Yok.. Sizin guzel hatiriniz icin dovmuyorum kimseyi.. O zaman onlar da inat ediyorlar iste boyle...Bende bu kadar yazışmadan sonra fikrini değiştiren oldumu onu merak ediyorum :)
o kılık kıyafet devrimi neden yapıldı biliyormusun,başı açık öğretmen hanımları taşladıkları için yapıldı!e bu bahsettikleriniz zaten bir baskumandanin kurtulus savasinda ordunun basinda bulunmus bir liderin zaten yapmasi gereken seyler degil mi ???
okullar, bankalar, havayolu sirketi , demiryollari vs vs vs
zaten yapmasi gerekeni yapmis taktirmi bekliyorsunuz buna?? madalya niyetine savarona mi takmak gerekiyordu??
bunlari yazmamin sebebi erdoganin her yaptigi yenilige, e zaten yapmasi gerek yoksa ne diye basbakan oldu diye yaklasmaniz, demekki yapilmasi mecburi seyler yapildiginda bile takdir görebiliyormus "hediye" verilebiliyormus sizin tarafinizdan.
devrim diye bahsettiklerinizin arasinda kilik kiyafet devrimide vardi ve kac kisi idam edildi bu yüzden biliyormusunuz? bilsenizde isinize gelmez.
harf devrimi? o vakte kadar dünyadan birhaberdi zaten türk toplumu latin harflerine gecince aydinlandilar sanki!! gurur duyun ecdadinin mezar tasini okuyamayan hatta bir fatiha bile okuyamayan nesillerle...
neyse yazilacak cok sey varda...
anlatmak istedigim kisaca benimsediginiz insana halk acken alinan bir hediyeyi normal görüp tasvip etmediginiz bir insanin yaptirdigi saraya tepki göstermeniz...
ikiside halkin parasiyla bu cifte standart neden??
Çıkmıyormuş demekki çıksa kaç yıl önce çıkardı. Hem latin harfleri dış işlerde de lazım olan bişey. Nasıl para birimi ölçü birimi dünya standartlarında olması için değiştiyse bu da aynı mantık. Vesselam Atatürk okuyan insan istemiş[/QUOTE]Esmerpapatyam, post: 40875297, member: 441436"]harf devrimi yapmadan cikmazmiydi yüzde 20 ye? yoksa latin harflerinin bilmedigimiz bir kerametimi varmis????
biz az çok yiyoruz zaten arkadaşım..1000 tl emekli maaş alan asgari ücret alan yiyemiyor..bakan enflasyon oranında yaptık zamları diyor ama..30 tl sene de 2 zam enflasyon oranındamı elini vicdanına koyup söyle!Konyanin ilcesindeyim ama konydada durum ayni babam kac hafta once diyordu patates 2 5 diye annemin aldigi salataliklarda bi kokulu katir catir kitir benimkilerden guzeldi ..
Bazi seyler bazi donemlerde pahali oluyorgecici bir durum burdan hukumete yuklenmek manasiz..
Tabi şuda var onceden karsinizda sizi dinleyen boyle muhatap olacaginiz catir catir dovusceniz bir iktidar olmadi simdi boyle bi ne oldum oldunuz bol keseden yerli yersiz elestiriyosunuz sray da saray diye..
Benim cocuklugum ecevit zamanina denk gelir ne muz yedik muzu birak okulda simit alack param yoktu o turum turum simit kokusu burnumdan gitmiyor..annem babam gidi gidyla ev yaptirdi kac seneeler pek cok seyden mahrum buyuduk..ama simdi babamin evinde eti de sutude eksik degil cok sukur tek maasla hem babanemlere hem bize bakti bakiyor..ve su anda tek maasla cok rahat geciniyor ..
latin harfleri cok gerekliyse ögretilseydi o halde hanimefendi ama kendi yazindan tamamen vazgecmek ne demek?? aslini inkar degil mi bu ??cikabilseydi cikardi herhalde 600 senede..O degil de, su bir gecede cahillesen, fatihayi, dedesinin mezarini okuyamayacak hale gelenler kim? butun tantana halkin yuzde 7 si icin miydi?
hani bilaf varya ; davete icabet vacip değil , sünnettir diye.. Ondan ötürü.. Düşüyorum tuzağa sonrada BANNNNNN!!!Ya bazen çok peşpeşe işlem yapmak zorunda kalıyoruz, sebebi not düşemediğimiz oluyor, eski sitede not düşmemize gerek kalmıyordu.
Senin banlanmalarına not düşerim, accuk az biraz bir miktar polemikten banlandınız diye olur mu
para ve ölcü biriminden mi bahsettin? neyse yazmiycam yok tutucam kendimi bu sefer. hatani kendin bulÇıkmıyormuş demekki çıksa kaç yıl önce çıkardı. Hem latin harfleri dış işlerde de lazım olan bişey. Nasıl para birimi ölçü birimi dünya standartlarında olması için değiştiyse bu da aynı mantık. Vesselam Atatürk okuyan insan istemiş
aslımızı biz inkar etmedik,onlar bizi düşünmedilerki!2 abdülhamitin osmanlının son döneminde 13 hanımı varmış,halktan bihaber sarayda herşey lüx ken düşmanlar dörtbiryandan ülkeyi sarmış,kendiside anlaşmak için masaya oturmuş,okuma yazma bilmeyen çok fazlaymış ve salgın hastalık yayılmış hastaları ahırlara koyuyorlarmış sen inkar et bunları ama o eziyeti çeken insanlarıda inkar etmiş olacaksın!latin harfleri cok gerekliyse ögretilseydi o halde hanimefendi ama kendi yazindan tamamen vazgecmek ne demek?? aslini inkar degil mi bu ??
