epidural korkusu

1 ay önce epidural sezeryn doğum yaptım.
Ne sakat kaldım,ne baş ağrım oldu.
Çevremdede olan kimseyi duymadım.
Kötü olasılık herşeyde var.
Bu korkular normal.
Bende deli gibi araştırdım korka korka.
Sonuç,bebeğim yanımda mışıl mışıl uyuyor bende burda yorum yazıyorum şükürler olsun.

Geçen ocakta Epidural sezaryen ile doğum yaptım. Hala yürüyorum. Tanıdıklarım da bir kısmı benim gibi doğum yaptı. sakat kalan görmedim. Haberlerde falan da duymadım. Bilakis bu aralar haberlerde normal doğumda kollarında sinirleri hasar gören bebekler var hep...

Yaa iğne vurulurken kıpırdarsan ve iğne yanlış yere yapılmış okursa o risk var oda çok zor işin ehli insanlar bunu günde o kadar çok yapıyorlar ki o riski yok sayıyorlar zaten.Bende epiduralden şöyle korkuyorum bilincim yerinde beni kesip biçecekler kan görünce bile fenalaşan bi insanım kalp krizi geçiririrm gibi geliyor

Hah tam bana gore bir konu,gebelik bolumunde actigim benzer seylere cevap alamamistim.kapanir nasil olsa diye buraya da acamamistim.. zorunlu olarak sezeryan olmam gerekiyor benim de,bu hafta ici olacagim.. ve ben de cok korkuyorum spinalden. Ayaklarimi hadi hic hissetmezsem,bebekle ilgilenemezsem,sut hemen gelir mi,bas agrisindan gozum hic bisey gormezse vs vs.. ama en korktugumda,ayaklarimi hissetmemek meselesi. Hadi igne sinir tahribati yaratirsa
Ya kizlar kolay diyosunuz da, oncesinde de bilmedigimiz icin baya bi korku yasiyoruz yani...

Korkmayın. .bende 5 ay olacak spinal sezeryan oldum. Şükür çok rahat oldu. İlk sezaryanda komple uyutulmuştum. Kesinlikle sipinal.. hem bebeğin çıkışı herşeyi unutturuyor insana..

Epidural doğumlarda önünüze bir perde geriliyor heryeriniz yemyeşil örtü altında kalıyor hiçbirşey görmüyorsunuz kesinlikle =) Kesilip biçilme hissi de hiç olmuyor sadece dokunuşları hissediyorsunuz sanki birinin parmakları karnınızda geziyor gibi hatta ameliyatın başlayıp başlamadığını bile anlamıyorsunuz hala o bölgeyi mi siliyorlar acaba napıyorlar diye düşünüyorsunuz Bebeği çıkartırlarken biraz hareketlilik oluyor sonrasında bebişinizin sesini duyunca zaman dünya herşey duruyor zaten bir an önce bitirseler de kucağıma alsam diye bekliyorsunuz

Iyi geceler bayanlar... Basliktada yazdigim gibi dogum yaklastikca ikizde olduklari icin erken dogum riskimde var normalde dogumdan korkmuyordum fakat epidural sakat birakiyor gibi seyler duydum ve bu beni cok korkuttu cok stres yapiyorum kendime.
doktor neden sezaryen dedi benim de ikizlerim olacak nasipse de merak ettim bir de kaçıncı haftada olacakmış sezeryanınız?

şimdi hiç risk yok denilemez ama zaten uzman gelip yapıyor omurilikten iğneyi siz doğru dürüst bişey hissetmiyorsunuz bile ama sonrası biraz riskli 3 kişi yaptırdı benim çevremden, bitanesine hiçbir yan etkisi olmadı bi dğerinin 2 hafta kadar yeteri kadar su içmediği için baş ağrısı oldu öteki arkadaşımın ne yazık ki her ay belli bi dönem 1 hafta kadar migreni tutuyor epidural öncesi migren sorunu yoktu ..

zaten bu epidural tercih meselesi kimse yapalım dayatamaz size ve bana kalırsa hiç gereği yok kendi vücut kimyamız serotonin ve endorfini üretebiliyorken dışardan bi müdehaleye karşıyım ben :)

ne yaptın ya
bu yazdıkların tess gerritsen'ın kitaplarında oluyor :)
korkma kimseleri de korkutma işinin uzmanı insanlar tarafından yapılıyor epidural yaptırmak niyetindeysen içini ferah tut bol dua işte o kadar :)

