erasmus illetii :(

korkuyorsunuz değişeceğinden,demekki tam anlamıyla güvenmiyorsunuz, sizi sevdiğinden de emin değilsiniz anladığım kadarıyla, gerçi erkek milleti her şey beklenir

hayir guvenmedigim o degil ortam diyecegim cok klise olacak simdi ama evet oyle :) guveniyorum ama gormussunuzdur herkes ne efendi cocuklar gorduk diyor endisem bu

iste bu tur cevaplar yuzunden endiseleniyorum ya ben de :) nasil farkli bir insan olacak dyorsunuz ne konuda yani?

Bak sekerim, universiteye giden bir insansin, o yuzden gorduklerimi , bildiklerimi direk yazdim, umarim sert veya seni kirici bir seyler yazmamisimdir. Bence degismesinden ziyade , endise etme isini birakmalisin. Gelecekte olmasi/olmamasi olasi seyler yuzunden bosuna endise etme bence. Bir haltlar yiyebilir, yemeyedebilir. Yerse o zamn oturup dusunursun ne yapayim diye, ama sonucta dam gidecek ve senin yapacagin bir sey yok. Benim gorusume gore %99.99999999 hayatini yasama amaciyla gidiyor, Erasmus ortaminda cinsellik yonunden kayisi koparmasi da %99.99999. Bunlari dusunup endiselenmenin sana bir faydasi yok, olursa ayrilirsin, olmazsa da ne ala.

Simdi sekerim, yurtdisinda kisa sureligine de olsa yasamak insani mutlaka degistiriyor, sen artik farkli bir insan oluyorsun. 6 ay da gitsen, vatanindaki hayat gozune eski hayatin olarak gorunuyor, cunku yeni bir ortamda , her seyin degisik/farkli oldugu bir yerde hayatin tadini cikarirken aklina evin gelmiyor. Evine geldikten sonra misal arkadasim gibi, cilgin geceleri ozledim, sosyal ortami ozledim, insanlarin rahatligini ozledim, medeniyeti ozledim, yasam sartlarinin daha iyi olmasini ozledim vs vs....insanlar kafalarinda ziyaret ettikleri yeri de tasiyorlar bir sure. Bir de farkli kulturlerden insanlarla olmak insanin cidden vizyonunu gelistiriyor, dunyaya daha genis acilardan, baska insanlarin gozlerinden ve kulturlerinden goruyorsun, beynin kalibinin, Turkiye'de gordugun, bildigin seylerin disina cikiyor, hayatin evindekinden, bizim milletimizin kulturunden, goruslerinden olmadigini iyice anliyorsun, turlu turlu insan gorup taniyorsun. Boyle olunca da pekcok konu hakkinda gorusun degisiyor, farkli bir insan oluyorsun. Yanliz yasamak da insani degistiriyor, daha makul ve olgun yapiyor. Bu durumda sevgilin 3 ay da gitse, 6 ay da gitse kacinilmaz olarak farkli bir insan olara donecek diye dusunuyorum. (Benim arkadasim odun gidip, odun geldi, o da ayri bir hikaye, cinsel hastalik kaptigiyla kaldi.)

ne guzel iste ben de sizin gibi degismeyen kisiligini bozmayanlardan olmasini diliyorum :) yani anladigim o ki olursa sadece tek gecelik iliskiler olur ve bunu sineye cekmemle alakali?

Seni gerçekten seviyorsa, burada ancak olursa tek gecelik ilişkileri olur. Çünkü burada öyle Türkiye'deki gibi değil, yattılar kalktılar sevgili olacaklar diye bir şey yok. Zaten kızlar da kolay kolay öyle sevgili olmaya yanaşmıyor. O yüzden dediğim gibi, sineye çekebilirim diyorsan tek gecelikleri, o zaman problem yok. Ama sineye çekerim deyip de sonradan adamın kafasına kakma bunları. Görmemezlikten gel, bilmemezlikten gel, yapabiliyorsan.

anladim dogru soyluyorsunuz tabi ki ama insan gercekten severse degismez diye umuyorum, hayirlisi bakalim :)
arkadasiniz icin de gecmis olsun diyorum

allah korusun diyorum ne diyeyim, zaten boyle bisey yapsa o da yuzume bakamaz.

süpersin içi çok rahatladı kızın

Erasmus deneyimi yaşamış biri olarak sadece şunu söyleyeceğim:

Eskiden "Alamanya" ayırırmış sevenleri,şimdi de Erasmus programı

ya şaka gibi neler yaptı bir de barışmak için karaktersiz

yani şöyle söyleyeyim, benim bir de erasmus stajım oldu, o zaman tek başıma gittim ve yalnız yaşadım, bu bahsettiğim sevgilime dönünce de bazı şeyler gözüme batmaya başladı.. mesela kendi ayakları üzerinde duramıyordu, sürekli birilerinden fikir almak zorundaydı kendi kararlarını kendi veremiyordu, erasmusa bile yanında ben olmasaydım gidemeyecekti o yüzden soğumaya başlamıştım, tabi sonra yaptığı karaktersizlik de cabası oldu :)

ama erkek arkadaşınız sizi olduğunuz gibi kabul ediyorsa, dünya görüşü de değişse, sizden vazgeçmez

bir de çok takılmayın böyle şeylere, yaşlarınız daha küçük aranızda sevgi bitebilir, aşk bitebilir, başka birine aşık olabilirsiniz çünkü bu yaşlarda görüşleriniz değişmeye çok müsait... ben şimdi gülüp geçiyorum, nasıl böyle biriyle birlikte olabildim diyorum aklım almıyor mesela... o yüzden akışına bırakın, hayat güzel tadını çıkarın sadece

