- 14 Ağustos 2015
- 231
- 392
- 103
- Konu Sahibi ahlatagaci
-
babası onlarla yasamıyor baska bir ülkede.Ailede bi problem mi var, diye soracaktım ama sormadan önce bi sayfaları okuyayım dedim varsa muhakkak yazarsınız diye. -Bu mesajdan sonraki sayfaları okuyamadım- Tam tahmin ettiğim gibi. Bu çok ciddi bi sorun. Evde ya da ailesinde diyeyim belliki ilgi görmüyor. Daha çok kavga odaklı bi ortamda büyümüş. Nereye giderse gitsin bu çocuk ömrü boyunca böyle davranacak. Sevgilinizin ya da sizin uyarmasıyla düzelecek bi durum değil maalesef. Bir an evvel ailesini -ailesini diyorum bakın anne ve babasını birlikte aynı anda- okula çağırıp bu durumdan haberdar etmelisiniz. Yoksa sadece dershanedeki durumuyla kalmayacak, hayatına kalıcı olacak yansıyacak. Gidişat kötü....
Hay Allah'ım... Silmeyin bu mesajları kanıt olarak kalsın.laf yerinde ama aksamki msj öğretmenim siz bana kızdınız ama ben sizi seviyorum. yanlıs anlamayın vs vs bi dolu da fotograf atmıs nasıl cıkmısım vs diye..
Siz arayın konuşun o zaman öncelikle babasıyla. Ama erkek arkadaşınız cevap vermesin asla. İş büyüyebilir daha da.babası onlarla yasamıyor baska bir ülkede.
su anki en somut davranıs attıgı mesajlar... ve dediğim gibi herkesin ona kötü gözle baktıgı cümlesini ağzından düşürmüyor.. anne cocugu konusunda fazlasıyla hassas yani sırf cocugun bir lafıyla yıllardır arkadası olan komsusunu silmiş vaziyette..Bu konuyu kendi kendinize veya çocukla konuşarak cozemezsiniz en iyi ihtimalle çözmüş gibi gorunursunuz. kesinlikle aileyle konusmaniz gerekir. çünkü şu anda erkek arkadasinizdan uzaklastirmayi basarabilseniz bile yarın öbür gün farklı bir yetiskine ayni tavrı sergiler ve bu yeni yetişkin Allah korusun çocuk istismarcisi da olabilir. muhakkak aileyle görüşün şikayet eder gibi değil elbet. olası diğer ihtimalleri açıklayarak anlatın konuyu. mutlaka pedagogla gorusmelerini de özellikle söyleyin. elbette bir parça kirilabilirler ama bu kirginlik emin olun yarın bigün sapiklarin eline düşmek kadar ürkütücü olamaz!!!
su anki en somut davranıs attıgı mesajlar... ve dediğim gibi herkesin ona kötü gözle baktıgı cümlesini ağzından düşürmüyor.. anne cocugu konusunda fazlasıyla hassas yani sırf cocugun bir lafıyla yıllardır arkadası olan komsusunu silmiş vaziyette..
Kesinlikle öyle, gerçi annesine okutsalar ''Çocuğumu yoldan çıkardınız!'' diye dava açabilecek tıynette bir insan o yüzden öğrenciyle önce şu konuşma yapılmalı, ses kaydına alınmalı tüm konuşmalar ve mesajlaşmalar.
Gerçi konu sahibi cevap vermedi ama ben bir kez daha iliştireyim, görmeyenler görsün.
Altını tekrar çiziyorum, ses kaydı çok önemli, yoksa mahkemelik olmaya kadar yolu var bu işin.
''Bundan sonra sorman gereken bir şey olduğunda lütfen gel ve kapımızı çal. Öğretmen-öğrenci arasındaki iletişimi profesyonel tutmak adına mesaj atman uygun değil. Lütfen sen de bizim gibi özen göster ve acil bir durumun olduğu zaman ofise uğra. Eğer bu durum sürerse korkarım annenle konuşmak zorunda kalacağız.''
Çok iyi anlıyorum ben de ortaokul öğretmeniyim bu yaşlarda hormonlar beyni devre dışı birakabiliyor lakin aileyle görüşmekten başka bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok en doğru davranış bu olur diye düşünüyorum ben yerinizde olsam böyle yapardım en azından
Yanlış olmadığını düşünüyorsun canım, ama maalesef yanlış diyebilirsin.aileyle görüştüğümde yine aynı seyı yapacagına eminim cunku fazlasıyla tanıyorum artık annesini de öğrenciyi de.. yıne aglayıp sızlayacak ben yanlıs bırsey yapmadım ki diyecek anne bu kez yaptığının kötü birsey olmadıgına inanmak isteyecek.. cünkü su an hayatındakı tek varlığı kızı ve o ne yaparsa anne görmezden gelmeye calısıyor..
haklsıın ben erkek arkadasımı dinlemeyıp uyarma yoluna gideyim.. msjlara devam ederse de annesine söylemem gerekecek maalesef..Yanlış olmadığını düşünüyorsun canım, ama maalesef yanlış diyebilirsin.
Anneyi uyarın da sizden çıksın.
haklsıın ben erkek arkadasımı dinlemeyıp uyarma yoluna gideyim.. msjlara devam ederse de annesine söylemem gerekecek maalesef..
tesekkür ederim desteğiniz için.iyi gecelerEn akılcı çözüm bu gibi sanki.. en azından ben elimden geleni yaptım diyebilirsiniz kendinize..
Eğitimci olmayanlar anlayamaaaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?