- 14 Ağustos 2015
- 231
- 392
- 103
- Konu Sahibi ahlatagaci
-
Okundu bilgisi gitmesin diye msji ucak moduna alip okuyor artik o derece yani. Konus diyorum vermeseydin numarami cocuk bu ne olacak sanki diyor. Ben ne bileyim boyle degistigini 3 aydir gormedim sonucta. Tatil cok seyler alip goturmus yerine de bir suru farkli huy getirmis.erkek arkadaşınız hep aynı mesajı atsın her seferinde müsait değilim desin en sonunda yılcaktır
Kız bu şekilde kafaya taktıysa bu durumu konu sahibi bunları söylerse kinlenebileceğini düşünüyorum ben.Çünkü hiç durmadan mesaj atıyormuş,cevap vermedikçe hız kesmeden yazıyormuş sürekli.Bence kızın ilgisi aşırı derecede tehlikeli boyuta gelmiş.Bende o yaşlarda türkçe öğretmenimi çok beğenirdim,sadece ben değil tüm sınıfın kızları ona aşıktık diyebiliriz :) Fakat hiç böyle şeyler yapmazdık yahu,numarasını alıp,seni seviyorum yazmalar bunlar ne demek.Öğretmenim derdik,saygımızdan başka bir şey diyemezdik.Kendi aramızda kızlarla konuşurduk,ne yakışıklı öğretmen diye eminim herkes bu yollardan geçmiştir mutlaka,hepimiz yaşadık bunları.Ama bu kızın ki artık hoşlanmayı geçmiş,saplantı haline gelmiş ve bu kadarı saygısızlık artık.Bir öğretmene hiç utanmadan o tarz mesajlar atmak ne demek yahu? Hiç sanmıyorum bu uyarıları dikkate alacağını bu kızın.Bence konu sahibi direkt mesajları göstersin aileye,erkek arkadaşıyla ikisi konuşsunlar kızın ailesiyle.Kesinlikle öyle, gerçi annesine okutsalar ''Çocuğumu yoldan çıkardınız!'' diye dava açabilecek tıynette bir insan o yüzden öğrenciyle önce şu konuşma yapılmalı, ses kaydına alınmalı tüm konuşmalar ve mesajlaşmalar.
Gerçi konu sahibi cevap vermedi ama ben bir kez daha iliştireyim, görmeyenler görsün.
Altını tekrar çiziyorum, ses kaydı çok önemli, yoksa mahkemelik olmaya kadar yolu var bu işin.
''Bundan sonra sorman gereken bir şey olduğunda lütfen gel ve kapımızı çal. Öğretmen-öğrenci arasındaki iletişimi profesyonel tutmak adına mesaj atman uygun değil. Lütfen sen de bizim gibi özen göster ve acil bir durumun olduğu zaman ofise uğra. Eğer bu durum sürerse korkarım annenle konuşmak zorunda kalacağız.''
Ailede bi problem mi var, diye soracaktım ama sormadan önce bi sayfaları okuyayım dedim varsa muhakkak yazarsınız diye. -Bu mesajdan sonraki sayfaları okuyamadım- Tam tahmin ettiğim gibi. Bu çok ciddi bi sorun. Evde ya da ailesinde diyeyim belliki ilgi görmüyor. Daha çok kavga odaklı bi ortamda büyümüş. Nereye giderse gitsin bu çocuk ömrü boyunca böyle davranacak. Sevgilinizin ya da sizin uyarmasıyla düzelecek bi durum değil maalesef. Bir an evvel ailesini -ailesini diyorum bakın anne ve babasını birlikte aynı anda- okula çağırıp bu durumdan haberdar etmelisiniz. Yoksa sadece dershanedeki durumuyla kalmayacak, hayatına kalıcı olacak yansıyacak. Gidişat kötü....Annesile babasi ayri. Psikolojisinin bozulma sebebi bu. Ve aldatma sebebiyle ayrilar bunu da cocuk biliyor cunku annesi anlatmis. Bu yuzden tum endisem zaten bozuk olan psikolojisini daha da bozmamak adina cabaliyorum. Ben bu yaslarda babami kaybettim inanin ruhumda ne derin izler biraktigini bir ben bilirim. O yuzden kiyamiyorm
Buna nerden kanaat getirdiniz inanin merak ediyorum! Yukaridaki msjdan 2 alinti yapmissiniz. Sonuncu alintiniz benim yukaridaki msjlardan birine yazdigim bir cevap niteliginde. Coklu alinti secmeme ragmen yazan kisinin msji cikmamis ilk kez konu aciyorum bu yuzden bu platformu kullanmayi pek bilmiyorum. Siz nerden teshis koymaya giristiniz onu anlamadim!Siz rica ediyorum aklınıza
Siz eğitimci misiniz? Ben pedagojik bilginiz olduğunu düşünmüyorum yazdıklarınızdan.buradan değil uzmandan yardım alın.
