- 7 Ocak 2011
- 5.084
- 421
- 173
- Konu Sahibi Balinayakafaatandelihamsi
-
biraz uzun olacak ama anlatayim
ben normalde metanetli sogukkanli olarak bilinirim gel gor ki hamile kaldigimi ogrendigim gunden baslayarak yirttim kendimi ben sezeryanla doguracam hayatta cikaramam ben bu cocugu diye
yurtdisindayim ozel bir durum soz konusu degil ise sezeryan yapmiyorlar normal doguma destek mevzusu. Yas 29 ilk cocuk...herkes doguruyor bak dunya ya gibi laflar hic umrumda degil duymuyorum bile nasil bir psikoloji var ise o an
doktorum esimin arkadasi, bacisi ,dostu konumunda ben yerlerde surunuyom yooookkk ben doguramammm modundayim...doktorum illa beni normal dogurtacak tmm dedim gidip tr de dogururum pasa pasa yerim narkozu cikartirlar bu findigi
ama esim siyasi yasakli o zaman tr ye giremiyor onun yasi 43 onun da ilk cocugu eee tutturdu sen beni nasil cocugumu dogdugu an gormekten mahrum edersin...yazik degil mi bana... her baba istemez mi evladinin ilk dakikalarinda yaninda olmayi
bana nee yokk olmazzz derken tmm dedim ama hastaneyi inletecegim, aciyorum sana, yemedigin kufur kalmayacak benden diyorum piskin piskin guluyor
dogumuma 1,5 ay kala canim kizim annesinin kuzusu dogum pozisyonu almadi. doktorum akupunktur yaptirdi yine yok cocugum halinden memnun
mecbur sezeryan dedii heyytt be dedim cok istersen Allah verirmis
1 ay kala hastaneden randevu almaya gittim o gun oyle korktum ki aksam suyum geldi. Esim idrarini kacirmissindir dedi insan o kadar idrar mi kacirir tanker miyim ben dedim yok yok ben duydum hamileler son ayinda bazen idrarini tutamaz dedi
hastaneye gidene kadar beni komaya soktu
doktor suyun patlamadigini sadece bir yirtik oldugunu ama bebegi almak zorunda olduklarini soyledi epidural anestezi ile yaptirdim 7.10 da ameliyata girdim 7.28 de cocugumu gordum bana bol bol sakinlestirici vermek zorunda kaldilar cunku tasikardim vardi... korkudan kalbim felaket atiyordu. hemsireler hazirlik esnasinda ayaklarima dokunuyorlardi perde oldugu icin goremiyor ama bas bas bagiriyordum durun sakin kesmeyin ben hissediyorum diye
bi ara bi sarsinti oldu sandim ne oluyo dedim bebeginin cok guzel bir poposu var dedi doktor malum popo asagidaydi kizimin
inan ki kizimi gordugum an kalbim durdu sandim aman Allah im o neydi oyle dunyanin en guzel varligi... sonrasinda esim cok titredigimi benim usudugumu sandigini doktora sordugunu o da korkudan oldugunu soyledigini soyledi ve adim kaldi korkak tavuk
o kadar kadin doguruyor ama senin kadar korkani yoktur bazen kizimi ne guzel dogurmusum ben seni yavrum dedigimde he he sen dogurmadin doktorlar cikardi sozu de cabasi
neyse sezeryandan sonrasinda ben inaniyacagim kadar direncli idim ayaga ilk kalkar iken biraz agri olmustu ama ilac verdikleri icin cokda dayanilmaz degildi. 7 gun hastanede kaldim o 7 gunde kizimi hemsirelere bile emanet etmedim sadece test kontrol icin goturduler. gece uyumam icin almak istiyorlardi yok diyordum ben iyiyim yeter ki kizim yanimda olsun
bel agrisi bas agrisi yok cok sukur haaa unutmadan hastaneden cikip alisveris merkezine gitmistim annem cok sinirlenmisti ama inan 1 hafta hastanede yatinca insan kendini sokaklara atmak istiyor
kesinlikle normal doğumun ağrısına acısına katlanamam gibi geliyor psikolojim o olayı kaldıramaz.. beni yok ayağa kalkarken çok zor oluyor çıldırıyorusn bağırıyorsun falan diye korkutuyorlar sezeryan için ama senin ne güzel ne rahat olmuş.. inşallah bende senin gibi rahat ederim :):) çok teşekkür ederim vakit ayırıp tecrübelerini paylaştığın için...
bu yazılanlar ne kadar da yakın geldi banaaynen ben de normal doğumdan çok korkan biriydim. zaten bünyem zayıftır, acıya hiiç dayanamam. bir iki hafta öncesine kadar da sezeryan diyordum kesinlikle. ama çevremin normal olması konusundaki ısrarları, özellikle de doktorumun başarılı ikna çabaları ile normal doğum yapmaya karar verdim. hem bebek hem anne için normal çok daha iyiymiş. bence sende ve bebekte herangi bir sorun yoksa sezeryanda diretme. sonuçta bir ameliyat. ayrıca normal doğumda da sancıyı azaltmak için epidural veriliyor diye biliyorum. doktoruma bunu da sordum ama pek önermedi. o sancıyı da çekmen gerekiyor dedi. istersen bunu bir araştır. az sancılı bir normal doğum sezeryandan daha iyidir bence
ne güzel bir konu olmuş bu böyle.Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkürler.Ben de tam olarak ne istediğini bilemeyenlerdenim ve çok korkağım.Normal doğumda sancılar beni çok korkutuyor hadi epidural oldu.O çatal çok korkutuyor.Dikişler çok korkutuyor:)Sezeryana gelince sanki o anda kesilirken acı hissedecekmişim psikolojisi var bende ve sonda korkusu.Ne yapacağım bilmiyorum.Yardım(((((
merhaba arkadaşım öncelikle umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın hangi yolla olursa olsun :)
ben ilk kızımı 38 haftalıkken yan pozisyonda olduğu için epidural anestezi ile doğurdum. şimdi de 32 haftalık hamileyim yine aynı yöntemle doğum yapmaya da kararlıyım. anlayacağın gayet memnun kaldım.
