erasmus

O kişiler iradesiz ya da sadakatsiz diye siz de öyle olmak zorunda değilsiniz. Kendinize güvenemiyorsanız gitmeyin ama güveniyorsanız gidin, "Herkes sevişiyor acaba ben de sevişir miyim?" gibi bir mantık olamaz ki.
"herkes sevişiyor acaba ben de sevişir miyim?" diye bir mantığım yok ki.
hele "zorla mı içirecekler, zorla mı seviştirecekler?" kısmı……

derdimi tam anlatamadım sanırım. şöyle söyleyeyim, bir kere zaten alkol kullanan ve de evlilik öncesi ilişkiye de karşı olmayan birisiyim.

kendime güveniyorum, güveniyorsanız sorun yok demişsiniz. güveniyorum ki eski sevgilim lafını yapınca kavga çıkarıp saçmalama dedim.

oraya gittiğimde sevgilim olursa kimseyle flörtleşmeden dönerim, buna eminim. karakterim sağlam çok şükür.
sevgilim yoksa da ister flörtleşirim ister flörtleşmem. bana bağlı. millet azıttı diye azıtmam. 2,5 ay boyunca yurt dışında tek yaşama deneyimim oldu, böyle ilişkilere de şahit oldum. ben hiçbir şey yapmadım. ve bu süre içinde partilere de katıldım, içip sarhoş da oldum. içmek istemediğimde "bugün gelmek istemiyorum, siz gidin" diye evde de kaldım. kimse zorla ağzımdan bira akıtmadı, akıtılmayacağını biliyorum, ilk yurt dışı deneyiyim olmayacak.

internette okuduğum yorumlar "her gece barlara gitmezseniz yalnız kalırsınız", "ben o parti ortamına girmek istemiyordum ama 1 gün gitmesem tüm arkadaş ortamı değişmiş oluyordu", "kimse gündüz plan yapmıyor, geceleri çıkılıyor sadece. gece gitmek zorundasınız" şeklindeydi.

zorla seviştirilme ya da sarhoş edilme endişem yok. aklı başında biriyim. tekrar edeyim.

ama böyle bir ortama girersem, cidden herkes böyleyse mutsuz kalırım, yalnız kalırım korkusu ile yazdım. umarım kendimi anlatabilmişimdir.

Aynen içinde varmış. Erasmus'a mok atmasınlar, adam mezarında ters dönecek.

oraya gittiğimde sevgilim olursa kimseyle flörtleşmeden dönerim, buna eminim.

Sıkıntı yok işte, yine gidersiniz partilere güler eğlenirsiniz ama sonu tuvalette bitmez. NeverOne da yazmış Erasmus'a gittim, önüme gelenle birlikte olmadım diye. Eminim sosyal aktivitelere de katılmıştır. Bu sorun edilecek bir durum değil bana kalırsa.

yani sanki tek derdim içki ve sevişme gibi anlaşılmış. öyle değil ki. yorumları okuyunca üzüldüm açıkçası. yorumlar "ne alaka? zorla mı seviştirecekler?" tarzı çıkışmalarla, sarkazmlarla başlıyor.

bu kadar sert çıkışılınca kendimi dar görüşlü, yaşadığı çevreden hiç çıkmamış, hayatında hiç sevişmemiş içmemiş, bunlara öcü gözüyle bakan birisi gibi hissettim. üzüldüm açıkçası.

sevişirim de sevişmem de sevişsinler de. banane. partiye de giderim. aha bu satırları yazarken alkol alıyorum birazdan da dışarı çıkıp dans etmeye gidicem ben. hani "ay pis ahlaksızlarr, ya beni de kendilerine benzetirlerse??!!!" demiyorum ki. benim endişem bu konu hakkında o kadar çok şey duydum ki, oraya gidip de her gün parti yapmaktan ve sevişmekten başka iş yapmıyorlarmış gibi yazmışlar. yapmazsan yalnız kalırsınlı milyonlarca yorum okudum internette. benim tek endişem partiyi leş bulursam "ben gelmek istemiyorum" dediğimde yalnız kalır mıyım, hakikaten bu kadar mı, bu programa uçkurunu düşünmeden gelen insan yok mu hiç diye sormaktı. 1 sene için para döküp yurt dışına gidersem orda ortama uyum sağlayamayıp yalnız kalmaktan korktum sadece, çok mu kötü bir düşünce? niye bu kadar sinirli yazılmış bu yorumlar.

