız oldugunu düşündüğümüzü zannediyor bu yüzdende bakın damadınızın gerçek yüzü bu gibisinden bize herşeyi anlatıyor

canım ben enişteyle samimi olunmaması gerektiğini düşünüyorum.
benim de ablam ve eniştem var.
ayrılma noktasına gelmişlerdi ama bizden tek kişi eniştemle konuşmadı.
onlar karı koca oturup birbirleriyle konuşmalıydı ve iyi kötü ne varsa aralarında kalmalıydı.
evin bir mahremiyeti vardır, enişte baldıza, abla da kayınçoya anlatsa her şey karman çorman olur.
sonuçta elin oğlu. bak kardeşin senin hakkında böyle böyle diyor diye yalanlarla ablanın aklını da çelebilirdi.
baştan mesafe koysaymışsın keşke ama bundan sonra yaparsın artık.
sen üzme kendini onlar karı-koca nasılsa bir şekilde düzelirler.

daha çok yeni evli
zamanla oturur eniştenle senin aran
ablanın anlattıklarına karşı eniştene cephe alma
aynı şeyleri bizde yaşadık
ablamla eniştem 3. kişi yüzünden yada kendi aralarında tartışırlardı
bize anlatırdı ister istemez enişteme olan bakış açım değişirdi
ama öyle değilmişşş gerçekten
hep ablalarımız haklı olmuyor !!
şuan bi abi gibi benimsiyorum

Bence hiç birşey deme!Herkes iyi olur bir sen kötü olursun.Ayrıca desen bile laf kalabalığı olacaktır bir söyleyip bin işiteceksin değmez.

Bence de hiçbir şey deme boşver kavgada bi an üste çıkmak için öyle demiştir.

Ama ablanın da bunu hemen gelip sana yetiştirmesi hiç hoş değil bence. Yani ben olsam kocamla kardeşimin arasını bozmamak adına bunu saklardım. Ha, kardeşimi orda sonuna kadar savunurdum ona tek laf ettirmezdim bi daha ama kardeşime de gidip sana böyle böyle dedi diye söylemezdim. Çünkü yarın bi gün onlar her şeyi unutcak ama sen bunu hiç unutmıycaksın gönül koyacaksın ister istemez, el oğlu çünkü kardeş gibi olmuyo ki. Abine ablana ne kadar kızarsan kız unutabiliyosun her şeyi ama bu enişte.

Gelelim diğer laflarına, yok annenle baban elime düşsün falan. Ne çirkin laflar ya. Ben olsam eniştemle arama mesafe koyardım mümkün olduğunca konuşmazdım ve sanırım bu olaylar soğuyuncaya kadar evlerine gitmezdim. Ama yarın bi gün çocukları olucak mecbur görüşüceksin. O yüzden sen bişey deme şimdi ona daha da çıkmaza girmesin her şey. Ablan da çok olgun değil sanırım ikinizin aranızı açacağını hesap etmiyor mesajla ya da ofisine gittiğinde. Sen sadece resmi ol eniştenle ve hiçbişeyini anlatma ona.

O kadar çok da kafana takma

İlgilenmiyorum artık.. Eniştem benim erkek arkım hakkında bile ileri geri konuşmuş bazı seylerde kompleks yaptı farkındayım benim bildiğim gerçekleri yalanladı nişanlılardı hakkında yanılmadım aileme anlattım ama ailem yanlış düşündüğümü sölemişti kendini erkenden belli etti..Karışmıyorum ablam gelip birşey anlatsa bile sadece dinleyeceğim yorum yapmayacağım çok haklısınız onlar iyi olur 3.kişi kötü olurr

Uzaktan ve sadece anlatılanlarla konuşmak çok zor fakat burada ablanın hatası diğer olayın muhattaplarından daha çok bence.. Bir kere her iki taraf içinde ailenin istenmediği bu kadar açık söylenmememli. Oturup olgunca çözümler aranmalı. Adamlığına laf atmamalı hanımlar eşlerinin ki bizim anlamayacagımız kadar hassas bir konu bu onlar için sanırım ki her defasında bu kelime için olaylar çıkıyor birçok kişide.. Ayrıca gerçekten ablanızın bu kadar açık bir şekilde olanları ve eniştenizin düşüncesini size anlatmasını pek anlamadım, kıskançlık söz konusu olabilir mi diye düşünmeden edemedim.Ben olsam eşim kardeşim için öyle dese, bunu kardeşime demekten utanır ve saklardım söylenilenleri.

Sizin yerinizde olsam asla ne enişteme bu konu hakkında soru sorardım nede ikisinin arasına girerdim.. Ablam sıkıntılarını anlattığında sadece dua etmekle yetinirdim, yorum asla yapmazdım.

İnşaallah en kısa zamanda çözülür ve sizin gönlünüzde feraha erişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…