Doğuma Hazırlık epidural sezeryan hakkında yardım eder misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

çok teşekkür ederim öyle güzel yazmışsın ki :):):) umarım bende senin giibi sonrasında rahat olurum... :):) bebeğine ve sana sağlıklı ve birlikte geçireceğiniz uzun bir ömür diliyorum canım :)

bu yazılanlar ne kadar da yakın geldi bana aynen ben de normal doğumdan çok korkan biriydim. zaten bünyem zayıftır, acıya hiiç dayanamam. bir iki hafta öncesine kadar da sezeryan diyordum kesinlikle. ama çevremin normal olması konusundaki ısrarları, özellikle de doktorumun başarılı ikna çabaları ile normal doğum yapmaya karar verdim. hem bebek hem anne için normal çok daha iyiymiş. bence sende ve bebekte herangi bir sorun yoksa sezeryanda diretme. sonuçta bir ameliyat. ayrıca normal doğumda da sancıyı azaltmak için epidural veriliyor diye biliyorum. doktoruma bunu da sordum ama pek önermedi. o sancıyı da çekmen gerekiyor dedi. istersen bunu bir araştır. az sancılı bir normal doğum sezeryandan daha iyidir bence

bilmiyorum canım ama normal doğum dendiği anda tüm tüylerim diken diken oluyor... Allahımdan hep hayırlısını diliyorum... :):)

sağlıkla sıhhatle alırsın inşallah bebeğini kucağına... doğum hikayeni mutlaka bekliyorum beni unutma :)

ne güzel bir konu olmuş bu böyle.Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkürler.Ben de tam olarak ne istediğini bilemeyenlerdenim ve çok korkağım.Normal doğumda sancılar beni çok korkutuyor hadi epidural oldu.O çatal çok korkutuyor.Dikişler çok korkutuyor:)Sezeryana gelince sanki o anda kesilirken acı hissedecekmişim psikolojisi var bende ve sonda korkusu.Ne yapacağım bilmiyorum.Yardım(((((

aynı duyguları yaşıyoruz canım.. tecrübeli arkadaşlardan bizi rahatlatacak birşeyler okumaya çok ihtiyacımız var :):)

merhaba arkadaşım öncelikle umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın hangi yolla olursa olsun :)
ben ilk kızımı 38 haftalıkken yan pozisyonda olduğu için epidural anestezi ile doğurdum. şimdi de 32 haftalık hamileyim yine aynı yöntemle doğum yapmaya da kararlıyım. anlayacağın gayet memnun kaldım.
zaten üniversite hastanesinde doğum yaptığım için bir gece katater takılı halde yoğun bakımda kaldım o gece ne ağrı ne sızı her acı hissetmeye başladığımda anestezi uzmanı ağrı kesiciyi varolan kataterden vermeye devam etti. ertesi gün servise çıkartırken çıkardılar katateri ama sonrasında da çektiğin acı öyle dayanılmaz falan olmuyor, gayet rahat tuvaletine de gidebiliyorsun yürüyüşünü de yapabiliyorsun hatta ne kadar çok yürürsen de o kadar kolay iyileşiyormuşsun benim hemşirem öyle demişti.
yalnızca 3 gün süren bel ağrım oldu o kadar o da herkes de olacak diye bir şey yok zaten.
sonuçta doğum bu normal de olsa sezeryan da olsa öyle kolay bir şey değil ama sonucu harikaaaa. hele bebeğini emzirirken böyle insanın gözünün içine bakıyor ya anlatılmaz bir duygu.
bak ben 2. yi doğurucam öyle korkum falan yok lütfen senin de olmasın ve en büyük tavsiyem korkunç doğum hikayesi anlatmaya çalışanları sakın ama sakın dinleme. bazı insanlar maalesef doğumu fazlaca abartmayı çok seviyorlar ama bu arada karşı tarafı hiç düşünmüyorlar
umarım bebişlerimizi mutlulukla kucaklarız.

