Erasmus'a gitmiş olan veya fikri olan ?

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
83
Kızlar erasmusa başvurmakla başvurmamak arasında kaldım.

Dil istedikleri için İtalya, Fransa, Almanya gibi ülkeleri tercih etme şansım yok.Eğer gidersem Yunanistan veya Romanya, Estonya gibi ülkeleri tercih etmem gerekiyor. Ama çok kararsızım. Erasmus olsa da ne olursa olsun mu demeliyim yoksa başvuru yapmasam mı ?

Erkek arkadaşım kararı bana bıraktı sen istiyorsan git diyor.
Ama çok da içime sinmiyor işte Yunanistan vs :KK43:

Siz olsanız napardınız?

git de nereye gidiyorsan git yavrucum romanya pis bi yer diye biliyorum ikisi arasında yunanistanı tercih et diyebilirim sadece.. benim içimde kalan tek şey erasmus yapamamam oldu bizim okulun şartları çok ağırdı.. en kötüsü bile ufkunu açar ayaklarının üstünde durmayı öğrenirsin büyürsün olgunlaşırsın sakın gitmemezlik etme

Benim arkadaşım dil istemelerine rağmen olmayan almancasıyla Almanya'ya gitti.
Ve sayesinde de yurtdışı bağlantılı yabancı bi şirkette staj yapma hakkı kazandı.(orada yapmadı o ayrı)

Ben İtalya'ya gittim erasmusla ne kadar eğlendiğimi sayfalarca yazarım :KK53:.

Bence sınavlara gir ,kazanırsan elinde hakkın bulunsun.
İstemediğin takdir de gitme hakkından cayabilirsin zamanı geçmeden.
Sınavı geçersen de eğer sana bi belge verecekler o belge" ben yurtdışına gitsem yabancı dilim yeter, yaşar giderim" anlamı taşıyan bi şey.İşine yarar yani.

Deseler nutella koş 1 erasmus daha yap 2 dk durmam :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Kesinlikle gidin. Dil derken ingilizceniz varsa problem yok. Zaten almanca, iyalyanca vs. Icin gittiginiz okul sizi kursa aliyor. Ben gittim. Herkes gitsin.
Bizim okul farklı işte, o ülkelere gitmek için o dili bildigine dair belge göstermen gerekiyor, öncesinde kursa gitmiş olmak falan gerekiyor.
Belirli bi seviye bilmeden başvuru yapamıyorsun maalesef.
Ayrı bir sınav yapmıyorlar yani.

Benim arkadaşım dil istemelerine rağmen olmayan almancasıyla Almanya'ya gitti.
Ve sayesinde de yurtdışı bağlantılı yabancı bi şirkette staj yapma hakkı kazandı.(orada yapmadı o ayrı)

Ben İtalya'ya gittim erasmusla ne kadar eğlendiğimi sayfalarca yazarım :KK53:.

Bence sınavlara gir ,kazanırsan elinde hakkın bulunsun.
İstemediğin takdir de gitme hakkından cayabilirsin zamanı geçmeden.
Sınavı geçersen de eğer sana bi belge verecekler o belge" ben yurtdışına gitsem yabancı dilim yeter, yaşar giderim" anlamı taşıyan bi şey.İşine yarar yani.

Deseler nutella koş 1 erasmus daha yap 2 dk durmam :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Git Git benım patronun oğlu yenı geldi . Romanyaya gitti kız arkadaşıyla bir evde kalmışlar memnun duruyodu :))

Erasmusla somaliye gonderseler giderim :KK53:
Ne dusunuyorsun ki hic durma bence, sinavlara gir gec sonra dusunursun zaten

Erasmusla somaliye gonderseler giderim :KK53:
Ne dusunuyorsun ki hic durma bence, sinavlara gir gec sonra dusunursun zaten
Düşünme sebebim şu başvurup vazgeçersem şansımı kaybediyorum normalde yüksek lisansta da gidiliyor erasmus eğer vazgeçersem yüksek lisansta falan gidemiyorum

Ben Fransa'ya gittim guzeldi ancak Yunanistan cok eglenceli olur diye dusunuyorum. Insanlar gercekten sicakkanli bence. Sadece 5 gun icin gittigim Atina gezisinde neredeyse her gece birileriyle tanistim herkes bana icki ismarladi, kizli erkekli gruplardi (yani asilma amaci veya baska amaclar yoktu). Muhebbetleri de cok iyiydi. 5 gun yeterli olur mu bilmiyorum bir kaniya varmak icin ama baska arkadaslardan da duyuyorum. yunanistan iyi bence yemekler guzel insanlar iyi yani oyle tahmin ediyorum.

