- Konu Sahibi ahlatagaci
-
Ya kusura bak ayın amacım kırmak değildi.sert olmuş yorumum biraz.Buna nerden kanaat getirdiniz inanin merak ediyorum! Yukaridaki msjdan 2 alinti yapmissiniz. Sonuncu alintiniz benim yukaridaki msjlardan birine yazdigim bir cevap niteliginde. Coklu alinti secmeme ragmen yazan kisinin msji cikmamis ilk kez konu aciyorum bu yuzden bu platformu kullanmayi pek bilmiyorum. Siz nerden teshis koymaya giristiniz onu anlamadim!
Arkadaslar merhaba. Benimki dert degil aslinda ama olayi kimseyi kirmadan nasil hallederim bilemedim. Ben ve erkek arkadasim birlikte bir butik dershane actik. Ogrencilerimizde ilkogretimden liseye her yas mevcut. Benim sorunum su ki; ogrencilerden bir tane ufaklik ergenligin dibine vurmus durumda. Oyle ki erkek arkadasima gece gunduz msjlar atar oldu. Ustelik onun dersine çok fazla girmemesine ragmen. Benim hatam, israrla birsey sorma bahanesiyle numara istemesine karsilik erkek arkadasimin nosunu vermek oldu.nosunu alana kadar benim de beynimi yedi diyebilirim. Simdi durmadan msj atiyor ve oncesinde de benim ust komsum olan bir erkek arkadasi ayni yolla surekli bezdirene kadar msj atmisligi var. Bu kez ayni seyi yapmaz diye dusundum, cunku ust kat komsum hem yasca hemde gorunus olarak kucuk oldugu icin onu kendine yakin gordu ve o yuzden o kadar ilgilendi diye dusundum. Komsum da gamsizdi takmadi ve olay kapandi gitti. Bu kez olay biraz daha farkli yasca cok buyuk bir erkek var karsisinda ve ustelik de ogretmeni...Erkek arkadasima durumun icinden cikilmaz bir hal almadan cozmemiz gerektigini soylememe ragmen cocuktur birsey olmaz modunda. Annesiyle konussam alingan bir kadin. Ogrenciyi uyarsam ayni sekilde ergenlik psikolojisinde, henuz 12 yasinda. Ne yapacagimi bilemedim. Fikri olan ya da daha once boyle bir olay yasayan hanimlar varsa onerilerinizi almak isterim.
Kesinlikle canım psikologları ve psikiyatristleri tenzih ediyorum :)Psikoloji ogrencisiyim az bucuk anliyorum ergen psikolojisinden.Size kesinlikle katiliyorum.Yapilacak tek cozum bu gibi gozukuyor.
Arkadaslar merhaba. Benimki dert degil aslinda ama olayi kimseyi kirmadan nasil hallederim bilemedim. Ben ve erkek arkadasim birlikte bir butik dershane actik. Ogrencilerimizde ilkogretimden liseye her yas mevcut. Benim sorunum su ki; ogrencilerden bir tane ufaklik ergenligin dibine vurmus durumda. Oyle ki erkek arkadasima gece gunduz msjlar atar oldu. Ustelik onun dersine çok fazla girmemesine ragmen. Benim hatam, israrla birsey sorma bahanesiyle numara istemesine karsilik erkek arkadasimin nosunu vermek oldu.nosunu alana kadar benim de beynimi yedi diyebilirim. Simdi durmadan msj atiyor ve oncesinde de benim ust komsum olan bir erkek arkadasi ayni yolla surekli bezdirene kadar msj atmisligi var. Bu kez ayni seyi yapmaz diye dusundum, cunku ust kat komsum hem yasca hemde gorunus olarak kucuk oldugu icin onu kendine yakin gordu ve o yuzden o kadar ilgilendi diye dusundum. Komsum da gamsizdi takmadi ve olay kapandi gitti. Bu kez olay biraz daha farkli yasca cok buyuk bir erkek var karsisinda ve ustelik de ogretmeni...Erkek arkadasima durumun icinden cikilmaz bir hal almadan cozmemiz gerektigini soylememe ragmen cocuktur birsey olmaz modunda. Annesiyle konussam alingan bir kadin. Ogrenciyi uyarsam ayni sekilde ergenlik psikolojisinde, henuz 12 yasinda. Ne yapacagimi bilemedim. Fikri olan ya da daha once boyle bir olay yasayan hanimlar varsa onerilerinizi almak isterim.
Numarayı engelleyin, cevap vermeyin arkadaşım. Bu kadar basit yani.
