Bulaşık Makineleri Erimeyen bulaşık deterjanı

nileri

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
275
107
628
35
Arkadaşlar bulaşık makinam yeni Bosch daha 6 aylık.deterjanı eritmiyor son üç yıkmadır bulaşıklar da kirli çıkıyor.betten baktın deterjanın kullanım tarihi geçmiştir falan yazmışlar.kullanım tarihi geçen deterjanı ne yapayım şimdi atayım mı bir
Çözümü var mı?

günü geçmişse atacaksın

ben bütün bardakları değiştirdim onun yüzünden , şok marketten sakın mintax almayın
çok pişmanın

Arkadaşlar bulaşık makinam yeni Bosch daha 6 aylık.deterjanı eritmiyor son üç yıkmadır bulaşıklar da kirli çıkıyor.betten baktın deterjanın kullanım tarihi geçmiştir falan yazmışlar.kullanım tarihi geçen deterjanı ne yapayım şimdi atayım mı bir
Çözümü var mı?
Deterjan ne baktın mı tarihine ? Bide ben deterjan gözüne değil direk makinenin içine atıyorum daha mis gibi yıkıyor bir dene

Çözümü var mı?
Sürekli ayni programda yikiyorsan eritmez. Arada degisik programda yika misal hep 60 dk da yikatiyorsan eritmsz benimde oyle olmuştu program değiştirdim halloldu. Surekli ayni surede yikatmamaya ozen gösteriyorm

Bizimki de eritmiyor eşim alt sepeti doldurma şeklimizden olduğunu düşünüyordu. Aynı marka. Sıvı deterjana geçtik rahatladık.

Aslında tarihi geçmemiş olmadı lazım.trendyolsan aldım 160 lık paket. Daha 2 ay olmadı.kutuyu attım. Son kullanma tarihine bakamıyorum.

Hep 1 saatlik programda yıkıyorum.bir de öyle deneyeyim bakalım program değiştirince eritecek mi?

Deterjan ne baktın mı tarihine ? Bide ben deterjan gözüne değil direk makinenin içine atıyorum daha mis gibi yıkıyor bir dene
Tamam bir de öyle deneyeyim. Deterjanım kuantum bir sürü para verdim 160lık aldım netten . Şimdi çöpe gitmesin o kadar para

Aslında tarihi geçmemiş olmadı lazım.trendyolsan aldım 160 lık paket. Daha 2 ay olmadı.kutuyu attım. Son kullanma tarihine bakamıyorum.
Deterjanın markası ne? Ben fairy platınıuım kullanıyorum, hıc boyle bısey ile karsılasmadım 4 yıldır

976D5E33-80FB-43BD-A82F-F88E89291F66.webp
Bu şekilde kalıntı kalıyor ve kap kacak tam yıkanmıyor.

Bi de fairy platinıum deneyin,memnun kalırsınız sız de, makinenin deterjan haznesi kapagı mı sert acaba? O yuzden mı acılmıyor ki? Tutukluk yapıyorsa
Bir sonrakine onu alırım.ama şimdi elimde 100 sen fazla finish quantum var.yazık olacak bunlara.çöpe mi atayım.

Tamam bir de öyle deneyeyim. Deterjanım kuantum bir sürü para verdim 160lık aldım netten . Şimdi çöpe gitmesin o kadar para
Sorun tabletin çözünmemesi. Çekiçle ezip deterjan gözüne koyun. Bu şekilde idare edip bitirin. Hatta kv em kırıp ikiye ayırır. Daha az deterjanla yıkar. Sıvı deterjanlar en iyisi.

Yüklediğiniz fotoğrafı şimdi gördüm. Eriyen paketlerden. Pervaneyi söküp temizleyebilirsiniz. Deterjan gözüne doğru yeterince su gitmediği için erimemiş. Ya da başlatın yıkamayı. Deterjan alacagı zaman kapağı açıp içine atın direkt suya.

sizin sorunuzda tablet çözünmüyor gibi anlaşılıyor. Sizinkinin içi toz zaten eriyen paketin içi toz. Çözünmemesinin nedeni su denk gelmemiş. O tarafa doğru tencere vs koymayın suyu engelleyecek.

erimemiş ki deterjansız yıkıyor makina tabi pis çıkar her şey tekrar.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2776856 Bu şekilde kalıntı kalıyor ve kap kacak tam yıkanmıyor.
Ben ilk başta çalıştırmadan direk içine atıyorum hem ön yıkamayı da deterjanlı yapıyor hem kalıntı koku çok olmuyor beni rahatsız ediyor makineyi açınca aşşırı deterjan kokusu olması sanki bulaşıklarda deterjan kalıntısı çok oluyor tabaklarda

Bugün yetkili servis gelecek.pervanelerde problem varsa söyleyeyim baksınlat.

deterjanı çekiçle ezip toz yaparak atmak benim de aklıma geldi. bardak altıyla vurmaya yumuşatmaya çalıştım azıcık oldu gibi.artık bitene kadar idare ederim.

teşekkürler cevaplar için 💕❤️

Ben ilk başta çalıştırmadan direk içine atıyorum hem ön yıkamayı da deterjanlı yapıyor hem kalıntı koku çok olmuyor beni rahatsız ediyor makineyi açınca aşşırı deterjan kokusu olması sanki bulaşıklarda deterjan kalıntısı çok oluyor tabaklarda
Teşekkürler❤️
bundan sonra öyle atacağım. Deterjan gözüne değil içine sepete koyarım bakalım güzel yıkayacak mı?

Çözümü var mı?
Bizde de daha yılı dolmamış bosch makinada benzer bir sorun olmuştu, pervanelerden biri bozulmuş tam kapasite çalışmıyordu, o değişince düzeldi. Siz de çağırmışsınız zaten servisi, muhtemelen makinayla ilgili bir mesele, tabletleri atmayın siz :)

Bizde de daha yılı dolmamış bosch makinada benzer bir sorun olmuştu, pervanelerden biri bozulmuş tam kapasite çalışmıyordu, o değişince düzeldi. Siz de çağırmışsınız zaten servisi, muhtemelen makinayla ilgili bir mesele, tabletleri atmayın siz :)
Çamaşır makinasında mı kullansam diye düşündüm 😄atmaya kıyamıyorum zaten çare arayıp durdum.inşallah servis çözer meseleyi.
Çok teşekkürler 💕

Back
X