Epiduralsiz/ Ilacsiz Normal Dogum

mambaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2009
1.321
18
116
Diğer
Arkadaslar ben 33 haftalik hamileyim. Ilk bebegim olacak. hicbir destek olmadan, ilacsiz epiduralsiz normal dogum yapmayi planliyorum. var mi aranizda bu sekilde dogum yapan?

kaydirigubbakcemile2

Evet ben bebeğimi aynı senin planladığın gibi dünyaya getirdim.7 dikişim vardı ama 3.gün ayaktaydım.üstelik 68 kilo ile hamile kalıp doğuma kadar 10 kilo almıştım ama doğumdan hemen sonra tartıldım 67 kiloya düşmüştüm.sana tavsiyem herhangi bir sorun olmazsa ki inşallah olmaz kararlı ol.Yapabilirim de ki yapasın.Allahın izniyle bebeğini kucağına alman temennisiyle kaydirigubbakcemile5

bende aynı sekılde dogumd yaptım hıc dıkısım olmadı ve aksamına ayaktaydım umarım normal dogum yaparsın cok tavsıye edıyorum

Kızlar ben de normal doğum istiyorum ve çok da korkuyorum. Bu korkuyu nasıl yenebilirim?

ya hanimlar ayni fikirde olanlan anneleri gorunce çok sevindim inanin. hangu konuya baksam hep szeyeen yada epudirel dogum.
2 tane dogum yaptim ikisinede normal yaptim. simdi 3. 1 ay'a kadar yapacam bir terslik olmazsa kesinlikle normal dusunuyorum.. bunu rahatligini sizlere anlatamam her yonden cabucak ayaga kalkiyorsun....

en küçük kardeşim 4,5 kilo doğdu ve normal doğum :) çok hatırlamıyorum, çocuktuk biz akşam saatlerinde geldi ertesi gün ayaktaydı mecburen, 5 kardeşiz çünkü, elbet zor olmuştur sancısı vardır ama sonuçta kalkabilmişti o zaman bilmiyoduk ah annecim şimdi başa gelince ben bile inanamıyorum nasıl olduğuna

canım bende normal dogum yaptım epıduralsız ve sunı sancısız yalnız benım dar oldugu ıcın zor oldu inş sızın kolay olur.

Bende 3 dogumumuda normal epiduralsiz yaptim...Belki sancici oluyor haliyle uyusturma olmadigindan ama ardindan bir kac saat sonra ayaga kalkabiliyorsun...Ben zor bir hamilelik gecirip son aylarini daha cok yatarak geciren biri olarak bir saat olmadan gezmzyz basladim her dogumumda... :))
Sakin korkma annelerimiz nasil yapmislar ve bunca kadin nasil yapiyor diye dusun...Bizde duacin oluruz hastaneye gitme vaktin geldiginde...Haberimiz olursa burdan...
(Gerci bizde soylemezler doguma giden yada dogumu yaklasan kadini...Ne kadar kisi bilirse o kadar zor olur derler... :)))

Arkadaşlar ben yeni doğum yaptım,normal doğum ama suni sancı verildi.İlk doğumumdu suni sancı olduğu için zor oldu kabus gibiydi:1shok: epidural istedim ama kimse önermedigi için yaptırmadım,11de serum takıldı ben 7.15de dogum yaptım 3saat sonra normal hayatıma döndüm:hulya: sancı anında hep sezeryan istedim iyiki normal dogum yapmışım diyorum şimdi

bende normal doğum yaptım ..elbet herşeyin zorluğu vardır ama ben çok daha kötü bekliyodum..epidural .lavman suni sancı hiçbiri yapılma dpğum başlamıştı hastaneye gittiğimde gittiğim gibi doğum haneye çıktım..inş kolay ve az ağrılı doğumun olur...her anı çok güzel bence....hamileyken çok doğum hikayeleri dinledim öldüm bittim diyolardı ...hiçbiri beni korkutmadı beni nelerin beklediğini öğreniyodum ..o yüzden benim sancım bana kolay geldi...