Canim seni endiselendirmeyeyim ama o serotonin ve endorfin üstüne adrenalin vs bana hiiiccc ugramadi bebek aşağıya hiç inmedi nstde 100luk sancı çekiyorum ama hicbirsey hissetmiyordum o yüzden sen fazla güvenme hormonlara ve ne olur ne olmaz sezaryen olmak durumunda kalirsan diye de görüş doktorunla.

epidural sezeryan oldum

gayet de rahattım

zaten sıkıntı olursa anında tam uyutuyorlar

arkadaşıma öyle olmuştu

o hissetmeme dedikleri şey farklı

yani kendin ayıksın ama oralar uyuşuk

öbür türlü de tüm vücut uyuşuk oluyor

yeni doğum yapanlar belki süre de verirler şu kadar diye ama ben hatırlamıyorum ne kadar uyuşuk kalmıştım

10 da doğum yaptım akşama yürütülmüştüm ama uyuşukluk öğlene falan bitmişti herhalde

beni tutmadılar bile

koca karnımla eğil dur dediler sedyede oturduğum yerde

sonra biri takamadı, diğerini çağırdı vs vs

ama bir sıkıntı yaşamadım gayet iyi geçti

merhaba iki kez sezeryan oldum birisi genel anesteziydi digeri epudral kesinlikle korkma genel anesteziden çok çok daha kolay ve risksiz
ki ben epudralda sorun yaşamış biri olarak söylüyorum bunu ilk kinde tutmadı iki kez igne yaptık demişler eşime ben heyecandan farketmedim ve dogum sırasında tansiyonum düştü ayaklarımı havaya kaldırdılar midem bulandı kustum ama herşeye yagmen genel anasteziden iyiydi gülerek girdim gülerek çıktım kızım okula başladı yıllar önceden bahsediyorumki eminim şimdi imkanlar çok çok daha iyidir hayırlı dogumlar Allah kolaylık versin

bu yorumunuzu keşke kendinize saklasaydınız :) ne biliyorsunuz benim ya da bir başkasının da sizinle aynı sorunu yaşayacağımızı?

velev ki dediğiniz gibi oldu merak etmeyin herkes kendi bedenini ve bebeğini dinler şüphesiz.

ayrıca uyuşukluk konusunda stres yapma bence hissetmedigin için acıda hissetmiyorsun,genel anestezide uyandıgında kesi yerinde şiddetli bir agrı oluyor ve nerdeyse bebegi bile gözün görmüyor emzirmek herşey sıkıntı ama epudralda hafif oturu pozisyanda çocugunu kucagına alıp emziriyorsun acı agrı hiçbiyşey yok uyuşukluk geçene kadarda ameliyat acısı baya hafiflemiş oluyor

ve tabi bebeklerinin dogumunu ilk anlarını görebileceksin bu harika birşey bence tadını çıkarmalısın bırak teknik konuları uzmanlar düşünsün

Şu bele vurdukları şey mi bacım?
Benim de bele vurdular ve sezaryen oldum ortalama 3 ay kadar önce.
(Sonrasında genel anestezi de yaptılar benim durum biraz farklıydı)
Bacaklarım hala aynı benim bacaklar, sorun yok.
Baş ağrısı kısmına gelirsek, herkeste olmayabiliyor ama yapabilirmiş, bol sıvı tüketeceksin ve kahve içeceksin.Operasyon sonrası aynı gün 2 kupa neskafe içirdiler bana. Diğer gün de içtim, baş ağrım olmadı.

İyi bir doktorla çalışın, acısı bile yok denecek kadar az. Şöyle tarif edeyim: Elin üstüne açtıkları damar yolu, belime vurdukları iğneden daha çok ağrımıştı. Bi de hareketsiz durursunuz işlem sırasında ki doktorlar tutuyorlar, tamam bitti gitti.

Çok korkarsan da basarlar gevşeticiyi verirler geneli, yine de kontrol altına alırlar, raad ol. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…