- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.055
- 158
kapıya gelen olursa kovalayacağım zaten munecim:)bu güne dek hiç kapımıza gelmeyen bundan sonrada varsın gelmesinOlmamıştır, zaten şu ille de benim fikrim doğru, diğerleri yanlış, bunu benimseyin diğerlerini bırakın tavrını hiç anlamadım, anlayamayacağım.
Mevzu patatese kadar geliyor yineYahu bende doladım ağzıma ama patates dediğin nişastalı sebze İstanbul'da 5 Balıkesir'de 2,5 liraysa anaaa 5 lira olmaz gııı atma tavrı nedir?
Hadi onu bırakıyorlar, efendim falanca şunu almıştı, bizimki de bunu aldı çok mu hatçee kavgası nedir?
Neyin yarışı?
Hani yok karşınızdakinin fikri değişse anlayacağım şu sıcak havada birde fikir dayatmak için döktüğünüz teri, şimdi o kadarr yazdılar, Akp'liler Chp, Mhp, Hdp'li oldu mu veya muhalefet partililer Akp saflarına geçti mi?
Heee kapıya gelen kadın kollarıyla da fikriniz değişiyorsa zaten bilemeyeceğim, kahvesi, 2 dal çiçeği de bahanesi olur belki.
cemaatler 20 sene öncede vardı,gülen dersaneleri vs yokmuydu,her politikacının döneminde vardı..sanki millete engel olan var ülkedeBenim anlamadigim simdi basortusu dini egitim cemaaler kuran kurslari serbest rahatca yapiliyor hala daha bir yuzyil onceki olaylar niye tartisiliyor yok su neden asildi neden yasaklandi gecmiste şu yapildi bu yapildi vs vs bizi geçmişe kilitleyip önümüzu gormeyi engelliyorlar haberimiz yok
arkası bitmiyor haklısınız ama o bitmeyen arkayı konuşmak yerine elimizden bişey gelmeyen konularda konuşturularak oyalandığımızı ,meşgul edildiğimizi düşünüyorum. Bakın çevremde çok fazla malum görüşte arkadaşım var ve net olarak söyleyebilirim ki medenice oturup bu konuları tartışamıyoruz. Dinlemeden direk savunmaya geçen insanlardan bahsediyorum. Haksız olduklarını bildikleri halde asla kabul etmezler ve artık farkettim ki ne kadar sert tepki veriyorsam o kadar sert geri tepiyor. Ee sonuç? çözümsüz bir sürü sorun. Kim kalabalıksa onun dediği oluyor. Burada amacımız nedir onu belirlememiz gerek. O insanı düşündürmek mi istiyoruz yoksa bastırmak mı? Artık öyle bir noktaya geldik ki bunu kişisel meseleleri haline getirdi herkes. Onun varlığından haberi olmayan insana canını verecek raddedeler. 1 gün haklı çıkmak için sonraki 5 yılı gözden çıkarıyoruz. Demek istediğim buya arkadaşım bakan çıkmış diyorki,bakanların özel uçağıda olacak büyümek için gerekli!ardı arkası bitmiyorki,ankaranın göbeğine 10 milyon dolarlık dinezor koymuşlar,sanılacakki petrol ülkesiyiz
konu sarayın maaliyeti 1 milyar dolar değilmi!kardeşim halkın vergisini çarçur etmesinler!millete hayırlı işlerde kullansınlar..yardım kutusu dağıtıyorlar ihtiyac sahibide alıyor olmayanda bizim vergilerimizle,sadaka dağıtacaklarına adam gibi halkı mağdur etmeyecek çareler bulsunlar..dalga geçer gibi 3 çocuk yapmanın para pulla ilgisi yok diyor rte,çocuklar taşmı kemirecek acabaYav tamam siz benden genc oldugunuza ilkokula cok sonra gittiniz, ama size ilkokulda bunlardan bahsetmediler mi gercekten?Yoksa yeni mufredatlarda Ataturkun devrimleri ve sebepleri yazmiyor mu, yok mu yani? (Tarihten bahsederken de ayni sey dikkatimi cekmisti zaten)..