Arkadaşınız numarayı engellesin.. Annesiyle konuşsa ne olucak..
Yazmaz ki; bu sefer onu muhatap alacagini dusunuyor. O bir cocuk gormezden gelinebilir diyor. Anlatamiyorsunuz ki erkeklere iftirayi falan. Beyinleri hep tekduze calisiyor. Cocuk mu cocuk o zaman bitti diyor.burnuma ergenlik hormonu kokuları geldihormon kokar ooo
tatlım sevgilin yazsın bak kardeşim ile başlayan bir msj en sonda uygunsuz davranışların için buradaki eğitin hakkında ailenle görüşcem fln dese
bu durum hem zararsız hemde zararlı bir durum. Sana bir örnek anlatayım çok yakın bir arkadaşımın başına geldi hemde öğretmenliğe ilk başladığı yıl.
arkadaşım x lise de meslek dersi öğretmeni olarak göreve yeni başladığı dönem. görev aşkıyla çocuklara çok samimi davrandı her sorunlarında tenefüslerde akıllar verirdi. Sonra içlerinden bir kız bunun telefonunu buluyor mesaj atıyor. mesajlarına cevap vermiyor sabah okulda yanına geliyor hocam niye mesaja cevap vermediniz diyor okuldayken ne istiyorsan sorabilirsin ama okul dışında böyle diyaloglara girmem yanlış olur diyor. Sonra kız her tenefüste x in yanına geliyor falan. Bir gün bahçede kızı ağlarken görüyor yanına gidiyor hayırdır kızım bir sorun mu var diye. O da diyorki bir erkek arkadaşım vardı benimle samimiyet kurdu arkadaşlarıyla tecavüz etti demiş. sonra hoca müdürün yanına gidiyor durumu anlatmaya. Müdür kızı çağırıyor hocanın anlattıkları doğru mu diye. Kızda doğru ama hocada yanlarındaydı diyor. Arkadaşım 1 hafta nezarettte yattı. Sonra kız böyle bir durum yok sevdiğim için söyledim dedikten sonra nezaretten çıktı. Kınama cezası verildi ve emekli olana kadar sicilinde bu olay sürekli kalacak.
12 yaş diye küçümsemeyin şimdiki çocuklar istediklerini elde edemediklerinde bir canavara dönüşebiliyorlar
Okuyan annelere de ders olmali bu durum. Öğretmenler olarak aslinda çocuklar hakkinda neler neler biliyoruz ama ailelerin manyakca tavırlarindan dolayi hiç birşey soyleyemiyoruz. Çocuklarını çok taniyorlar ya onlar yapmaz onlar etmez. He delilli gösteriyoruz bu sefer de sizin neden ilgilendiriyor diye savunmaya geçiyorlar.
Bu yaşlarda söylenen şeyleri pek anlamıyorlar çocuk ile konuşmanız ise yaramayacaktir. Bu konuda erkek arkadaşınızla konuşup mantıklı açıklamalar ile durumu ve sizin rahatsız olduğunuz şeyleri anlatın bence. Size karşı tavrı devam ederse umursamaz davranmaya çalışın umarım hiç kimseyi kırmadan çözersiniz
Engelleme fikri aklimiza gelmedi zaten degil mi hanimlar?Burada erkek arkadasima msj atmasinin yaninda genel tavirlarindan da bahsettim. Sorunlu bir cocuk ve aile de oyle. Kadin bosanma asamasinda bile psikologa goturmek yerine kendi halletti kendince dogru olan yontemlerle. Msjlar bir sekilde engllenir o dert degil.benim amacim tavri degistirmek bu yuzden buradaki annelerden cozum onerisi istedim. Yoksa engellemeyi ya da baski kurarak bu davransi engellemeyi ben de bilirdim, neyse yorumlarinza tesekkurler.
Annesinin istediği kadar problemi olsun, kizinin üzerine titresin.. Diğer arkadaşlarin dediği gibi iftira tehlikesi her an var ve ciddi bir durum. Tek çözüm yolu annesine anlatmak. Nasil tepki vereceği çok önemli değil. Erkek arkadaşinizin bu mesajlar yüzünden başinin belaya girebileceğini, kizini da kirmamak için uyaramadiğinizi soyleyin annesine
Öyle ise ilk mesajında çocuğun psikolojisinden bahsedecektin.
İlk msji okuyup saldiriya gecmek yerine sonraki msjlari da bir okuma zahmetinde bulunsaydiniz keske... Her neyse yorumunuza tskler ve iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?