Ergen görümce

konu sahibi sana çok güzel cevaplar yazılmış
arkadaşların ağzına sağlık
ha bide şu dayakla, 13 yaşında ki kızın sevgilisi olursa düzelir diyen arkadaşlar
size öyle güzel cevap vermek isterdim ki banlanmaya değmezsiniz
sen 20 yaşında oda 13 aranızda ki yaş farkı fazla değil
sende az ergen değilsin yani
3 yıl kira parası vermemek için gittin ev üstüne ev kurdun
gelininin yanında kalma meraklısı kv lerden hiç bir farkın yok
13 yaşında ki kıza kin besleyeceğine, gir bir işe çalışta
ayrı eve çıkıp aileyide rahat bırakın...

Ablası olarak yol göstermelisiniz belki de ihtiyacı olan sadece ilgi dikkat çekmek için yapıyordur.Bu yaşlarda ergenliğin verdiği ruhsal bunalımlar onun çevreyle çatışmasına sebep oluyo siz de şu anda onu dışlayarak ondan pek de farklı davranmış olmuyorsunuz.Siz de çocuk olmussunuzdur belki bu şekilde olmadınız ama her bireyin de aynı olmadığını kabullenmek lazım. Sevmeyi deneyin,ilgi gösterin,yol gosterin yapıcı olun o da sizin ilginizi farkederse eminim zıtlasmak yerine size daha çok yakinlasacaktir.

Benimde 15 -16 yaslarda var kardesimi dahi kiskaniyor ama ben cok muhatap olmamaya calisiyorum sonucta cocuk diyorum anasi babasi dusunsun cok ilgilenmiyorum

şeeey galiba eve yabancı birinin gelişinden rahatsız olmuş....az anlayış yada ayrı ev....başka şık yok çünkü...konuşmaya tahammül edemiyorsan ailenin huzuru için istersen onu ve davranışlarını görmezden gel...işini yap çekil köşene otur...yani başka bişey diyemicem...galiba gündüz kk girmeye vaktiniz olmuyo ondan gece giriyonuz...allah ikinizede anne babaya da en başta eşinize sabır versin...çünkü biri kardeş biri eş,,,ortayı tutturmakta zorlanıyordur...baayy...

Işte ben de bu zihniyeti anlamiyorum sen gel 21 sene sonra bir ailenin hayatına dahil ol ve sonra o ailenin bir ferdini evde isteme Tabiki de karşılıklı sevgi olmasa da saygı ile ama karşınızdakini kendiniz gibi değerlendirmek çok benmerkezci bir yaklaşım.Onun özel olarak ilgilenilmesi gereken bir yaşta olduğunu bilmeyerek bi insanin hayatında ciddi yaralar almasına sebep oluyorsunuz.Ileriki zamanlarda ruhsal sıkıntıları olan insanların hep böyle ortamlarda bilinçsizce yetiştirildiği de aşikar.

Görümceniz olarak değil, kendi kız kardeşinizmiş gibi görün. O zaman el olmaktan çıkar ve her şeyine negatif bakmazsınız böyle. Ergenlik çağında herkes böyle ne yazık ki. Abla olun.

Bir de hakaret et, şişman de, özgüvenini zedele diyenler var... nasıl çocuk yetiştirir bu zihniyettekiler...

Elimde olsa ip lerinden adreslerini bulup zorla terapi aldirmak istiyorum kendilerine. Mumkun degil midir acaba.

Bilmem farkında mısın ama karşında bir çocuk var,ergenliği bir yana ama madem bu kadar çekilmez ozaman asıl suçu onu yetiştirende arayacaksın. Merak ediyorum burada ne gibi çözümler sunulmasını bekliyordun? Evden kovun denmesini falan mı? Zira bundan başka bir seçeneğe açık değil gibisin,çocuğa en kötü ihtimalde yardım aldırsınlar ama sizdeki bu nefret de normal değil. Madem sizin için bu kadar çekilmez ozamam evinizi ayırın,kökten çözüm.

Lafin gelisi soylenmez ben soylemem

Lafin gelisi soylemedim diyorsaniz sizde şiddete meyilli birisi oldugunuzu kabul ediyorsunuz.
Niye bu kadar sasirdiysam ilahi ben
Yo asla siddete meyilli degilim siz fazla iyilik melegisiniz sanirim basinizda hale de var mi

Eviniz yspilinca evlendeydiniz malesef ergenlikteki birine care yoktur hepimizin ergenliginde uyuz yanlari oluyor vucudu degisiyor ruhhali cocuklugu birakmasi bazi insanlarin zor olur buyudugunu ispatlamaya calisiyor oluruna birakin

Yo asla siddete meyilli degilim siz fazla iyilik melegisiniz sanirim basinizda hale de var mi
Hayir hiçte melek degilim aksine sinirlendiginde gereken cevabi verir olaya mudahele ederim. Ancak cocuklarla muhatapsam ve kizgin sinirliysem kendime soyledigim tek sey onun cocuk oldugu olaylari bir yetişkinin gözüyle goremediği olur.

Her gün 30 çocuk yeterince sabrimi siniyor bazen deli ediyor ya da ciddi sorunlar cikariyor. Hic birisinin agzinin usutune cakasim gelmiyor. Bu olaylara baktiginiz yerle ve kriz yönetimiyle alakali.

Ben cocuk sevmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…