ya arkadaşım bakan çıkmış diyorki,bakanların özel uçağıda olacak büyümek için gerekli!ardı arkası bitmiyorki,ankaranın göbeğine 10 milyon dolarlık dinezor koymuşlar,sanılacakki petrol ülkesiyizcidden bu tarz sembolik bir 'binaya' ihtiyacımız vardı lütfen tarafsız bakmaya çalışın. Bunun üzerinde bu kadar konuşmak çok yersiz geliyor bana. Ne yapılsın yıkılsın mı? Yapılmış artık. Evet bazı şeyleri ben de çok abartı buluyorum. Saray gerçekten herkesin gelecekteki sarayı olacaksa neden adı 'ak'? Bence artık böyle gereksiz ve geri dönüşümsüz şeylerin üzerinde durmaktansa esas noktaları gözden kaçırmamaya bakın. O kadar hayati derecede önemli gündemler unutuldu ama bi taş bina hala konuşuluyor. Sağ ya da sol olmadan önce en azından çocuklarınız, torunlarınız için nasıl bir adım ileri gidebiliriz diye düşünen bireyler olmaya çalışın. Sağ sol çatışmasını ülkenin çıkarları önünde tutmayın çok rica ediyorum
okuma yazma bilmeyen çoktuda ondan yapıldı..o aslıdı dediklerinizi temizlemeye çalıştılar hacı hoca kılığındaki bozguncuları,din elden gidiyor diye halkı galeyama getirmelerine engel olmak için..matbaayı bile gavur icadı diye istememişler![/QUOTE]para ve ölcü biriminden mi bahsettin? neyse yazmiycam yok tutucam kendimi bu sefer. hatani kendin bul
dis dünyadan izole bir sekilde yasiyordular ve hic yazisma falan gerceklestiremiyordular o zamanlar osmanlida hii hii haklisin... latin harfleri geldi dünyaya acildik yoksa kimse anlamiyordu bizi.....
cryptic rica ediyorum benden alinti yapma artik vallahi yoruldum sana laf anlatmaktan hayir anlasan konuya iliskin bir soru sorsan yada ona göre bir cevap versen yine eyvallah ama cok alakasiz yaziyorsun.okuma yazma bilmeyen çoktuda ondan yapıldı..o aslıdı dediklerinizi temizlemeye çalıştılar hacı hoca kılığındaki bozguncuları,din elden gidiyor diye halkı galeyama getirmelerine engel olmak için..matbaayı bile gavur icadı diye istememişler!
para ve ölcü biriminden mi bahsettin? neyse yazmiycam yok tutucam kendimi bu sefer. hatani kendin bulÇıkmıyormuş demekki çıksa kaç yıl önce çıkardı. Hem latin harfleri dış işlerde de lazım olan bişey. Nasıl para birimi ölçü birimi dünya standartlarında olması için değiştiyse bu da aynı mantık. Vesselam Atatürk okuyan insan istemiş
Yav tamam siz benden genc oldugunuza ilkokula cok sonra gittiniz, ama size ilkokulda bunlardan bahsetmediler mi gercekten?latin harfleri cok gerekliyse ögretilseydi o halde hanimefendi ama kendi yazindan tamamen vazgecmek ne demek?? aslini inkar degil mi bu ??
saraylım osmanlının böyle bir derdi olsa ecnebi hanımlar almazlardı,osmanlı torunlarını bir araştırsınlar..o zaman taş devrindeki yazılara dönelim onlarada ayıp olmasın ilk olarak aslımız onlar değilmi!Yav tamam siz benden genc oldugunuza ilkokula cok sonra gittiniz, ama size ilkokulda bunlardan bahsetmediler mi gercekten?Yoksa yeni mufredatlarda Ataturkun devrimleri ve sebepleri yazmiyor mu, yok mu yani? (Tarihten bahsederken de ayni sey dikkatimi cekmisti zaten)..
Bu sorunun cevabi var, ve cok da bilindik bir cevabi var, ama ben inat ettim yazmayacagim. Lutfen git, artik ilkogretim 4. sinif Sosyal Bilgiler kitabindan mi bakarsin, yoksa Google'dan mi arastirirsin, git kendin ogren!
niye inat ediyorsun? yazda bilelim. her kitapta yazana inanacaksak iyi valla...Yav tamam siz benden genc oldugunuza ilkokula cok sonra gittiniz, ama size ilkokulda bunlardan bahsetmediler mi gercekten?Yoksa yeni mufredatlarda Ataturkun devrimleri ve sebepleri yazmiyor mu, yok mu yani? (Tarihten bahsederken de ayni sey dikkatimi cekmisti zaten)..
Bu sorunun cevabi var, ve cok da bilindik bir cevabi var, ama ben inat ettim yazmayacagim. Lutfen git, artik ilkogretim 4. sinif Sosyal Bilgiler kitabindan mi bakarsin, yoksa Google'dan mi arastirirsin, git kendin ogren!
chp de kaynak olsa oda kurubakliyat dağıtırdımakarna ve kömürmüü. ha makarna ve kömürr haa kahve deterjan kolanya ikiside aynı kapıya çıkmıyormuu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?