- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi