saol canım tavsiyelerin için,uycam mutlaka
ağrılarım bugün biraz daha iyi çok şükür,ee bugün 6.gün geçsin artık dimi:)
oğluşum 50 cm.3.780 gr.doğdu teyzesi,Allah nazardan saklasın bebişimi
siz de büyüdünüz baya,abi o abi:)
sağlıcakla kalın canım benim,görüşürüz.
Canım benim maşalalh bebişineGün geçtikçe daha iyi olacaksın canım. Bizzdde bugün sağlıok ocağına gittik.Oğlum 3550 gr olmuş teyzesi boyuda uzamış.
Benimde hala göğüs uçlarım çoooooooooooooook acıyor.Ağlayarak emziriyorum artık.Denemediğim şey kalamdı.şimdi balmumunu sürücem onu duydum inşallah işe yarar.doğum öncesi krem sürmediğime çok pişmanım belki acımazdı böle.Neyse öptük siziopuyorumnanaktan
maşallah maşallah büyüyo prens Allah a emanet.
biz de gittik bugün sağlık ocağına 100 grm düşmüş bebem ama normalmiş.
benim de bi göğsümde çatlağım çok var aynen dediğin gibi ağlıyorum onu verdiğimde hıçkırıklarla yaa,ne zormuş
ben de zeytinyağını duydum ona başladım bugün,sürüyorum masaj yaparak.sen de dene istersen.
ben doğumdan 1 ay önce başlamıştım sürmeye ama sonuç yine aynı,demek ki olcaksa oluyomuş,önüne geçilmiyo
sen göbeğine bişeler bağladığını yazmıştın,neyle bağladın korsemi taktın?sezeryan dikişlerine zararı yok mu? ben de takayım bişeyler diyorum ama korkuyorum,göbeğin de toparlanması lazım napsam bilemedim.
görüşürüz tatlım,hayırlı akşamlar....
kızlar öncelikle doğuranlara geçmiş olsun diyorum bebişlere de hayırlı ömürler diliyorum
görünce yazmdan geçemedim ben de 4 ay boyunca o göğüs acısını çektim artık ucu kopacak gibi olmuştu azcık bir et parçası tutuyor ve şakır şakır kanıyorduçok ağladım emzirme saatleri gelmesin acıkmasın diye baktım hep ve ağlayarak emzirdim
neler yaptım:
1- ayva çekirdeğini suda bekletip jel kıvamına gelince sürdüm daha da azdırdı
2- garmastan verdi dr daha fena yaptı
3- bi arkadaşım pure line verdi o da yaramadı
4- karbonatlı su da fayda etmedi deliriyordum artık
5- en son eşim dayanamadı gidip göğüs kalkanı aldı gece uzanınca onu takıyordum bir de eczacı mustela vermiş onu sürdüm durumu az da olsa toparladım
6- her emzirmeden önce göğsümü ılık su ve pamukla sildim her emzirmeden sonra kuruttum
bir süre açıkta tuttum
7- dişimi sıktım en sonunda geçti...
size çok geçmiş olsun ben çok çektim siz inşaallah bu kadar çekmezsiniz felaket bir şey. şimdi sorsalar bir tane daha doğurur musun diye tereddütüm emzirmekten yana olur yoksa doğumda bişey yok asıl acı veren göğüs yarası...
kızlar öncelikle doğuranlara geçmiş olsun diyorum bebişlere de hayırlı ömürler diliyorum
görünce yazmdan geçemedim ben de 4 ay boyunca o göğüs acısını çektim artık ucu kopacak gibi olmuştu azcık bir et parçası tutuyor ve şakır şakır kanıyorduçok ağladım emzirme saatleri gelmesin acıkmasın diye baktım hep ve ağlayarak emzirdim
neler yaptım:
5- en son eşim dayanamadı gidip göğüs kalkanı aldı gece uzanınca onu takıyordum bir de eczacı mustela vermiş onu sürdüm durumu az da olsa toparladım
6- her emzirmeden önce göğsümü ılık su ve pamukla sildim her emzirmeden sonra kuruttum
bir süre açıkta tuttum
size çok geçmiş olsun ben çok çektim siz inşaallah bu kadar çekmezsiniz felaket bir şey. şimdi sorsalar bir tane daha doğurur musun diye tereddütüm emzirmekten yana olur yoksa doğumda bişey yok asıl acı veren göğüs yarası...
