Erkeğin eşinin memleketine yerleşmesi

Sorum çok açık olacak, Sivaslı bir erkek evlenip eşinin memleketi olan Giresun a yerleşirse bu erkeğin ailesi için utanç verici mı olur? İki tarafında iş durumu esnek ve evleri ayrı olacak.
benim eşim ist dan bursaya benım memleketıme yerlesti
eşimin kendi isteği ile oldu
ama eşimin ailesi ilk aylar acayip trip attılar ve sinirlerinden hıcbır ısımıze yardımcı olmadılar

Sorum çok açık olacak, Sivaslı bir erkek evlenip eşinin memleketi olan Giresun a yerleşirse bu erkeğin ailesi için utanç verici mı olur? İki tarafında iş durumu esnek ve evleri ayrı olacak.
yooo niye olsun da Sivasin hasi ile evliysen bunu kendine dert edinmis olabilir...

Yorumlar için herkese teşekkür ederim, biz evli değiliz ancak evlenmeyi planlıyoruz. İkimiz de İstanbul'da yaşıyoruz şimdi ama ben KPSS ye hazırlanıyorum ve muhtemelen atanacagimi düşünüyorum. Bizim oğlan ana babasına hiç de düşkün değildir kırk yılda bir gider araları acik, benim annemse memlekette yalnız yaşıyor aklım hep onda :( ben Giresun a yerleşim deyince adamın memleket aşkı depresti sanırım, böyle giderse ikisi de olmayacak

Utanç kaynağı olmaz olur mu tabi olur otomatikman hanımköylü olur. Karısının memleketine taşınan erkeğin boyu kısalır vücudundaki erkeksi kıllar dökülür. Erkekliği gram gram azalır geriye sadece buharlaşmıs bi y kromozomu kalır.

biz benim memleketimde yaşıyoruz. eşim isteyerek buraya atandı ama ailesi o kadar utanıyor ki bizden yerin dibine giriyoruz her gün. :olamaz:

Erkeğin aile yapısıyla alakalı bir durum. Geleneksel bir aile yapısına sahipse böyle düşünürler.
Ha bence saçma ama düşünenler vardır illa ki.
Ne işin var gibi düşünebilirler. Ama bunları takıp takmamak yine size kalmış.

Yorumlar için herkese teşekkür ederim, biz evli değiliz ancak evlenmeyi planlıyoruz. İkimiz de İstanbul'da yaşıyoruz şimdi ama ben KPSS ye hazırlanıyorum ve muhtemelen atanacagimi düşünüyorum. Bizim oğlan ana babasına hiç de düşkün değildir kırk yılda bir gider araları acik, benim annemse memlekette yalnız yaşıyor aklım hep onda :KK43: ben Giresun a yerleşim deyince adamın memleket aşkı depresti sanırım, böyle giderse ikisi de olmayacak
Bence de olmasın. Senin annenin tek bırakmaya onun gönlü razı olmamalıydı. Evlenince de anam babam diye tutturur bahanelerle. Ben yanlış buluyorum ha kadının şehri ha erkeğin şehri. Ne önemi var mantıklı olan olmalı. Bu konuda bile özgür iradesi yok mu ondan bundan çekiniyor.
Ay sinir oluyorum var ya. Annenin yalnız bırakma.

Bizde benim memleketimde yaşıyoruz eşimin ailesi belki de bu yüzden hicbirseyimizle ilgilenmediler beklentim olmadığı için sorun etmedim.

KV ilk yıllarımızda sürekli ben oğlumu gelin ettim derdi:)) eşim kendi isteğiyle geldi benim memleketime ama evlendiğimiz ilk günden itibaren bu konu aramızda hep bir kriz oldu sağdan soldan duyduğu laflarla hep aramiz açıldı en son geçen sene ayrılma durumuna geldik gene bu yüzden hatta buraya konu da acmistim o zaman. 6 yıllık evliyiz daha yeni yeni kabullendi gibi ama her an bekliyorum yine bir kriz çıkmasını:) alıştım artık bununla yaşamaya.

Sen istersen gidebilrsin ben asla gelmem oraya dedim çünkü çok küçük ve imkanları kısıtlı olan bir yer. başka bir yerde ikimizin ailesine de uzak bir yer olsun dedim onu da kabul etmedi velhasıl kelam sıkıntı çıkıyor açıkçası.

Hala derim keşke aynı memleketli olsaydık diye.ya da keske evlenmeseydim dediğim zamanlar çok oldu ki çok severek evlendik hala da oyleyiz. Eşimle bu memleket meselesi hariç büyük bir sıkıntımız yok ama bu konu bizi çok yıprattı.

Not: evlenene kadar eşim memleketinden nefret ederdi burda yaşamak istemiyorum derdi imzayı atınca çark etti:))

Tövbeler olsun.. Neden utanç verici ola ki.? Biz istanbuldayız ama nefret ediyoruz istanbulda yaşıyor olmaktan.. Ben sinopluyum ve eşim sinopu çooook sever eğer iş imkanı olsa hiç düşünmem yaşarım sinopta der.. Kayınvalidem de kayınpederim de her zaman siz nerde nasıl mutlu yaşayacaksanız biz de o zaman mutlu oluruz derler.. Utanılacak neyi var... Aaaaah ah keşke olsaaaa:KK43:

iyi de aynı şey kadın için de geçerli.

biz yeni bi şehre gidince hemen adapte olabiliyor muyuz?
Aynen, üstelik lafa gelince kadın daha duygusal, daha ince, daha kırılgan...erkek dediğin metanetli, ayağı yere sağlam basar vs.

Ama nedense kadınlar hep aileseni geride bırakıp kocasının memleketine gidince gayet doğal; tersi erkek için facia....

biz tamda bu durumdayız..ailem bnm işimi bırakmamam için evlenmemize izin vermedi oda ((beni kaybetmeme uğruna ayy cnm bmn kanım kaynadı yine :KK60:))bnm bulunduğum şehire yerleşti..bi kaç yıl sıkıntı yaşadı alışma dönemi gb.iç güveysi hissiyle takıldı ama şimdi memnun...sevgi ve ekmek =huzur bence

Ne alaka neden utanç verici olsun ki? Kim söyledi size bunu?

Erkek arkadaşim. Konuyu annenle konuş fikrini al dedim ama bu konuda konuşmak bile onu kucultecekmis gibi enteresan bir tavır içinde

Kendi gitmek istemiyordur Giresun'a, utanç duyma falan bahanesi. "Yeme beni şimdi utanç mutanç diye, niye istemiyorsun doğruyu söyle" diye zorlayın.

Esim guneydoguda. Suan batida benim memleketimde yasiyoruz.
Ailesinin bu durumdan utandigini sanmiyorum.

Duruma bagli .Benm esimin tarafi icin sorun olmamis birsey.Kaynim yapmis ama çok mutsuz.Bayramdan hemen once kosup gelio her fırsatta kosuyir herkes gelsin istiyir kendini yanliz hissediyormus .Ben bencillik olarak görüyorum .Bir tarafa haksızlık oluyor .Esin memleketine yerlesmek te ayni benm icin .Kotu ornegi gordugumdem hic yaklasmam ben.

Back
X