Ben de lisedeyken bir öğretmenimi çok beğenirdim, onun dersi gelsin diye yüzümde güller açardı.Kız bu şekilde kafaya taktıysa bu durumu konu sahibi bunları söylerse kinlenebileceğini düşünüyorum ben.Çünkü hiç durmadan mesaj atıyormuş,cevap vermedikçe hız kesmeden yazıyormuş sürekli.Bence kızın ilgisi aşırı derecede tehlikeli boyuta gelmiş.Bende o yaşlarda türkçe öğretmenimi çok beğenirdim,sadece ben değil tüm sınıfın kızları ona aşıktık diyebiliriz :) Fakat hiç böyle şeyler yapmazdık yahu,numarasını alıp,seni seviyorum yazmalar bunlar ne demek.Öğretmenim derdik,saygımızdan başka bir şey diyemezdik.Kendi aramızda kızlarla konuşurduk,ne yakışıklı öğretmen diye eminim herkes bu yollardan geçmiştir mutlaka,hepimiz yaşadık bunları.Ama bu kızın ki artık hoşlanmayı geçmiş,saplantı haline gelmiş ve bu kadarı saygısızlık artık.Bir öğretmene hiç utanmadan o tarz mesajlar atmak ne demek yahu? Hiç sanmıyorum bu uyarıları dikkate alacağını bu kızın.Bence konu sahibi direkt mesajları göstersin aileye,erkek arkadaşıyla ikisi konuşsunlar kızın ailesiyle.
Dersanelerde de oluyordu değil mi rehber öğretmen?Konu Sahibi bana sinir oldu biliyorum ama tekrar söylüyorum ister ergenlige girmis olsun ister olmasın 12 yasinda biri ne kadar olgun dusunebilir bu davranislari aslinda psikolojik sorunu oldugunu gosterir bunun altinda cesitli sorunlar yatar. Ve bunu siz halledemezsiniz ne olacagina aileye haber verilip verilmeyecegine ancak rehber öğretmen karar verebilir. Buraya yazdiginiza gore ki zaten siz de artık ne yapacaginizi sasirmis durumdasiniz cok da normal bu. Bana göre en sağlıklı cozum rehber ogretmenle halletmek.
Rehber ogretmeninin yolu anneden geciyor. Anneye ne diyecegimi bir bilsem inanin coktan yapmistim. Ayrica annesiyle de cok samimiyiz kac yillik ogrencimin velisi. Annesi de zor gunler gecirdi saglikli hareket edebilse esinin kendisini aldattigini kizina pat diye soylemezdi.ayrica size sinir olmadim benim derdim acimasizca ve dalga gecer gibi yorum yapanlarla. Yoksa tum onerilere acigim. Sevgiler.Konu Sahibi bana sinir oldu biliyorum ama tekrar söylüyorum ister ergenlige girmis olsun ister olmasın 12 yasinda biri ne kadar olgun dusunebilir bu davranislari aslinda psikolojik sorunu oldugunu gosterir bunun altinda cesitli sorunlar yatar. Ve bunu siz halledemezsiniz ne olacagina aileye haber verilip verilmeyecegine ancak rehber öğretmen karar verebilir. Buraya yazdiginiza gore ki zaten siz de artık ne yapacaginizi sasirmis durumdasiniz cok da normal bu. Bana göre en sağlıklı cozum rehber ogretmenle halletmek.
Benim de vardı lisede öyle bi hocamBen de lisedeyken bir öğretmenimi çok beğenirdim, onun dersi gelsin diye yüzümde güller açardı.
Çocuk gibi naz yapar, surat asardım, 1 ay sonra geçti gitti :)
Ama hiçbir zaman kendisine yansıtmadım, mesaj atmadım, takıntı haline getirmedim.
''Seni seviyorum'' ne demek yahu, bu sıradan bir beğeni değil artık. Ailesinde olan sorunlar onu çok etkiliyor, o yüzden doğru olmayan yönlere sapıyor.
Kesinlikle öyle, gerçi annesine okutsalar ''Çocuğumu yoldan çıkardınız!'' diye dava açabilecek tıynette bir insan o yüzden öğrenciyle önce şu konuşma yapılmalı, ses kaydına alınmalı tüm konuşmalar ve mesajlaşmalar.
