ergen psikolojisinden anlayanlar beri gelsin :)

babası onlarla yasamıyor baska bir ülkede.

laf yerinde ama aksamki msj öğretmenim siz bana kızdınız ama ben sizi seviyorum. yanlıs anlamayın vs vs bi dolu da fotograf atmıs nasıl cıkmısım vs diye..
Hay Allah'ım... Silmeyin bu mesajları kanıt olarak kalsın.
Annesiyle görüşüp mesajları göstermekten ve PDR servisi yoksa pedagog tavsiye etmekten başka çare yok.

su anki en somut davranıs attıgı mesajlar... ve dediğim gibi herkesin ona kötü gözle baktıgı cümlesini ağzından düşürmüyor.. anne cocugu konusunda fazlasıyla hassas yani sırf cocugun bir lafıyla yıllardır arkadası olan komsusunu silmiş vaziyette..

Çok iyi anlıyorum ben de ortaokul öğretmeniyim bu yaşlarda hormonlar beyni devre dışı birakabiliyor lakin aileyle görüşmekten başka bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok en doğru davranış bu olur diye düşünüyorum ben yerinizde olsam böyle yapardım en azından

inanın daha önce üst komsu olayında uyardım o senın abin dedim evet ben de onu abim olarak cok seviyorum ben yanlıs birsey yapmadım ki vs vs deyip ağladı etti kıyamadım annesine de söylemedim.. ama bu iki oldu ve son olacaga da benzemiyor. ama üst komsuma ben seni cok seviyorm sen benı seviyor musun?? seviyorsan ne olarak seviyorsun seklınde msjlarına ''kardesım olarak seviyorum'' cevabını alınca evet ben de seni abim olarak seviyorum zaten deyip susuyor 3 gün sonra yine baslıyordu.. ona facebooktan atıyordu sımdı whatsapdan atıyor.

aileyle görüştüğümde yine aynı seyı yapacagına eminim cunku fazlasıyla tanıyorum artık annesini de öğrenciyi de.. yıne aglayıp sızlayacak ben yanlıs bırsey yapmadım ki diyecek anne bu kez yaptığının kötü birsey olmadıgına inanmak isteyecek.. cünkü su an hayatındakı tek varlığı kızı ve o ne yaparsa anne görmezden gelmeye calısıyor..

Yanlış olmadığını düşünüyorsun canım, ama maalesef yanlış diyebilirsin.
Anneyi uyarın da sizden çıksın.

haklsıın ben erkek arkadasımı dinlemeyıp uyarma yoluna gideyim.. msjlara devam ederse de annesine söylemem gerekecek maalesef..

En akılcı çözüm bu gibi sanki.. en azından ben elimden geleni yaptım diyebilirsiniz kendinize..

Erkek arkadasiniz derslerle ilgili olmayan hic bir mesajina cevap vermesin.
Hatta guzel bir dille sadece derslerle ilgili konusup mesajlasabilecegini soylesin.
Sonuc alamazsaniz annesine citlatin.
En olmadi telefon numarasini degistirsin erkek arkadasiniz.

Ben size hak veriyorum ogrecinizde olsa kimse mecbur degil 12 lerde rahatsiz edilmeye..ailesini cagirin elinizde kizin attigi mesajlarda olsun ailesine gosterin basta onemsemediginizi fakst cok sık rahatsiz ettigini soyleyin ailesi bi ayar ceker hem siz soylemezseniz yarin birgun ailesi ogrenince siz ozellikle sakladiniz konumuna dusersiniz en dogrusu ailesini bilgilendirmek tabi katitlarla..

Daha once baska biri dedimi bilmiyorum ama sadece tedbir amacli herseyi resmi tutun. Gsm operatorunden msjlari gosteren bir belge veya yollanilan msjlari silmeyin veya ciktisini alin. Erkek arkadasinizin ona geri donus yapmadigini gosteren bisiler en azindan sizin icinizi rahat tutar diye dusunuyorum. Ama zamanla kendi kendine sikilip birakicaktir daha cocuk o. Ama egerki ciddi bir saplabti haline getiriyorsa annesiyle bi konusun derim. Bu takintiyi icine dert edip cok daha fazla yipranabilir cocuk.