zaten üniversite hastanesinde doğum yaptığım için bir gece katater takılı halde yoğun bakımda kaldım o gece ne ağrı ne sızı her acı hissetmeye başladığımda anestezi uzmanı ağrı kesiciyi varolan kataterden vermeye devam etti. ertesi gün servise çıkartırken çıkardılar katateri ama sonrasında da çektiğin acı öyle dayanılmaz falan olmuyor, gayet rahat tuvaletine de gidebiliyorsun yürüyüşünü de yapabiliyorsun hatta ne kadar çok yürürsen de o kadar kolay iyileşiyormuşsun benim hemşirem öyle demişti.
yalnızca 3 gün süren bel ağrım oldu o kadar o da herkes de olacak diye bir şey yok zaten.
sonuçta doğum bu normal de olsa sezeryan da olsa öyle kolay bir şey değil ama sonucu harikaaaa. hele bebeğini emzirirken böyle insanın gözünün içine bakıyor ya anlatılmaz bir duygu.
bak ben 2. yi doğurucam öyle korkum falan yok lütfen senin de olmasın ve en büyük tavsiyem korkunç doğum hikayesi anlatmaya çalışanları sakın ama sakın dinleme. bazı insanlar maalesef doğumu fazlaca abartmayı çok seviyorlar ama bu arada karşı tarafı hiç düşünmüyorlar
umarım bebişlerimizi mutlulukla kucaklarız.
inşallah canım benim... ne güel anlatmışsın.. ya bi şu panik halinden şu korkudan kurtulabilsem :):)
bir de şöyle düşün hamilelik çok güzel bir şey böyle korkularla bu güzel günlerini ziyan etme. eee bebek girmiş artık bi şekilde de çıkacakbu kadar insan da 2. yi 3. yü yaptığına göre o kadar korkunç bişey olamaz değil mi? yoksa millet ve ben de bu grubun içindeyim deli miyiz bi daha hamile kalalım.
doğum sabahı kalktığında duanı et hayırlısıyla bebeğim kucağımda evimize dönelim de inşallah da öyle olsun.
sonra sen de göreceksin taş çatlasın 15 gün içinde hiç doğum yapmamış gibi olacaksın. ben annemle durmadan kavga ediyordum o beni yatırmaya çalışıyordu ben birşeyim yok diye dolaşmaya çalışıyordum :)) gerçi bunda biraz keyif çatmak için nazlanabilirim ne de olsa son artık :)))
bir de şöyle düşün hamilelik çok güzel bir şey böyle korkularla bu güzel günlerini ziyan etme. eee bebek girmiş artık bi şekilde de çıkacakbu kadar insan da 2. yi 3. yü yaptığına göre o kadar korkunç bişey olamaz değil mi? yoksa millet ve ben de bu grubun içindeyim deli miyiz bi daha hamile kalalım.
doğum sabahı kalktığında duanı et hayırlısıyla bebeğim kucağımda evimize dönelim de inşallah da öyle olsun.
sonra sen de göreceksin taş çatlasın 15 gün içinde hiç doğum yapmamış gibi olacaksın. ben annemle durmadan kavga ediyordum o beni yatırmaya çalışıyordu ben birşeyim yok diye dolaşmaya çalışıyordum :)) gerçi bunda biraz keyif çatmak için nazlanabilirim ne de olsa son artık :)))
umarım bizler de sorunsuz doğum yapıp atlatırız bu zor olayı :/
ben epidural anesteziyle sezeryan ile doğum yaptım canım. bu da öyle olacak inşallah.
bende epidural sezeryan oldum 3 martta.aynı korkuları bende yaşadım ama kendi isteğiöle epidural oldum.ameliyat çok güzel geçti 15 dk. içinde bebeğimin sesini duydum çoook güzel bir andı.4 saat içinde uyuşukluklar geçiyor geçince ağrı hissettim yalan değil ama baya etkili aprı kesici yaptılar ve hafifledi zaten hemşireler sürekli ağrı kesici yapıyor ertesi gün tuvalete giderken biraz başım döndü ilk günler zor oluyor bu doğru hatta bi ara sezeryan olduğuma pişman oldum ama bebeğimi görmek herşeyi azalttı.sadece emzirirken tam kalkamadığın için emzirmek zor oluyor vede bebeğimle yam ilgilenemedim benim düzelmem 5 günümü aldı tabi her kişinin farklıdır 1 günde düzelende var 1 ayda düzelende var nasip işi bunlar Allah hayırlısıyla doğum yapmayı nasip etsin öyle böyle doğuyor ve geçiyor...
Benimde düşündem epidural sezeryandan yana. Allah biliyor ya normal doğumu düşününce bile acayip geriliyorum
Herkesin yapabileceği şey belli, ben normal yapamam yani kendimi çok iyi biliyorum. Ameliyatsa ameliyat ne yapayım. Ben istemezmiyim normal olsun doğumum. Ama yok olmayınca olmuyor. Tabi Allah büyüktür bakalım karşımıza ne çıkacak o güne kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?