• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkeğin yardımı..

evet işte eşitlik diyorum.. hayır bence sadece eşinin yapması da eşitlik değil olamaz da. ben eşitlik diyorum kadınlar yatsın eşi yemek bulaşık her şeyi yapsın demiyorum. hazır bişeyi bile içerden sohbet ederken çağırıp boşver o yapsın diye bana göz kırpması onu el üstünde yapacaksa bilemiyorum...benim vicdanıma ters..
İyi de adama sırtında taş taşıtmamış ki. Altı üstü bir ambalaj açtırmış. Kadın da başka alanlarda eşinden fazla iş yapıyordur. Ne olmuş yani adam karısına bir jest yaptıysa? O kadın da zamanı geldiğinde 9 ay karnında yavrularını taşıyacak, emzirecek, vücudu bozulacak, memeleri sarkacak... Peki erkek ne yapacak? İşte bu sebepten böyle şeylerde erkeklerin karılarını şımartmaları, kadınların da nazlanmaları gerek ki kadınlara haksızlık olmasın. Hem yüksek ihtimal kadın kocasından fazla ev işi yapıyordur zaten. Ambalajı da erkek açıversin.

Son düzenleme:
Kararlı ol canım inan değişecek.Ama ilk bildirgeyi söyle.Sonradan dememiştin demesin eşin.Birde ben evi süpürürken eğer çorap vs yerde ise kaldırıp süpürüyorum sonra aynen yerine bırakıyorum:)Şuan kendimden ve yapabileceklerimden korktum haa

korkunç olmak gerekiyor demek ki:rolleyes: deneyeceğim ve sonuçları yazacağım çok gaza geldim kavga etmeyelim de:KK31:

İyi de adama sırtında taş taşıtmamış ki. Altı üstü bir ambalaj açtırmış. Kadın da başka alanlarda eşinden fazla iş yapıyordur. Ne olmuş yani adam karısına bir jest yaptıysa? O kadın da zamanı geldiğinde 9 ay karnında yavrularını taşıyacak, emzirecek, vücudu bozulacak, memeleri sarkacak... peki erkek ne yapacak? İşte bu sebepten böyle şeylerde erkeklerin karılarını şımartmaları, kadınların da nazlanmaları gerek ki kadınlara haksızlık olmasın. Hem yüksek ihtimal kadın kocasından fazla ev işi yapıyordur zaten. Ambalajı da erkek açıversin.[/QUOTE

misafir gelecek olsa temizlik yemek bulaşık çay meyve hepsini adam yapsa karısı da oturup çene çalsa bu size garip gelmiyorsa siz de eşitlikçi değil karşınızdakini kullanan birisiniz demek ki.. bana ters ben eşit olsun dedim sadece . neyse..o adam da kendini o kadar kullandırmasın benim sorunum değil o

ayrıca misafirliğe gittiğinizde çayınızı bile bir zahmet koyarsa gözüne soka soka ben bişe ypmıyorum her şeyi eşim yapıyor imajı verirse nazlı niyazlı kadınları hiç seveceğinizi sanmıyorum. :KK25:

Benim anlamadığım olay şu kadınlarla ilgili olarak: kadınlar sürekli çığırırlar ''Eziliyoruuuuz.'' diye, ama ne zaman ezilmeyen tam tersi el üstünde tutulan bir kadın gördüklerinde de o kadının mutluluğundan rahatsız oluyorlar.

Son düzenleme:
Valla benim annem de çok nazlıdır, hatta zaman zaman bildiğin şımarıktır. Rahmetli babam anneme ömrü boyunca aşkla baktı. Babamın anneme yazdığı şiirleri saklar annem hala daha.
Misafirlik olayına gelince eşinden iyi muamele gören kadınları kıskanmayıp tam tersine onlar adına mutlu olduğumdan dolayı rahatsız olmam. Kadınların büyük kısmı yeterince eziliyor zaten, bırakın ufak bir kısmı bari el üstünde tutulsun. Servis özellikle de içecek servisi erkeğin görevidir. Benim arkadaşlarım geldiğinde çay kahve hizmetini eşim yapar, onun arkadaşları geldiğinde beraber yaparız.
benim anlamadığım olay şu kadınlarla ilgili olarak: kadınlar sürekli çığırırlar ''Eziliyoruuuuz.'' diye, ama ne zaman ezilmeyen tam tersi el üstünde tutulan bir kadın gördüklerinde de o kadının mutluluğundan rahatsız oluyorlar.

