Doğuma Hazırlık epidural sezeryan hakkında yardım eder misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
aynı korkularım yüzünden bende 1,5 yıl önce epidural sezeryan yaptım . bir daha doğursam yine epidural yaparım 11:00 da doğuma girdim 11:10 da bebeğimi elime aldım 11:30 da odamdaydım hemende ayağa kalktım sezeryan yaptım ama göbek falan da kalmadı. bence büyük rahatlık

2 Sene önce Spinal Sezaryen yaptım.Baş ağrısı olmadı 2 gün sonra hastaneden çıktım.Tamam ilk kalkarken biraz zorlanıyor insan ama dayanılamayacak bir acı değil olması gereken kadar bir acıydı sonuçta ameliyat geçiriyorsun.1. haftamda fatura yatırmaya gittim.Ayrıca dikiş alınması falan yok artık devlet hastanesinde doğum yapmama rağmen dikiş falan aldırmadım içten dikiyorlar dışını yapıştırma yapıyorlar.Ben çok memnunum çevremde çok duydum 10 gün yataktan kalkamayanını,iltihap akanlarını ,ameliyat yerinin hala sızladıklarını vs. Ben bunları hiç yaşamadım normal doğum yapsam bu kadar rahat olmazdı herhalde.Ya doktorum çok iyi yaptı işini yada bünye meselesi orasını bilemicem ama normal doğumdan korkuyorsan kesinlikle tavsiye ederim.O acıyı çekmene hiç gerek yok.10 tane doğum yapsam 10unuda sezaryen yaparım.

kesinlikle normal doğumun ağrısına acısına katlanamam gibi geliyor psikolojim o olayı kaldıramaz.. beni yok ayağa kalkarken çok zor oluyor çıldırıyorusn bağırıyorsun falan diye korkutuyorlar sezeryan için ama senin ne güzel ne rahat olmuş.. inşallah bende senin gibi rahat ederim :):) çok teşekkür ederim vakit ayırıp tecrübelerini paylaştığın için...

Son düzenleyen: Moderatör:

hangi şehirdesin canım??doğumunu nerede yaptın??

cnm inankii hiç korkulacak bi durum yok oyle heyecan dolu bi sahneki inan korku aklına bıle gelmiyo ben1 sene once yaptım epıdural sezeryanı ve 4 saat sonra ayakların acılıyo 6 saat sonra senı kaldırıyolar bı ilk 3 gun kkalkmakta zorluk cekıyosun o nuda farkedemıyosun bıle bebegın alayınca o aıyıda hıssetmıyon ama su garıpkı ben emzırmete sorun yasadım benım goguslerım cok yara oldu kanadı he dıde bn sıze bısey sormak ıstıyorum bebek sekerlerınızı yaptırdınızmı

mrb cnm nede güzel anlatmışsın bende epidural sezeryan istiyorum rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah evlatlarımızı...o anı yaşamak istiyorum ilk ağlayışını duymak ilk kez bebeğimi ben görmek istiyorum...inşallah herkesin doğumu kolay olur allah yardımcımız olsun...bebek şekerlerini bende araştırıyorum çok güzel şeyler var karar vermek zor...

ayy canım çok teşekkür ederim.. inşallah bende kolay bir doğum yapabilirim :):) bebek şekerlerimi ben yaptırdım.. şeker değil içine lavanta koydurdum...ikram etmek için ayrıca bind dan özel bir kutu yaptıracağım...

senin kısmetse ne zaman doğum canım... doktorun kime hangi hastanede düşünüyorsun doğumu??

canım nasip olursa eylül sonu ekim başı işte tam gün vermedi dr um.ben istanbuldayım medical park göztepe hastanesinde mehtap hanıma gidiyorum dr umdan çok memunum benimki bide zorunlu sezeryan.gözden ameliyat olduğum için normal doğum yapamayacağımı çünkü ıkınma anında damarların çatlamasına sebep oluyomuş hem o yüzden hemde korkuyorum normal doğumdan istemiyodum buda vesile oldu.senin ne zaman canım doğumun sen nerde yapacaksın?

