ergen psikolojisinden anlayanlar beri gelsin :)

Hepsini okuyamadım

Rehberlik uzmanınız yok mu ona yönlendirin yoksa da partner edinin ilişkili bir yer şeklinde bu sıkıntılar hep olacak çünkü bugün erkek arkadaşına yarın sana öbür gün iki çocuk birbirine

18 yaşına kadar herkes çocuk istismar taciz özel düzenlemeler var

Iftira vs çok kolay elini omzuma attı yanından geçerken popomu elledi tuvalete gittim peşimden geldi vs

Ogretmenin karsisina alip konusmasi lazim. Ergen diye bu kadar yuz verilmesine gerek yok ki. Alacak karşisina, bir ogrencinin ogretmeniyle arasinda bir seviye olur bu sekilde olmaz. Sende numaram olmasi bana arkadasin gibi mesaj atmani gerektirmez. Ancak cok onemli bir sey olursa ve dersle ilgili olursa, gun icerisinde ulasabilirsin vs diyecek. Gormezden gelmeyin, bu kadar yuz vermeye gerek yok.

Ya kusura bak ayın amacım kırmak değildi.sert olmuş yorumum biraz.

Bu yaşlarda söylenen şeyleri pek anlamıyorlar çocuk ile konuşmanız ise yaramayacaktir. Bu konuda erkek arkadaşınızla konuşup mantıklı açıklamalar ile durumu ve sizin rahatsız olduğunuz şeyleri anlatın bence. Size karşı tavrı devam ederse umursamaz davranmaya çalışın umarım hiç kimseyi kırmadan çözersiniz

burnuma ergenlik hormonu kokuları geldi hormon kokar ooo
tatlım sevgilin yazsın bak kardeşim ile başlayan bir msj en sonda uygunsuz davranışların için buradaki eğitin hakkında ailenle görüşcem fln dese

Dershanenizde bir psikolojik danışman yok mu ben genelde oluyo diye biliyorum ama varsa ona danışın yoksa da tanıdığınız bir psikojik danışmanla görüşüp öyle halledin derim çünkü aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu olmuş tam belki görüşeceğiniz kişi bunu kalp kırmadan halletmenin uygun bi yolunu bulur

Numarayı engelleyin, cevap vermeyin arkadaşım. Bu kadar basit yani.

Arkadaşınız numarayı engellesin.. Annesiyle konuşsa ne olucak..

Numarayı engelleyin, cevap vermeyin arkadaşım. Bu kadar basit yani.

Arkadaşınız numarayı engellesin.. Annesiyle konuşsa ne olucak..

Engelleme fikri aklimiza gelmedi zaten degil mi hanimlar?Burada erkek arkadasima msj atmasinin yaninda genel tavirlarindan da bahsettim. Sorunlu bir cocuk ve aile de oyle. Kadin bosanma asamasinda bile psikologa goturmek yerine kendi halletti kendince dogru olan yontemlerle. Msjlar bir sekilde engllenir o dert degil.benim amacim tavri degistirmek bu yuzden buradaki annelerden cozum onerisi istedim. Yoksa engellemeyi ya da baski kurarak bu davransi engellemeyi ben de bilirdim, neyse yorumlarinza tesekkurler.

Aynen canim bugun dedigin gibi davrandi herkes gormezden geldi. Aksam yine bir msj: noldu yazmis durup dururken. Ogretmeni de anlamamis ne demek ne oldu? Yazmis birsey oldu sanmis. Gelen cvba bak: ben size ne yaptim bugun herkes bana cok ters davrandi - ki ters davranan falan yok herkes dersine girdi cikti ve yogun bir gundu. O yuzden erkenden yaninizdan ayrilmak istedim demis. Ki bildigin gule oynaya gitti. Aksam evde kuruyor herseyi..

burnuma ergenlik hormonu kokuları geldi hormon kokar ooo
tatlım sevgilin yazsın bak kardeşim ile başlayan bir msj en sonda uygunsuz davranışların için buradaki eğitin hakkında ailenle görüşcem fln dese
Yazmaz ki; bu sefer onu muhatap alacagini dusunuyor. O bir cocuk gormezden gelinebilir diyor. Anlatamiyorsunuz ki erkeklere iftirayi falan. Beyinleri hep tekduze calisiyor. Cocuk mu cocuk o zaman bitti diyor.

Annesinin istediği kadar problemi olsun, kizinin üzerine titresin.. Diğer arkadaşlarin dediği gibi iftira tehlikesi her an var ve ciddi bir durum. Tek çözüm yolu annesine anlatmak. Nasil tepki vereceği çok önemli değil. Erkek arkadaşinizin bu mesajlar yüzünden başinin belaya girebileceğini, kizini da kirmamak için uyaramadiğinizi soyleyin annesine. En kötü son, 1 tane öğrenci kaybedersiniz. Ama soruşturmayla uğraşmaktan, kiz olayi çarpitarak yayarsa daha fazla öğrenci kaybetmekten iyidir diye dusunuyorum.

Bu arada bir eğitimci olarak nacizane tavsiyem, butik dersane bile olsaniz, en azindan haftanin belli gunleri oraya bir rehber ogretmen ayarlamaniz. Zorunlu değil biliyorum; ama bence oldukça gerekli.

İlk alintiya cevaben: inanin kanim dondu yazdiklarinizi okuyunca. Ben de meslek lisesinde calistim hem de erkek ogrenci sayisinin azimsanamayacak derecede oldugu bir okulda. Ama benim erkek ogrencilerim melekmis su satirlardan sonra daha iyi anladim. Arkadasiniza da cok uzuldum. Kendi okulumda da bir ogretmen hasta ruhlu bir kiz yuzunden erken emekli olmustu ama tecavuz falan gibi agir bir suclamayla degil fakat yine de yuz kizartici bir iftirayla karsi karsiya gelmisti. O geldi aklima su an yarin bunu da anlatacagim erkek arkadasima. Ciddiye almasi icin neler anlatiyorum ama yok.

2. Alinti: inanin cogu aile eti senin kemigi modunda yaklasirken aradan bu sekilde siyrilanlarin hepsi kolejli ve bir dedigi iki edilmeyen cocuklar. Parayla mutluluga bogulmaya calisilan bu cocuklar sevgi ve ilgi eksikligini de bu tur sapkin davranislarla kapatmaya calisiyorlar bunun bir adim sonrasi yanlis arkadasliklar kurup gencligi heba etmeye dogru gidiyor ve aileler surekli cocugunu hakli goren tutumunu degistirmedikce biz ne yaparsak yapalim, bir yere kadar mudahil olabiliyoruz olaylara..

Öyle ise ilk mesajında çocuğun psikolojisinden bahsedecektin.

Bayram sonrasi uzman bir cocuk psikologuyla gorusup ben de bu sorunu kokten cozme niyetindeyim. Verecegim kartini gidip herkes kendi sorununu orada cozsun. Ama arada boyle cocugunun her hatasinda uyarmak yerine gormezden gelip, yonlendirilse bile psikologa gitmemek icin ayak direyenler yine bana patlayacak o ayri mesele tabi. İnsanlar hala psikologa gitmeyi sorunlu olmak olarak goruyorlar.

İlk msji okuyup saldiriya gecmek yerine sonraki msjlari da bir okuma zahmetinde bulunsaydiniz keske... Her neyse yorumunuza tskler ve iyi geceler.

sanada canım. canın konuşmak istiyor galiba. Ben de bütün mesajların okunmadığına kızıyorum ama herkes işi gücü yok bütün mesajları okuyup duramaz. derdin neyse ilk başta söyliyceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…