Allah rahmet etsin.neyse arkadaşım benim derdim başka sorum başka, bir tavsiyen yoksa başka konularda stres at istersen laflarımı çekip alma cımbızla hepsinin bir arada olması ilginç geldi bu da bir örnek zaten sadece. senin feministlik duygularını tatmin etmenle uğraşamayacağım ne zaman bir konu açılsa laf sokma yarışı oluyor. ben niye el üstünde mi tutuluyor diyorum sence.. iyi akşamlar...

korkunç olmak gerekiyor demek ki:rolleyes: deneyeceğim ve sonuçları yazacağım çok gaza geldim kavga etmeyelim de:KK31:
Kavga yokkkkk.Tatlı dil kullanıcan tamam mı?lafın sonunda canım,hayatım vs koy emi bak unutma.Yapamayacağını zannedecek il başta hatta hesap soracak.Sende demiştim ama canım,hayatım vs de.Ama sakın sinirle deme.
Valla bu tepki karşısında sevgili eşimin yüz ifadesi gelince aklıma gülüyorum ben.Delimiyim neyim yahuuu

bi insan 7sinde neyse 70inde de o dur diye buna diyolar işte.. aileden gelen bişey oluyo bu ailesi hiç göstermemiş demekki. benimde 3 tane erkek kardeşim var onlar anneme evde iş yaptırmazlar bile nerdeyse ..

Allah rahmet etsin.neyse arkadaşım benim derdim başka sorum başka, bir tavsiyen yoksa başka konularda stres at istersen laflarımı çekip alma cımbızla hepsinin bir arada olması ilginç geldi bu da bir örnek zaten sadece. senin feministlik duygularını tatmin etmenle uğraşamayacağım ne zaman bir konu açılsa laf sokma yarışı oluyor. ben niye el üstünde mi tutuluyor diyorum sence.. iyi akşamlar...
Siteye yeni üye olmuşsunuz ama verecek cevabı bulamayınca üyeyi konudan atma geleneğini hemen kapmışsınız maşallah.:nazar::nazar::nazar:
O kadın da emin ol eşi kadar ve hatta daha fazla ev işi yapıyordur. Ben sana tavsiye veriyorum zaten. Diyorum ki senden rahat yaşayan kadınları kıskanıp, haklarında kötü konuşacağına kendin de o kadınlar gibi ol. Mesela niye yere attığı pijamasını topluyorsun? O kötülediğin görümcen topluyor mudur? Neden eşine hizmet ediyorsun görümcen ediyor mu?
Valla çok açık bence ne demek istediğim. Eşine gelince, bu tip şeyler biraz da içten gelir, yani hiçbir zaman için görümcenizin eşi gibi olamayacak; ama biraz da olsa eğitilebilir. Onun içinde iş size düşüyor. Görümcenizi kıskanmayı bırakıp onu kendinize örnek almanız gerek. Neyse istenmediğim yerde durmam deyip gidiyorum. Gerçi belli de olmaz benim sağım solum, kafam eserse gelir yeniden yorum yazarım. Site sizin değil ne de olsa. :)))

Esim çalışıyor ben calismiyorsam, isten geldiğinde sadece yemek hazırlarken yanımda oturmasıni isterim.genelde öyle olur konusuruz baya yemekten önce.
İkimizde çalışıyorsak beraber yaparız o süpürür, ben silerim. Neye gücü yetiyorsa yapar zaten bel rahatsizligim ve boyun fitigim var.
İkimizde calismiyorsak ki su an oyleyiz, yine beraber yaparız.
Esim bir ara bir ay evdeydi ben çalışıyordm o yapıyordu genelde. Bende yardim ediyordum.
Kadin tek başına da yapar bazen, yardım edilmesi gereken zamanlarda olur.zamanla daha çok yardım etmeye başladı. Benimki mesela su an düğmesini dikiyor :KK69:

bi insan 7sinde neyse 70inde de o dur diye buna diyolar işte.. aileden gelen bişey oluyo bu ailesi hiç göstermemiş demekki. benimde 3 tane erkek kardeşim var onlar anneme evde iş yaptırmazlar bile nerdeyse ..

bravo.. ben de inşallah çocuklarım olursa öyle yetiştirmeye çalışacağım. gerektiğinde yardım etmeyi bilsinler..

Adamın içinden gelmiyorsa alışkanlığını değiştirmek biraz zor tabi. Aman oğlum sen otur, aman erkek ev işi yapmaz diye diye anneler böyle yetiştiriyor oğullarını.

