günahını aldığın nice insan var burada hakkımı helal etmiyorum..okadar oruç tutan varki kk de inanamazsın..ben namazda kılıyorum,her gün sağlıklı bir evladım olduğu için ve kimseye muhtac olmadığımız için şükür ederim,ve bunları ailemden almadım kendim öğrendim uyguladım..ama cumhuriyetçi öğretmenlerimiz oldu hepsinden allah razı olsun,hayata gözlerimiz açık ve objektif bakıyorsam..ama siz ve sizin gibi düşünenlere asla hakkımı helal etmiyorum..O devrim inkilap adi altinda yapilanlar maddede kurtarilan milletin ruhta batirilisidir..
Atayi agzimiza almayalim ama sizde hem ata deyip hem peygamberi ornek vermeyinki azcik samimiyetinize inanalim..
Sorsan herkes musluman ama ne sukur var ne namaz...
Siz aydinlarin yaninda bizim gibi kara fatmalarin yasama hakki bile yok..hacca gitmeyi araplara para yedirmek olarak goren aydin zihniyet..
Araplara zengin olmayi yakistiramayip erdoganla araplarida kucuk goren zihniyet..
keske akp den daha iyisi olsada mesela ALlahin indirdigiye hukmeden ona oy versek..o zaman ekonomi ucacak iste..hz omer devrinde zekat verecek fakir bulamamislar misal demekki ekonomiyle dini yonetim cok baglantiliymis:)
Hulasa :kimse kimsenin fikrini degistimiycek cunki ayri dunyalarin insaniyiz :)
Neyse topigi fazla ciddiye almayalim nasilsa baska topiklerde yine goruscez
Ilahi manevi yorumlarla ekonomiye nasil baglandim(gene anlasilmiycam) bravo bana halbuki millet ac baskan sarydaya gelecek konu ..demekki bu bir kisir dongu..
Ekonomi konusunda akp yi cok begenmiyorum ama bir donem daha oy vermeyi hakediyorlar sonrasinda omrumuz olursa bakacaz durumlara..
Chp liler umitlenmesin o olmassa saadete veririm :)
Hahaha.. kim din dusmanligi yapti yav? Ataturku mu kastediyorsun? Bak, senin bu lafina Ataturk kendi cevap versin, oyle ileri goruslu bir dehaydi iste Ataturk, yillar onceden bugunu gorup cevabini da vermis:Veasti kesti din dusmanligi yaptitamam da simdi ki mevcut durumda herkes dinini rahat yasiyor rahatgiyiniyor rahat ibadet yapiyor ortalik begenmedikleri turkiye cumhuriyetinde cemaat kayniyor imam hatipte ogretmenim cemaatlerin hizina yetisemiyoru m surekli brosurlerle ogrenciler ariyorlar yurtlari icin para toplamaya calisiyorlar isbu iken surekli magdur edebiyati sikayet vs etmenin n e alemi var ama
saadetten öncede erbakan vardı bize oy vermeyenler patates dininendir demiştir kendisi..çok enteresan,allah ile kulun arası na girilmez ama ne cesaretse giriyorlar..onun izindekilerde..halka asgari 1000 tl verip 1 milyar dolar a sary yaptırmak 10 milyon dolara dinezor kondurmak,lüx savurganlık vs..vergi ödeyen halktan biri olarak hakkımı helal etmiyorum..o vergileri herşeyimizden kısıp ödüyoruz!O devrim inkilap adi altinda yapilanlar maddede kurtarilan milletin ruhta batirilisidir..
Atayi agzimiza almayalim ama sizde hem ata deyip hem peygamberi ornek vermeyinki azcik samimiyetinize inanalim..
Siz aydinlarin yaninda bizim gibi kara fatmalarin yasama hakki bile yok..hacca gitmeyi araplara para yedirmek olarak goren aydin zihniyet..
Araplara zengin olmayi yakistiramayip erdoganla araplarida kucuk goren zihniyet..
keske akp den daha iyisi olsada mesela ALlahin indirdigiye hukmeden ona oy versek..o zaman ekonomi ucacak iste..hz omer devrinde zekat verecek fakir bulamamislar misal demekki ekonomiyle dini yonetim cok baglantiliymis:)
Ilahi manevi yorumlarla ekonomiye nasil baglandim(gene anlasilmiycam) bravo bana halbuki millet ac baskan sarydaya gelecek konu ..demekki bu bir kisir dongu..