maşallah maşallah büyüyo prens Allah a emanet.
biz de gittik bugün sağlık ocağına 100 grm düşmüş bebem ama normalmiş.
benim de bi göğsümde çatlağım çok var aynen dediğin gibi ağlıyorum onu verdiğimde hıçkırıklarla yaa,ne zormuş
ben de zeytinyağını duydum ona başladım bugün,sürüyorum masaj yaparak.sen de dene istersen.
ben doğumdan 1 ay önce başlamıştım sürmeye ama sonuç yine aynı,demek ki olcaksa oluyomuş,önüne geçilmiyo
sen göbeğine bişeler bağladığını yazmıştın,neyle bağladın korsemi taktın?sezeryan dikişlerine zararı yok mu? ben de takayım bişeyler diyorum ama korkuyorum,göbeğin de toparlanması lazım napsam bilemedim.
görüşürüz tatlım,hayırlı akşamlar....
kızlar bu memenin ucunun acıması durumu daha şimdiden var bendede
bende emzirirken ne yapıcam diye kara kara düşünüyorum hergün yağlıyorum kremliyorum falan ama nafile doktora sorayım bakalım bir çözümü var mı şimdiden acır mı yaaaaa
neler yaptım:
bir süre açıkta tuttum
evet canım aslolan o..canım yaaaa ne çok çekmişsin sende
anladığım kadarıyla tek çözüm temiz ve kuru tutmak memeyi
inşallah çok çekmeyiz
canım önemli olan sağlıkla gelmesi bebeğinin.saol tatlım,aminn ALlah cümlemizinkine hayırlı ömürler versin inş.
kıyamam cnm yaa sen de baya bi çekmişsin,inş. bizimki kısa sürer dediğin gibi
ne güzel sen epiduralsiz ilaçsız normal doğum yapanlardansın,imreniyorum sana
biz yapamadık malesef,içimde ukde kaldı.benim de kahorihamanın da(
napalım nasip böyleymiş diyelim artık,dicek başka bişey yok.
bu arada göğüslerin geçmesini beklemeye devam,Allah yardımcımız olsun
anne olmak harbi zor işmiş.
Canım bizim bebişte başta verdi biraz nomalmiş evet.Göğü acısı çok fena ben şimdi silikon göğüs ucu taktım biraz acısını alıyor.Bide eşim balmumu aldı onu eritip göğüs pedine döktüm ılık kapatıyorum dünden beri umarım işe yarar.Bide emzirmeden önce sütümü sıkıp sürüyorum.Benim ilk üç gün süt gelmedi boş boş çekti kuzu ondan oldu birazda canım.Zeytinyağını bende duydum canım ama ben bebiş 3 gün kaka yapmadı göüsüme sürüp emzirdim 3-4 saat sonra yaptı.Emzirmeden önce sil canım.Ben göbeğime medikallerde satılan korseden takıyordum o çok sert geldi şimdi yün korse takıyorum daha yumuşak çok acıtmıyor.Ayrıca canım doktorumu tavsiyesi dikişli bölgeyi korse taksn bile sakın terletme zaten dikiş üstüne korseyi getirmeden taktım.Ben şimdi 65 kiloyum L beden takıyorum.Zaten bomba gibiyim bu kilolar göbek gider inşallah.Görüşürüz canım.opuyorumnanaktan
Canım sen doktoruna sor.Emzirmek eziyet oluyor gerçekten.İnşallah acımaz canım.
Ayyy canım çok uzun süre çekmişsin.Benim 18 gün oldu ama emmzirmek işkence.Her duyduğumu deniyorum şimdilik umarım geçer.
Canım 4-5 gün sonra ağrın sızın hafifler canım benim 3.gün hafiflemişti.Şimdi 15 gün oldu nerdeyse hiçbişeyim kalmadı sayılır.Canım bide rahat hareket için ya karnını sar yada çok sıkmayan bel korselerinden sar sana faydası olur.Bebim hastnede doğumdan 4 saat falan sonra sar mmışlardı.Bide canım sakın gaz yapacak şey yeme aman acıdan kıvranırsın davul gibi olur karnın.sen genede yardımla kalk geçecek yakında.
