ergen psikolojisinden anlayanlar beri gelsin :)

erkek arkadaşınız hep aynı mesajı atsın her seferinde müsait değilim desin en sonunda yılcaktır
Okundu bilgisi gitmesin diye msji ucak moduna alip okuyor artik o derece yani. Konus diyorum vermeseydin numarami cocuk bu ne olacak sanki diyor. Ben ne bileyim boyle degistigini 3 aydir gormedim sonucta. Tatil cok seyler alip goturmus yerine de bir suru farkli huy getirmis.

Kız bu şekilde kafaya taktıysa bu durumu konu sahibi bunları söylerse kinlenebileceğini düşünüyorum ben.Çünkü hiç durmadan mesaj atıyormuş,cevap vermedikçe hız kesmeden yazıyormuş sürekli.Bence kızın ilgisi aşırı derecede tehlikeli boyuta gelmiş.Bende o yaşlarda türkçe öğretmenimi çok beğenirdim,sadece ben değil tüm sınıfın kızları ona aşıktık diyebiliriz :) Fakat hiç böyle şeyler yapmazdık yahu,numarasını alıp,seni seviyorum yazmalar bunlar ne demek.Öğretmenim derdik,saygımızdan başka bir şey diyemezdik.Kendi aramızda kızlarla konuşurduk,ne yakışıklı öğretmen diye eminim herkes bu yollardan geçmiştir mutlaka,hepimiz yaşadık bunları.Ama bu kızın ki artık hoşlanmayı geçmiş,saplantı haline gelmiş ve bu kadarı saygısızlık artık.Bir öğretmene hiç utanmadan o tarz mesajlar atmak ne demek yahu? Hiç sanmıyorum bu uyarıları dikkate alacağını bu kızın.Bence konu sahibi direkt mesajları göstersin aileye,erkek arkadaşıyla ikisi konuşsunlar kızın ailesiyle.

Ailede bi problem mi var, diye soracaktım ama sormadan önce bi sayfaları okuyayım dedim varsa muhakkak yazarsınız diye. -Bu mesajdan sonraki sayfaları okuyamadım- Tam tahmin ettiğim gibi. Bu çok ciddi bi sorun. Evde ya da ailesinde diyeyim belliki ilgi görmüyor. Daha çok kavga odaklı bi ortamda büyümüş. Nereye giderse gitsin bu çocuk ömrü boyunca böyle davranacak. Sevgilinizin ya da sizin uyarmasıyla düzelecek bi durum değil maalesef. Bir an evvel ailesini -ailesini diyorum bakın anne ve babasını birlikte aynı anda- okula çağırıp bu durumdan haberdar etmelisiniz. Yoksa sadece dershanedeki durumuyla kalmayacak, hayatına kalıcı olacak yansıyacak. Gidişat kötü....

Siz rica ediyorum aklınıza

Siz eğitimci misiniz? Ben pedagojik bilginiz olduğunu düşünmüyorum yazdıklarınızdan.buradan değil uzmandan yardım alın.
Buna nerden kanaat getirdiniz inanin merak ediyorum! Yukaridaki msjdan 2 alinti yapmissiniz. Sonuncu alintiniz benim yukaridaki msjlardan birine yazdigim bir cevap niteliginde. Coklu alinti secmeme ragmen yazan kisinin msji cikmamis ilk kez konu aciyorum bu yuzden bu platformu kullanmayi pek bilmiyorum. Siz nerden teshis koymaya giristiniz onu anlamadim!

Konu Sahibi bana sinir oldu biliyorum ama tekrar söylüyorum ister ergenlige girmis olsun ister olmasın 12 yasinda biri ne kadar olgun dusunebilir bu davranislari aslinda psikolojik sorunu oldugunu gosterir bunun altinda cesitli sorunlar yatar. Ve bunu siz halledemezsiniz ne olacagina aileye haber verilip verilmeyecegine ancak rehber öğretmen karar verebilir. Buraya yazdiginiza gore ki zaten siz de artık ne yapacaginizi sasirmis durumdasiniz cok da normal bu. Bana göre en sağlıklı cozum rehber ogretmenle halletmek.

Ben de lisedeyken bir öğretmenimi çok beğenirdim, onun dersi gelsin diye yüzümde güller açardı.
Çocuk gibi naz yapar, surat asardım, 1 ay sonra geçti gitti :)
Ama hiçbir zaman kendisine yansıtmadım, mesaj atmadım, takıntı haline getirmedim.
''Seni seviyorum'' ne demek yahu, bu sıradan bir beğeni değil artık. Ailesinde olan sorunlar onu çok etkiliyor, o yüzden doğru olmayan yönlere sapıyor.

Dersanelerde de oluyordu değil mi rehber öğretmen?
Bence de ilk ona yönlendirilmeli.

Rehber ogretmeninin yolu anneden geciyor. Anneye ne diyecegimi bir bilsem inanin coktan yapmistim. Ayrica annesiyle de cok samimiyiz kac yillik ogrencimin velisi. Annesi de zor gunler gecirdi saglikli hareket edebilse esinin kendisini aldattigini kizina pat diye soylemezdi.ayrica size sinir olmadim benim derdim acimasizca ve dalga gecer gibi yorum yapanlarla. Yoksa tum onerilere acigim. Sevgiler.