Annesine anlatarak tepki almaya ne gerek. Verin telefonu açın mesajları okutun. Herbi mesajı okumasını isteyin. Yoksa anne savunmaya geçip hayır yapmaz moduna sokar kendini. Mesajları okutun yeter. Öğrenci öğretmen ilişkisinde bu tarz mesajlaşmaların iyi sonuçlar doğurmayacağını, küçük yaştaki öğrencilerin öğretmenlerine ilgi duymalarının olağan olduğunu yani zaman zaman bu tarz şeylerin olabildiğini, fakat bir önlem alınmazsa çocuğun fsrklı bir psikolojiye sahip olacağını anlatın. Ondan sonrada çocukla konuşulsun. Onada aynı şeyler söylenebilir. Ya da hafif sertce o mesajlarını atarak rahatsız ediyosun beni ben senin öğretmeninim sende minik öğrencim denilsin. Anneye sölemeden çocuğa yapacağınız her hareket iki gün sonra iftira olarak size döner haberiniz olsun.
Bende 12 yaşında iken ingilizce öğretmenime aşıktım. Tabiiki çocukca belli edecek hareketler yapıyodum :) ve tabiiki koca adam farkına vardı. Bi gün derste bi tersledi beni. Ve tabiiki bilerek yaptı. 'Konuşup durma derse odaklan derhal ben burda ne anlatıyorum? En son ne dedim?' Diye çıkıştı bana. Ben konuştuğum için. Sonra benim aşkım söndü. Nefret ettim :) çocuk yani bu.

bu durum hem zararsız hemde zararlı bir durum. Sana bir örnek anlatayım çok yakın bir arkadaşımın başına geldi hemde öğretmenliğe ilk başladığı yıl.
arkadaşım x lise de meslek dersi öğretmeni olarak göreve yeni başladığı dönem. görev aşkıyla çocuklara çok samimi davrandı her sorunlarında tenefüslerde akıllar verirdi. Sonra içlerinden bir kız bunun telefonunu buluyor mesaj atıyor. mesajlarına cevap vermiyor sabah okulda yanına geliyor hocam niye mesaja cevap vermediniz diyor okuldayken ne istiyorsan sorabilirsin ama okul dışında böyle diyaloglara girmem yanlış olur diyor. Sonra kız her tenefüste x in yanına geliyor falan. Bir gün bahçede kızı ağlarken görüyor yanına gidiyor hayırdır kızım bir sorun mu var diye. O da diyorki bir erkek arkadaşım vardı benimle samimiyet kurdu arkadaşlarıyla tecavüz etti demiş. sonra hoca müdürün yanına gidiyor durumu anlatmaya. Müdür kızı çağırıyor hocanın anlattıkları doğru mu diye. Kızda doğru ama hocada yanlarındaydı diyor. Arkadaşım 1 hafta nezarettte yattı. Sonra kız böyle bir durum yok sevdiğim için söyledim dedikten sonra nezaretten çıktı. Kınama cezası verildi ve emekli olana kadar sicilinde bu olay sürekli kalacak.
12 yaş diye küçümsemeyin şimdiki çocuklar istediklerini elde edemediklerinde bir canavara dönüşebiliyorlar

Okuyan annelere de ders olmali bu durum. Öğretmenler olarak aslinda çocuklar hakkinda neler neler biliyoruz ama ailelerin manyakca tavırlarindan dolayi hiç birşey soyleyemiyoruz. Çocuklarını çok taniyorlar ya onlar yapmaz onlar etmez. He delilli gösteriyoruz bu sefer de sizin neden ilgilendiriyor diye savunmaya geçiyorlar.

Bizde öğretmenlerimize aşık olduk ama bu kadar çığrımızdan çıkacak cesaretimiz yoktu
Mesajların kopyasını alın ne olur ne olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…