ben konuşmadım annem konuşmuş bizzat annemde bu tarz bir soru sormuş ve kendisi kafasının çok karışık olduğunu söylemiş ama istekliymiş tavırlarından .ailesi de olaya sıcak bakıyormuşSizin kibirli olduğunuz gibi bir çıkarımım yok. Hepimizde var bu kibir. O yüzden genel bir dikkat edelim diye, hatırlatma mahiyetinde idi yorumum, kendime de...aaa bunu nasıl yapar, ben asla yapmazdım gibi düşünler hepimizde oluyor.
Ablayla konuştunuz mu peki? Emin misin, yapabilir misin tarzında? O ne derdi bende merak ettim.
Ama ortak çevrenizden bu konuyu açmak isteyenler olursa, fırsat vermeyin bence. Herkes kendi işine, kendi yalnışına baksın.
şahit olduğum bir olay var ki; anlatmadan geçemiyeceğim. çok yakın bir akrabamda benzerini yaşadık.
kızın adına ayşe diyim, annesinin ikinci evliliğiydi, ergenlikte üvey babayla geçinemediği için sıkça teyzesinde kalıyordu, en büyük yeğenle arasında 5 yaş var.
teyze ile enişte kaçarak evlenmiş, hatta bir fotoğraf var, teyze ile enişte yeni evli ablasına gelmiş bahçedeler. ayşe ortada, anne ve üvey baba arkada, teyze ve enişte önde.
teyze hep ayşeye sahip çıkıyor, enişte ayşeyi askerlik arkadaşı ile tanıştırıyor,arkadaşın adı ali olsun. yaşa falan bakmadan ali ile ayşe evleniyor. bir oğlu oluyor. geçinemiyorlar ayrılıyorlar, bu arada teyze hastalanıyor
ve 40 yaşlarının başında iyileşemiyor ölüyor,
ayşe oğluyla hala orda. teyzeyi gömüyorlar, mezarlıktan geliyorlar, ayşe eniştesine sarılıp ağlıyor. işte o zaman eniştenin kafasına diinnnk ediyor, ben niye ayşeyle evlenmiyim ve evleniyorlar, tabiki aile sülale birbirine giriyor. mutlu oldular mı hayır. şuanki durumlarını bilmiyorum, çünkü ben de görüşmüyorum.
ben bunların büyük bir kısmına şahit oldum, bebeklik dönemim hariç çünkü ayşe benden büyük.
anlaşılır anlatmaya çalıştım, öyle detaylar var ki uzun olur diye es geçtim, aklınız oynar.
ben bu olaya şahit olduktan sonra, artık hiçbirşeye şaşırmıyorum.
OHAAA YAA
hadi aradan yillar gecmis olsa neyse, kadin oldukten bir kac ay sonra evlenme teklif ediyorsa ben bunda kotu niyet ararim.merhaba kızlar size bişey danışıp fikirlerinizi almak istiyorum konunun aslında benle alakası yok ama duyduğumda kulaklarıma inanamadım aklım almadı .Bir kaç ay öncesinde bir tanıdığımı kaybettik onun kızkardeşinin eşide yıllar önce hayatını kaybetti şimdi duyduğum şeyse ölen kadının kocası baldızına evlenme teklif etmiş ve oda ciddi ciddi kabul etmeyi düşünüyor bu nasıl olur ?
kayınbirader kim oluyordu benim beyin iflas ettiinsan nasıl o gözle bakabilir ki? hadi diyelim evlendin ablanın eşyaları ablanın yatağı ne biliyim garipama şundan iyidir
Her ikisinin de çocuklari var başka hanım bulmuşlar adama ama kabul etmemiş çocuklarına daha iyi bakar düşüncesiyle teyze seçiliyor benceTeyze iken üvey anne olacak.
Enişte iken üvey baba olacak,teyzenin çocuğu olduğunu varsayarak..
Başka evlenebileceği bir hanım bulamazken neden teyze?
Bunlar tamamen eski kafadan kaynaklanıyor çünkü onların yasitlari bu olaya hep sıcak bakıyorlarKarısı öleli birkaç ay olmuş ve adam çocukları için baldızıyla evlenmek istemiş...masal anlatmasın adam, bu iğrenç zihniyeti midesi kaldırıyorsa evlenir.
Evet dinen bir sakıncası yokmuşEvet var benimde tanıdıklarım hepside çoçuklar yetim kalmasın kafasıyla evleniyor ben hayatta istemem böyle birşey hatta birisi evlenecekken ayyy hangi dinde var dedim eşim kolumu dürterek islam dininde dedi bende ağzımı açmıyorum birdaha
dimi...
bu dünyada ne kimseye güveniyorum, ne de bir olaya şaşırıyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?