- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
Kültürünüz nedir? Oryantalist misiniz yoksa red kit?
Bilelim ki, farklısı konusunda tavsiyede bulunalım
Bence artık uzatmayalım
Ban yemek istemiyorum, keyfim yerinde :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kültürünüz nedir? Oryantalist misiniz yoksa red kit?
Bilelim ki, farklısı konusunda tavsiyede bulunalım
Velvette canım sakın polemiğe girme. Şu kadar eğlenceli güzel konu nasıl baltalanır yerini arıyor millet. Sen görmezden gel.
Neyse ki layığını bulmuş sağolsun adminlerVelvette canım sakın polemiğe girme. Şu kadar eğlenceli güzel konu nasıl baltalanır yerini arıyor millet. Sen görmezden gel.
Şaşkınım![]()
Ben de kore yazacaktim ama olmuyormuş. Yine de içimde kalmasın.
Neyse ki layığını bulmuş sağolsun adminler![]()
Güney Afrika'yı da bırakayım şuraya.
Kafalar bir dünya. Siz sanki ülkemizin güzelliklerini gördünüz mü de yurtdışı istiyorsunuza gelecekti konu birazdan. Yahu insan istediği yeri de mi izin alıp öyle isteyecek. Başka bir dilin konuşulduğu, bambaşka bir dünyaya gitmek istiyor insan belki.
Kibci başıyım adminler seviyor benikoreye dair denediğim tek şey yukgaejang :) sevmiştim ama :)
Senin etkili, beli bükülmez KİBler in sağolsun
Var var aklımda o da, gerçi bu aralar çok karışık ama bizim ülkemiz hep karmaşık alışkınız![]()
Konuyu ben de baltalamış sayılır mıyım bilmiyorum ama Erasmus burs programıyla sadece Avrupa ülkelerine gidebiliyorsunuztabi uzak doğu latin amerika gibi yerler için ayrıca burs programları var araştırın ve gidin mutlaka bence de
![]()
Kibci başıyım adminler seviyor beni![]()
Konuyu ben de baltalamış sayılır mıyım bilmiyorum ama Erasmus burs programıyla sadece Avrupa ülkelerine gidebiliyorsunuztabi uzak doğu latin amerika gibi yerler için ayrıca burs programları var araştırın ve gidin mutlaka bence de
![]()
bende oyle biliyorum,erasmus burs/staj programi AB ile sinirli.
Konu sahibi,Hindistan`a gitme hayallerin varsa Aiesec denemelisin,okuyanlara/mezunlara staj imkani sagliyor -en azindan bizim zamanimizda mezunlari da yolluyorduk staja -
Hindistan`da cok kolay is/staj imkani bulursun Aiesec vesilesiyle,masallah zaten cok cok fazla gelende vardi zamaninda Turkiye`ye..
Ben Hindistan`i tercih eder miydimBolgesine gore degisir,cok genis bi cografya ve bazi yoreleri cidden cok tehlikeli ve pis.
Erasmusla gidebilecegini sanmiyorum ama iyi bi Aiesec ofisi ve takimiyla calisirsan bu konuda deneyimli olduklari icin ve guzel baglantilari oldugu icin bikac ay icinde gidebilirsin ama sunu belirteyim bursla filan degil..Bildigin calisip ekmegini tastan cikaracaksingittigin staj modeline gore orda kalma suren degisir,gelisim stajlari yani sosyal bazli stajlar 3 ay kadar suruyor,maksimum 6 ay..teknik stajlar ise daha uzun sureli.
kimi firma /kurulus maas verebilir kimi kurum ise yeme-icme barinma ve cok az bi cep harcligi vermeyi kabul edebilir.
bizim zamanimizda Turkiye`ye gelenlerin vize islemlerini/kalacak yeri/yabancilar polisinde isleri vs. biz ayarliyorduk,hangi ulkeye gidersen git,gittigin ulkenin aiesec ofisi bu konuda sana yardimci olacaktir.
Hindistan'ı eleyin bence.
Bizim ülkemiz insanlarının tahammül edebileceği şekilde değil oradaki yaşam.
Pisliği, kokusu, yemekleri hatta suyu bile mide bulandırıcı.
Turist olarak bile cesaret edemedim, siz birkaç ay diyorsunuz.
Ama diğer saydığınız asya ülkeleri size faydalı olabilir, özellikle Güney Kore imkanı varsa düşünün.
Mardin Göbeklitepe
Bir araştır Google'dan rezil oldun zaten.