Bu sorunun cevabi var, ve cok da bilindik bir cevabi var, ama ben inat ettim yazmayacagim. Lutfen git, artik ilkogretim 4. sinif Sosyal Bilgiler kitabindan mi bakarsin, yoksa Google'dan mi arastirirsin, git kendin ogren!
kapıya gelen olursa kovalayacağım zaten munecim:)bu güne dek hiç kapımıza gelmeyen bundan sonrada varsın gelmesin
Hayatta yazmam, kendin bulacaksin. Boyle basit sorular sorarak benle alay ettigini dusunmeye basladim zira.niye inat ediyorsun? yazda bilelim. her kitapta yazana inanacaksak iyi valla...
fakirlik yok bolluk var diyorlar ya ben gördüğümemi inanıcam sanamı..fakirlik bu ülkede ne zaman bitti,her dönemde vardı..gördüğüm şey artık bizde diğer tüm ülkeler gibi kapitalizmin içindeyiz,her şey var ama inan bu kadar alım gücü düşük kalmamıştır,işçinin..davutoğlu neden 2033 de büyük şehirlerde güvenlik sorunu yaşayacağı dedi..para bulamayan atm vs lerde insanları yaralayacak,hırsızlık gasp artacak,sokak güvenli olmayacakarkası bitmiyor haklısınız ama o bitmeyen arkayı konuşmak yerine elimizden bişey gelmeyen konularda konuşturularak oyalandığımızı ,meşgul edildiğimizi düşünüyorum. Bakın çevremde çok fazla malum görüşte arkadaşım var ve net olarak söyleyebilirim ki medenice oturup bu konuları tartışamıyoruz. Dinlemeden direk savunmaya geçen insanlardan bahsediyorum. Haksız olduklarını bildikleri halde asla kabul etmezler ve artık farkettim ki ne kadar sert tepki veriyorsam o kadar sert geri tepiyor. Ee sonuç? çözümsüz bir sürü sorun. Kim kalabalıksa onun dediği oluyor. Burada amacımız nedir onu belirlememiz gerek. O insanı düşündürmek mi istiyoruz yoksa bastırmak mı? Artık öyle bir noktaya geldik ki bunu kişisel meseleleri haline getirdi herkes. Onun varlığından haberi olmayan insana canını verecek raddedeler. 1 gün haklı çıkmak için sonraki 5 yılı gözden çıkarıyoruz. Demek istediğim bu
Valla burda da geziyorlar, çokta dikkatli bakmadım hangi partinin kadın kolları diye ama elleri kolları boş, çok ayıp
Bende kapıyı açmayı düşünmüyorum, kazara karşılaşırsamda hepsine söyleyeceğim laf belli.
Zaten gelselerde aman Allah'ım bana geldiler deyip oy verecek değilim.
Boşuna onca katı çıkmasınlarGelipte görmesinler, benim çatık kaşları görünce korkup onlar bana oy verecek kıvama gelirler
Ver o elini öpemEvet, oyle.. Kendi 1938 yilinda siroz idi ve o yil doktoru deniz havasi onerdigi icin bu milletin hukumeti tarafindan seve seve alindi. Tayyip gibi yirtik carik edebiyatindan milletin sirtinda katrilyoner olmus bir basbakanin emri ile degil, halkina Kurtulus savasini kazanmakta onderlik etmis ve bagimsiz Turkiye Cumhuriyetini kurmus, devrimler yapmis, savastan sonra da bugun hala kullanilan yollarin ve demiryollarinin buyuk bir cogunlugunu ilk on senede yapmis, fabrikalar kurmus, okullar acmis,bankalar kurmus, havayolu sirketinden maden tetkik aramya kadar bir cok kurumu Turkiyeye kazandirmis, dehasi ulke sinirlarini asip dunya milletlerine malolmus dahi bir devlet adami, bir buyuk askeri deha, bir baskomutana halkinin kisa kalan omrunde dunya liderlerini de agirladigi bir hediyesidir Savarona. 1938 de halk acliktan kirilmiyordu, 15 yildir Ataturk'un yonettigi bir Turkiyeden bahsediyoruz, Tayyip'in degil.. Ki o zamanlar butun dunyanin da icinde bulundugu Buhran yillarindan bahsediyoruz..
Haa.. lafi gelmisken.. Onun kurdugu kurumlarin, bankalarin(Ziraat), fabrikalarin hemen hemen hepsi Tayyip zamaninda satilmistir, bu arada borclar da azalacagina uc katina cikmistir, uste de bu millet onu altin tuvaletli saraylara tasimistir. Kim kendine musluman???????
