Enteresan bir yurtdışı ülkesinde projeye gitmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
su aralar bir kadin gazeteci-yazar esi yuzunden turkiye hindistan arasi mekik dokuyor. fotograflarina baktikca ben hasta oluyorum. hindistan'i listenden cikarmani tavsiye ederim. yurtdisinda yasiyorum, iki hintli arkadasim ailelerini ziyaret icin farkli zamanlarda hindistan'a gittiler, ikisi de hasta oldu. birisi 1 ay hastanede yatti. digeri 1 haftadir hasta, ne zaman duzelir bilemiyorum. bunlar 40'li yaslarda kadinlar, orada dogup buyumusler ve 15 yildir baska bir ulkede yasiyorlar.
diger ulkeler hakkinda bilgim yok, yanlis yonlendirmek istemem. hayirlisi olsun.

ÇÜnkü kokuyor.:KK70::KK70:

Bakalım gönderdim CVmi ne çıkacak merak ediyorum :D

Mardin
Göbeklitepe
Alman arkeoglar hayatlarını orda harcadı.
Kazılar devam ediyor, güncel belgeselleri mevcut.
Araştır, azcık insanlık tarihi konusunda bilgi edinirsin en azından.
Yurtdışına çıkıp, hesap işlemleriyle uğraşmana da gerek kalmaz.
Mardin güvenli, çünkü arkeolojik kazılar var :KK66:

Çok yakın
Daha uzak olsun
Ayrıca Türk kültürü zaten o her zaman gidilir Mardine :27:

Meksika'ya gel :))

Olsa hemen, yine çok ilgimi çeken bir ülke :)
Ama yoktu malesef şu anlık
Bu arada "gel" derken hayırdır sen Meksida mısın şu an :KK57:

su aralar bir kadin gazeteci-yazar esi yuzunden turkiye hindistan arasi mekik dokuyor. fotograflarina baktikca ben hasta oluyorum. hindistan'i listenden cikarmani tavsiye ederim. yurtdisinda yasiyorum, iki hintli arkadasim ailelerini ziyaret icin farkli zamanlarda hindistan'a gittiler, ikisi de hasta oldu. birisi 1 ay hastanede yatti. digeri 1 haftadir hasta, ne zaman duzelir bilemiyorum. bunlar 40'li yaslarda kadinlar, orada dogup buyumusler ve 15 yildir baska bir ulkede yasiyorlar.
diger ulkeler hakkinda bilgim yok, yanlis yonlendirmek istemem. hayirlisi olsun.

Teşekkürler bana nedense sempatik geliyor :)
Çok mistik buluyorum :)

Ya bu Hintliler cidden kokuyor. Yemeklerinin baharatı çok pis kokuyor ve üstlerine siniyor onu biliyorum da, hijyen bakımından tanımıyorum onları. Ama hep merak etmişimdir, Hindistan da ülke olarak bu kadar kötü kokuyor mudur diye insanlarından ötürü. Ben Hindistan için risk alamazdım ya, al sareni evde giy hevesini al. :)

Bakalım gönderdim CVmi ne çıkacak merak ediyorum :KK70:

Çok yakın
Daha uzak olsun
Ayrıca Türk kültürü zaten o her zaman gidilir Mardine :KK53:

Olsa hemen, yine çok ilgimi çeken bir ülke :)
Ama yoktu malesef şu anlık
Bu arada "gel" derken hayırdır sen Meksida mısın şu an :KK57:
Yok değilim de, bize yakın diye şeettim, benimsedim. :D bir de belki hatırlıyorsundur, İspanyolca'ya ve Meksika'ya çok ilgi duyuyorum. 2 kere gittim, yine gitmek istiyorum. Böyle şehirlerini keşfetmek, dillerini öğrenmek... :KK200:

Mardin Göbeklitepe
Bir araştır Google'dan rezil oldun zaten.
İlk insanın bulunduğu yer, ilk uygarlık

Mayaları önersem uçarak gidersin, çünkü Güney Amerika'da

Sen yurt içinde kal bence, bu cahillikle açılma başka kıtalara, çünkü afallarsın

Hakaret etmedim, iyi niyetimle yorumumu yazdım.

Ya bu Hintliler cidden kokuyor. Yemeklerinin baharatı çok pis kokuyor ve üstlerine siniyor onu biliyorum da, hijyen bakımından tanımıyorum onları. Ama hep merak etmişimdir, Hindistan da ülke olarak bu kadar kötü kokuyor mudur diye insanlarından ötürü. Ben Hindistan için risk alamazdım ya, al sareni evde giy hevesini al. :)

Yok değilim de, bize yakın diye şeettim, benimsedim. :KK70: bir de belki hatırlıyorsundur, İspanyolca'ya ve Meksika'ya çok ilgi duyuyorum. 2 kere gittim, yine gitmek istiyorum. Böyle şehirlerini keşfetmek, dillerini öğrenmek... :KK200:

Hahaha şimdiye kadar birkaç hintli tanıdım kokmuyorlardı, bir tanesiyle baya yakındık zaten biliyorsundur :D

Ama bir kez oldu o kokuyu aldım, önümden geçiyorlarmış sonradan anladım kokunun onlardan geldiğini :)

Bu arada Meksika da çok tehlikeli diyorlar, bilemiyorum mesela Amerikan büyükelçiliğinin yayınladığı bu bölgelerle ilgili uyarılar vardı ya. Her ülkeye yazı yazmışlar Meksikaya harita çıkartmış adamlar tek tek :D

Mardin Göbeklitepe

Sen yurt içinde kal bence, bu cahillikle açılma başka kıtalara, çünkü afallarsın

Çok iyi niyetliymiş yorumunuz :KK70:

Sorununuz nedir bilmiyorum ancak rezil olduğumu düşünmüyorum

Ee yani insanların ilk yaşadığı yerse napayım? Bilmediğimi nereden anladınız bilmiyorum ama benim istediğim yurt içi değil.