benim doğum ağustosun 16.sında ama daha doktorumla doğum şeklini yerini ve zamanı hakkında hiçbirşey konuşmadık :):)

ama ben kafamda netleştirdim sezeryan istiyorum :):) normal doğumu yapacak gücüm enerjim ve psikolojim yok :):)

bence doktor sezeryan dıyosa normal dogumu hiç zorlamayın ya aslında yazdılarımla sızı tereddütte bırakmak istemiyorum ama ben once normal dogum dıye gıttım hastaneye sancım başlamıstı okadar acıyı sızıyı bosuna cektım zaten gecenlerdede anlattıgım gıbı sonuc sezeryan ma normal dogumm muayınesı cok buyuk bı ızdıram omrumden omur gıttı valla sezeryan inanın hem rahatlık hem temızlık sezeryandan sonrabı uyusukluık gecerken bı arı cekıyosun oda arı kesıcı etkısını gosterene kadar kı normal dogum sancısısn yanında hıc bısey o arı ınanın buna sonrada satece yataktan kalkarken zorlanıyorun ada 3 gunfalan ben kalkarken zorlandıgım ıcıcn yatmıyodum oturuyodum sureklı yanı sezeryandan 1 gun sonra otura bılıyosun zaten yurumek con onemlı gaz olayın hıc olmuyo ben hıc yasamadım gaz olayını ama yasayanlar varmıs a ama suna nana suanda duydugunuz korku entıse panık o an 1 sanıye bıle aklına gelmıyo nerdır bıleme ama rabbımın bı hikmetı ben alayarak gırdıgım ameyıtaneden gule oynaya cıktım resmen he busırada benim olum suanda 5 gun sonra yasına gırıyo alahım uzunomürler versin hepimiz evlatların ben oluma 1 ys sekerı yaptırdım internet sıtısınden bırınde baya uygun ve guzel seyler vardı ürünler elıme geldı gyette guzel yapmıslar bılgınız olsun he bıde bebk sekerlerını dogumda once hazırlatın ben doguma apartopar gıttım yaptırmakta aklıma gelmemıstı sonra kayın valıdemın aldıgı sekerı kulladdım icinde uhte kldı
bende bebısıme 1 yas sekerı yaptırdım bıde son 1 ay kala cantanızı mutlka hazır edın kızlar benm bebeıs 2 hafta erken geldı

yinede korkmamak mümkün değil yaa... kocaman bir ameliyat olayıı :):):) umarım çok ağrı sızı çekmem sonrasında :))

Canım merhaba ben geldim :) doğum yapalı 1 hafta oldu.
Epidural sezaryan ile yaptım doğumu. Gayet rahat bir doğum oldu.
3 gün ameliyat yerinin ağrısı oldu ama dayanılmayacak bir ağrı
değil. Bugün ise çok şükür çok iyiyim pek birşeyim kalmadı. İyiki
epidural olmuşum dedim. Bir de biliyorsun benim gebeliğim ikiz :))
Mecburen sezaryan olacaktım. Spinal ya da genel anestezi olsaymışım
diye pişmanlık duymadım. Tavsiye ediyorum arkadaşım :))

normalde olsa sezeryanda olsan biraz şans meselesi bence.benim bebeğim yan duruyordu doktor sezeryan günü verdi ben döner diye bekledim normal istiyordum ama sezeryan gününüde beklemedi suyu bitmiş anlamdım apar topar indirdiler ameliyathaneye anestezi uzmanı ne yapacaktık dedi bende görüşemediğimizi erken olduğunu en iyisi ne ise o olsun dedim be arada sedyede yatıyordum güldü ve en iyisinin epidural olduğunu söyledi.bende çok araştırıyordum her gün okuyordum sırttan iğne olayı beni ürkütüyordu ama hiç korkulacak bişey yok hatta çok güzel bebeğin ilk sesini duymak.zaten sakinleştirici de veriyorlar.inanılmaz bir deneyim tabi ağrı kesici olayı iyi ayarlanmalı haliyle ağrı biraz oluyor ama dayanılmayacak bir ağrı değil.ertesi günde ayaktaydım.iyiki epidural olmuşum diyorum.

guzelim ayni korkulari bizde yasadik
sen kendini simdiden cok sartlamissin
ne demek yapamam tabikide yapabilirsin istisnai durumlar engeller olmadiktan sonra
rabbim bizi en guzel sekilde yaratti
asirlar boyu milyonlarca insanlar normal dogum yapti
hadi baska bi secenegimiz olmasaydi bebegni asla dogurmayacakmiydin ?

