Cnm merhaba..göğüslerin için üzüldümm..ayy en çok çekindiğim şey benimde bu göğüs ucu yaraları..geçen hastanemde emzirme eğitimi vardı gittim..çok güzel şeyler anlatıldı gösterildi..bakalım bizde durumlar ne olcak.göğüs yaralarına doğru olmayan emzirme şeklinden kaynaklandığını söyledi dr..bide emzirme sonrasında kendi sütümüzden azcık sürüp açıkta bırakıp iyice kurutup öle giyinin dedi..göğüs kalkanlarını çok tavsiye ettii.göğüs pedlerini pek önermedi..bebiş göğüs ucunu değil komple kahverengi kısmı ağzına almalı dedi.ağız şekli balık ağzı gibi yani dudakları dışa açık olucak dedi..lansinoh kremi tavsiye etti.öğrendiklerim bunlar benimde..inş.seninde en yakın zamanda geçer cnm..
Meraba canım hiç girmiyorsun nete seni ve oğlunu çok merak ediyorum.Canım ben papilla diye bi krem duydum.Kullananlar memnun.Ve sipariş ettim geldi hemen.Göğüste mantar ve bakteriyel enfeksiyon yoksa çok kısa sürede geçiriyormuş.DFün kullanmaya başladım sanki acısını azalttı gibi.İnanıyorum bu sefer geçecek.Bide canım ben evde süyen takmıyorum:kedi: inan çok rahat etmeye başladım.Havalandırmak sanırım işe yarayacak.Yarın oğlum doğalı 4 ay dolacak.Pazarteside tam 1 ay olacak kontrolümüz ve aşımzda olacak.İnşallah oğlum kilo almıştır teyzesiizemuszemus
slm kızlar epıduralsız ılacsız dogumumu yaptım ama sunı sancı ıle zor gectı ama bebegım herseye deger
mrb.tatlım
yok güzelim olacaksa oluyo ve bunu hiçbişey engelleyemiyor.
benim bebeğim memeyi çok güzel kavrıyo,lansinoh kremi ben de kullandım hem de doğumdan 1 ay önce başladım.ama hiç bir işe yaramadı,acıdan ölüyorum.
dedim ya olacaksa oluyo yani.inş.senin olmaz çok kötü bişey
Ayyy canım yazını şimdi gördüm.Canım anlattıklarının hepsini uyguluyorum ama nafile oğlum öyle bi çekiyoki göğsümü anlatamam damaklarıyla resmen ısırıyo.Yeni krem kullanıyorum geçecek gibi umutluyum canım bu seferhihoyyythihoyyythihoyyyt
slm kızlar epıduralsız ılacsız dogumumu yaptım ama sunı sancı ıle zor gectı ama bebegım herseye deger
gözünaydın canımmmmm
analı babalı büyüsün kuzun
darısı başımıza
Ya arkadaşlar bişey sorcam sizlere..şimdi doğum yaptık eve geldik..yatak odasınamı yatcaz bebişle nasıl olcak..şimdi bebeği ilk günler kucağımıza verip yatağına yatıranın birinin bide altını temizliycek birininde olması lazım diye düşünüyorum.yani ilk günler bunları kendimiz yapabilcekmiyiz acaba? benim k.validem karşı apartmanda yani aynı sokakta oturuyoruz ama engelli kızı var.gerçi bakıcısı da var sürekli yanında yani iki kişiler bu konuda..birazda vurdumduymaz ve rahattır saolsun..yani hiç bilemiyorum doğum sonrası benim yanımda sürekli olurmu..kendi annem olsa sorun değil gece gündüz ilgilenir ama o da izmirde ve abimin eşide haftaya doğum yapıcak sezeryan.ona annem bakıcak mecburen.kendi annesi veya akrabası yok çünkü( şimdi ben sürekli hayal ediyorum bebekle eve geldik..sürekli ağlıcak sürekli emdirilcek altı kirlencek..bide kendi annem diyoki bebeğin en azından kırkı çıkana kadar sen arada uyusan bile birinin bebeğe göz kulak olması lazım gece veya gündüz,kusar vs bişeyler olur diye..allah korusun..sizlerde bu ilk günler nasıl oldu? eşlerinizde malum işe gidip geliyo geceleri filan nasıl oldu..nerde yatıyonuz, kendiniz bebekle ilk günler herşeyiyle ayaklanıp bakabildinizmi.uyku durumunuz nasıl oldu..bana ayrıntılı anlatın lütfen.ben hiç kestiremiyorum nasıl olcak diye..
