- 27 Nisan 2013
- 160
- 39
- 98
- Konu Sahibi ahlatagaci
-
Yorumunla guldurdun :) sevgilerMesajları sevgilime saklatıp o mesajlar biriktikten sonra annesini dershaneye çağırıp gössssterir ve bir eğitimci edasıyla çocuğunuza kızmayııııııın daha fazla ilgileniiiiin derdim.Anne mesajları görünce kızını koruyamazdı zaten.Ek olarak sevgilimede asla cevap vermemesini söylerdim. Ve kesinlikle fikir beyanı ve söz hakkı tanımazdım erkek arkadaşıma.Böyle drumlarda ne yapıcağımı ona soracak değilim sonuçta ve zamanında sormuşluğumda yoktur zaten. Kız biraz garip.Tabiki elinizden alacak hali yok ama birincisi çook itici bir durum ikincisi sonu iftiraya kadar gider.Ve erkeklern beyni bu kadarına basmicağı ve sıradan görüceği için benimgözümde sevgilimin söz hakkı yoktur.Aksi halde ağzını yırtarım. Sevgiler.
Eğitimci olmayanlar anlayamaaaz :)
Ben sadece fizyolojik değil psikolojik ve sosyolojik açılardan da bakmakla yükümlüyüm :)peki sizinle bu konuyu tartışmıcam biz olaya tamamen farklı yerden bakıyoruz siz fizyolojik gelişimden bakıyorsunuz ben akıl yönünden bakıyorum sizin için adet görmüş vücudu yaşıtlarına göre daha gelişmiş ve bunları kendinde fark edip kendinden büyük ablası ve annesi gibi davranan ergendir benim için ergenlik bu taklit olaylarının bittiği yerde başlar kendini ve karşısındaki insanları tanımaya başladığında başlar
Yahu konu sahibini neden suçluyorsunuz? 12 yaşında ki bir kız artık çocukluktan çıkıp,ergenliğe giriyor demektir.Hala çocuk o çocuk o diyenler var.Çocuk ama aklından aşk meşk çıkmıyor,sürekli mesajlar atıyor öğretmenine o ne olacak? Buna bir önlem almayacak mı konu sahibi? Yarın öbür gün bu kız kinlenip öğretmenine iftira atsa ne olacak? Ya da orda burda benim sevgilim dese ona gönderdiği bir seni seviyorum mesajını bir arkadaşına okutsa,bak ben ne yazdım öğretmene diye ve bu durum dilden dile yayılsa ortalıkta? Aile dava açsa neler olabileceğini düşünüyor musunuz acaba? Konu sahibi kimseyi dinleme,bu konu öyle sessiz kalınacak bir şey değil.
MightyPineapple arkadaş çok doğru söylemiş,ekmeğinizden bile olursunuz.Erkek arkadaşınıza söyleyin hiçbir mesajı silmesin,ve aileyi alın karşınıza ikiniz birden hem mesajları okutun,hem de konuşun.En azından aile bilsin ki başınız yanmasın.
İste erkek arkadasim da bunu soyluyor o yuzden bin msjdan birine anca cvp veriyor. Sonmeyi destekliyor o da ama ben telkinden yanayim. Yoldaki tum erkeklerin ve ozellikle yasiti olmayanlarin ona kotu gozle baktigini soylemesi beni endiselendiyor sadece. Ayni seyi kurumdaki birileri hakkinda da disarida soyleyebilir.Tekrar yazıyorum görmezden gelin ne yaparsa yapsın normal öğrenciden farklı davranmayın.hareket erinin şiddeti artacak bu süreçte.görmezden gelmeyi sürdürün.normak öğrenciden farklı hiçbir muamele sakın yapmayın.uzun sürebilir ama kesin çözüm.dönemsel o arak normal.kendinden büyük birine ilgi duyması hele ki öğretmenine asık olması normal.muhtemelen ailede baba figüründe sıkıntı vardır.konuşacaksanız aile ile bunu konuşun.babayla iletişim nasıl diye.bi süre dayanın sönecek davranış
Ben sadece fizyolojik değil psikolojik ve sosyolojik açılardan da bakmakla yükümlüyüm :)
Asıl ben sizinle tartışmayacağım bu konuyu :)
Kesinlikle öyle, gerçi annesine okutsalar ''Çocuğumu yoldan çıkardınız!'' diye dava açabilecek tıynette bir insan o yüzden öğrenciyle önce şu konuşma yapılmalı, ses kaydına alınmalı tüm konuşmalar ve mesajlaşmalar.Yahu konu sahibini neden suçluyorsunuz? 12 yaşında ki bir kız artık çocukluktan çıkıp,ergenliğe giriyor demektir.Hala çocuk o çocuk o diyenler var.Çocuk ama aklından aşk meşk çıkmıyor,sürekli mesajlar atıyor öğretmenine o ne olacak? Buna bir önlem almayacak mı konu sahibi? Yarın öbür gün bu kız kinlenip öğretmenine iftira atsa ne olacak? Ya da orda burda benim sevgilim dese ona gönderdiği bir seni seviyorum mesajını bir arkadaşına okutsa,bak ben ne yazdım öğretmene diye ve bu durum dilden dile yayılsa ortalıkta? Aile dava açsa neler olabileceğini düşünüyor musunuz acaba? Konu sahibi kimseyi dinleme,bu konu öyle sessiz kalınacak bir şey değil.
