Ergenlik döneminde olan gençlerin ,Anne'lerinin kulübü

Hayırlı geceler ergen annelerimiz..sbs stres etkisi daha geçmedi üstelik ergenim sınav sabahı istifar ,mide yanması, migren çok fena bir şekilde girdi sınavaçocuğum meğer kendini içten içe yemişmafoldumbeninş. sonuçlarda açıklanırken iyice dağılmaz bu sene ders notları güzeldi:teselli:

evet kızlarr günaydınnnnnnnnn
çok şükür sbs stresi bitti.....artık beklemek kaldı..hayırlısıile iyi puanlar alıp iyi okulara yerleşirler..
hepinizi kocaman öpüyorummmmmmmmmmmmmmmm

Allahım hepsinin yardımcısı olsun inşallah bizim sbs bitti kızım girdi zordu diyor ya bakalım artık 2 aydır çalışamadı birşey diyemiyorum ev doluydu benim hastalığımdan
bu pazar oğlum girecek nerde varsa herkese başarılar haklarında hayırlı olsun rabbim emeklerini boşa çıkarmasın

Selam arkadaşalr.şükür sınav stresinden bir nebze kurtuldunuz..inş hayırlısıyla.. güzel okullara yerleşir yavrularınız...
geçmiş olsun diyorum...a.s.

amin ablacım

ablam yavruna çok geçmiş olsun ah o miğrene nasıl dayanıyo bu yaşta yavrum benim ben zor dayanıyorum allah yardımcsı olsun inşallah güzel sonuç alrsınız çok öptüm.

hoşgeldin ablacğim nasılsın nasıl oldun inşallah iyisindir
sizde bol şansı diliyorum allah zıyın açklğı versin inşallah:Saruboceq:

maruflum canım çok geçmişolsun.nasıl şimi ergenimiz?
ev hanımı aplam nasılsın ??oğluşuna da allah zihin açıklığı versin..alllah bütün çocukalrımızn yardımcısı olsun..
sınav stresi bitiyo,yerleşm tantanası başlıyo..of of...ömür biter bu çile bitmez...:sinifsinif:

Hayırlı geceler ergen annelerimiZ...Gündüz giremedim gece anca baktım hepimize geçmiş olsun..Hafta sonu sınavlara girecek olan evlatlarımıza da Rabbim zihin açıklığı versin..Haklısın kısmetsizim birde yerleşecek diye gerim gerilmek var dilerim kısmetine iyi bir yere yerleşir evladın..Darısı da diğerlerine..Benim ergenimin migreni yarım gün sürüyor..İlaç kullanmadan sadece doğal akışına bırakıyoz .Oda istifar etmesi Freyzam sen nasıl atlasıyorsun krizleri ?a.s.

Şenizhoşbuldum canlarım çok sağolun iyiyim şükür Allah nerde varsa cümlemizin evlatlarına yardımcı olsun bakın okuduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum ben çok hak verdim
Gelin de şu soruyu çözün bakalım!
Can Dündar

Türkçem fena değildir. Bulmaca tecrübem de... Üniversiteye girişte dershaneye gitmiş, test çözme alışkanlığı da edinmiştim.
Buna rağmen aşağıdaki soruyu çözmekte hayli zorlandım.
Soru, cumartesi günkü 8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) soruldu.
Kendinize güveniyorsanız, bir de siz deneyin. Bakalım bir seferde (bırakın cevabın ne olduğunu) neyin sorulduğunu anlayabilecek misiniz?
* * *
“Aşağıda bazı kelimelerin anlamları ve bu kelimelerin bu anlamda kullanıldıkları cümleler verilmiştir. Bu kelimeleri cümlelerin içinden bularak bulmacanın satırlarına yazınız.

