Epidural yaptım çok memnunum yada çok pişmanım diyenler buyrun lütfen

SUTASAYRAN

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
2.950
24
0
selam kızlar...
epidural doğum istiyorum normal doğumu yapabiliceğimi sanmıyorum..
ama tehlikeleri vardır die içimde tereddütler var..siz ne düşünüyosunuz bu doğum şekli hakkında..epiduralle doğum yaptım çok memnunum yada çok pişmanım diyenler yorumlarda bulunsuznlar lütfen...
yalnız kulaktan dolma yorumlarda bulunmayın..yakınınız yada siz eğer bu şekilde doğum yaptıysanız eğer bize lütfen memnuniyetinizi yada pişmanlıklarınızı yazın...bizim için çok önemli..

epidural normal yaptım,süper bişey,tavsiye ederim..

ahhh cnm gitme dur..anlat bize lütfen çok ihtiyacımız var tavsiyelerine..dakika dakika neler yaşadın anlat kuşum ltfen...hangi hastanede oldun..hastanenin ve doktorun tecrübesi önemlimi biz nasıl güvenebiliriz riskleri varmı varsa neler cnm

kızlar şuan konuyu okuyanlar var tecrübeliler yazsınlar neolur yaaa

selam canım allah tamamına erdirsin inş..kolay doğumlar dilerim..bende epidural normal doğumyaptım..memnunmusun dersen %50 memnunum..3 cm açılmaya doğuma gittim hiiççç sancı çekmedim ilk doğum olduğu halde 8 sa.te doğurdum bu kısmı süper olan ama dr.umun dediği olumsuzluklardan sadece birini yaşamadım..ıkınamadım karnımada ebeler sırayla ve dakikalarca bastırdı sadece vakum kullanılmadı..sonuç şimdi bi sıkıntımyok ama ilk 1 ay dikiş sıkıntısı yanında kaburga ağrısı çektim..en güzeli tamamen normal yapmak sanırım

cnm.. benim arkadaşım epiduralle normal doğum yaptı. rahmi açıldığı için çok rahattı ve hiç sancı çekmedi..resmen diyo PRENSES DOĞUM... çok memnun onun tavsiyesi ile ve çok güvendiğim bi dostum olduğu için onun gittiği hastaneye gidiyorum ve inş aynı epiduralle doğum istiyorum...hiç bir riski yok dedi doktorum inş o günleri görürüz...

burdayım canımsen sor ben cevaplayayım

cnm geçmiş olsun öncelikle iyi dileklerin içinde çok tşk ederim...
ama normal doğum yapabiliceğimi düşünmüyorum o ağrıları çekmeyi aklımdan bile geçirmek beni çok ürkütüyo zaten...
normal doğumdan farkı sadece ağrı kesici yapılması değilmi..sen ıkınamadığın için ve bastırdıkları için ağrı çektim dimi...
dikişlerin normal doğum yapsaydın daha mı kolay iyileşicekti peki....
doğum sırasında bişi hissettinmi hiç ağrı sancı gibi

cnm.. benim arkadaşım epiduralle normal doğum yaptı. rahmi açıldığı için çok rahattı ve hiç sancı çekmedi..resmen diyo PRENSES DOĞUM... çok memnun onun tavsiyesi ile ve çok güvendiğim bi dostum olduğu için onun gittiği hastaneye gidiyorum ve inş aynı epiduralle doğum istiyorum...hiç bir riski yok dedi doktorum inş o günleri görürüz...

cnm böle güzel olumlu yorumlar beni cesaretlendiriyo...inş canım hepimiz için hayırlısı olur

cnm geçmiş olsun öncelikle iyi dileklerin içinde çok tşk ederim...
ama normal doğum yapabiliceğimi düşünmüyorum o ağrıları çekmeyi aklımdan bile geçirmek beni çok ürkütüyo zaten...
normal doğumdan farkı sadece ağrı kesici yapılması değilmi..sen ıkınamadığın için ve bastırdıkları için ağrı çektim dimi...
dikişlerin normal doğum yapsaydın daha mı kolay iyileşicekti peki....
doğum sırasında bişi hissettinmi hiç ağrı sancı gibi

evet canım tek fark ağrı kesici yapılması...zor oldu benim doğumum ve dr.um bana ıkınamadın dedi ben aslında ıkındığımı sanıyordum..dikişlerin epiduralle ilgisi yok benim tenimle ilgili ama kaburga ağrısı bastırmaktan oldu tabi..işte beni hayal kırıklığına uğratan kısım doğum anı malesefki herşeyi hissettim canım..hiç sancı çekmeden bi anda ağrı olunca zor geldi bana...2 kez tekrarlattım epidurali ama doğum anında yenilemiyolar ıkınabilmen için..zaten 5 cm e kadar sancı çekiliyo sana tavsiyem bekle eğer dayanabilirsen yaptırma..ben doğuma suni sancıyla başladığım için korktum ve epidural oldum

off hepsi zor yaa....bazıları çok iyi geçirmiş doğumunu bazılarına epidural bile kar etmemiş allahım yardımcımız ol...

off hepsi zor yaa....bazıları çok iyi geçirmiş doğumunu bazılarına epidural bile kar etmemiş allahım yardımcımız ol...

öyle canım herkes aynı değil mesela benide iğne çok korkutmuştu çok acıyo falan denmişti hiiiiçç hissetmedim bile..strese girme istiyosan yaptır belki sende hiçbişey hissetmezsin kolau doğumlar canım

çok tşk ederim cnm saol bünyeden bünyeyede değişiyodur heralde neyse tüm hamilelere kolay doğumlar

Ben temmuz ayında epidural sezeryan oldum, Bebeğinin doğduğu ana ortak olmak harika bir duygu. Ancak hastaneden çıktıktan sonra müthiş başağrılarım oldu ve ağrı kesicilerle geçmedi. Sadece aytış pozisyonunda ağrım yoktu, otururken, ayaktayken çok zorlandım. 5 gün sonraki kontrolümde doktorumla paylaştığımda ise epidural anestezi sebep olduğunu söylediler. Anestezi doktoru muayenesinde omuriliğe girilen iğnenin deliğinin bünyemin kapatamadığını ve ordan omurilik sıvısının sızdığını ve başımda zonklama şeklinde ağrıya sebep olduğunu söylediler. çok fazla rastlanan bir durum olmamakla beraber bazı bünyelerde bu şikayetlere sebep olabiliyormuş.
Tedavi için bana tekrar kısa bir tedavi yaptılar, elimden alınan kan ile omuriliğime verildi ve pıhtılaşarak o deliği kapatması sağlandı. Toplamda 3 saat civarında sürdü, 2 saati dinlenme ile geçti.
Ama ayağa kalktığımda herşey bitmişti, yeniden doğduğumu düşündüm,
herkeste rastlanmıyormuş ancak %1 civarında rastlanabiliyormuş.

Back
X