Erasmus'a gitmiş olan veya fikri olan ?

Merhaba, ben bundan 2 sene once Macaristan a gittim erasmus programiyla, su an deseler yine kosa kosa gitmek isterim firsat varken kacirilmamasi gereken bir sey kesinlikle. Okul anlaminda dil disinda bir sey katmadi acikcasi ama hayat tecrubesi olarak kesinlikle faydali.

Ha sizin durumunuzda olsam, eger yuksek lisans yapacaksaniz ve o zaman kesinlikle giderim diyorsaniz ve baska bir ulke sansiniz olacaksa yunanistan a gitmeyin. Ama mutlaka hayatinizda bir kere gidin yani ne zaman olurda olsun:KK36:

Aynen öyle düşündüm işte.
CVmde havalı durmayacak.
Ayrıca bir dil öğrenemeyeceğim, ek olarak okulum uzayacak en az 1 dönem

hayatta her şey cv değil bunu biliyorsun değil mi kaldı ki adamlar sadece gidip gitmediğine bakıyorlar o havayı kokladın mı önemli olan o.. sen bilirsin ilerde çok pişman olursun söyliyim bu kadar insan git diyor madem kararını vermişsin niye konu açıyorsun o zaman.. şu an ay okulum uzamasın aman iş bulamam endişesiyle böyle yaklaşıyorsun ama önündeki yılları düşünürsen okulunun 6 ay ya da 1 yıl uzaması bişey kaybettirmez sana yani bence ileri görüşlü düşünmeye çalış ne erkek arkadaşını ne de bu endişelerini hatırlayacaksın ilerde ama ordaki anılar hep seninle olcak

ben gitmediğime pişman oldum, bi an önce hayata atılmak mezun olmak istiyordum ama şimdi bakıyorum 1 dönem fazladan okusam birşey olmazmış şimdi çalışıyorum ne yapacaksam o zaman yapmalıymışım diyorum

hayatta her şey cv değil bunu biliyorsun değil mi kaldı ki adamlar sadece gidip gitmediğine bakıyorlar o havayı kokladın mı önemli olan o.. sen bilirsin ilerde çok pişman olursun söyliyim bu kadar insan git diyor madem kararını vermişsin niye konu açıyorsun o zaman.. şu an ay okulum uzamasın aman iş bulamam endişesiyle böyle yaklaşıyorsun ama önündeki yılları düşünürsen okulunun 6 ay ya da 1 yıl uzaması bişey kaybettirmez sana yani bence ileri görüşlü düşünmeye çalış ne erkek arkadaşını ne de bu endişelerini hatırlayacaksın ilerde ama ordaki anılar hep seninle olcak
Derdim okulumun uzaması degil zaten dedigim gibi Almanya,Fransa,İspanya olsa bi saniye düşünmem
E yani çok da gelişmiş olmayan ülkeler bunlar, o yüzden bunları da düşünmek durumundayım

Ben olsam giderdim çok farklı bir tecrübe ve gezme fırsatı. Avrupaya bir yerden gir geri kalanları da ordan oraya geçerek gezersin.

Düşünme sebebim şu başvurup vazgeçersem şansımı kaybediyorum normalde yüksek lisansta da gidiliyor erasmus eğer vazgeçersem yüksek lisansta falan gidemiyorum
Yüksek lisansla gidiliyor diye birsey yok.Okulunu 2.sınıfından ıtıbaren her donemınde gıdebılırsın.Fakat gitmek ıstediğin üniversitelerinin donem dersleri ile kendi donem derslerı karsılastırman ve hocalarına konusman gerekıyor.Cunku bazı okullar ve hocalar alınana dersı gereclı saymıyor veya her ders o kulda acılmıyor.Boylelık ıle bosa gıtmıs olabılıryorsun.Donem kaybı hatta sene kaybı olabılıyor.Ben erasmus koordınatoruydum okuldayken ondan bılıyorum.:)

Aynen öyle düşündüm işte.
CVmde havalı durmayacak.
Ayrıca bir dil öğrenemeyeceğim, ek olarak okulum uzayacak en az 1 dönem

oraya hayat deneyimi icin gidilir cv de havasi civasi icin degil.
ama sabahtan aksama kadar skypedan erkek arkadasimla konusur disari cikmam partiye filan gitmem dersen gitme,bunalirsin zaten.
ben gittim..
iyi ki gitmisim.
su cocuklu halimle bidaha beni gonderseler yine giderim.
benim hayatimi degistirdi attigim o adim.
esimi isimi buldum..bi suru arkadas edindim.kendimi kesfettim..
yasasin erasmus!

