Ergenlikte geçirilen epilepsi 30'lu yaşlarda tekrar eder mi?

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
Eşim ergenlikte hastalık geçirmiş, özellikle geceleri bayılıp düşme yaşıyormuş. Epilepsiye benziyor demişler ama tam da birşey bulamamışlar.
Yıllardır eşim de böyle bişey olmuyormuş 12 yıl kadar nerdeyse . Dün de tam akşam epilepsi ile ilgili konu vardı burda kendim onu okumuştum, hatta eşimin de önceden geçirdiğini hatırlayıp uyumuştum. Nasıl bir tesadüfse gece gümbürtü geldi eşim tuvalete kalkmış, ben eşim düştü sandım seslendim , ses gelmeyince kalktım, eşim de kalkmış düşmedim sadece başım döndü tutundum falan dedi. Sabah kalktım başında morluk var başını çarpmış, bayıldın mı dedim hemen içime doğdu o da evet dedi belirtiler aynıydı dedi, korkmayım diye söylememiş.
Ama süre çok kısa bayılıp düştüğünü hatırlamıyor, gözümü açınca kendimi yerde buldum dedi ama tüm bu süre 15-30 saniye arası yani ben yerde olduğunu bile görmedim ,korkmayım diye hemen kalkmış.

Ama tekrarlarsa diye çok korkuyorum, daha kötüsü yere düşüp bi yerine bişey olması, başını çarpmış doktora gidelim dedim bişeyim yok diyor.

2 yıldır evliyiz daha önce görmedim. Sevgiliyken oldu mu doğru söyle diyorum olmadı diyor , en son lisede olmuştu diyor. Çünkü ben aşırı panik yapıyorum, eşim çok sakin. O nedenle acaba oluyor muydu diye düşündüm.. işte düşme anı saniyelik gerçekleşiyormuş o an oturamıyormuş bile bu beni çok korkuttu. Doktora da o zamanlar çok defa gitmişler mr vs bir sorun görmemişler, teşhis koymamışlar tam olarak ama epilepsi demişler.

Bilinemez bu bence böyle hastalıkların zaten çok keskin sınırları yok ama doktora tekrar görünmelisiniz en azından içiniz rahat eder

Acil doktora görünsün, epilepsi çok sinsidir bir anda yeniden nüksedebilir..

Bunu burada sormak yerine, eşinizi bir doktora görünmeye ikna edin. Eşiniz doktora gidip genel bir muayene olmalı.

Anlattıklarınıza bakarak epilepsi krizi değil eşinizin yaşadığı durum.

Bunu burada sormak yerine, eşinizi bir doktora görünmeye ikna edin. Eşiniz doktora gidip genel bir muayene olmalı.

Anlattıklarınıza bakarak epilepsi krizi değil eşinizin yaşadığı durum.
Epilepsinin çok çeşidi varmış diye okudum, anlık olarak bilinç kaybı oluyor hiçbir sebep yokken . Atonik (düşme atağı) diye geçiyor

Epilepsinin çok çeşidi varmış diye okudum, anlık olarak bilinç kaybı oluyor hiçbir sebep yokken . Atonik (düşme atağı) diye geçiyor

Eşinize , kendi kendinizee kk da okuduğunuz konulardan teşhis koymaya çalışmayın.

Bilinç kaybına sebep olabilecek onlarca başka seçenekte var. Eşinizle doktora gidin.

Eşinize , kendi kendinizee kk da okuduğunuz konulardan teşhis koymaya çalışmayın.

Bilinç kaybına sebep olabilecek onlarca başka seçenekte var. Eşinizle doktora gidin.
tanı koyduğumdan değil daha öncesinde ergenlik dönemi yıllarca yaşadığı bir durum. Çok doktor gezmişler ve epilepsi olabileceği söylenmiş , bende eşime doktora gidelim diyorum zaten kabul etmiyor.

tanı koyduğumdan değil daha öncesinde ergenlik dönemi yıllarca yaşadığı bir durum. Çok doktor gezmişler ve epilepsi olabileceği söylenmiş , bende eşime doktora gidelim diyorum zaten kabul etmiyor.

Tanı konulmamış , anlatılana göre olabileceği söylenmiş. Doktorlar nasıl hareket etmeleri gerektiğini söylemiş ve kesin teşhis için gerekenleri belirtmişlerdir.

Nüksetme ihtimali daima var.

Benim nobetim renkli isiklari takip etme, korkma, bayilma, kasilma, agizda kopuklenme, kusma ve ayilma seklindeydi.
Kuzeniminki dalma
Kardesiminki ansizin bayilma.
Kardesim ve kuzenimde kasilma, agizda kopuklenme, kusma vs olmuyordu, bende oluyordu.
Bunlar yok diye epilepsi degil de diyemeyiz, var diye epilepsidir de diyemeyiz.

Benim baslangic belirtim renkli isiklarin baslayip yayilmasi ve korku dedim ya, bazen bunu bayginlik gecirmeden yasadim bazen bayilmakla son buldu.
Belirti dedigi baslangic asamasiysa ki bilir bunu esiniz, nobet olabilir evet

Eger durum boyleyse bile panikleyip esinizi de strese sokmayin.
Eger yaninizda nobet gecirirse bayilsa, kasilsa, agzindan kopukler cikip kussa da korkmayin
Sadece basini koruyun ve yana cevirin kusarsa kusabilsin diye.
Agzini acmaya veya kasilmasina engel olmaya calismayin.

Tedavisi olan bir hastalik.
Vakit kaybetmeden bir norologa gorunun.
Teshis edildiginde ilacla tedavi olunuyor.

Eşimde sadece aniden bayılıp düşme varmış başka bir şey yok ve 10 - 15 saniye kadar sürüyor. Sadece seslensen kalkarım panik yapma diyor. Ama kafasını çarpması ya da sert şekilde düşüp bi yerine bişey olsa çok daha kötü. Hiç oturamadan birden bire düşüyormuş
İlk defa oluyor kaç yıl aradan sonra , umarım bir daha tekrar etmez

Doktora ikna edebilsem gideceğiz.

John Hopkins Universitesi 80'li yıllardan bu yana epilepsi tedavisinde ketojenik diyet uyguluyor. Harvard burslu bir Türk hekimimiz de var Dr. Orkide Güzel; youtube'ta keto kafası kanalındaki röportajı çok açıklayıcı. Bu konuda eğitim ve deneyimli. Ketojenik diyetle epilepsi tedavisi gören bir ailenin hayatı da film olmuş. Ama filmi youtube'u kazıyarak alt yazısız bulabiliyorsunuz. Otomatik alt yazı ile izleyebilirsiniz;

First Do No Harm​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…