- Konu Sahibi papatya2147
-
normal doğumdan korkmayın ve bence doğuma kadar normal doğum videolarını izlemeyin bence. ben ilk hamileliğimde izlemek istedim. daha doğum başlamadan kadının çığlıklarını duydum ve kapattım direk. ben bunu izlersem korkar normal doğum istemem dedim. herkesin doğumu zor olacak değil. anlatıp sizi korkutanları kulak ardı edin. ben bebeğimin normal doğum tarihini 3 hafta varken gece nişan geldi. sabaha kadar sancım başlayacak diye uyumadım desem yeridir. sabah kalktım dr um aradım gel bakalım dedi. bende daha sancı yok. evimi toparladım. ütü yaptım. en son ılık bir duş alıp öyle gittim hastaneye. günlerden 1 nisan annemi aradım nisan 1 şakası yaptığımı zannedip inanmadı bana. ebe baktı 4,5-5 cm açılman var dedi. iyide benim hiç sancım yok nasıl doğuracağım dedim. merak etme dedi. suni sancıyı taktılar ve 1,5 saat sonra kızım kollarımdaydı. sezeryan olsa bebeğini en son gören sen olacaksın. oysa normal doğumda ilk ağladığı anı bile görüyorsun. onu yıkayıp giydirdiklerini izliyorsun. bu güzelliklerden kendiniz mahrum bırakmayın. ve doğumdan sonra gelip karnınıza basıp pis kanının çıkmasını sağlıyorlar. sezeryan olanların bu aşamada canlarının çok yandığını biliyorum. dikişlerin üzerinden bastırdığını düşünsenize. korkmayın sakın normal doğumdan rabbim gücünü verir
bencede en güzeli normal doğum normale dayanabilirsek epiturale bile gerek duymayız bence...ben hamile kalınca sezeryan olmak zorunda kalırsam genel anestezi istiyorum annem emekli hemşire ve 1 hafta doğum katında çalışmıştı epiturelin yan etkilerini çok görmüş ve çok korkuyor....bende bütün o çekilecek acılara rağmen sezeryan zorunlu olursa genel anestezi istiycem...
bende gecen ay kızımı epidural normal dogum ile dunyaya getirdim. 4 cm e kadar sancıları cektim..o an cok zordu ama inanın dogumdan sonra hicbirsey hatırlamıyorsunuz bile ne agrı ne sızıigneden sonra sancıları hissetmedigim icin ıkınamadım doktorda vakum kullandı en sonunda ve dunyalar guzelim dogdu..zaten o sancıları cekicekseniz bence tamamen normal dogum yapın ama epidural olup agrıların gecicegini bilmek sancı cekerken beni rahatlattı cunku son evreler gercekten zorluyormus
ben yapmadım ama bu videodan sonra karar verdim.
izle bence.
bolum 1
http://www.youtube.com/watch?v=pUVVi7XH-NM
bu da 2. bölümü videonun
bolum 2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?