İlk insanın bulunduğu yer, ilk uygarlık
Mayaları önersem uçarak gidersin, çünkü Güney Amerika'da
Sen yurt içinde kal bence, bu cahillikle açılma başka kıtalara, çünkü afallarsın
Hakaret etmedim, iyi niyetimle yorumumu yazdım.
erasmus stajlarını okurken yapabılırsınız(lisans donemınde oluyor bıldıgım kadarıyla), ama o tarz ulkelere degıl de genelde avrupaya gıdılır tum yazısmalar sıze aıttır okulu ayarlamak vs.. mail yoluyla hersey halledılıyor...Kızlar merhaba
Benim yurtdışını kazansam da gidebilmek için 9 ayım var nereden baksanız.
Bu arada da bir arkadaşımdan öğrendim böyle Erasmus stajları varmış.
Enteresan bir ülkeye gitmek istiyorum. Uzak, egzotik. Birkaç aylığına.
Ben böyle farklı ülkelere bayılırım :)
Mesela Hindistan, Singapur, Peru gibi ülkeler buldum.
Sosyal projeler var, alanımla ilgili olmasa da mesela Türkçe/İngilizce öğretmek, kadın hakları, insan hakları gibi ya da uluslararası ofiste çalışmak gibi.
Hiç böyle bir şey yapan oldu mu aranızda?
Bu arada mastera başlamadan önce bazı lisans derslerimi tekrar etmem gerekiyor, unuttum bir kısmını
Hem onlara çalışıp, hem yurtdışında böyle bir yerde staj yapsam yürütebilir miyim bir arada?
Bir de oradan başvurularımı yapmam zor olur mu, hani bir belge bir şey isteseler uzakta olurum
Tavsiyeleri bekliyorum![]()
Mardin Göbeklitepe
Bir araştır Google'dan rezil oldun zaten.
İlk insanın bulunduğu yer, ilk uygarlık
Mayaları önersem uçarak gidersin, çünkü Güney Amerika'da
Sen yurt içinde kal bence, bu cahillikle açılma başka kıtalara, çünkü afallarsın
Hakaret etmedim, iyi niyetimle yorumumu yazdım.
ay hindistanda kaybolsan seni bulamayız, kim kaybettiye gidersin
mesela şunu iştah açıcı güzel bir belgesel diye bloombergte yüzellimilyon kere koydular ama zaplarken bile insanın midesi bulanıyor yaw
erasmus stajlarını okurken yapabılırsınız(lisans donemınde oluyor bıldıgım kadarıyla), ama o tarz ulkelere degıl de genelde avrupaya gıdılır tum yazısmalar sıze aıttır okulu ayarlamak vs.. mail yoluyla hersey halledılıyor...
zaten yıllık bellı bır kontenjan ayrılır, her ulkenın her okulun kontenjanı bellıdır.....
o tarz ulkeler sıze pek bırseyde katmaz cunku gelısmıs ulkeler degıller ve orada ıngılızce yogun kullanılmıyor, ama gönüllülük esasına göre işlerde çalışabilirsiniz yada o tarz projelerde görev alabılırsınız....
sıze tavsıyem mumkunse almanya ıngıltere gıbı ulkelere gıtmeyı deneyın.
Daha geçen hafta singapura gittim. Çok pahalıydı haberiniz olsunben Çin'de yaşıyorum. Burayı tavsiye edebilirim size. Enteresan keşifler yapmak istiyorsanız shanghai dışında bir şehri tercih edin derim. Zira shanghai ın istanbuldan bir farkı yok .hakkınızda hayırlısı olsun
Singapur ve Peru belki ama Hindistan'ı düşünmezdim. Gerçekten çok pis, merkezi birkaç yer dışında bizim yaşamamız için çok zor. Kesinlikle böyle bir şeyi denemelisin. Yurtdışında bulunmak, hele ki çalışmak ve belli bir süre geçirmek mükemmel bir deneyim.
Dünyanın tadını alan bir daha vazgeçemez. Sizin için de öyle olacağına eminim.
İleriki hayatınızda da size çok şey katar. Esnek olursunuz, problemlere anlık çözümler üretebilir, pek çok çeşit insanı olduğu gibi kabul edebilirsiniz.
Tek görüşüm, ben sizin yerinizde olsa idim daha farklı bir ülke seçerdim. Mesela ikinci bir dil öğrenebileceğim, bana da yeni bir yabancı dil katabilecek, kültürünü merak ettiğim, dilini ileride kullanabileceğim.
Sonucu bildirin, merakla takip edeceğim. :) Kolay gelsin..