Bence ancak güzellikle halledebilirsiniz bu meseleyi. Sanki onun yardımı olmadan yapamazmışsınız gibi konuşun. Ayy hayatım şunu tek başıma beceremedim, yardım eder misin, tek başıma kaldıramadım falan diyin. Erkeklerin pek hoşuna gider kadının yapamadığını yaptım diye düşünür. Kendisiyle gurur duyar bi de :)

Ay çok mu fenayım ne? :KK49:

Anneleri yetistirmiyolar bunlari anacim.
Onlerine getirip hazira alistiriyolar.
O daha yontulmaz bisi bekleme
Cıtan dusuk olsun yani

Anneleri yetistirmiyolar bunlari anacim.
Onlerine getirip hazira alistiriyolar.
O daha yontulmaz bisi bekleme
Cıtan dusuk olsun yani

doğru hala oğluma şunu yapayım derdinde kadın.. oğlum düzeni pek sever en çok da ondan seviniyorum evlendiğine yemeği çamaşırı hazır falan diyor töbe est. normalde eskiden de yalnız yaşayan biri bir de eşim işinden dolayı.

Bence olması gereken iki kişide çalışıyosa eğer, bayan süpürür erkek siler yerleri (ya da tam tersi) , yemek yaparken kadın yapar yemeği erkek salata yapar, sofra beraber kurulur,nevresim beraber değiştirilir böyle olsa amenna, ama kıçını devirip yatan erkeklerede anlam veremiyorum eşi çalışan tabi, benim eşimde temizliğe yardım etmez, ama kirlisini atar kirli sepetine, ben söylersem salata yapar şu tabağı çıkarırmısın masaya koyarmısın,gel nevresimleri değiştirelim,şu çorbayı sen karıştır ben de makarnayı süzeyim gibi hep söylersem yapanlardan,sende öle söle canım bizimkiler sölemeden yapacak tipler değil...

Kadınım ama hala bazı kadınları ben bile anlamıyorum. Erkek gibi düz mantıkla bakan birinden nasıl düşünmesini anlamasını bekliyorsunuz?

Yapmayacaksınız. Hiç değil ama bırak eksik kalsın aksasın.
Hem yardım etsin istiyorsunuz hem de her şeyini tas tamam yapıyorsunuz. Yemeği, kıyafetı, temiz toplu evi, çayı, kahvesi, meyvesi hazır olan adam niye bir taraflarını kaldırsın ki?
Zaten anneleri de böyle yapmıyor muydu?

O akşam yorgun ol yemek yapma. Çamaşır biriksin yıkama. Bir şey isterse mutfak aynı yerinde de.

Bazı şeyler inatla çözülür. Ona annesi değil eşi, hayatı paylaştığı kişi olduğunu söyle.

merhaba hepinize ben yeni bir üyeyim. danışmak istediğim iki şey var.

ben yeni evliyim severek tanışarak evlendim . ilk aylarda çalışmıyordum eşimin işi yorucu o yüzden ondan pek temizlik yemek beklemedim diyebiliriz. şimdi işe girdim çok şükür ama o alıştığı gibi devam etmek istiyor. tamam yemek yapmak değil çünkü ben ondan daha önce geliyorum ama o daha önce gelse yemek yapar mıydı hiç sanmıyorum.. demem o ki ona bu alışkanlığı nasıl kazandırabilirim. biraz da sinirli bir yapısı var üstelesem kavga ediyoruz bütün apartman duyuyor:cry: kırk kere söylüyorum rica ediyorum bir şeyi yapması için. örneğin pijamasını bile yerde bırakıp gidiyor sabahları deli oluyorum:KK20: bi kere evi süpürelim dedim güç bela kabul etti ordan oraya savuruyo her şeyi bilerek yapma diyeyim diye . çok mu şey bekliyorum. hastalandığımda falan yaar bişeyler ama onun dışında hiç.. kendi attıklarını toplasa yine dert etmiycem.
eşi zaten yardım edenlerden değil ama sonradan huy değiştirenler oldu mu yoksa huyu değişmiyor mu. ne yapabilirim?

ikincisi ise ben galiba kıskanç bir insanım. ama şöyle örneğin eşimin kız kardeşine yemeğe gittik her şeyi yemeği eşi yapmış hatta bulaşık falan o yıkadı o kadar şaşırdım ki ama yardım değil artık her şeyi o yapıyor çay doldurmasına meyve servisine varana kadar görümcem hiç kalkmadı desem yalan olmaz ve ister istemez kıskandım keşke benim eşimde yapsa diye:KK43: kötü biri miyim bilmiyorum böyle şeyler kıskanıyorum bi arkadaşım da eşim temizlik yapar birlikte yaparız hep cam yer siler diyor hem de ev hanımı bu kız.. bunu da kıskanıyorum. ama kötü niyetli değil yani onlarınki de yapmasın değil benim eşim niye yapmıyor diye:KK1:
sadece çamaşır atma derdi bizdede vardı oturdugu yerden çıkartıp dışına atardı
1 oldu 2 oldu 3 ünce bi bağırdım şimdi
gene yapınca yine bağırıyorum o anlıyor hemen atıyor
benimkide sinirli bacım meraklanma bağır
ananın evimi sandında de ben diyorum

merhaba hepinize ben yeni bir üyeyim. danışmak istediğim iki şey var.

