Erdoğan: Aslan yattığı yerden belli olur, ‘Ak Saray’ın maliyeti 1 milyar dolar

o kılık kıyafet devrimi neden yapıldı biliyormusun,başı açık öğretmen hanımları taşladıkları için yapıldı!

Esmerpapatyam, post: 40875297, member: 441436"]harf devrimi yapmadan cikmazmiydi yüzde 20 ye? yoksa latin harflerinin bilmedigimiz bir kerametimi varmis????
Çıkmıyormuş demekki çıksa kaç yıl önce çıkardı. Hem latin harfleri dış işlerde de lazım olan bişey. Nasıl para birimi ölçü birimi dünya standartlarında olması için değiştiyse bu da aynı mantık. Vesselam Atatürk okuyan insan istemiş[/QUOTE]
para ve ölcü biriminden mi bahsettin? neyse yazmiycam yok tutucam kendimi bu sefer. hatani kendin bul
dis dünyadan izole bir sekilde yasiyordular ve hic yazisma falan gerceklestiremiyordular o zamanlar osmanlida hii hii haklisin... latin harfleri geldi dünyaya acildik yoksa kimse anlamiyordu bizi.....

biz az çok yiyoruz zaten arkadaşım..1000 tl emekli maaş alan asgari ücret alan yiyemiyor..bakan enflasyon oranında yaptık zamları diyor ama..30 tl sene de 2 zam enflasyon oranındamı elini vicdanına koyup söyle!

cidden bu tarz sembolik bir 'binaya' ihtiyacımız vardı lütfen tarafsız bakmaya çalışın. Bunun üzerinde bu kadar konuşmak çok yersiz geliyor bana. Ne yapılsın yıkılsın mı? Yapılmış artık. Evet bazı şeyleri ben de çok abartı buluyorum. Saray gerçekten herkesin gelecekteki sarayı olacaksa neden adı 'ak'? Bence artık böyle gereksiz ve geri dönüşümsüz şeylerin üzerinde durmaktansa esas noktaları gözden kaçırmamaya bakın. O kadar hayati derecede önemli gündemler unutuldu ama bi taş bina hala konuşuluyor. Sağ ya da sol olmadan önce en azından çocuklarınız, torunlarınız için nasıl bir adım ileri gidebiliriz diye düşünen bireyler olmaya çalışın. Sağ sol çatışmasını ülkenin çıkarları önünde tutmayın çok rica ediyorum

cikabilseydi cikardi herhalde 600 senede.. O degil de, su bir gecede cahillesen, fatihayi, dedesinin mezarini okuyamayacak hale gelenler kim? butun tantana halkin yuzde 7 si icin miydi?
latin harfleri cok gerekliyse ögretilseydi o halde hanimefendi ama kendi yazindan tamamen vazgecmek ne demek?? aslini inkar degil mi bu ??

hani bilaf varya ; davete icabet vacip değil , sünnettir diye.. Ondan ötürü.. Düşüyorum tuzağa sonrada BANNNNNN!!!

para ve ölcü biriminden mi bahsettin? neyse yazmiycam yok tutucam kendimi bu sefer. hatani kendin bul
dis dünyadan izole bir sekilde yasiyordular ve hic yazisma falan gerceklestiremiyordular o zamanlar osmanlida hii hii haklisin... latin harfleri geldi dünyaya acildik yoksa kimse anlamiyordu bizi.....[/QUOTE]
okuma yazma bilmeyen çoktuda ondan yapıldı..o aslıdı dediklerinizi temizlemeye çalıştılar hacı hoca kılığındaki bozguncuları,din elden gidiyor diye halkı galeyama getirmelerine engel olmak için..matbaayı bile gavur icadı diye istememişler!

latin harfleri cok gerekliyse ögretilseydi o halde hanimefendi ama kendi yazindan tamamen vazgecmek ne demek?? aslini inkar degil mi bu ??
aslımızı biz inkar etmedik,onlar bizi düşünmedilerki!2 abdülhamitin osmanlının son döneminde 13 hanımı varmış,halktan bihaber sarayda herşey lüx ken düşmanlar dörtbiryandan ülkeyi sarmış,kendiside anlaşmak için masaya oturmuş,okuma yazma bilmeyen çok fazlaymış ve salgın hastalık yayılmış hastaları ahırlara koyuyorlarmış sen inkar et bunları ama o eziyeti çeken insanlarıda inkar etmiş olacaksın!

ya arkadaşım bakan çıkmış diyorki,bakanların özel uçağıda olacak büyümek için gerekli!ardı arkası bitmiyorki,ankaranın göbeğine 10 milyon dolarlık dinezor koymuşlar,sanılacakki petrol ülkesiyiz

okuma yazma bilmeyen çoktuda ondan yapıldı..o aslıdı dediklerinizi temizlemeye çalıştılar hacı hoca kılığındaki bozguncuları,din elden gidiyor diye halkı galeyama getirmelerine engel olmak için..matbaayı bile gavur icadı diye istememişler![/QUOTE]
cryptic rica ediyorum benden alinti yapma artik vallahi yoruldum sana laf anlatmaktan hayir anlasan konuya iliskin bir soru sorsan yada ona göre bir cevap versen yine eyvallah ama cok alakasiz yaziyorsun.
birbirimizi kirmayalim o yüzden benden alinti yapma yada inatla yapsanda benden cevap bekleme....

cryptic rica ediyorum benden alinti yapma artik vallahi yoruldum sana laf anlatmaktan hayir anlasan konuya iliskin bir soru sorsan yada ona göre bir cevap versen yine eyvallah ama cok alakasiz yaziyorsun.
birbirimizi kirmayalim o yüzden benden alinti yapma yada inatla yapsanda benden cevap bekleme....[/QUOTE]
hangi sorduğuma cevap verdinki zaten!

dis dünyadan izole bir sekilde yasiyordular ve hic yazisma falan gerceklestiremiyordular o zamanlar osmanlida hii hii haklisin... latin harfleri geldi dünyaya acildik yoksa kimse anlamiyordu bizi.....[/QUOTE]
kuran öğrenmek isteyen herkes öğreniyor yasak yok dövünmeniinde alemi yok!

Yav tamam siz benden genc oldugunuza ilkokula cok sonra gittiniz, ama size ilkokulda bunlardan bahsetmediler mi gercekten? Yoksa yeni mufredatlarda Ataturkun devrimleri ve sebepleri yazmiyor mu, yok mu yani? (Tarihten bahsederken de ayni sey dikkatimi cekmisti zaten)..

Bu sorunun cevabi var, ve cok da bilindik bir cevabi var, ama ben inat ettim yazmayacagim. Lutfen git, artik ilkogretim 4. sinif Sosyal Bilgiler kitabindan mi bakarsin, yoksa Google'dan mi arastirirsin, git kendin ogren!

saraylım osmanlının böyle bir derdi olsa ecnebi hanımlar almazlardı,osmanlı torunlarını bir araştırsınlar..o zaman taş devrindeki yazılara dönelim onlarada ayıp olmasın ilk olarak aslımız onlar değilmi!

niye inat ediyorsun? yazda bilelim. her kitapta yazana inanacaksak iyi valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…