Oğluşun kaç kilo boyu ne kadar annesi.Pazartesi sağlık ocağına gideceğiz öğreneceğiz bakalım bizde ne kadar büyümüşüz.Bizde ikinizi öptük.Hadi kalın sağlıcaklaopuyorumnanaktan
saol canım tavsiyelerin için,uycam mutlaka
ağrılarım bugün biraz daha iyi çok şükür,ee bugün 6.gün geçsin artık dimi:)
oğluşum 50 cm.3.780 gr.doğdu teyzesi,Allah nazardan saklasın bebişimi
siz de büyüdünüz baya,abi o abi:)
sağlıcakla kalın canım benim,görüşürüz.
kızlar bu memenin ucunun acıması durumu daha şimdiden var bendede
bende emzirirken ne yapıcam diye kara kara düşünüyorum hergün yağlıyorum kremliyorum falan ama nafile doktora sorayım bakalım bir çözümü var mı şimdiden acır mı yaaaaa
neler yaptım:
bir süre açıkta tuttum
Sezeryandan sonra karnın saıldığını ilk defa duydum ve sevindim tabiiki.çünkü bende herhalikarda karnımı sarmak istiyorum hangi doğum olursa olsun.hastanede sarmaları ilginç valla..ben karşı çıkarlar diye düşünürdüm hep..sanırım birde dikişe gelmeden sarılıyodur dimi cnm..çarşaf gibi bişeyle sarılsa olurmu peki??
Canım hastanede dikişlerime gelmeycek çarşafla sarıp beni ayağa kaldırdılar.Bende 4.günden sonra korse takmaya başladım.Önce medikalden bel korsesi aldım o çok sertti sonra yün korse taktım.Yanlız dikişlere gelmemesine dikkat ettim başlarda ayrıca dikişli bölgenin kuru olması lazım kağıt mutfak havlusu koydum o bölgeye doktorumun tavsiyesi.Zaten karnında bişey sarlı olmazsa rahat ayağa kalkamıyorsun.Canım bana hastaneden sezeryanlı hasta bakım kağıdı verdiler orda bile 15 gün karın sarılmalı deniyor.Sen tabi çarşafta sarabilrsin ama çarşaf gevşiyor.
Tamamdır anladım cnm saol :))
Hani yün sıcakta terletir zor olur diye dedim çarşaf acaba dahamı rahat olur diye..artık deneme yanılma yöntemiyle anlarız..ona göre hareket ederiz
Meraba kızlaaar nerdesiniz.anlaşılan en son yazdıklarmızn hepsi gitmiş.EEE neler yapıyorsunuz.Benim göğüslerim hala çok fena herşey denedim.Şimdi papilla diye bir krem duydum nettede buldum sipariş ettim perşembe elimde olacak sözde çok işe yarıyormuş umarım bendede yarar.
Meraba kızlaaar nerdesiniz.anlaşılan en son yazdıklarmızn hepsi gitmiş.EEE neler yapıyorsunuz.Benim göğüslerim hala çok fena herşey denedim.Şimdi papilla diye bir krem duydum nettede buldum sipariş ettim perşembe elimde olacak sözde çok işe yarıyormuş umarım bendede yarar.
Cnm merhaba..göğüslerin için üzüldümm..ayy en çok çekindiğim şey benimde bu göğüs ucu yaraları..geçen hastanemde emzirme eğitimi vardı gittim..çok güzel şeyler anlatıldı gösterildi..bakalım bizde durumlar ne olcak.göğüs yaralarına doğru olmayan emzirme şeklinden kaynaklandığını söyledi dr..bide emzirme sonrasında kendi sütümüzden azcık sürüp açıkta bırakıp iyice kurutup öle giyinin dedi..göğüs kalkanlarını çok tavsiye ettii.göğüs pedlerini pek önermedi..bebiş göğüs ucunu değil komple kahverengi kısmı ağzına almalı dedi.ağız şekli balık ağzı gibi yani dudakları dışa açık olucak dedi..lansinoh kremi tavsiye etti.öğrendiklerim bunlar benimde..inş.seninde en yakın zamanda geçer cnm..
slm canım evet son yazılanların hepsi silinmiş malesefneyse
nasılsın? ben de senin gibiyim cnm yaa aynı dertten müzdaribiz,göğüslerim felaket acıyo ağlıyorm her seferinde.bekliyoruz bakalım geçsin diye,benim de denemediğim şey kalmadı,bıraktım en sonunda hiçbişey sürmüyorum.
geçecek inş.sabredicez canım napalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?