Yav kimsenin asildigi da yok zaten yav, bakma sen onlara..Benim anlamadigim simdi basortusu dini egitim cemaaler kuran kurslari serbest rahatca yapiliyor hala daha bir yuzyil onceki olaylar niye tartisiliyor yok su neden asildi neden yasaklandi gecmiste şu yapildi bu yapildi vs vs bizi geçmişe kilitleyip önümüzu gormeyi engelliyorlar haberimiz yok
haklısın valla ne diyebilirim ki 20 yaşındayım düşünüyorum bazen çocuğuma nasıl bir gelecek bırakacağım diye içinden çıkamıyorum resmen. O kadar güzel bir ülkeye sahibiz ki ah bunun kıymetini bir bilsek kıymetini bilenlere emanet edebilsek keşke. İçinden bir türlü çıkamıyorum işin resmenfakirlik yok bolluk var diyorlar ya ben gördüğümemi inanıcam sanamı..fakirlik bu ülkede ne zaman bitti,her dönemde vardı..gördüğüm şey artık bizde diğer tüm ülkeler gibi kapitalizmin içindeyiz,her şey var ama inan bu kadar alım gücü düşük kalmamıştır,işçinin..davutoğlu neden 2033 de büyük şehirlerde güvenlik sorunu yaşayacağı dedi..para bulamayan atm vs lerde insanları yaralayacak,hırsızlık gasp artacak,sokak güvenli olmayacak
patatesin yanında iyi gidermi diyorsunO bu değilde çay varmı çay
Hayatta yazmam, kendin bulacaksin. Boyle basit sorular sorarak benle alay ettigini dusunmeye basladim zira.
Hayir alay etmiyorum sadece anlamaya calisiyorum, ama bu sizin birakin yapmayi, denemekten bile kacindiginiz bir eylem oldugu icin sizinle alay ettigimi düsünmeniz normal..Hayatta yazmam, kendin bulacaksin. Boyle basit sorular sorarak benle alay ettigini dusunmeye basladim zira.
Çünkü Atatürk'e karşı öyle bir kin var ki içlerinde,her konuda lafı ona getirmeden duramıyorlar.Hani bir de haklı sebeplerden olsa eyvallah,oturup o zamanki yapılan yanlışları da konuşalım.Fakat kulaktan dolma yalan dolan iddialardan başka bildikleri birşey de yok ki.Benim anlamadigim simdi basortusu dini egitim cemaaler kuran kurslari serbest rahatca yapiliyor hala daha bir yuzyil onceki olaylar niye tartisiliyor yok su neden asildi neden yasaklandi gecmiste şu yapildi bu yapildi vs vs bizi geçmişe kilitleyip önümüzu gormeyi engelliyorlar haberimiz yok
Veasti kesti din dusmanligi yaptitamam da simdi ki mevcut durumda herkes dinini rahat yasiyor rahatgiyiniyor rahat ibadet yapiyor ortalik begenmedikleri turkiye cumhuriyetinde cemaat kayniyor imam hatipte ogretmenim cemaatlerin hizina yetisemiyoru m surekli brosurlerle ogrenciler ariyorlar yurtlari icin para toplamaya calisiyorlar isbu iken surekli magdur edebiyati sikayet vs etmenin n e alemi var amaYav kimsenin asildigi da yok zaten yav, bakma sen onlara..Sait midir nedir adam isyan cikartmis ve asilmis, sapkayi da se o yuzden asildigini iddia edip dururlar. Yalan.. Sapkayi zaten kanun cikali beri kac kisi takti ki Turkiyede? Halbuki sapka kanunu hala gecerli, 50 yasima geldim, Suleyman Demireişbu ikn baska sapka takan gormedim hayatimda..
rosemarys,ben kk ile tanışmadan önce Atatürke bu kadar düşman kesimler olduğnu bilmezdim,ha şaşkınlığımı üstümden atalı çok zaman oldu,sadece vatanı kurtarmak için savştığından dolayı minnet etseydiler..buna bile minneti olamayan insanlar, ben neden sıradan bir siyasetçiye minnet edeyim..Çünkü Atatürk'e karşı öyle bir kin var ki içlerinde,her konuda lafı ona getirmeden duramıyorlar.Hani bir de haklı sebeplerden olsa eyvallah,oturup o zamanki yapılan yanlışları da konuşalım.Fakat kulaktan dolma yalan dolan iddialardan başka bildikleri birşey de yok ki.
Başörtüsü Kuran kursu vs. şeyler sadece şu an değil,bundan 20-30 sene önce de serbestti zaten,yapılan sınırlandırılmalar son yıllarda yapıldı.
Siiimdi oldu bak..Hayir alay etmiyorum sadece anlamaya calisiyorum, ama bu sizin birakin yapmayi, denemekten bile kacindiginiz bir eylem oldugu icin sizinle alay ettigimi düsünmeniz normal..
ilkokul bilgileriyle kalmaniz biraz talihsiz olmus.
ayrica ben türkiyede okumadim tarih bilgim kendi okuyup arastirdiklarimdan olusuyor. kimsenin bunu bilip bunu söyleyeceksin etkisinde kalmadim anlayacaginiz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?