Doğuma Hazırlık epidural normal doğum yapan anneler beni sezeryandan vazgeçirin:((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Arkadaşlar,
ben bildiğiniz normal doğum yaptım.
Öncelikle ilk doğumum olduğu için özellikle çoook araştırdım, tek tek videolar izledim. Yabancı makaleler okudum vs.
1- Çatı muayeneniz uygun ise
2- Eğer bebeğiniz çok kilolu değilse
3- Siz aşırı kilolu, sağlık problemli vs değilseniz

mutlaka normal doğum yapın.
Normal doğum sancıları adet sancılarına benzer ancak bunların çok daha şiddetlisidir. İlk başta düzensiz aralıklarla hafif başlar. Ben ağrılarım düzene girene dek evde çektim biraz. Okuduğum dökümanlara göre kalsiyum sancı etkisini azaltabiliyormuş. Koca bir bardak ayran içtim. İkincisi Ilık duş çok sancıya iyi geliyor. Doğum gününe dek sık sık saçlarımı yıkamasam da ılık duşla vücudumu yıkadım. O akşam da duş almıştım. Bir gün öncesine dek ağır ağır da olsa sürekli yürüyordum, hantal değildim kesinlikle. Çok aşırı kilolu olmak, hantallık doğumda kaslarınızı verilmli kullanmanızı engelleyip süreci uzatabilir.
Ağrılarım sıklaşınca hastaneye gittik. Normal doğumun kolay olabilmesi için bebeği sancı geldikçe itebilmeniz gereklidir. Epiduralde sancıları hissedemeyeceğinizden sanırım doktor yönlendirecektir ama size tavsiyem sezeryande sonradan çekeceğiniz ameliyat acısını çekene kadar baştan normal doğum sancısını çekip sonrasında sadece bebeğinizin tadnı çıkarmanızdır. İnanın ters bir durum olmadıkça en sağlıklısı bu. Birkaç saat sonra ayaktaydım. Ne göbek kaldı ne bir sağlık sorunu. Şimdi 2. bebeğime hamileyim ve inşallah bebek çok kilolu vs olmazsa kesinlikle normal doğum istiyorum.
KORMAYIIIN :)

normal doğumdan korkmayın ve bence doğuma kadar normal doğum videolarını izlemeyin bence. ben ilk hamileliğimde izlemek istedim. daha doğum başlamadan kadının çığlıklarını duydum ve kapattım direk. ben bunu izlersem korkar normal doğum istemem dedim. herkesin doğumu zor olacak değil. anlatıp sizi korkutanları kulak ardı edin. ben bebeğimin normal doğum tarihini 3 hafta varken gece nişan geldi. sabaha kadar sancım başlayacak diye uyumadım desem yeridir. sabah kalktım dr um aradım gel bakalım dedi. bende daha sancı yok. evimi toparladım. ütü yaptım. en son ılık bir duş alıp öyle gittim hastaneye. günlerden 1 nisan annemi aradım nisan 1 şakası yaptığımı zannedip inanmadı bana. ebe baktı 4,5-5 cm açılman var dedi. iyide benim hiç sancım yok nasıl doğuracağım dedim. merak etme dedi. suni sancıyı taktılar ve 1,5 saat sonra kızım kollarımdaydı. sezeryan olsa bebeğini en son gören sen olacaksın. oysa normal doğumda ilk ağladığı anı bile görüyorsun. onu yıkayıp giydirdiklerini izliyorsun. bu güzelliklerden kendiniz mahrum bırakmayın. ve doğumdan sonra gelip karnınıza basıp pis kanının çıkmasını sağlıyorlar. sezeryan olanların bu aşamada canlarının çok yandığını biliyorum. dikişlerin üzerinden bastırdığını düşünsenize. korkmayın sakın normal doğumdan rabbim gücünü verir

söylediklerine çok katılıyorum ben de ilk doğumumu normal yaptım devlet hastanesinde sadece doğum üzerine olan Ankara zekai tahir burak kadın doğum hastanesinde bundan 13 yıl önce şimdi nasıldır bilmiyorum ama bebeğimi kendimiz giydirdik ve orda yıkamadılar 3 gün sonra göbeği düşünce kendimiz yıkadık ayrıca doğumdan sonra da doğum sırasında da karnıma hiç bastırılmadı benim hiç bi rsorun da yaşamadım hemen ayağa kalktım kilolarım hiç kalmamıştı yine hamileyim ve aynı şekilde bir doğum istiyorum kısmetse

bencede en güzeli normal doğum normale dayanabilirsek epiturale bile gerek duymayız bence...ben hamile kalınca sezeryan olmak zorunda kalırsam genel anestezi istiyorum annem emekli hemşire ve 1 hafta doğum katında çalışmıştı epiturelin yan etkilerini çok görmüş ve çok korkuyor....bende bütün o çekilecek acılara rağmen sezeryan zorunlu olursa genel anestezi istiycem...

bense eğer sezaryen zorunda kalırsa epidural isteyeceğim bebeğimi ilk gören olmak benim için çok önemli ayrıca genel anesteziden çok korkuyorum kuzenim 6 ay önce epidural sezaryen oldu gayet memnun

bende gecen ay kızımı epidural normal dogum ile dunyaya getirdim. 4 cm e kadar sancıları cektim..o an cok zordu ama inanın dogumdan sonra hicbirsey hatırlamıyorsunuz bile ne agrı ne sızı igneden sonra sancıları hissetmedigim icin ıkınamadım doktorda vakum kullandı en sonunda ve dunyalar guzelim dogdu..zaten o sancıları cekicekseniz bence tamamen normal dogum yapın ama epidural olup agrıların gecicegini bilmek sancı cekerken beni rahatlattı cunku son evreler gercekten zorluyormus

epiduralde sancıları kasılma şeklinde hissedeceğimiz ve o anda ıkınmamız gerektiği yazıyor bir çok yerde.
Siz hiç bir şey hissetmediniz mi niye vakum kullanıldı? Vakum kullanılmasından korkuyorum bebeğim için, herhangi bi risk var mı, sizde oldu mu?

