arkadaslar normal dogumda kesit atiliyor deniliyor vajeni genisletmek icin biraz daha,normal dogum yapmis arkadaslar bu kesit denilen seyi hissediyormusunuz atilirken beni en cok korkutan sey bu.yani sonucta bicak yarasidir ve herhangi bir uyusturucu olmadan atiliyor bu caninizi yakmiyormu o an icin.nasil bir histir tarif edermisiniz.sonrasindaki dikisler felan korkutmuyor beni ama bu dogum sirasindaki kesit atilma dusuncesi sanki cok aciycakmis gibi geliyor.
arkadaslar normal dogumda kesit atiliyor deniliyor vajeni genisletmek icin biraz daha,normal dogum yapmis arkadaslar bu kesit denilen seyi hissediyormusunuz atilirken beni en cok korkutan sey bu.yani sonucta bicak yarasidir ve herhangi bir uyusturucu olmadan atiliyor bu caninizi yakmiyormu o an icin.nasil bir histir tarif edermisiniz.sonrasindaki dikisler felan korkutmuyor beni ama bu dogum sirasindaki kesit atilma dusuncesi sanki cok aciycakmis gibi geliyor.
herkese yapilmiyor o. sadece mecbur kalinan durumlarda... benim doktorum karsi cunku dogal olarak olusan yirtik epziyotomiden daha cabuk iyilesiyor. ben de yapilmasini istemiyorum o yuzden.
hi yani kendi kendine de yirtiliyor bu zaten;epizyotomi dedikleri kolaylastirici cerrahi islem.kendi kendine yirtiliyor olmasi daha daha korkunc degilmi ama bana daha aci verici bisey gibi geldi bu.sizin doktorunuz her turlu disaridan mudahaleye karsi sanirim.
yok daha cok aci vermiyor. (yasadigim icin degil, okuduklarimdan ogrendigim bu). dogal olarak yirtilirsa hissetmeyebiliyorsun ama epziyotomi icin uyusturmalari gerekiyor. biliyorum "yirtilma" kelimesi korkunc geliyor ama o kadar kotu degil. dusunsene eskiden epziyotomi yokmus. kadinlar dogal olarak yirtilip dogal olarak iyilesirlermis. simdi fazladan dikis olabiliyor. ama dedigim gibi herkeste olacak diye bir sey yok. bence bunu dusunup korkutma kendini. inan bana dogumda cok onemsiz bir ayrinti bu.
evet doktorum mecbur kalmadikca her turlu disardan mudahaleye karsi. bu yuzden seviyorum kendisini. cunku mudahale ederse biliyorum ki mecbur oldugu icin olacak.
ben sizi cesaretinizden oturu kutluyorum o zaman.umarim dogum dilediginiz gibi sorunsuz gecer.benim sorunum aci esigim cok dusuk ben kendimi taniyorum herkesin 15 20 dakikada yapacagi dogumu ben ancak 2 saatte yaparim.endisem o kadar aciya dayanamamak.bakalim yaklastikca belki bana da bir cesaret gelir:)
canim bende normal dogum yaptim 2 saatte suda. epiduralli istedim ama zaten bebegin kafasi görünüyodu bu yüzdende yapmadilar.simdi yaparsak sen etkisini anca 2 saat sonra göreceksin dediler o zamana kadarda coktan dogmus olacak deyip yapmadilar.en iyisi suyu deneyelim rahatlarsin belki dediler gercektende dedikleri gibi oldu.suya girdim 45 dk.da gerceklesti dogum.agri aninda istenilen gibi nefes alip veriyosan agrida kolay geciyo.ikinciyide mutlaka suda dogurmak isterim bir problem olmadigi sürece.senide Allah kurtarsin canim.
bende normal doğum yaptım hiç sancım olmadığı için sunni sancı verdiler son 15dakika zor oluyor okadar kesi olmadan önce de ebe uyuşturuyo hiç hissetmiyorsun dikerkende aynı benim 8 dikişim olmuştu doğumdan 2saat sonrada ayaktaydım rabbim sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına almayı nasip etsin inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?