ben yeni evliyim severek tanışarak evlendim . ilk aylarda çalışmıyordum eşimin işi yorucu o yüzden ondan pek temizlik yemek beklemedim diyebiliriz. şimdi işe girdim çok şükür ama o alıştığı gibi devam etmek istiyor. tamam yemek yapmak değil çünkü ben ondan daha önce geliyorum ama o daha önce gelse yemek yapar mıydı hiç sanmıyorum.. demem o ki ona bu alışkanlığı nasıl kazandırabilirim. biraz da sinirli bir yapısı var üstelesem kavga ediyoruz bütün apartman duyuyor:cry: kırk kere söylüyorum rica ediyorum bir şeyi yapması için. örneğin pijamasını bile yerde bırakıp gidiyor sabahları deli oluyorum:KK20: bi kere evi süpürelim dedim güç bela kabul etti ordan oraya savuruyo her şeyi bilerek yapma diyeyim diye . çok mu şey bekliyorum. hastalandığımda falan yaar bişeyler ama onun dışında hiç.. kendi attıklarını toplasa yine dert etmiycem.
eşi zaten yardım edenlerden değil ama sonradan huy değiştirenler oldu mu yoksa huyu değişmiyor mu. ne yapabilirim?

ikincisi ise ben galiba kıskanç bir insanım. ama şöyle örneğin eşimin kız kardeşine yemeğe gittik her şeyi yemeği eşi yapmış hatta bulaşık falan o yıkadı o kadar şaşırdım ki ama yardım değil artık her şeyi o yapıyor çay doldurmasına meyve servisine varana kadar görümcem hiç kalkmadı desem yalan olmaz ve ister istemez kıskandım keşke benim eşimde yapsa diye:KK43: kötü biri miyim bilmiyorum böyle şeyler kıskanıyorum bi arkadaşım da eşim temizlik yapar birlikte yaparız hep cam yer siler diyor hem de ev hanımı bu kız.. bunu da kıskanıyorum. ama kötü niyetli değil yani onlarınki de yapmasın değil benim eşim niye yapmıyor diye:KK1:
Ben yeni evliyim bende eşimden ilk gün evi süpürmesini istedim yaptı yanlız ben çalışmıyorum daha sonra bizde ufak tefek tartıştık yapmıyordu diye o bişey demiyordu ben bozuluyordum yani o millet ne der kafasındaydı bende sürekli eskilerin kafasını bırak diyordum beni seviyorsan bana sevgini bu şekilde belli edersin diyordum neyse söyleye söyleye şimdi bulaşık yıkıyor pasta yapıyoruz beraber misafir gelecekse işim çoksa evi süpürüyor nazar değmesin :nazar:
Ama yapmaması ne kadar sinir bozucu biliyorum çok işin oluyor çaresiz kalıyorsun özellikle misafir varken tek o var yanında oda Hayır deyince:KK61: inş seninkide yardımcı olur :KK19:

Erkeklerin kadın gibi iş yapması bana abes geliyor
elbette yardım etmeli
çalışıp çalışmamanız önemli değil
bazı işlerde kadın yetemiyor
hele ki çocuk varsa
içinden gelmiyorsa zorla bir gün yapar iki gün yapar
değişmez yani

İş yapma mevzusu vicdan meselesi bence. Bende çalışıyorum, eşimle beraber yaparız herşeyi. Eşine ona ihtiyacın olduğunu söyle,hissettir. Birde bi düzen oturttuk, cumartesi günleri iş günümüz. Sonra iş dağılımı yaptık. yemek konusunda pek iyi degildır eşim ben yaparim o da bulasiklari atar makineye çıkarır filan. Evi süpürür, ben ütü yaparım, o çamaşırları asar ben katlarım gibi.tuvaleti,balkonu o temizler ben banyoyu yaparım bu değişmez bizde. Eşimde ailesinde görmediği için basta tuhaf gelirdi şimdi alıştı. Eşini sen daha iyi tanıyorsun, mesela benim eşim emir cümlelerini, inatlaşmayı sevmez tersine gider ama tatlı dille, canımla ricayla herşeyi yapar. Umarım rayına oturur herşey.

Back
X