Evet normal doğum yapan arkadaşlar lütfen güzel anılarınızı paylaşın. Güzel ülkemde zor doğum hikayeleri kahramanlık gibi anlatılırken kolay doğum hikayelerini anlatmak ayıpmış gibi davranılıyor. Böyle böylede kadınlar korkmaya ve gereksiz sezeryan doğumlara yöneliyorlar. Tamam bende daha önce doğum yapmadım benimde ilk gebeliğim ama gördüklerim okuduklarım ve kadının doğası gereği ona verilmiş bu hediyeden neden bu denli korkuluyor anlamıyorum. Ayrıca sezeryenle daha az acı çekeceğinizi düşünüyorsanız o konuda da yanılıyorsunuz. Normal doğumda bebeğinizi kucağınıza aldığınızda bitiyor tüm acılar sancılar. Diğerinde ise bebeğinizi kucağınıza aldığınızda başlıyor sıkıntılar. Ki etrafımda o kadar çok sezeryen var ki hepsininde ayağa kalkması normala dönmesi 3-5 gününü alıyor. Normal doğum yapan arkadaşlırımı gördüm diğer gün hiçbirşeyleri yoktu. Bunlar içinde epidural ile doğum yapanda normal doğum yapanda vardı. Tamam doktorunuz sizin ve bebeğinizin sağlığı için sezeryen gerekiyor diyorsa tamam. O zaman yapacağınız tıpış tıpış ameliyathaneye gitmek olacak ama ne olur korkuyorum diyerek sezeryene yönelmeyin. Rahatlayın ve bebeğinizin kıpırtılarını hissederken onu kucağınıza aldığınızı hayal edin.

Şu bir gerçek ki bebeğiniz bir mucize ve böyle güzel bir şeye sahip olmak tabiki çok kolay olmayacak. Leylekler getirseydi ne güzel olurdu dimi. Gebelik yok,doğum yok, bulantı yok, ağrı yok :) Ama kadının var olmasından bu yana süre gelen doğum yalnızca kadına verilmiş bir lütuf. Korkmayın lütfen! Ki gebeliğiimiz boyunca biz pek bir şey yapmadık. Vücudumuz bebeğimizi oluşturmak onu korumak ve büyümesini sağlamak için bizim isteğimiz dışında çalışıyor zaten. Vücudumuz gerekeni biliyor ve yapıyor. Bebeğimize ne gerekli oolanı ona sunuyor. Gebeliğiniz süresince neredeyse her şeyi vücudunuz halletti. Şu son aylara girdiğimizde mini kasılmalarla kendini doğuma hazırlayan vücudunuza güvenin. En büyük zorluğu çıkaran ise siz kendinizsiniz. Korkuları bir kenara bırakın ve bebeğinizi düşünün. Evet bu güne kadar istediğiniz neler için savaştığınızı bir düşünün, çok az şanslı insan istediğini elde etmek için kılını bile kıpırdatmıyor. Şahsen istediklerimi elde etmek her zaman kolay olmadı bu güne kadar. Öyle düşünün biraz acı çooook büyük mutluluk. Ve Allah'ın bizlere bahşettiği bu olayın tadını çıkartın.

Eski türk toplumlarında idol adını verdikleri kadın heykelciklerine tapınmışlardır insanlar. (İdoller iri memeli, koca karınlı hamile kadınlar yalnızca) Düşünsenize kadın büyüyor, büyüyor ve bir anda yeni bir insan yaratıyor. Allah inancının bilinmediği dönemlerde onların yoktan var ettiğini görünce kadınlara tapınmaları hiçte mantıksız gelmiyor değilmi. Bir yaratanın olduğunu bilmeyince doğum olayı kadını tanrısallaştıracak kadar kutsal.

Yüce Allah'ımın bizlere sunduğu bu mucizenin, bu kutsallığın kıymetini bilin. Ve Allah isteyen herkese de bu güzelliği nasip etsin inşallah diyerek veda edeyim.

Benim de doğumdan ödüm kopuyor! Yakın bir arkadaşım 4-5 sene önce çok pahalı ve iddalı özel bir hastanede doğum yapmaya gitmişti. Epidural istiyordu. ancak geç kalındığı söylenmiş, mecburen doğum korkusu ve panik atakları yüzünden sezeryane almışlardı. 1 günde toparlanmıştı sanki normal doğum gibi.
Acı çekmeyeceğimi, korkularımın yersiz olduğunu bilsem kesinlikle normal doğum isterdim ama iğneden bile çok korkuyorken nasıl başaracağımı hiç bilemiyorum.

şu videodaki kadın ne kolay doğurdu öyle ya bende ikinci keşinlikle epidural normal yapıcagım ya birde o videodaki haştahane türkiye özel denilen haştahanelerde yok bence ne ilgiydi o neyşe hamile arkadaşlar şormuş korkuyoruz diye allah herşeyi bimdüzenle gerçekleştiriyor korkmayın ben kızımı normal doğurdum adet şancışı gibi ilk çatıda çokkalmıyorşun yani korkmayın

bizde 40.haftaya kadar geldik allah nasip ederse ama bu günler hiç geçmiyor bende epidura normal doğum yapıcam ıns ama sancım falan yok henüz galıba suni sancı vererek olucak bu iş:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…