Kızlar en iyisi normal doğum değil mi ya... Ben de iyice kafama koymaya başlıyorum ama doktorumla konuşmam lazım tabiki. Benim bir arkarabam epidural sezeryan oldu. Kadın 2 gün sonra beyin kanaması geçirdi ölümlerden döndü. Geçen de tv de kayınvalidem izlemiş epidural normal doğum yapan bir kadının belden aşağısı felç olmuş Allah korusun ya ne kadar risksiz deseler de ben epidurali çok riskli görüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Bende epiduralsiz normal dogum yaptim ama suda dogum oldu.Sanci oldu ama her güzel seyin bir zorlugu oluyor malsef.Epidurali ben istemedim sonrasinda siddetli bel agrisi oluyor arkadaslarimdan biliyorum ve arkadas da kismi felc oldu simdi 7 yasinda oglu var ve hala uzun cümleler ile konusamiyor.Korkutmak istemem düsünen arkadaslari ama cok taninan bir doktordan da tv de duymustum."Bazen sanci icin yapilan epidural hastanin baska bir yerini uyusturuyor"demisti.
Allah hamileligi nasip ettiyse mutlaka bizler dogumuda basara biliriz.Sonucta kimseye bu dünyada altindan kalkamayacagi yük verilmiyor.Bazen bize zor gelen seyleri bile basariyoruz,neden dogumu basaramayacagiz.

Bu arada bende 2. yi düsünüyorum.Umarim onuda bir sorun cikmazsa normal düsünüyorum

Herkese kolay dogumlar dilerim

hepinizin mesajlarina tesekkur ederim arkadaslar. ben normal dogumun artik bu kadar yaygin olmamasini doktorlarin bu son derece dogal olayi hastalikmis gibi, caresine bakilmasi gereken tibbi bir olaya cevirmesine bagliyorum. herkes sezaryan diyor, demeyen epidural diyor, inanilir gibi degil. neden yuzyillardir dogal olarak gerceklesen dogum aniden mudahale edilmesi gereken bir hastaliga dondu ki? ustelik keserek, bicerek, uyusturarark mudahale...

vucutlarimiz hamileligi kaldirabilmek ve bebegi dunyaya getirebilmek uzere programlanmis zaten. elbette aci olacak ama kaldirilamayacak bir aci oldugunu dusunmuyorum. oyle olsa annelerimiz, anneannelerimiz tek cocuk dogurur birakirlardi degil mi?

araştırmalrıma göre en iyisi normal doğum.
ben denedim ama olmadı ,ameliyat oldum.
araştırmalarımdan o kadar korktum ki ikinci çocuğu düşünürsem yine normali denesem mi diye düşünmeden edemiyorum .

Ben de ilk doğumumu normal yapmıştım, ama ikincisi 41+9 olmasına rağmen oğlum gelmek istemediği için mecburen sezaryen oldu. İkisini de yaşamış biri olarak kesinlikle normal doğum derim, sezaryenden sonra bir hafta tamamen eğik vaziyette yürüdüm ninem gibi. Ama ilkinde akşam 19:15 de bebeğim olmuştu ve ben ertesi sabah bir saatlik yola çıkıp evime dönmüştüm. İnşallah herşey yolunda gider ve normal doğum yaparsın.

bende ilk bebeğimi epiduralsiz dünyaya getirdim
sancım çok sıklaşana kadar evde bekledim ve hastaneye geldiimde 5 cm.açılmam vardı
şuan 2.bebişime hamileyim ve inş.yine normal doğum planlıyoruz

ya kızlar bu doğum sancısı tarif edin yaaa nasıl bişi adet sancısınamı benziyo nasıl yazarsanız çok sevinirim

bende epiduralsiz normal doğum yaptım 4 dikişim vardı çok rahat bir doğumdu benimki

hep korkularını düşünüyoruz ama doğum sadece acılardan korkudan ibaret değil

dünyaya kendi canımızdan bir parça getiriyoruz

onu ilk defa görmek çok güzel bir duygu

ben mesela doğumumu düşündüğümde kızımın doktorun elinde ıslak yapışmış saçlarıyla tombiş tombiş sallandığı geliyo aklıma hemen:)

böyle güzel şeyleride düşünün bence:CüvCüv:

bende ilk bebeğimi epiduralsiz dünyaya getirdim
sancım çok sıklaşana kadar evde bekledim ve hastaneye geldiimde 5 cm.açılmam vardı
şuan 2.bebişime hamileyim ve inş.yine normal doğum planlıyoruz

sanki benim doğumumu anlatmışsın::))
bende evde beklemiştim hastaneye gittiğimde 5 cm açılmam vardı
son anlara kadar yine çok sancım yoktu
son 10-15 dk da çok sancım oldu o kadar da olsun...
adet sancısından daha baskın bir sancı d.sancısı aniden geliyo sancılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…