Erasmus isi sıkıntılı ya
İnsanlar Allah, Ahlak, Edep, Sevap, Günah sadece yasadıkları ülkede gecerli sanıyor sanırım
Erasmusa giden kayışı koparıyor
Sonra dönünce geri normal hayatlarına donuyorlar
Orada yasanan orada kalır mantigi :44:
Bir de bi daha ne zaman boyle fırsat cıkar mantıgı
Bi de sürü psikolojisi var
Herkes bir şeyler yaptığı için artık insana normal gelmeye başlıyor
Sonuçta 1 ay değil

Ben yurtdışına çok gittim ama 1 ay kaldım
Gittiğim gibi de döndüm hepsinde çok sükür sevgilimi hiç aldatmadım
Cinsellik teklifi de aldım öyle yoldan gecene sorar gibi soruyorlar resmen istiyor musun gelir misin diye
Aman Allahımm :26:

Sevgili olan cok vijdanlı bi erkek de cinsellik yasmaasa bile illa takılmalık bir kız buluyor :44:

Ama 4-5 ay kalmak insanın aklını çeliyor bir yerden sonra

İşin zor seni rahatlatamayacagım

eğer seviyorsanız, ayrılmak zor geliyorsa,
ayrılsanız bile, dönüp yine barışırız, biz ayrı yapamayız vs gibi düşüncelere sahip iseniz;

5 ay boyunca her şeyi görmeyin, bilmeyin, sormayın...

bunun başka olur yani yok gibi geldi bana..

Valla ne yalan söyleyeyim ben daha erasmus la gidip eğitimini geliştirmeye çalışanı görmedim
Herkes gezeyim tozayım havasında...
Hayırlısı neyse o olsun skma canını karakterli çocuksa olmaz bir şey ama gitmeseymiş iyiymiş doğrusu ben olsam ben de korkardım :26:

Yat kalk dua et canım normalde yanıbaşında sadece 5 AY ayrı kalcaksınız.
Ben sanki 4 YILDIR erasmusta gibiyim(ülkelerimiz farklı) ve 2 YIL daha var Allahın izniyle dönem uzatmazsam
Ahhh gözün çıksın hasreettt.. sınır kapıları yerin dibine girsinn

Sevgilini sen tanıyosun karakteri sağlam diyosun bence tavsiyem güvenmen.
Ha güvenini boşa çıkarırsada kendi etmiş kendi bulmuş olur sen hiç canını sıkma.
Güven mesafeyle olmuyor ben çok kıskancım 4 senede ne krizler geçirdim ama sevgilime inanmaktan hiç vazgeçmedim
vee üstüne biz sadece yılda 2-3 defa görüşebiliyoruz ve artı olarakta internetten tanışmş bir çiftiz

benim yorumum kadar kaba oldu senin yorumun

Pardon, boyle bir yoruma baska nasil cevap verilir bilemedim, galiba siz erkek arkadasiniz tarafindan aldatilmayi seviyorsunuz. Boyle kisilere cok az rastlaniyor, lutfen tepkimi mazur gorun...

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bence gercekten seviyorsa oyle seyler yapmaz ya, ahlakli olan insan heryerde ahlaklidir, ortam nasil olursa olsun. Ahlakli olup erasmusla gidince ahlaksizlasiyorsa, zaten ahlaksizdir ama ahlakli numarasi yapiyordur yada firsati olmadigi icin ahlaksizlik yapmamistir diye dusunuyorum. Cidden seviyorsa bir seycikler olmaz..
Sevgilim baska ulkede ve bana cok bagli, hatta sevgimiz gun gectikce artiyor.
Guvenilirse ve seni gercekten seviyorsa yapmaz canim

Bu arada erasmus sevgiliyi test etmek icin yapilmis bir gezi gibi bir sey bana gore, resmen insanin nasil biri oldugunu ortaya cikariyor, sen de boylelikle test etmis olursun. Testi gecerse hayatinin aski olur ama gecemezse bas tekmeyi gitsin..

Erasmusa egitim için giden kişilerin sayısı bir elin parmaklarını gecmez arkadasım sımdı burada kız kızayız egrıye egrı dogruya dogru gercekci konusalım.

Zaten ders olayı olmuyor amac gezmek tozmak. Benım arkadasımın akrabası gıttı polonyaya kız resmen oturup karsımıza anlatmıstı benımle birlikte gelen aynı okuldan bir cocuk vardı dıye trde sevgılısının agzının ıcıne bakardı ama orada kayısı koparmıstı demişti.

Ben sizin yerinizde olsam göndermem he gitmek istiyorsa ben kafamın takılmasını istemıyorum o zaman ayrılmak en uygunu derdım.

Benım kuzenım oyle yapmıstı. Ikı senelık ılıskılerı vardı cocuk erasmus için gidecekti ingiltereye kuzenım eger gidersen ben ayrılmak ıstıyorum senın de egıtımın onemli tabi engel olmak istemem ama sen oradayken ben burada binbir türlü kuramam kendımı demıstı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…