Kızlar erasmusa başvurmakla başvurmamak arasında kaldım.

Dil istedikleri için İtalya, Fransa, Almanya gibi ülkeleri tercih etme şansım yok.Eğer gidersem Yunanistan veya Romanya, Estonya gibi ülkeleri tercih etmem gerekiyor. Ama çok kararsızım. Erasmus olsa da ne olursa olsun mu demeliyim yoksa başvuru yapmasam mı ?

Erkek arkadaşım kararı bana bıraktı sen istiyorsan git diyor.
Ama çok da içime sinmiyor işte Yunanistan vs :KK43:

Siz olsanız napardınız?
Ben Bulgarıstana gıttım ama benımkı ıdarı personele tanınan egıtım alma programı ıdı ve sadece 1 haftamı orada gecırdım, her sekılde orta duzey ıngılızce bılgınız olması sart nereye gıdersenız gıdın...

Öğrencılık yıllarımda da gıtmek ıstedım ama nasıp olmamıstı fakat gıden arkadaslarımın hepsı memnundu, hem dıllerı gelıstı pratık anlamında hemde yenı kulturler sehırler kesfettıler sosyal anlamda da arkadas edınme sansları oldu...

Bence dılınıze çok guvenmıyorsanız ıkıncı kategorıdekı ulkelerı secın ama muhakkak gıdın bu fırsat bır daha elınıze gecmez....

Dil istedikleri için İtalya, Fransa, Almanya gibi ülkeleri tercih etme şansım yok.Eğer gidersem Yunanistan veya Romanya, Estonya gibi ülkeleri tercih etmem gerekiyor. Ama çok kararsızım. Erasmus olsa da ne olursa olsun mu demeliyim yoksa başvuru yapmasam mı ?

Siz olsanız napardınız?
Hollanda'ya gittim, iyi ki de gitmişim :)

Estonya'ya tatile gitmiştim geçen sene. Ben Tallinn'e aşık oldum. Çok güzel bir şehir, hele ki benim gibi eski şehirleri seven biri için. Şimdi de bir arkadaşım orada okuyor. Estonya güzel bir Baltık ülkesi ama ülkeden beklentiler herkes için farklı olduğundan bir şey diyemiyorum.

Bence çok tırt ülkeler olmadıkça gidin :)

Benim kardeşim almanyaya gitmişti. Biraz sıkıntı yaşadı açıkçası ama geçti bir şekilde. Onun kalma yeri biraz sikintiliydi. Erkek bayan tek bir binada olacak şekildeydi yurt sanırım o yüzden biraz sorun yaşadı. Ama dersler bitince avrupayı baştan sona gelmişlerdi arkadaşlarıyla.

Ben Erasmusla Almanya'ya gitmiştim, dil geliştirmenin yanı sıra diğer avrupa ülkelerini de sorunsuz ve çok uyguna gezebiliyorsunuz.Bence çok güzel bir tecrübe, iyi ki gitmişim,siz de gidin bence.

Siz olsanız napardınız?

Git mutlaka git, ne olursa olsun git. Üniversite uzayacaksa bile git. Hayatında böyle fırsat bir daha geçmez ele. Haftada 3 5 saat, sonrası hep gezme hep tozma. Şansım olsa estonyaya giderdim. Talin bir aşktır benim gözümde :21: Baltık ülkeleri çok güzeldir ayrıca.

Old town ları, yüksek mimari yapıları, nemli rutubet kokan havaları...
Geceleri zifiri karanlık olmadan günün yeniden aydınlanması...
Turistlik yüzlerce binlerce mekan... Of... Hiç buralara benzemez... :KK200:

Back
X