Ekonomi konusunda akp yi cok begenmiyorum ama bir donem daha oy vermeyi hakediyorlar sonrasinda omrumuz olursa bakacaz durumlara..
bak biz akp ci olmadığımızdan hiç bir ibadetimizi yapmayan şükürsüzlermişiz allaha havaleYaptigi icin demiyorum saraylim velev ki diyorum mesajim tam cikmamis zaten tekke ve turbeleri artik millet mum dikmek orada yatan zata dua etmek amaciyla yapmis kÃpatmakla hakliydi millet şirk e surukleniyordu sonra açıldı nolduyine tekke ve turbelerin durumu vahim mum dikmeler orada yatan zat a dua etmeler durum yine ayni
Siz şimdi hayatta görmediğiniz ve göremeyeceğiniz birine kulaktan dolma bilgilerle Atatürk ile peygamber Efendimizi birlikte ağzınıza almayın diyerek resmen dinsiz dediniz. İman ve para kimdedir belli olmaz siz kendinizi ne kadar büyük görüyorsunuz da ölmüş birinin arkasından dinsiz milletin ruhunu batırdı diyebiliyorsunuz. Ahirette karşılaşacaksınız şimdi. Madem bu kadar da dini bilginiz var müslüman olan birine dinsiz demenin sonuçlarını da biliyorsunuz. Sizinle tartışmaya girmem ben ama bütün dünyanın hala konuştuğu derslerinde işlediği seminerlerinde anlattığı saygı ile andığı biri için böyle laflar edeceksen orda bir duracaksın. Neyse inşallah karşılaşırsınız bu kadar kişi de şahit olur. Bu arada ben Atamızın gerçek bir müslüman olduğuna inanıyorum. Bak sadece inanıyorum dedim yoksa içini tam olarak bilemediğimiz için sizin gibi keskin yorumlardan kaçınıyorumefide .!.:O devrim inkilap adi altinda yapilanlar maddede kurtarilan milletin ruhta batirilisidir..
işinize göre anlıyorsunuz derken peygamber efendimizin çok mütevazi bir hayat sürdüğünü gerçekten 3..5 hurma ile açlığını bastırdığını biliyorsunuzdur..peygamber ümmetiyiz dediğin zaman,onun hayatını örnek almak gerek..ha osman lı padişahlarını örnek alıyorsa onu söylesinBurada ataturk ve islam hakkinda konusmiycam tabiki evt o kadarda deil burada..
Yillarca suren basartusu zulmu hangi inkilaplara dayanilarak yapildi muslumanim diyenler yapti bunu namaz ve sukur cumlesinde ki kastim buydu ironik bi dil ile..sorsan onlarin babanneleride basortuluyduharem selami kim kaldirdi peygamberin hayatini bilmiyorsunuz ya yada isinize geldigi gibi anliyorsunuz..
Araplara para yedirme cumlesini bir chp li onder sav kullanmistir cnm..
Yoksa kimsenin namazini orucunu dilime dolayip yazacak kadar şuurumu yitirmedim..o soz bir nfk alintisidir keske yazaydim..
Burada ataturk ve islam hakkinda konusmiycam tabiki evt o kadarda deil burada..
Yillarca suren basartusu zulmu hangi inkilaplara dayanilarak yapildi muslumanim diyenler yapti bunu namaz ve sukur cumlesinde ki kastim buydu ironik bi dil ile..sorsan onlarin babanneleride basortuluyduharem selami kim kaldirdi peygamberin hayatini bilmiyorsunuz ya yada isinize geldigi gibi anliyorsunuz..
Yoksa kimsenin namazini orucunu dilime dolayip yazacak kadar şuurumu yitirmedim..o soz bir nfk alintisidir keske yazaydim..
Burada ataturk ve islam hakkinda konusmiycam tabiki evt o kadarda deil burada..
başörtülü kurumlara girilmesini sağladılar diye,diğer tüm yaptıkları mübah olamaz hanımefendi,devletin haznisinin bizim tüm halkın parasına kendi kasası gibi gönlünce harcayamaz..tesettürlü arkadaşlar girdide hepsi iş mi buldu..4 yıllık sosyoloji mezunu önceden ailesi nur cemaatindenmiş şimdi rte ciler..ama tanıdıkları falan kimse yok ayda 300 tl ye özel ders veriyor..kapı altlarından bile atmış iş başvurusunu..bir genç kızın düştüğü duruma bak!işmi var ünüversite mezununa..bana samimiyetle anlattı,iş bulma umuduyla akp kadın kollarına girmiş çalışmış gönüllü..bir erkekğe sigortalı iş çıktı onuda kendi içlerinden brine verdiler bende abimi söylemiştim dedi..sadece akp ye oy vermek yetmiyor tabiiki!Ne diyelm biz gorduk sapkayla girdigimiz sinavdan dahi cikarildik hem istedigimiz kiyafeti iyip hem istegimiz okula gidemedik,basortulu diye yemim torenine alinmayan anneler gorduk ve bunlari yapanlarin dayandiklari kaynak neydi.
Inkilap diye bi gecede cahil olan toplum.
haksizca idam edilen iskilipli atif ve benzerleri.
Bunlar zulum degilde nedir..
Onca can verilerek imanin gucuyle kazanilmis bir kurtulus savasi ve sonrasinda milletin degerlerinin katli..bati ozentisi inkilapar ..bu milletin inancina yapisina uyarmi uymaz mi bakmadan alinip uygulamaya koyulan kanunar..iste bunlar vs..
O halde Göktürk alfabesi kullanip Kokturkce konusmaliydik degil mi?latin harfleri cok gerekliyse ögretilseydi o halde hanimefendi ama kendi yazindan tamamen vazgecmek ne demek?? aslini inkar degil mi bu ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?