Benim de vardı lisede öyle bi hocam ben hiç belli etmezdim ama tüm okul -hoca da dahil- duyduydu hoca da inat gibi her ders benden kalem kağıt ister, konu okutur, hatta müzik cd.si bile yaptırtıyordu fırsatı mı kaçırdım acaba Konuyla hiç alakası yok tabi neden anlattıysam konu sahibinden özür dilerimm

Konu sahibi yazmayı unutmuşum erkek arkadaşına söyle sakın mesajlarına cevap yazmasın kızın.Yani ne olursa olsun müsait değilim vs. tek kelime bile yazmasın.Çünkü bu durumu aileyle konuştuğunuz da bakın o da bana cevap yazıyor,müsait değilim demiş,normalde mesajlaşıyoruz biz tarzında yalan söyleyebilir kendini kurtarmak için.Siz o mesajların hepsini saklayalın,hiçbirini silmeyin,aileye okutursunuz.

Beni egitimci olmamakla suclayan arkadas; yazdiklarim bu msjlara cevabendi. Coklu Alinti eklemeyi henuz ogrenmis bulunmaktayim.

Aslinda bir pedagogtan yardim alinsa daha iyi olur. Bu cocugun bilincaltinda baska nedenler yatiyor olabilir. Bir rehber ogretmenin ya da annesiyle konusmanin yeterli olacagini sanmiyorum. Etki tepkiyi dogurur.

Ah bir de erkek arkadasim anlasa ne demek istedigimi. O hic umursamiyor. Cocuktur diyor. Cunku cocukla yeni tanisiyor. Oncesini anlattigimda ise yine umursamiyor. Bugun derste ogretmenim beliniz acilmis usutup hasta olacaksiniz demis. O da tahtaya odaklan ve soylediklerimi not al demis. Hergun bir yeni sacmalik. Yani onca ogrenci varken sadece onun pur dikkat izlemesi cidden normal degil.

Tutumu çok yanlış, başına gelmeden anlamayacak sanırım ama inşallah gelmez.
Ama söylediği laf yerinde olmuş.

QUOTE="Seviyorum1993, post: 42724225, member: 472418"]Kurumunuzda rehber öğretmen yok mu?[/QUOTE]
Hayir butik oldugu icin rehber ogretmen bulundurma zorunlulugumuz yok. Ama ogrenci kolejli ve rehberlik servisleri bu konuda cok pasif bunu gecen yillarda gozlemledim. Anne cocuk pdr servisi en son pedagog seklinde bir yol izlemek farz oldu ama olayi benim abarttigimi dusunenler de var arkadaslarim arasinda bilhassa. Bundan sebep biraz daha beklemeli diye dusunuyorum. En dogru adimi atabilmek adina..

Başına bela açarsa o zaman anlar senin demek istediğini ama iş işten geçmiş olur.Tekrar konuş erkek arkadaşınla,artık bu olayı biraz ciddiye alsın.Çocuk bu diye geçiştirilecek bir konu değil şu yaşadıklarınız.Eğer ki bu kız iyice durumu abartıp,arkadaşlarına yalan yanlış anlatırsa bu olayı Allah korusun sevgilinizle arasında bir şey var bile zannedebilir diğer arkadaşları.Ve o kişiler gidip ailelerine anlatsa durumu x arkadaşımız öğretmenimizle sevgiliymiş deseler kızın söylediği yalanlara inanıp,düşünebiliyor musunuz neler olabileceğini? Ben şahsen düşünmek bile istemiyorum.Kıza da ne kadar güvenebilirsiniz ki.Sağa sola anlatıp,yalan söylemeyeceği ne malum? O psikolojide biri herşeyi söyleyebilir yani güvenemezsiniz.

Tutumu çok yanlış, başına gelmeden anlamayacak sanırım ama inşallah gelmez.
Ama söylediği laf yerinde olmuş.
laf yerinde ama aksamki msj öğretmenim siz bana kızdınız ama ben sizi seviyorum. yanlıs anlamayın vs vs bi dolu da fotograf atmıs nasıl cıkmısım vs diye..

Bu konuyu kendi kendinize veya çocukla konuşarak cozemezsiniz en iyi ihtimalle çözmüş gibi gorunursunuz. kesinlikle aileyle konusmaniz gerekir. çünkü şu anda erkek arkadasinizdan uzaklastirmayi basarabilseniz bile yarın öbür gün farklı bir yetiskine ayni tavrı sergiler ve bu yeni yetişkin Allah korusun çocuk istismarcisi da olabilir. muhakkak aileyle görüşün şikayet eder gibi değil elbet. olası diğer ihtimalleri açıklayarak anlatın konuyu. mutlaka pedagogla gorusmelerini de özellikle söyleyin. elbette bir parça kirilabilirler ama bu kirginlik emin olun yarın bigün sapiklarin eline düşmek kadar ürkütücü olamaz!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…