enişteyle evlenmek

ben konuşmadım annem konuşmuş bizzat annemde bu tarz bir soru sormuş ve kendisi kafasının çok karışık olduğunu söylemiş ama istekliymiş tavırlarından .ailesi de olaya sıcak bakıyormuş

şahit olduğum bir olay var ki; anlatmadan geçemiyeceğim. çok yakın bir akrabamda benzerini yaşadık.
kızın adına ayşe diyim, annesinin ikinci evliliğiydi, ergenlikte üvey babayla geçinemediği için sıkça teyzesinde kalıyordu, en büyük yeğenle arasında 5 yaş var.
teyze ile enişte kaçarak evlenmiş, hatta bir fotoğraf var, teyze ile enişte yeni evli ablasına gelmiş bahçedeler. ayşe ortada, anne ve üvey baba arkada, teyze ve enişte önde.
teyze hep ayşeye sahip çıkıyor, enişte ayşeyi askerlik arkadaşı ile tanıştırıyor,arkadaşın adı ali olsun. yaşa falan bakmadan ali ile ayşe evleniyor. bir oğlu oluyor. geçinemiyorlar ayrılıyorlar, bu arada teyze hastalanıyor
ve 40 yaşlarının başında iyileşemiyor ölüyor,
ayşe oğluyla hala orda. teyzeyi gömüyorlar, mezarlıktan geliyorlar, ayşe eniştesine sarılıp ağlıyor. işte o zaman eniştenin kafasına diinnnk ediyor, ben niye ayşeyle evlenmiyim ve evleniyorlar, tabiki aile sülale birbirine giriyor. mutlu oldular mı hayır. şuanki durumlarını bilmiyorum, çünkü ben de görüşmüyorum.
ben bunların büyük bir kısmına şahit oldum, bebeklik dönemim hariç çünkü ayşe benden büyük.
anlaşılır anlatmaya çalıştım, öyle detaylar var ki uzun olur diye es geçtim, aklınız oynar.
ben bu olaya şahit olduktan sonra, artık hiçbirşeye şaşırmıyorum.

ıyyyy ne mide var insanlarda nasıl bir inanç nasıl bir mantık var anlamış değilim!!

Aynı karından çıkmış sonuçta, baldız da olur dedi herhalde. İğrenç.

OHAAA YAA

hadi aradan yillar gecmis olsa neyse, kadin oldukten bir kac ay sonra evlenme teklif ediyorsa ben bunda kotu niyet ararim.
evliyken de o gozle bakmis demek ki.

bir sürü anonim türküde baldız enişte olayı var
yaşanmayacak iş değil, gözlerden ırak bir yere taşınınca kimse bilmez
de
vicdanları biliyor o ne olacak
orası da beni aşar

Sanki dünya o kadar kücükki, bir mahalle kadar ve baska kadin veya baska erkek yok. Cahillik, cehalet, yobazlik ne dersen de. Kendilerine güvenmeyen insanlarin yaptiklari sacma sapan seyler iste.

garıp bı durum kınamıyayım nedesek boş ınsanlar garıplestı nasıl ynge kaynıyla evlenıyorsa enıstede baldızla allahım dusman basına verme cokk kotu bı durum nesedek boş...

Teyze iken üvey anne olacak.
Enişte iken üvey baba olacak,teyzenin çocuğu olduğunu varsayarak..
Başka evlenebileceği bir hanım bulamazken neden teyze?
Her ikisinin de çocuklari var başka hanım bulmuşlar adama ama kabul etmemiş çocuklarına daha iyi bakar düşüncesiyle teyze seçiliyor bence

Karısı öleli birkaç ay olmuş ve adam çocukları için baldızıyla evlenmek istemiş...masal anlatmasın adam, bu iğrenç zihniyeti midesi kaldırıyorsa evlenir.
Bunlar tamamen eski kafadan kaynaklanıyor çünkü onların yasitlari bu olaya hep sıcak bakıyorlar

Evet dinen bir sakıncası yokmuş

Her ne koşulda olursa olsun böyle bir evlilik cidden mide bulandırıcı.
Bir teyze zaten yeğenlerine bakar .
Evlilik sadece çocuk bakımı,temizlik vs değil ki.Aynı yatağa girecekelr.Daha önce ablasıyla beraber olmuş bir adamla aynı yatağa girmeği kaldırabilecekse yolları açık olsun.

doğuda çok anormal değil bu tarz durumlar.kadın kadındır erkek erkektir mantığı hakim.eniştende olsa o erkek,kuzeninde olsa o erkek hatta abinde erkek kadın olarak kendini sakınacaksın mantığı yani.evet herkesin kabul edeceği birşey değil ama olmayan şeyler de değil.ensest grubuna girmiyor.birbiriyle akraba olmayan iki insan sonuçta ve inanın tahmininzden çok var bu tarz evlilikler

bu hikaye bana yakında okuduğum bir kitabı hatırlattı.ismini veripte heyecanı öldürmeyeyim.mutlaka okuyan birileri olacaktır.zira bugünlerde bu kitap çok popüler

evliliğin gerçeklerşmesi durumunda baldız ablasını abla olarak değil de kocasının ilk eşi olarak konumlanacaktır.her şeyde de kendisine rakip olarak görecektir.tartışmalarda,sinirli bir şekilde önceki eş ile kıyaslansa merhum ablasına karşı olumsuz duygular besleyebilir.evin içinde iki kişi değil de merhumlarla birlikte dört kişi olacaklardır.riskli bir durum,bu evliliğin başarısız olması başarılı olmasından çok daha büyük bir ihtimaldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…