Ay yok öyle bir şey. Ben derslerimi bile verip geldim. Gezdim de partiye de gittim. Yeri geldi evden çıkmadım yattım uyudum. Bir kere bir sürü aktivite kurs gezi oluyor. Niyeyse herkes parti kısmına takılıyor ama. Dans kursu yemek kursu bile vardı. Yine olsun yine giderim. Bütün öğrencilere de tavsiye ettim hep benim sayemde giden çok oldu. Dönünce hatırladıkları da partiler değil ne kadar güzel bir deneyim olduğuydu.
Aklı başında biri olarak bunları düşünmen garip geldi bana kusura bakma. Hiçbir şey yapamazsan çıkar tek başına gezersin, o bile o kadar keyifli ki.
Benim yorumuma da çok üzülmüşsün, amacım laf sokmak değildi. Gerçekten yaşayıp görmüş biri olarak sanal ortamda fantazilerini atıp tutan ergenlere çok kızıyorum ben çünkü. Belli ki sen de onların yorumlarını okuyup etkilenmişsin. Sorarlar bir kere adama sen nerden biliyorsun demek ki sen de o ortamlardan çıkmamışsın o ortamlara girmek için gitmişsin. E partilerden çıkmayan diğer aktivitelere katılamaz tabi. Partiye gitmezsen yalnız kalırsın diye bir şey asla yok. İçin rahat olsun.

Son düzenleme:
aklı başındaysam niye bunları düşünmem garip olsun ki? sizin yazdığınız gibi "zorla sarhoş edip seviştirirlerse?" diye düşünmedim, dediğim gibi. zibilyon tane "buraya gelen insanların %99u böyle anacım" diye yorum var. buraya gidersem 1 sene para harcayacağım, okulumu uzatacağım belki de. ya gerçekten millet bunu bu amaçla kullanıyorsa da ben ortamı sevmediğimden yalnız kalırsam diye enine boyunca düşünmem garip değil mi? bu kadar dar görüşlü muamelesi yapmayın bana

Aman takıldığın şeye bak, yok yahu öyle bir şey. Öğrenilmeyeceği garanti olduğu için sadakatsizlikte sorun görmeyen insan her yerde var. O onun ahlak yapısıyla ilgili. Partiden partiye koşmazsan yalnız kalırsın diye bir şey söz konusu değil. Ben yine sınıftan bir arkadaşımla gittim. En çok yaptığımız şey ülke ülke gezmekti. Hatta fazladan ders bile verdim. Böylece son senemde hem çalışıp hem tez yazıp hem de formasyon aldım. İki dersim fazla olsa bunları sığdıramazdım sanırım. Sağda solda erasmus'a giden sevgili konuları çok dönüyor ve cidden rahatsız oluyorum. Gerçekten sadece öyle bir ortam yok. Kafanı karıştırma. Git mutlaka, mükemmel bir deneyim.

Edit: Bu arada ben 2010 senesinde gitmiştim. Benden üç sene sonra da kardeşim gitti. O da sürekli partili bir ortamda değildi. Ben giderken sevgilim vardı, o giderken de vardı. Bir sorun yaşamadık biz iki kardeş. En yakın deneyimlerim bunlar sana aktarabileceğim.

Peki gitmeyin o zaman kuzum, madem yorumlar o kadar kötü. Belki cidden kötüleşmiştir artık. Ben gidip geleli yıllar oldu. Tecrübelerimi paylaştım, yukarda yorumuma da ekleme yaptım. Ben giderken hiç bunları düşünmedim açıkçası. Bu amaçlarla da gitmedim, aklıma bile gelmedi parti falan. Gitmeyi çok istedim ve gittim. Pişman değilim.
Şunu da belirteyim, gitmek isteme sebebiniz parti yapmak değil o belli de eğitiminize katkısı olsun diye gitmek istiyorsunuz anladığım kadarıyla. O zaman erasmuslar tarafından dışlanmanın yalnız kalmanın bir anlamı yok zaten. Okulda o ülkenin vatandaşı normal öğrencilerle beraber olacaksınız. Yani onlarla da takılabilirsiniz. Erasmus öğrencileriyle olmak zorunda değilsiniz. Bu da bir seçenek.

niye sinirlendiniz anlamadım. ilk mesajınızı okuyunca sorununuz içki vs gibi anlaşılıyor kusura bakmayın. sonradan okuyunca anladım bahsettiğiniz şeyi. ayrıca dar görüşlülük değil o tercih. ben sevgilimle gitmediğim için erasmusta sevişmem ama sevgilimle gitsem hayalimiz olan çoğu şeyi gerçekleştiririz,public sex dahil. yani onsuz gideceğim ve sevişmeyeceğim diye dar görüşlü falan olmuyorum. anlatmak istediğinizi de anladım.

