Doğuma Hazırlık epidural sezeryan hakkında yardım eder misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Balinayakafaatandelihamsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
5.084
421
173
kızlar 27. haftalık hamileyim. doğum korkulu rüyam oldu.. normal doğumu zaten hiç düşünemiyorum... epidural sezeryan istiyorum ama onunla ilgili ne kadar yazı okusamda tatmin olmuyorum...ne olur tecrübelerinizi benimle paylaşın ve beni iyice yüreklendirin.. buna çok ihtiyacım var...

Merhaba ben 38. haftalık ikiz kızlarıma hamileyim ve kısmetse
2 gün sonra doğum yapacağım. Doğumum epidural sezeryan olacak.
Ben öncelikle anestezi uzmanı ile görüştüm ve epidurale öyle karar verdim.
Doğumu hayırlısı ile bir atlatıyım tecrübemi mutlaka yazarım. Şimdiden
hayırlı doğumlar diliyorum sana...

canım sanada hayırlı doğumlar Allahım hayırlısı ile kurtarsın.. bebeklerini de sağlıkla al kucağına...

hangi hastanede yapacaksın.... anestezi uzmanı ile ne konuyştunuz ya... anlatırmısın biraz...

Ben aydında oturuyorum canım özel hastanede doğum yapacağım inşallah.
Anestezi uzmanına genel anesteziyi kesinlikle istemediğimi söyledim. O da
spinal ve epidural anesteziyi anlattı bana. Söylediklerinden epidural anestezi
daha mantıklı geldi bana. Spinal anesteziden sonra baş ağrısı oluyormuş ama
epiduralde olmuyor dedi. Tabii bu kişiden kişiye değişiyormuş. Benim bebişlerim
ikiz olduğu için sonrasında baş ağrısı riskini göze alamazdım ve epidurale karar
verdim. Dediğim gibi yaşamadan nasıl olacağını bilemem. doğum sonrası inşallah
sana yazarım canım...

:):):) spinal ile epidural arasındaki fark ne imiş peki canım ya.. sorularımla boğuyorum biliyorum ama heyecandan işte :):):)

hayırlı haberlerini dört gözle bekleyeceğim :):)

:):):) spinal ile epidural arasındaki fark ne imiş peki canım ya.. sorularımla boğuyorum biliyorum ama heyecandan işte :):):)

hayırlı haberlerini dört gözle bekleyeceğim :):)

Uzmanın bana anlattığı kadarıyla spinal anestezi de omurilik içine
iğne ile uyuşturacak olan sıvıyı veriyorlarmış. Epidural de ise omurilik
çevresindeki boşluğa uyuşturacak olan sıvı veriliyormuş. Anladığım
kadarıyla iğne yapılan yerler farklı canım. Tabii bir de sosyal güvenceniz
ne bilmiyorum ama spinal anestezi devlet tarafından karşılanıyor ama
epidural anestezi ücretini kendimiz ödüyoruz canım. Lükse giriyormuş :)

anladım canım.... sende özel hastanede yapacağım doğumu.... sana epidurali önerdi ise bende anestezi uzmanıyla kıonuşunca bakalım ne diyecek...

güzel haberlerini bekliyorum canım... bebişlerinin cinsiyetleri ne canım??

Mutlaka görüş inan insanın içi acaip rahatlıyor. Çünkü anesteziyi yapacak
kişiyi merak etmiştim ben :)) bakalım güvenebilecek miyim falan demiştim
eşime :)) iyi oldu görüştüğümüz... Tamam canım inşallah güzel haberlerle
gelirim hastaneden bol bol dua et lütfen... Bebişlerimin cinsiyetine ikisi de
kız dedi doktorumuz :) bakalım hayırlısıyla kavuşurum umarım kuzucuklarıma...

normal doğumu bekleyip 40. haftada sezeryan oldum. genel anestezi aldım ağlayarak uyandım ve herkesi çift görüyordum :))) elimle 2 hareketi yaptığımı söyledi herkes. konuşmada az zorluk yaşıyorsun. doğuma alındıktan 1 saat sonra uyandırıldm. 3. gün zorlanıyorsun yatıp kalkarken bolbol yürüyüş yapıyorsun.ahh birde o anestezi atmak çok zor. ben tuvaletimi yaparak attım bazıları istifra ederek yapıyormuş. çok kilo almadıysan 1 sene sonrasnda göbek falan kalmıyor. 1.5 sene oldu kızım doğalı. bir şikayetim olmadı suana kdr. Memnunum.

kendini nasıl rahat hissediceksen öyle yap. bu senin doğumun.. ama bebeğimin doğum anını göremedğim için üzülüyorum hala.

kolay doğumlar dilerim

dualarım seninle...Allahım yardımcın olsun kuzularına da sağlık versin canım.. doğumdan sonra sakın beni unutma hayır haberlerini bekliyorum :)

çok teşekkür ederim yazdığın için... ben kendimi kaç zamandır tartıyorum normal doğumu kaldıracak kadar güçlü değilim... buna kesinlikle karar verdim... epiduralle normal doğum yap diyorlar ama onada çok sıcak bakamıyorum çünkü vagina bölgesinin deforme olmasından korkuyorum :):):)

ilk gün kü ağrılar çok mu dayanılmaz oluyor... herkes öyle diyor...

İlk 3 gün zorluk yaşıyorsun. 1 hafta sonra zaten dikişlrin alınıyor. ağrı sızı kalmıyor. doğum sonrası kendine iyi bakman lazım. ağrı kesici alıyorsun zaten.
Annelik kolay değil ama o bebek o ağrıları alıp götürüyor. doktorun göbişiğini iyi toparlarsa göbekde kalmıyor inan. hatta benim gibi 1.5 sene sonra 2. çocuğu istemeye başlarsın. kaçıncı haftan kaç kilo aldın arkadasım

ben 8 ay once oldun sipinal ama yorumlarda oldugu gıbı 5 haft bas arısı yasadım cok zor oldu keske epıdural olsaydım gercekten epıduralde yasanmıyor bas arısı benım arkadasın benım dogumumdan 2 hafta sonra dogum yaptı epıdural onda hıc bas arısı olmadı doguma gelınce cok zevklı gecıyo cnm hıc bısey anlamıyosun zaten senınle sureklı muhabbet edıyolar hıc korkmaa yada dunmeye fırsat vermıyolar sonra bı bakmıssın bebıs gelms sen onu seyrederken operken koklarken osarıda dıkıslerınıde atıyolar bebıs ynından gıttıkten 5 dakka sonra sende cıkıyon yaklasık 20 dk falan suruyo sonrasıda rahatlık o ılk arıyı sızıyı cekmıyon 3saate kadara bacakların normale donuyo cnm hem karnında sıslıkte kalmıyo kabızlık sorududa yasamıyon sonrasında nakoz almadıgın ıcın ay anlatırken bıle heycanlandım ya alllahım salıklı sıgatlı bebeklerını kucagına almasını nasıp eylesın cnm ama hıc korkm bugun olsam gıne ynısını yapardım

ayyy çok teşekkür ederim yaa çok güzel yazmışsın :):) umarım bende heyecan falan yapmadan kolayca yaparım doğumumu :):):)

Korkak tavuğum benım bak nerelerde yakaladım seni :)) ışılımmm normal dşünnn annemm hiçte korkma rabbim onun kolaylığınıda sağlıyacak bize inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…