ben fransada yasiyorum burda keyfi sezeryan yok zaten olsada asla istemezdim
bende dogumdan asiri korkuyordum ayni senin gibi hamilelik kurslarina gittim hamileligim boyunca
kendimi hep normal doguma hazirlamistim
temmuzun 28 inde dogmasi gereken oglum bi turlu dogmayinca
sancim filanda olmadigi icin agustosun 14 une kadar beklettiler yani 43. haftanin sonuna kadar
14 agustos sabahi sunni sanciyla sancilarimi baslattilar
tam 13 saat sunni sanci aldim ilk 5 saat cektikten sonra doktorumun israriyla epidural yaptirttim
rahimim 10 cm acikligi ancak aksam 9 da buldu ama bebisim 4 kilo oldugu icin ve kemiklerim biraz dar oldugu icin oglusum cikamadi
ve mecburi sezeryana alindim
kolaymiydi tabiki degildi ama inan hepsini unutuyorsun
allah bi sabir veriyor dayanma gucu veriyor ve doguruyorsun
ve bebisini kucagina aldigin an butun hersey bitiyor
gecen ay ikinci bebisime hamile kaldim ama malesef gecen hafta dustu
allah nasip ederse 2. bi evlat istiyorum ve yine dogumumda normal denenecek
eger bebis uc bucuk kilodan olursa normal dogurabilirsin demisti doktorum ..
inan kendini korkutma

biraz uzun olacak ama anlatayim

ben normalde metanetli sogukkanli olarak bilinirim gel gor ki hamile kaldigimi ogrendigim gunden baslayarak yirttim kendimi ben sezeryanla doguracam hayatta cikaramam ben bu cocugu diye

yurtdisindayim ozel bir durum soz konusu degil ise sezeryan yapmiyorlar normal doguma destek mevzusu. Yas 29 ilk cocuk...herkes doguruyor bak dunya ya gibi laflar hic umrumda degil duymuyorum bile nasil bir psikoloji var ise o an

doktorum esimin arkadasi, bacisi ,dostu konumunda ben yerlerde surunuyom yooookkk ben doguramammm modundayim...doktorum illa beni normal dogurtacak tmm dedim gidip tr de dogururum pasa pasa yerim narkozu cikartirlar bu findigi

ama esim siyasi yasakli o zaman tr ye giremiyor onun yasi 43 onun da ilk cocugu eee tutturdu sen beni nasil cocugumu dogdugu an gormekten mahrum edersin...yazik degil mi bana... her baba istemez mi evladinin ilk dakikalarinda yaninda olmayi

bana nee yokk olmazzz derken tmm dedim ama hastaneyi inletecegim, aciyorum sana, yemedigin kufur kalmayacak benden diyorum piskin piskin guluyor

dogumuma 1,5 ay kala canim kizim annesinin kuzusu dogum pozisyonu almadi. doktorum akupunktur yaptirdi yine yok cocugum halinden memnun
mecbur sezeryan dedii heyytt be dedim cok istersen Allah verirmis

1 ay kala hastaneden randevu almaya gittim o gun oyle korktum ki aksam suyum geldi. Esim idrarini kacirmissindir dedi insan o kadar idrar mi kacirir tanker miyim ben dedim yok yok ben duydum hamileler son ayinda bazen idrarini tutamaz dedi
hastaneye gidene kadar beni komaya soktu

doktor suyun patlamadigini sadece bir yirtik oldugunu ama bebegi almak zorunda olduklarini soyledi epidural anestezi ile yaptirdim 7.10 da ameliyata girdim 7.28 de cocugumu gordum bana bol bol sakinlestirici vermek zorunda kaldilar cunku tasikardim vardi... korkudan kalbim felaket atiyordu. hemsireler hazirlik esnasinda ayaklarima dokunuyorlardi perde oldugu icin goremiyor ama bas bas bagiriyordum durun sakin kesmeyin ben hissediyorum diye
bi ara bi sarsinti oldu sandim ne oluyo dedim bebeginin cok guzel bir poposu var dedi doktor malum popo asagidaydi kizimin

inan ki kizimi gordugum an kalbim durdu sandim aman Allah im o neydi oyle dunyanin en guzel varligi... sonrasinda esim cok titredigimi benim usudugumu sandigini doktora sordugunu o da korkudan oldugunu soyledigini soyledi ve adim kaldi korkak tavuk

o kadar kadin doguruyor ama senin kadar korkani yoktur bazen kizimi ne guzel dogurmusum ben seni yavrum dedigimde he he sen dogurmadin doktorlar cikardi sozu de cabasi

neyse sezeryandan sonrasinda ben inaniyacagim kadar direncli idim ayaga ilk kalkar iken biraz agri olmustu ama ilac verdikleri icin cokda dayanilmaz degildi. 7 gun hastanede kaldim o 7 gunde kizimi hemsirelere bile emanet etmedim sadece test kontrol icin goturduler. gece uyumam icin almak istiyorlardi yok diyordum ben iyiyim yeter ki kizim yanimda olsun

bel agrisi bas agrisi yok cok sukur haaa unutmadan hastaneden cikip alisveris merkezine gitmistim annem cok sinirlenmisti ama inan 1 hafta hastanede yatinca insan kendini sokaklara atmak istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…