Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kıskanmıyorsunuz imreniyorsunuz
bende öyleyim elde olmuyor bazen
eşinize ya çalışmayacağınızı ya da 15 günde 1 kadın alacağınızı söyleyin
bakalım işe yarayacak mı?![]()
tartışmadan güzellikle yardım etmeye yönlendir. bir süre sonra alışır... benim eşim başta pek yardım etmiyordu. çok şükür şimdi yardım ediyor. alıştı...
çok zorlanıyorsan temizlik için yardımcı bayan al arada... hem başkasına da faydan dokunmuş olur...
o zaman işiniz zor Allah yardımcınız olsunbiraz içim rahatladı o zaman :) zaten illa çalış demiyor çalışma da demez benim kararım yani çalışmak . ama eğitimli biriyim uzun zaman sonra iş bulabilmişken temizlik için bırakmak istemem.yani benim sorunum yardım etme iç güdüsünü nasıl harekete geçirebilirim:) derdim illa kadın almak temiz olması değil evin. yardımı teklif etmesini eşyalarını çoraplarını oraya buraya atmamasını nasıl sağlayabilirim. ya kirli eşyalarını uzaktan kirlilik sepetinin kenarına fırlatıyor yanına gelip içine atmaya zahmet bile etmiyor yani tembellik biraz da bunun adı.. ne kadar zormuş evlilik
ben itiraz edince de sen de yapma kalsın öyle diyo mesela temizlik için nolcak toz alma diyo. ya öyle yaşanr mı belki rahat bi kadın olsa umrunda olmaz ama ben yerde kıyafet çorap gördüm mü hemen kaldıran biriyim..
Bence tamamen yetişme sartlarıyla alakalı,bir anne baba,oğlum sen otur erkekler iş yapmaz derse yada,çocuğa küçük yaşta belli sorumluluklar verılmeyıp her işi anne ,abla yada kız kardeş yaparsa ne yazık ki öyle devam eder,kendımden örnek verecek olursam; evleneli 5 ay oluyor,bır kere bıle evde supurge yapmadım,çükü evimizde bır iş bölümü paylaşımı var, esım supurur ben silerim ,toz alırım ve bunu eşime ben söylemem o kendısı bılır ve yapar çünkü,eşimin aılesıde öyledir annesi de çalıştığı için babası hep yardımcı olmuş,bulaşıkta yıkamış,evde supurmuş hayat müşterek kısacası yani biraz da küçük yaşta aldığı eğitim ve gördükleri şu ankı hayatına yansıyor size tavsiyem; eşinize güzel bir şekilde konuyu anlatmanız ,bu konuyla alakalı ınatlaşmamanız zamanla siz sakınce anlattığınızda oda elınden gelenı yapacaktır.
evet net olmak önemli ben bi kaç kere söylüyorum yapmayınca içim rahat etmiyor kendim kalkıp yapıyorum. çünkü bıraksam bi hafta durur orda onlar. ölüyorum sinirden. kimseye de anlatmak istemyorum ne biliyim.. heerkes etrafımda eşinin ne kadar yardımcı olduğunu anlatıp dururken. bi haftasonumuz var onda da temizlik mı yapıcaz diyotemizliğe kadın almak istediğinizi, herşeye yetişemediğinizi söyleyin.kararlı olun.net olun.kendisindende haftada 100 lira isteyin. sonra bi bakmışsınız paşa paşa temizlik yapıyor:)) denendi onaylandı.
Söylediğim gibi ailede görmemiş böyle şeyler ondan boyle, ama artık yeni bir aılesi var siz istersenız olur bence ama dediğim gibi inatlaşmadan,ve baskalarını örnek göstermeden hareket edin.maşallah ya ne güzel ... parmağının ucuyla yapıyor zaten nasıl desem bir işi istemeden nasıl yaparsın ya öyle işte dikkatsizce hızlı sinirli bi şekilde atıp ittirerek yapıyor. bi kere kayınvalidem başka bi konuyla alakalı bizim evde erkekler iş yapmaz işte demişti de kendimi tutamayıp ama bizim evde yapar dedim.. aynen öyle alıştırmış ama bütün çocuklarını kızları da yapmıyor yani tembel, damatlar gelinler çalışkan ama maşallah..
Bır pazar gunu al eline supurgeyi ,viledayı saatlerce temizlik yap şıkayet etmeden olur mu ? Eşin sana tepkı verdığınde işlerimi yetiştiremiyorum o yuzden daha sürecek de bunu bır dene bakalım.bi kere örnek gösterdim az kaldı kıyamet kopuyordu arkadaşımın kocası cam bile siliyomuş ben senden basit yardımlar istiyorum dedim. ben o x kişi değilim olduğum gibi kabul et diyor..
haftaiçi bi gün ayarlayın akşamdan temizliği yapın. haftasonunuzda size kalsın. pes etmeyin. surat asın.eninde sonunda yapacaktır.evet net olmak önemli ben bi kaç kere söylüyorum yapmayınca içim rahat etmiyor kendim kalkıp yapıyorum. çünkü bıraksam bi hafta durur orda onlar. ölüyorum sinirden. kimseye de anlatmak istemyorum ne biliyim.. heerkes etrafımda eşinin ne kadar yardımcı olduğunu anlatıp dururken. bi haftasonumuz var onda da temizlik mı yapıcaz diyo
Bence erkeğin titiz olması yetiştirilme tarzından yada huyundan kaynaklanıyor. Benim eşim benden titizdir. Vardiyalı çalışıyor ben evde olmadığımda heryeri temizliyormerhaba hepinize ben yeni bir üyeyim. danışmak istediğim iki şey var.
ben yeni evliyim severek tanışarak evlendim . ilk aylarda çalışmıyordum eşimin işi yorucu o yüzden ondan pek temizlik yemek beklemedim diyebiliriz. şimdi işe girdim çok şükür ama o alıştığı gibi devam etmek istiyor. tamam yemek yapmak değil çünkü ben ondan daha önce geliyorum ama o daha önce gelse yemek yapar mıydı hiç sanmıyorum.. demem o ki ona bu alışkanlığı nasıl kazandırabilirim. biraz da sinirli bir yapısı var üstelesem kavga ediyoruz bütün apartman duyuyorkırk kere söylüyorum rica ediyorum bir şeyi yapması için. örneğin pijamasını bile yerde bırakıp gidiyor sabahları deli oluyorum
bi kere evi süpürelim dedim güç bela kabul etti ordan oraya savuruyo her şeyi bilerek yapma diyeyim diye . çok mu şey bekliyorum. hastalandığımda falan yaar bişeyler ama onun dışında hiç.. kendi attıklarını toplasa yine dert etmiycem.
eşi zaten yardım edenlerden değil ama sonradan huy değiştirenler oldu mu yoksa huyu değişmiyor mu. ne yapabilirim?
ikincisi ise ben galiba kıskanç bir insanım. ama şöyle örneğin eşimin kız kardeşine yemeğe gittik her şeyi yemeği eşi yapmış hatta bulaşık falan o yıkadı o kadar şaşırdım ki ama yardım değil artık her şeyi o yapıyor çay doldurmasına meyve servisine varana kadar görümcem hiç kalkmadı desem yalan olmaz ve ister istemez kıskandım keşke benim eşimde yapsa diyekötü biri miyim bilmiyorum böyle şeyler kıskanıyorum bi arkadaşım da eşim temizlik yapar birlikte yaparız hep cam yer siler diyor hem de ev hanımı bu kız.. bunu da kıskanıyorum. ama kötü niyetli değil yani onlarınki de yapmasın değil benim eşim niye yapmıyor diye
![]()