tskr ederım sende saglıkla kavusurusun ıns bebegıne.
soruna gelınce eger normal dogumyaparsan kendın bakabılırsın bebegıne benım annem esım ablam fılan vardı yanımda ama ben kendım bakmayı tercıh ettım bebegıme tabı agrıların oluyor ama olsun dayanıyorsun merak etme.Bebekle aynı odada kalıyorum ben kırkı cıktıktan sonra odasına alıcam cunku cok uyanıyor ve her seferınde dıger odaya gıtmek zor oluyor.kusma konusunda da her zamn yan yatırıyorum yanında olsamda olmasamda ne olur ne olmaz dıye.uyku duzenın bebege gore ayarlrsın artık
ins canım sende saglıkla bebegını kucagına alırsın.kendını normal doguma sartla baska bır alternatıf dusunme
arada girip yazdım cnm ama silinmiş siz görmeden,ben de sizleri merak ediyorum.
inş.iyi gelir o dediğin krem de geçer bu sefer,anne olmak baya zor işmiş cidden
onlar için katlanıyoruz herşeye,katlanacaz da,yeter ki onlar iyi olsun.
ben de acayip grip oldm canım ya hiç keyfim yok.
bebişimin de keyfi kaçtı haliyle,umarım geçer hemen.
almıştır kilo annesi emişiyolar habire:)) aşınız da iyi geçer inş.hadi bakalım siz önden biz arkadan takip :))
Ya arkadaşlar bişey sorcam sizlere..şimdi doğum yaptık eve geldik..yatak odasınamı yatcaz bebişle nasıl olcak..şimdi bebeği ilk günler kucağımıza verip yatağına yatıranın birinin bide altını temizliycek birininde olması lazım diye düşünüyorum.yani ilk günler bunları kendimiz yapabilcekmiyiz acaba? benim k.validem karşı apartmanda yani aynı sokakta oturuyoruz ama engelli kızı var.gerçi bakıcısı da var sürekli yanında yani iki kişiler bu konuda..birazda vurdumduymaz ve rahattır saolsun..yani hiç bilemiyorum doğum sonrası benim yanımda sürekli olurmu..kendi annem olsa sorun değil gece gündüz ilgilenir ama o da izmirde ve abimin eşide haftaya doğum yapıcak sezeryan.ona annem bakıcak mecburen.kendi annesi veya akrabası yok çünkü( şimdi ben sürekli hayal ediyorum bebekle eve geldik..sürekli ağlıcak sürekli emdirilcek altı kirlencek..bide kendi annem diyoki bebeğin en azından kırkı çıkana kadar sen arada uyusan bile birinin bebeğe göz kulak olması lazım gece veya gündüz,kusar vs bişeyler olur diye..allah korusun..sizlerde bu ilk günler nasıl oldu? eşlerinizde malum işe gidip geliyo geceleri filan nasıl oldu..nerde yatıyonuz, kendiniz bebekle ilk günler herşeyiyle ayaklanıp bakabildinizmi.uyku durumunuz nasıl oldu..bana ayrıntılı anlatın lütfen.ben hiç kestiremiyorum nasıl olcak diye..
Cnm teşekkür ederim cvp için..eve geldiğinizde ve halen yatak odasındamı kalıyonuz bebişle..biz park yatak aldık yanımızda kalır yani yatak odamızda olur diye düşünüyoruz tabiiki..en az 6 ay kadar öle kalır yanımızda da..ilk günleri çok merak ediyorum.k.validem misafir gibi davranmaz umarım..dediğim gibi öle bildiğiniz anne tipinde bir kadın değil çünkü..o yüzden sürekli kafamda soru işaretleri dolanıyo şimdidenn(((((((((
öyle yapıyorum şimdilik başka alternatif düşünmüyorum
öyle hareketliyim ki normal doğuramazsam çok üzülürüm zaten
iyi dileklerin için teşekkürler canım
kızının adını ne koydunuz
Canım çok geçmiş olsun.Dikkat et kendine.bizde dün dışarı çıktık tövbe ettim çıktığıma.Oğlum sıcaktan ağladı durdu hemen döndük.Bizim evimiz serin biz terlemiyoruz e yavrumda sıcaktan duramadı.Annelik zor canım gerçekten ama annem,in değerini çok daha iyi anlaıyorum.annelik fedakarlık.