Benim kardesim Cumartesi polonyaya gidiyor canim erasmus kapsaminda. Hazirlik okumustu ingilizcesi var idare edecek kadar. Zaten senden mukemmel ingilizce istemiyorlar amac bir yerlere gidip dili ogrenmek. Erasmusu kazanmak da cok zor degil. Cok iyi dil bilmeden de sinavi geçip hak kazanirsin gitmeye. Yunanistana falan giden hic duymadim genellikle polonya gibi ulkeler cikiyor. Senin bolumun ne.

Benim kardesim Cumartesi polonyaya gidiyor canim erasmus kapsaminda. Hazirlik okumustu ingilizcesi var idare edecek kadar. Zaten senden mukemmel ingilizce istemiyorlar amac bir yerlere gidip dili ogrenmek. Erasmusu kazanmak da cok zor degil. Cok iyi dil bilmeden de sinavi geçip hak kazanirsin gitmeye. Yunanistana falan giden hic duymadim genellikle polonya gibi ulkeler cikiyor. Senin bolumun ne.
Ben mühendislik okuyorum bölüme göre ülkelerdeki okulların anlaşması değişiyor.
Bizim bölümde Polonya yoktu mesela.
Ayrı bir sınav yapmıyorlar hazırlık geçme sınavı puanım geçerli.
Bilmiyorum işte CVmde Yunanistan'da erasmus yaptım desem ne kadar faydası olucak ki :/
Vazgeçicem sanırım.

Kesinlikle git, düşünmen hata. En büyük pişmanlığımdır, arkasından salak gibi olmasına rağmen Öyp'ye de gitmedim. Şimdiki aklım olsa hiiiç düşünmem. Sana çok şey katacak emin ol, çok güzel bir hayat tecrübesi. Kariyerin için de. Ülke ayırt etme.

Eğer cv nizde size bir faydası olmayacaksa mesleki açıdan gideceğiniz ülkelerin, bir anlamı yok diyebilirim.
Üniversiteyi bitirdikten sonra yurtdışı master yaparsınız.
Ha derseniz ki hayat tecrübesi olarak bir şeyler kazanmak istiyorum, o zaman gidin derim.

Son düzenleme:
Ben mühendislik okuyorum bölüme göre ülkelerdeki okulların anlaşması değişiyor.
Bizim bölümde Polonya yoktu mesela.
Ayrı bir sınav yapmıyorlar hazırlık geçme sınavı puanım geçerli.
Bilmiyorum işte CVmde Yunanistan'da erasmus yaptım desem ne kadar faydası olucak ki :/
Vazgeçicem sanırım.
Yunanistan cikacagini nerden biliyosun belli mi ki.

Eğer cv nizde sizi bir faydası olmayacaksa mesleki açıdan gideceğiniz ülkelerin, bir anlamı yok diyebilirim.
Üniversiteyi bitirdikten sonra yurtdışı master yaparsınız.
Ha derseniz ki hayat tecrübesi olarak bir şeyler kazanmak istiyorum, o zaman gidin derim.
Aynen öyle düşündüm işte.
CVmde havalı durmayacak.
Ayrıca bir dil öğrenemeyeceğim, ek olarak okulum uzayacak en az 1 dönem

Kesinlikle git, düşünmen hata. En büyük pişmanlığımdır, arkasından salak gibi olmasına rağmen Öyp'ye de gitmedim. Şimdiki aklım olsa hiiiç düşünmem. Sana çok şey katacak emin ol, çok güzel bir hayat tecrübesi. Kariyerin için de. Ülke ayırt etme.
Ama işte dil öğrenemiycem okulum uzayacak..
Zaten Fransa, almanya falan olsa 1 dakika durmam.

Aynen öyle düşündüm işte.
CVmde havalı durmayacak.
Ayrıca bir dil öğrenemeyeceğim, ek olarak okulum uzayacak en az 1 dönem
Kendisine katkı sağlamayacak ülkelere giden arkadaşlarım, 2. ayda bırakıp programı döndüler.
Dediğiniz gibi hem 1 dönemlerine hem de para cezasına mal oldu bu durum.
Yazın dil eğitim programlarına bakabilirsiniz 2-3 aylık istediğiniz ülkelerin.
Cv de daha işe yarar görünür ve bir dili orta seviyede öğrenmiş olursunuz.

Back
X