MightyPineapple arkadaş çok doğru söylemiş,ekmeğinizden bile olursunuz.Erkek arkadaşınıza söyleyin hiçbir mesajı silmesin,ve aileyi alın karşınıza ikiniz birden hem mesajları okutun,hem de konuşun.En azından aile bilsin ki başınız yanmasın.
Hiç alakası yok paranoyaklıkla.Hiç duymadınız mı küçük yaşta çocukları taciz eden adamları siz? Malesef ülkemizde bu şekilde olaylar oluyor.Kız sinirlenip iftira atsa öğretmene ne olacak? Sonuçta çocuğun ailesi öğretmene güvenecek değil tabi ki ilk çocuğunun lafıyla hareket edecektir.Benimde çocuğum olsa bende ilk onun söylediklerini dikkate alırım,elin adamına güvenmem.Bu yüzden konu sahibinin erkek arkadaşı şuan çok büyük bir tehlike de.Kızın ağzından çıkacak en ufak yanlış bir laf,bir iftira öğretmenin başını yakabilir.Hiçbir şey olmasa laf çıkar,dedikodu yayılır kimse çocuğunu göndermek istemez oraya ve bu insanlar ekmeğinden olur.O yüzden bu durum da yok ergen psikolojisi,yok çocuk psikolojisi düşünülecek değil kusura bakmayın.Konu sahibi endişelenmekte sonuna kadar haklı ve gereğini acilen yapması gerekiyor.Bu susup,beklenecek bir olay değil çünkü.aileside bir paranoyaklık varsa kafasında kurarsa bu dedikleriniz olur bu aileylede hiç uğraşmam parada kazanmak istemem üzerlerinden
Siz psikolog değilsiniz.erkek arkadasınız hiçbir msj a özel msj ına cevap vermesin.sizde gözlemleyin sadece.bakın rehber öğretmen var bir sürü açığa alınmış.çocuk okulda intihar etse veya okulla ilgili bir hatada rehber öğretmen hapse giriyor.siz yeterli donanımda değilsiniz yanlış bişey olursa hapse kadar gideri var.ciddi bir konu.iyi niyetliydimi kimse dinlemez.o söylediklerini de aynı şekilde görmezden gelin.ilk etapta bunları yapın.sürerse aileyle görüşüp psikoloğa yönlendirin.hatta çok ciddiyse şimdi yönlendirin fakat siz çözmeye çalışmayın.yanlış bişey yapabilirsiniz.hassas bi konuİste erkek arkadasim da bunu soyluyor o yuzden bin msjdan birine anca cvp veriyor. Sonmeyi destekliyor o da ama ben telkinden yanayim. Yoldaki tum erkeklerin ve ozellikle yasiti olmayanlarin ona kotu gozle baktigini soylemesi beni endiselendiyor sadece. Ayni seyi kurumdaki birileri hakkinda da disarida soyleyebilir.
Çocuğu asla tehdit etmeyin bu yanlışKesinlikle öyle, gerçi annesine okutsalar ''Çocuğumu yoldan çıkardınız!'' diye dava açabilecek tıynette bir insan o yüzden öğrenciyle önce şu konuşma yapılmalı, ses kaydına alınmalı tüm konuşmalar ve mesajlaşmalar.
Gerçi konu sahibi cevap vermedi ama ben bir kez daha iliştireyim, görmeyenler görsün.
Altını tekrar çiziyorum, ses kaydı çok önemli, yoksa mahkemelik olmaya kadar yolu var bu işin.
''Bundan sonra sorman gereken bir şey olduğunda lütfen gel ve kapımızı çal. Öğretmen-öğrenci arasındaki iletişimi profesyonel tutmak adına mesaj atman uygun değil. Lütfen sen de bizim gibi özen göster ve acil bir durumun olduğu zaman ofise uğra. Eğer bu durum sürerse korkarım annenle konuşmak zorunda kalacağız.''
Her tehdit aynı değildir, bu lafta ağır ya da yanlış bir şey yok. Durumun ciddiyetinin o da bilincinde olmalı.Çocuğu asla tehdit etmeyin bu yanlış
Siz rica ediyorum aklınızaYa inanin su an annesinin gozu kendi durumundan mutevellid birseyi gorecek sekilde degil. Msjlarini falan kontrol ettigini de dusunmuyorum. Aklima bir yol geliyor ancak onu da kendime yakistiramiyorum. İs cevirmek gibi geliyor. Telefonunu alip arkadasimin nosunu degistrip whatsap kullanmiyor artik demek geliyor sadece. Cunku engellesek arkadasinin teline falan nosunu ekler ve bakar engellendigini anlar.
Yani suclayici yorum yapilabilecek bir konu degil bu ben anne degilim egitimci gozuyle bakiyorum olaya. Annelerin fikrini almak icin actim bu konuyu yargilanacak bir durum goremiyorum ortada.
Siz eğitimci misiniz? Ben pedagojik bilginiz olduğunu düşünmüyorum yazdıklarınızdan.buradan değil uzmandan yardım alın.Yani suclayici yorum yapilabilecek bir konu degil bu ben anne degilim egitimci gozuyle bakiyorum olaya. Annelerin fikrini almak icin actim bu konuyu yargilanacak bir durum goremiyorum ortada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?