Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

rını
Demek kotu k.v.den oturu boşananlar kervanına sen de katıldın arkadaşım, bılmıyorum konumu okudun mu ama ben de buyuk oranda aynı sebepten boşanıyorum arkadaşım ben yaklaşık 3.5 aydır ayrıyım....benımkı çok kurnaz yalnız; en son aşamada aılesını (herhalde yıpramasınlar dıye) hep konu dışı tutmaya çalışıyor; ana sebep bu old. halde sankı başka sebeplerden bu kararı alıyor numarasına yatıyor...devamında bır de aldatıyorsa o kadarını bılemıyorum artık ama bana böyle bır sey de var gıbı geliyor..hala ıyı 1 av. arıyorum, bulamadım...Allah inş. ömür boyu ve ote tarafta onların da yuzunu guldurmesın; başkalarının mutsuzluğundan mutlu oluyorlar, kart oğullarının da turşusunu kursunlar...

Son düzenleme:
Benim eski kv de'de orda burda "javelin bizi sevmiyordu,mesafe koyuyordu,oglumda k...na tekmeyi vurdu...biz daha onemliyiz onun icin" diyormus
Be Allah'tan korkmazlar,hem oglunuzun yaptigi pisligi soylemiyosunuz
Hemde onun yavrusuna acimadan yaptigi marifetmis gibi ovunuyosunuz
Boyle insanlara oyle musubet bir gelin dussunki felekleri sassin insallahhhh

ahhh bu k.valideler ahhhh... benim bebeğim olmuyodu eşimden kaynaklı oldugunu dr. söylemişti fakat ne eşim nede ben kimseyle paylaşmadık bunu bir yılbaşı akşamı yeni yıllarını kutlamak için aradığımda bana çocugun olmadan bir daha buraya gelme dedi şok olmuştum o günden sonrada Allahım kısmet etmedi onların yanına gitmeyi şimdi ikizlerim var yalvarsalarda ayaklarıma kapansalarda ben o eve bebeklerimi göndermem....
etrafta söylediği laflar ben oğlumu okuttum şimdi karısına yediriyor ki kendiside oğlunun ne mal oldugunu bildiği halde ben onun borçlarını ödediğimi bildikleri halde aslında oğlumun borcu yok gelin kendi annesigile para gönderiyor demeleri daha niceleri...
şimdi boşanıyorum al oğlunu başına çal maaşıyla borcuyla derdiyle artık sizin ben kurtuldum yaa siz oğlunuzla ne haliniz varsa görün...
Allahım o kadar büyükki mazlumun ahını mutlaka çıkarıyor....

Bence gelin az olur. Allah onlara öyle sıkıntılar versinki bizi unutsunlar.

İnşallah çıkarır. Hala daha kafam almıyor ellerine ne geçiyor. Sizin bir de çocuğunuz varmış Hiç utanma, Allah korkusu yok mu bu insanlarda

İnşallah çıkarır. Hala daha kafam almıyor ellerine ne geçiyor. Sizin bir de çocuğunuz varmış Hiç utanma, Allah korkusu yok mu bu insanlarda

ehh işte oğlunu yanına aldı eteğinin altında oturtuyor bundan sonra oğlu iş bulursa şayet çalışacak anasına babasına yedirecek sonuçta oğlunu okuttu büyüttü şimdi kendisi yiyecek elin kızı ne diye yesinkii.. hoş 9 yıllık evliliğimde 1 kuruşunu yemedim oğlunun onlar bilip bilmemezlikten gelselerde Allah biliyor herşeyi birgün mutlaka duyacagım neler yaşadıklarını...

bi yerden çıkıyo ama bu dünyada da çıktığına çok yakınımdan şahit oldum , 2 oğlunu ayıramadı kv pislikleri hasetleriyle önce kendi kocasından boşandı şimdi de sülale onu istemiyor gidecek yer bulamıyor ,rahatsız sorunlu yaptıkları dönüp dolaşıp kendilerini buluyor

Hayat sadece evlilik midir ?

Hani demişsiniz ya bazıları oğullarını bilinçli olarak zayıf karakterli yetiştiriyor diye. Bir anne oğlunun evliliğinde söz sahibi olabilmek için onu hayata yenik başlatabilir mi ? Zayıf karakterli bir çocuk okul hayatında da, iş hayatında da hep başarısız olur bunu kim göze alabilir. Yada böyle yetiştirirken diğer noktalarda iyi olsun güçlü olsun, sırf evlilikte zayıf olsun diye ayrım yapabilir mi, böyle birşey mümkün mü ?

Yani herşey göreli değil mi ?

Herşeyi oğullarına gençliğinde öğretselerdi gelin kayınvalide takışması olmazdı diyorsunuz. Bende kız anaları kızlarını kayınvalideye karşı doldurmasalardı böyle bir takışma olmazdı diyorum. Öyle yada böyle bu olaya nereden baktığımıza bağlı.