Gerçi konu sahibi cevap vermedi ama ben bir kez daha iliştireyim, görmeyenler görsün.
Altını tekrar çiziyorum, ses kaydı çok önemli, yoksa mahkemelik olmaya kadar yolu var bu işin.
''Bundan sonra sorman gereken bir şey olduğunda lütfen gel ve kapımızı çal. Öğretmen-öğrenci arasındaki iletişimi profesyonel tutmak adına mesaj atman uygun değil. Lütfen sen de bizim gibi özen göster ve acil bir durumun olduğu zaman ofise uğra. Eğer bu durum sürerse korkarım annenle konuşmak zorunda kalacağız.''
Ah bir de erkek arkadasim anlasa ne demek istedigimi. O hic umursamiyor. Cocuktur diyor. Cunku cocukla yeni tanisiyor. Oncesini anlattigimda ise yine umursamiyor. Bugun derste ogretmenim beliniz acilmis usutup hasta olacaksiniz demis. O da tahtaya odaklan ve soylediklerimi not al demis. Hergun bir yeni sacmalik. Yani onca ogrenci varken sadece onun pur dikkat izlemesi cidden normal degil.Konu sahibi yazmayı unutmuşum erkek arkadaşına söyle sakın mesajlarına cevap yazmasın kızın.Yani ne olursa olsun müsait değilim vs. tek kelime bile yazmasın.Çünkü bu durumu aileyle konuştuğunuz da bakın o da bana cevap yazıyor,müsait değilim demiş,normalde mesajlaşıyoruz biz tarzında yalan söyleyebilir kendini kurtarmak için.Siz o mesajların hepsini saklayalın,hiçbirini silmeyin,aileye okutursunuz.
Tutumu çok yanlış, başına gelmeden anlamayacak sanırım ama inşallah gelmez.Ah bir de erkek arkadasim anlasa ne demek istedigimi. O hic umursamiyor. Cocuktur diyor. Cunku cocukla yeni tanisiyor. Oncesini anlattigimda ise yine umursamiyor. Bugun derste ogretmenim beliniz acilmis usutup hasta olacaksiniz demis. O da tahtaya odaklan ve soylediklerimi not al demis. Hergun bir yeni sacmalik. Yani onca ogrenci varken sadece onun pur dikkat izlemesi cidden normal degil.
Başına bela açarsa o zaman anlar senin demek istediğini ama iş işten geçmiş olur.Tekrar konuş erkek arkadaşınla,artık bu olayı biraz ciddiye alsın.Çocuk bu diye geçiştirilecek bir konu değil şu yaşadıklarınız.Eğer ki bu kız iyice durumu abartıp,arkadaşlarına yalan yanlış anlatırsa bu olayı Allah korusun sevgilinizle arasında bir şey var bile zannedebilir diğer arkadaşları.Ve o kişiler gidip ailelerine anlatsa durumu x arkadaşımız öğretmenimizle sevgiliymiş deseler kızın söylediği yalanlara inanıp,düşünebiliyor musunuz neler olabileceğini? Ben şahsen düşünmek bile istemiyorum.Kıza da ne kadar güvenebilirsiniz ki.Sağa sola anlatıp,yalan söylemeyeceği ne malum? O psikolojide biri herşeyi söyleyebilir yani güvenemezsiniz.Ah bir de erkek arkadasim anlasa ne demek istedigimi. O hic umursamiyor. Cocuktur diyor. Cunku cocukla yeni tanisiyor. Oncesini anlattigimda ise yine umursamiyor. Bugun derste ogretmenim beliniz acilmis usutup hasta olacaksiniz demis. O da tahtaya odaklan ve soylediklerimi not al demis. Hergun bir yeni sacmalik. Yani onca ogrenci varken sadece onun pur dikkat izlemesi cidden normal degil.
laf yerinde ama aksamki msj öğretmenim siz bana kızdınız ama ben sizi seviyorum. yanlıs anlamayın vs vs bi dolu da fotograf atmıs nasıl cıkmısım vs diye..Tutumu çok yanlış, başına gelmeden anlamayacak sanırım ama inşallah gelmez.
Ama söylediği laf yerinde olmuş.
Annesile babasi ayri. Psikolojisinin bozulma sebebi bu. Ve aldatma sebebiyle ayrilar bunu da cocuk biliyor cunku annesi anlatmis. Bu yuzden tum endisem zaten bozuk olan psikolojisini daha da bozmamak adina cabaliyorum. Ben bu yaslarda babami kaybettim inanin ruhumda ne derin izler biraktigini bir ben bilirim. O yuzden kiyamiyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?