Canım maşşallah sana dayandın suni sancıya.Suni sancı aklıma geldikçe kötü oluyorum.
Canım benim sezeryandı ama ben eve döndüğüm 2. gün bebişimin altını kendim almaya başladım sadece yataktan alması zor oluyordu.Benim annem yanımda ama bende hep kendim yaptım.Biz park yatak aldık yatak odamızda zaten oğluma ayrı bi oda yapmayacağız şimdilik.Yatak bizim yatak odasında idi geceleri hep eşimle beraber ilgilendik.Zaten bebek azıcık seisiini çıkarsın eşim hemen kalkıp oğlumu emzirmem için getirdi ki hala öyle.Annem oğlum durmayınca yardımcı oluyor vede sağolsun yemek temizlik ilerinde bana hiçbirşey yaptırmadı ilk günler.Biz hep sürekli oğlumu yan yatırıyoruz kusma olayına karşın zaten sırtüstü yatırsamda kendisi hemen yan yatıyor öyle alıştı arkassı ile önünede yastık koyıuyorum dönmesin diye.Ayrıca canım geceleri ben saat kuruyorum ki hala öyle.Uykusundan uyandıramıyorum çoğu zamn.İlk zamnlar çok uykusuzkluk çekersin onuda gün içinde 2-3 saat uyuyunca yetiyor.Şİmdi uyku hiç ssorun olmuyor alıştım ve oğlum beni çok üzmüyor maşallah diyeyim.Bebeğin olsun herşey hayırlısı ile hallolur inşallah canım.
Canım bizimde parkyatak var yanımızda .Çünkü gece başka odadad zor olur.K.validenle umarım sorun yaşamazsın canım.İnsan çok hassas oluyor helde herşeyi takan biri isen sütün bile kesilir azlaır.İnsan yanonda destek arıyor çünkü.
Canım bende normal doğum çok istedim bilirsin.suni sancıya dayanamayıp kedni isteğimle sezeryana girince bir kaç hafta etkisinden kurtulamadım n.doğum yapamadım diye.İnşallah normal doğum yaparsın ama olmazsada hayırsı de.Çünkü ben çok kötü oldum sezeryan esnasında ağladım durdum.Neyse içimde kaldı.Aklıma geldikçe hep kendimi kötü hissedecem sanırım.Umarım hakkında hayırlısı olur.
Kahorima cım saol cevap için cnm :)) Şimdi az çok gözümde canlandırmaya başladım..inşallah güzel ve kolay bi doğum yaparım da kendim rahat rahat ilgilenebilirim oğlumla..allah yardımcımız olsun..
epiduralsiz ilaçsız normal doğum topiğinde herkes gidip sezeryan yaptırıp gelmiş tebrikler.. baştan sona okudum bi de topiği pes yani :)) doğum yapanların hepsi için allah analı babalı büyütsün diyeyim, bizi de kurtarsın çabucak
bu konuda doktorlar çok hevesli de ondan canım
normal doğum uzun sürüyor yaaa yanaşmıyorlar
anne ağrı fazla gelip sezeryan yap deyince hemen kabul ediyorlar
kızların pek kabahati yok anlayacağın
yok canım zaten herkesın kendı tercıhı... de komık olmus boyle bı baslıgın altındakılerın gıdıp sezeryan yaptırıp gelmelerı :)) komık dııl mı sence de :))
komik değil üzücü geliyor
bu kadar sezeryan meraklısı bir ülke daha var mıdır bilmiyorum
doktorların ve sağlık bakanlığının kabahati gibi geliyor bana
sier inşallah normal doğum yapabilirsin canım
doğum çok yaklaşmış zaten kendini hazırlamışsındır sende normal doğuma
bir avazda doğurur sağlıkla kucağına alırsın umarım bebeğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?