Ben tamamen farklı bir kültüre maruz kalmak, keşfetmek istiyorum :KK53:

Neyse ne herkes anladı zaten, uğraşmayın benimle

Son düzenleme:
Mardin Göbeklitepe

Acaba derdin ne? Anlatsana biraz :işsiz:

Mardin Göbeklitepe

Ayrıca ben kibledim bayılırım senin gibileri kiblemeye ;)

Bundan yedi sene önce universite son sınıftayken Aiesec sinavina girmis başarılı olmustum. Mumbai'de yanlis hatirlamiyorsam Dell firmasinda uc aylik bir stajdi. Ama babam korktugu icin göndermedi oraya. Hala icimde sizidir inanin. Simdiki aklim olsa dinlemez giderdim.
Bu arada Tayland cok cok guzel bir ulke. Phuket ve adalar ayri dunya zaten de ben Bangkok'u da cok sevmistim. Dediğiniz gibi Avrupa Abd daha kolay noktalar...
Yerinizde olsam ama Hindistan ama Singapur mutlaka giderdim bir yere. Erasmus ogrencisiydim on yil gecti uzerinden ama hala özlüyorum o zamanlari...

Hahaha şimdiye kadar birkaç hintli tanıdım kokmuyorlardı, bir tanesiyle baya yakındık zaten biliyorsundur :KK70:

Ama bir kez oldu o kokuyu aldım, önümden geçiyorlarmış sonradan anladım kokunun onlardan geldiğini :)

Bu arada Meksika da çok tehlikeli diyorlar, bilemiyorum mesela Amerikan büyükelçiliğinin yayınladığı bu bölgelerle ilgili uyarılar vardı ya. Her ülkeye yazı yazmışlar Meksikaya harita çıkartmış adamlar tek tek :KK70:

Evet, Meksika suç oranının yüksek olduğu tehlikeli bir ülke. Doğruya doğru. Ama Şahsen ben 3. dünya ülkelerine meraklı olduğum için hala sempati duyabiliyorum. :)

Evet, Meksika suç oranının yüksek olduğu tehlikeli bir ülke. Doğruya doğru. Ama Şahsen ben 3. dünya ülkelerine meraklı olduğum için hala sempati duyabiliyorum. :)
Ay ben gitmek istemezdim oraya kesip atarlar bir köşeye, veya sadece kesip atsalar kim bilir başına neler gelir :KK17::KK17:

Çok iyi niyetliymiş yorumunuz :KK70:

Sorununuz nedir bilmiyorum ancak rezil olduğumu düşünmüyorum

Ee yani insanların ilk yaşadığı yerse napayım? Bilmediğimi nereden anladınız bilmiyorum ama benim istediğim yurt içi değil.

Ben tamamen farklı bir kültüre maruz kalmak, keşfetmek istiyorum :KK53:

Neyse ne herkes anladı zaten, uğraşmayın benimle
Kültürünüz nedir? Oryantalist misiniz yoksa red kit?
Bilelim ki, farklısı konusunda tavsiyede bulunalım

Bundan yedi sene önce universite son sınıftayken Aiesec sinavina girmis başarılı olmustum. Mumbai'de yanlis hatirlamiyorsam Dell firmasinda uc aylik bir stajdi. Ama babam korktugu icin göndermedi oraya. Hala icimde sizidir inanin. Simdiki aklim olsa dinlemez giderdim.
Bu arada Tayland cok cok guzel bir ulke. Phuket ve adalar ayri dunya zaten de ben Bangkok'u da cok sevmistim. Dediğiniz gibi Avrupa Abd daha kolay noktalar...
Yerinizde olsam ama Hindistan ama Singapur mutlaka giderdim bir yere. Erasmus ogrencisiydim on yil gecti uzerinden ama hala özlüyorum o zamanlari...

Evet evet aynen ben de ve çok iyi anlıyorum, özlüyorum o zamanları :)
Hem toplumsal projelerin gelişmesi, o ülkenin gelişmesinde katkın oluyor hem de yeni bir kültür öğrenmiş oluyorsun
Bu başvurduğum çok yakın Mumbaiye hatta Mumbaide de kadın hakları&kadınların topluma kazandırılması ile ilgili bir proje var

Açıkçası ben hiç endişeli değilim desem yalan olur ama zaten güzelliği burada biraz endişe, aksiyon, heyecan :)

Hahah al işte sen de bendensin sevde, bana macera gibi geliyor, herkes korkuyor falan ama :)
Orada olsam kalk geçelim sınırı derdim sana :D

Ay ben gitmek istemezdim oraya kesip atarlar bir köşeye, veya sadece kesip atsalar kim bilir başına neler gelir :KK17::KK17:

Bunları çok duydum, Meksikalı arkadaşlarımdan duydum hem de, gerçek yani
Turistlere yansımıyor diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum
Onun dışında çok güzel bir ülke

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X