ANLAMLAR:
Soldan Sağa
1. Bir işi sağlamak veya bozmak için girişilen gizli çalışma.
2. Bir konuyu yazılı veya sözlü olarak açıklamaya yarayan kelime dizisi.
3. Önemli, yararlı, değerli şey.
CÜMLELER:
Devlet; tarih, kültür ve tabiat varlıklarının korunmasını sağlar.
Hiçbir zaman onların oyununa kanmış değildir.
Bu yazıda çoğu türküde rastladığımız basmakalıp sözler vardır.
Buna göre bulmacanın 3. sütununda yer alan harfler aşağıdakilerden hangisidir?
A) Z-R-L B) B-S-V C) U-Z-R D) L-K-B
* * *
Nasıl? İçinden çıkabildiniz mi?
Ben ancak 3-5 kere okuduktan sonra “işi sağlamak veya bozmak için girişilen gizli çalışma”nın, 2. cümledeki “OYUN” olduğunu anladım.
Bulmacanın 3. sütununa (dikey sütun mu yatay sütun mu, o da belli değil ya) “U” denk geldiği için “C” şıkkını işaretledim.
Bu kadar kazık bir soruyla baş edebilen tüm öğrenci arkadaşlarımın alnından öpmek istedim.
Ergenliğimin dershane zulmünü çocuğumuz yaşamadığı, bu saçma yarışa girmeyi baştan reddettiği için de gururlandım.
* * *
Malum, bu hafta sınav haftası...
3 milyon öğrenci için dönüm noktası...
“Seviye Belirleme Sınavı”, geçen yılki gibi 100’e yakın sınav birincisi çıkarmasın, daha çok aday elenebilsin diye sorular güçleştirilmiş.
Hayatının sınavına yüreği ağzında giren, ergenlik çağındaki çocukların sanki iyice acı çekmeleri hedeflenmiş.
Sınav sonrası röportajlardan, bu amaca ulaşıldığı anlaşılıyor.
8 öğrenciden ancak 1’inin iyi bir liseye yerleştirilebileceği bu sınavın artık dershanelere ihtiyaç bırakmayacak bir yönelişin ürünü olduğu söyleniyordu. Oysa ilköğretim son sınıfların kapısından içeri göz atan herkes, sınıfların haftalardır bomboş olduğunu, eş dost doktorların nicedir dershaneye giden çocuklara rapor uydurmakla uğraştığını biliyor.
Daha önemlisi, Milli Eğitim Bakanı da bunu biliyor.
Ancak bunca yıldır siyaset kurumu, bu çocukları dershanelerden kurtaracak, onlara çocukluklarını bağışlayacak bir çözüm üretemiyor.
“Liseye, üniversiteye girişte dershanelerin verdiği eğitim geçerli olacaksa, devletin ilkokuluna, lisesine ne gerek var?” sorusuna cevap veremiyor.
Fiilen paralı eğitim anlamı taşıyan ve yoksul çocuklarını eğitim hakkından uzaklaştıran bu haksızlığa çare bulamıyor.
Hafta sonu öğrenciler sınavları protesto için yürüdüler. “Sınava inat, yaşasın hayat” sloganı attılar.
Çocukları dershanelerden kurtarıp “hayat”a kazandıracak çözüm, en başta okulda verilen eğitimle öğrenci seçme sınavının uyumlu olmasından geçiyor.
Bunu sağlamak o kadar mı zor?

.........................................................

ev hanım ablam emeğine sağlık çok güzel bir paylaşim ve yerınde inşallah birileri duyarda bu işkencede ortadan kalkar aplam.

maruflu cnm bizde pazar günü olduk sınav sorma cnm
ömrümün yarsı gitti
ama şimdide sonuçları merak ediyorum
bi o kadarda onu sıtresı yetecek
senin yavruna ve diğer yavrularımıza başrılar diliyorum cnm.

tşkler iyiyim ,iyi olmaya çalışıyorum :)
ufaklığı dersaneye götürecem ,rehber öğretmeniyle konuşmam gerekiyor
bu ergenliğe yeni adım attı sayılır birde abimiz var o tam ergen deli deli mafoldumben

benim oğlumda öyle cnm sorma tam deli bunlar ya allah yardımcımz olsun
allah evletlarını bağişlasın cnm

bende ne olsun cnm sınav bitti şimdi sonuç endişesi başladı baklım hakımızda hayrlsı olur inşallah

görüşmek üzere cnm

boşuna demiyorlar deli kanlı çağı diyeee kikikiki
deli deli dönüyo gözleri ,bazen korkuyom kendi evladım dan :)
şaka bir yana evet canım sanada banada tüm ergen annelerine allah sabır versin işimiz çoooooooook zorrrrrrr
evladın için hayırlı olan okul, nasip olur inş.
kendi evlatlarım için tüm evlatlar için dileğim budur

amin amin inşallah cnm
önümüzdeki yıl dahada çok zorlancağız
allah yardımcımz olsun .
dediğin gibi yavrularımız için hayrlı okullar nasıp etsin yüce rabbım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…