inşallah canım benim... ne güel anlatmışsın.. ya bi şu panik halinden şu korkudan kurtulabilsem :):)

inşallah canım benim... ne güel anlatmışsın.. ya bi şu panik halinden şu korkudan kurtulabilsem :):)

bir de şöyle düşün hamilelik çok güzel bir şey böyle korkularla bu güzel günlerini ziyan etme. eee bebek girmiş artık bi şekilde de çıkacak bu kadar insan da 2. yi 3. yü yaptığına göre o kadar korkunç bişey olamaz değil mi? yoksa millet ve ben de bu grubun içindeyim deli miyiz bi daha hamile kalalım.
doğum sabahı kalktığında duanı et hayırlısıyla bebeğim kucağımda evimize dönelim de inşallah da öyle olsun.
sonra sen de göreceksin taş çatlasın 15 gün içinde hiç doğum yapmamış gibi olacaksın. ben annemle durmadan kavga ediyordum o beni yatırmaya çalışıyordu ben birşeyim yok diye dolaşmaya çalışıyordum :)) gerçi bunda biraz keyif çatmak için nazlanabilirim ne de olsa son artık :)))

umarım bizler de sorunsuz doğum yapıp atlatırız bu zor olayı :/

inşallah canım yaaa ama korkmaktan kendimi alamıyorum :):) Allahım hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip eder inşallah bebeklerimizi.. sen epidural mi yaptın normal doğum mu??

umarım bizler de sorunsuz doğum yapıp atlatırız bu zor olayı :/

inşallah canım benimmm inşallahhh :):)

bende epidural sezeryan oldum 3 martta.aynı korkuları bende yaşadım ama kendi isteğiöle epidural oldum.ameliyat çok güzel geçti 15 dk. içinde bebeğimin sesini duydum çoook güzel bir andı.4 saat içinde uyuşukluklar geçiyor geçince ağrı hissettim yalan değil ama baya etkili aprı kesici yaptılar ve hafifledi zaten hemşireler sürekli ağrı kesici yapıyor ertesi gün tuvalete giderken biraz başım döndü ilk günler zor oluyor bu doğru hatta bi ara sezeryan olduğuma pişman oldum ama bebeğimi görmek herşeyi azalttı.sadece emzirirken tam kalkamadığın için emzirmek zor oluyor vede bebeğimle yam ilgilenemedim benim düzelmem 5 günümü aldı tabi her kişinin farklıdır 1 günde düzelende var 1 ayda düzelende var nasip işi bunlar Allah hayırlısıyla doğum yapmayı nasip etsin öyle böyle doğuyor ve geçiyor...

ayy doğru diyorsun öyle ya da böyle dünyaya gelecek bebişler ama bilinmedik şeyler insanı korkutuyor yaa bende azıcık korkuyorum :):)

ben hep normal dogum isterdim ama ikiz gebelik olunca dr lar (birden fazla kisiyle konustum) ruyanda gorursun diyorlar haa simdi hem normalden korkuyorum hem de epidural sezaryenden kuzular icim kalsa diycem utanmasam canim ikiz oldugu icin muhtemelen senden once dogum yaparim o zaman nete girebildigim anda nasil olur anlatirim insallah hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebislerimizi

Benimde düşündem epidural sezeryandan yana. Allah biliyor ya normal doğumu düşününce bile acayip geriliyorum

Herkesin yapabileceği şey belli, ben normal yapamam yani kendimi çok iyi biliyorum. Ameliyatsa ameliyat ne yapayım. Ben istemezmiyim normal olsun doğumum. Ama yok olmayınca olmuyor. Tabi Allah büyüktür bakalım karşımıza ne çıkacak o güne kadar.

Doktorunla sezaryen olmak istedigini konustun mu? Bende de hafif hafif korkular basladi herkes normal dogumu oneriyor nasil olacak bilmiyorum. Artik cati muayenesinden sonra belli olucak hersey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…