kendi tarafınızı seçersiniz madem. okulda,türkiyedeki ortamda bile arkadaş çevreleri sık sık değişiyor. mesela bir arkadaş grubunun birkaç buluşmasına katılmayın,diğerleri daha samimi olur birbirleriyle size göre. işler böyle yürüyor. orda da partiye gitmek isterseniz gidersiniz istemezseniz oturursunuz o size kalmış. genelde türkiyeden giden sapıklardan yakınıyor arkadaşlarım. çoğu da değişim öğrencileriyle değil o okulun kendi öğrencileriyle takılmanın daha faydalı ve eğlenceli olduğunu söylüyor.

denemeden bilemezsiniz. ama bence gidilmesi,deneyimlenmesi gereken bir program bu.

Ne alaka yahu? Bu kişisine göre değişir. Evet o şekilde cozutanlar var ama zaten içmiyorsan, partilemiyorsan o tarz ortamlardan uzak kalırsın. He tabi kendin daha iyi tanıyorsun seni, kaymaya meyilli biri misin ki bu kadar tereddüt ettin? Bence bir şeycik olmaz.

Sen Kendine güven,kendini bil,,zaaflara yenik dusme,bu eğitim firsatinida kaçırma!

Gittin ülkeye göre değişir yalnız kalıp kalmayacağın. Partiyi erasmuslular yapıyor, yerel öğrenciler o kadar partiden partiye koşmuyorlar. Atıyorum Estonya ya gittin. Yerel halk çok az ingilizce konusur dolayısıyla erasmuslular ile takılmam lazım. Ama danimarka ya gittin diyelim orada yerli öğrencilerden çok güzel arkadaşlar bulursun.

tatlım troll müsün yahu, ekşici misin? orada böyle mal mal tartışıyorlar yok türk kızı erasmusa giderse falan..
troll olmadığını varsayarak söylüyorum;
amacın gerçekten eğitim almak mı yoksa Avrupa'ya gelmişim deyip içindeki gizli yolluyu ortaya çıkartmak mı sen karar vereceksin.. hepsine göre ortam var. öte yandan erasmus kesinlikle yapılmalı...
he sevgiline şunu da söyle, istedikten sonra gayet marjinal tiplerin olduğu marjinal partiler de yapılıyor türkiyede..

Türkiye'de alkol yok mu? Türkiye'de parti yok mu? Yapacak olan burada da yapar. Ben Erasmus değildim, İtalya'da okudum birçok Erasmuslu insan tanıdım. İçinde partiden partiye koşup ayık gezmeyen de vardı, tesettürlü olan da. Ne alaka yani? Benim sayılı Türk arkadaşım vardı mesela. Oradaki yerel tipler arkadaşımdı. Onlar da bildiğin normal medeni insan. Beğenmediğin insanla takılma, beğenmediğin ortama girme. Bu kadar basit. Kaç yaşına gelmişsin "ya öyle olursam" diye düşünüyorsan gitme Erasmus'a. Hakkını verecek biri gitsin.

bende yaptim kapaliyim hatta hic sorun yazamadim cok guzeldi

çok kapalı düşünüyorsunuz, her partileyen sevgilisini aldatacak ya da partilere gitmeyen biri sıkılacak diye bir durum yok ayrıca her insan farklı. aldatmak kişinin karakteri daha doğrusu karaktersizliğiyle ilgili. he bir de "ooo erasmus yapıyorum öyleyse neden sevgilimi aldatmayayım" şeklinde bir düşünce de inanılmaz salakça.

Erasmus degil ama ben de yaklasik 6 yildir yurtdisinda ogrenciyim. Insan neyse o yolu seciyor bu kadar net. Buraya gelip de dediginiz sekilde dagitanlari da var, tam tersi gurbet yanlizlik hisleriyle daha muhafazakar olan da var, harika sekilde dil ogrenip her turlu akademik faaliyete katilanlar da var. Siz kendiniz neyseniz emin olun o yola gideceksiniz, kimsenin dedigine takilmayin. Yurtdisinda okumak guzel sey cidden, benim her milletten arkadasim var diyebilirim. Bu okul sayesinde bircok baska ulkeye de gitme firsatim oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…