Sizin burada değindiniz şeyler hemen hemen tüm kadınların ortak düşünceleri o yüzden alıntı yaptım.

Ama enteresan olanı buradaki bütün kız evleri, erkek evlerinden daha üstün, daha eğitimli, daha kaliteli. Tüm gelinlerimiz süper yetişmiş,yetiştirilmiş. Erkek aileleri ise ya iyi evlat yetiştiremiyor yada bir mucize olarak o evlerden sadece kocalarımız pırlanta olarak çıkmış.

Şu anda sadece gelinlerden dinliyoruz yani tek taraflı olarak. Kim yoğurdum ekşi der ki. Herkes her konuda olduğu gibi bu konuda da kendini hep haklı görüyor.

Bu yakınan gelinlerin keşke birde kayınvalidelerini dinleyebilseydik. Belkide onlar aman allahım nasıl bir aileden kız aldık diyeceklerdi.

Aynı hakemin penaltısı gibi. Bir tarafın işine gelir, bir tarafın gelmez. Biri hakemi yerer, biri över. Bu olaylar nalıncı keseri gibidir, hep bana hep bana.

Son düzenleme:
olaya hep kadın tarafından bakılıyor da hiç erkekler ne düşünüyor, ailesi ne istiyor bişiy denmiyor..
biz ve özellikle kardeşim çok çaba göstermesine rağmen sırf gelip geçici hevesler uğruna evliliğini heba eden bir kadın tanıdım.

kendim ayrılıyor kadar kötü bir dönem geçirdim, geçirdik.ne çektiğimizi bir Allah bir biz biliyoruz..lütfen şu kadın erkek ayrımlarını
bırakın yaaa...sanıyorsunuz ki her erkek ailesi aynı..her kadın da aynı değil ..

o yüzden bir şeyler yazarken her ne kadar çok üzülüp kırılıyor da olsak diğer insanlar açısından da düşünmeliyiz..herkesin
aynı olmadığını idrak etmeliyiz.ön yargılarımızdan bir kurtulamadık gitti.

Çok haklısın,baktığın açı doğru fakat birde insanın içgüdüsel bi karakteri var...
Onu oturtup kendini geliştirmek insanın kendi elinde.
Allah akıl vermiş fikir vermiş kullan diye,haa bazıları iyi kullanır bazıları kötü onu bilemem elbet.
Ben ne insanlar tanıyorum aileleri gerçekten yüz karası,karşına alıp sohbet etmeye tenezzül etmezsin ama çocuklarına bakıyorum pırlanta...

Ne dertliymişiz şu kayıncadıvalidelerden keşke oğluşum elimden gitti diye düşüneceklerine,bende zamanında bi annenin oğluyla evlendim zamanı geldi benim oğlumda evlenicek diye düşünseler hiç bir sorun kalmaz ... Ben daha nişanlandıktan 2 hafta sonra gördüm gerçek yüzünü ,gerçi nişan haftasıda göstermişti.Şimdi görüşmüyorum kafam rahat,elbet bana yaptıklarının cezasını çekecek

Ben kendimden ornek veriyim. Esimin ailesi biz bosansak bayram ederler neden mi?
1.Beni sevemediler benim bosanmis yani onlara gore dul olmam onlari mutlu eder. Herkese oglum onu bosadi diye balandira ballandira anlatirlar.
2.egolari tatmin olur. Oglumuz bizi secti derler.
3. Esimin parasina kolayca ulasabilecekerini dusunurler.

Bunlari yeni dogmus bir bebegimiz olmasina ragmen dusunurler, isterler.
Allah onlari nasil biliyorsa oyle yapsin diyorum. Bir de hacca gittiler. Hacda bile beni cekistirmis, dedikodumu yapmis. masum maskesi altinda cok seytanlik yapiyorlar cok.

Son düzenleme:

İyi olan erkek aileleri de olabilir ama ben kendim bizzat yaşadım. Bir kadın kolay kolay boşanmayı kabullenmez. Ne derseniz deyin bu evliliklerin bitişinde biz kadınlar erkeklere karşı 1-0 yenik başlıyoruz. Kadınlar kolay kolay boşanma kararı almazlar altında ciddi sebepler vardır seneler sonra sıkıldım demez kadın olsa olsa tahammülü kalmamamıştır öle bigünde varmaz o karara kararını vermişsede çok zor döner bi erkeğin sürekli aldatması evine bakmaması alkol kumar hangi erkek bi kadına bunlar için tahammül eder ama kadınlar eder kadınların bi erkeği bırakmasının altında ciddi sebepler vardır genelde geri dönüşü düşünmez evli erkekler eşini bırakması daha basit sebeplerdendir bırakırlar ama dönerlerde .. Dolayısıyla öyle boşanmak kolay değil. Bizi kendi başımıza bırakmadılar ki... Erkek ailelerinde oğlumuz elden gitti telaşı oluyor nedense. Daha evlenmeden başladı bizimkiler "oğul aldınız" saçmalıklarına, keşke siz de bir kız aldığınızı kabul edebilseydiniz. Gelini düşman gibi görenler çok arkadaşım. Kötü gelinlerde yok değil ama eğer bir kadın çok edepsiz, cahil değilse karşısındaki insanın iyi niyetini anlar. Hepimizin bir kimliği var. Evlenene kadar okuyoruz, görüyoruz, yaşıyoruz. Artık bu gelin=köle mantığı işlemiyor herkes anlasın. Bana robotmuşum gibi davrandılar ve sonunda ben de patladım. Biz sana sayıcaz, sövücez sen ses etmeyeceksin! Olmuyor, yapamıyorsun işte. Ben bunun için mi yıllarımı verdim okudum diyor insan kendi kendine. Ben zaten bekarken mutluydum. Daha mutlu olmak için evlendim. Senin oğlunun ne parasına ne puluna ihtiyacım vardı. Ama sen sağlığım da dahil her şeyi elimden almaya kalktın. Kabul etmeyince kötü gelin ilan edildim. Oğlunu doldurdun. O salak ta inandı yuvamızı yıkana kadar elinden geleni ardına koymadı. İşte mutlu son: boşanmak! Git daha iyi gelinler bul... diyesi geliyor insanın

bende katılıyorum boşansak kına yakarlar. allah hepsini bildiği gibi yaposın hakkımı helal etmiyorum en büyük ceza bu olsun onlara.yalandan torun seviyolar yok ya sevşyo dedirtiyolar beni sevmeyen yavrumu severmi çünkü bendende parça, onların bakışı böyle..

Evet senı de hatırlıyorum arkadaşım sen de cok cekmıstın onlar da oğulcuklarına bırını bulmuşlardı galıba yanlış hatırlamıyorsam, bu pıslıklerı Allaha havale edecegız, başka da yapacak bır sey yok mlsf...

çok çok haklısın.bu cici eğitimli kültürlü,kaliteli ailelerin kızları nasıl oluyorda görgüsüz,paspal,pis,kaba,eğitimsiz insanların oğullarını buluyorlar.nasıl oluyorda bu cahil insanlar mükemmel koca yetiştirebiliyorlar

ben de bazı konularda kaynanaları dinlemeyi çok istiyorum

ayrıca bu eğitimli kültürlü iyi ailelerin hiç mi oğlu yok.varsa nasıl kızlarla evleniyorlar:44:

Son düzenleme:

Hayatta meslek sahibi olmaktan,diplomaları iyi dereceyle elde etmekten daha önemli şeyler vardır.
İnsan olmak gibi... Karşındakinin de insan olduğunu hatırlamak gibi...
Allah korkusu gibi...
Asla ben ve benim ailem onlardan üstün demedim.
Bakarsanız zaten ben 2 yıllık üniversite mezunuyken eşim mühendisti.
Annem ilkokul mezunuyken onun annesi öğretmendi.
Elbette onların üstün tarafları vardı. Ben bunları hiç bir zaman yadsımadım.
Herkes kendi yaşadığını biliyor. Ben ana babamın birbirilerine karşı da bize de seslerinin yükseldiğini çok nadir görmüşken gelin olduğum ailede insanlar birbirine kızdıkları zaman beddua ve küfür kullanıyorlardı.
Dengimi bulamadım derken kastettiğim buydu.
Bir arkadaş demiş çok güzel demiş.. Bir kadın için boşanmak zordur. Çok zordur.
İnanın maddi manevi her türlü güç elimdeyken,arkamda sonsuz destek varken ağlaya ağlaya boşandım ben.. Ben bilirim yaşadıklarımı...
Benim kocam pırlanta değildi öyle olsaydı inanın boşanmazdım.
..................................................................................
Allahım herkesin yuvasına huzur versin inşallah.

Ben burda eşimin ailesi bizden daha zengin diye beni ve ailemi begenmiyo yazan da cok gordum. Ayrıca bu eğitim zenginlik pislik denen şeyler oldukça objektif yani bakış acısıyla değişen bise degil burda yazanlar ya dogru yaziyodur ya yalan. Ama insan insan olsun önemli olan bu.

ben bir gelinim ben bir kaynana adayiyimmm oglumla konusuyorum mutlu olmasi benim en büyük istegim
yuvasi olsun ama oglum diyor anne ciktigimizin ikinci günü ayri evde otoralim sunu yapalim bunu isterim diye basliyor uzuyor gidiyor benim fikrimi dahi sormuyor sanki ben beraber ailemle otoracam gibi sorgu sual bunaliyorum daha ciktigimizin 3 aydan sonrasi ayriliyoruzzzz biraz zaman verseler birbirimizi tasisak yokk illaki sartlar kurallar esinize va ailesini tanimaya calisin
olmuyorsa olmuyor zorlamayin cok eski zamanda yasamiyorsunuz yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…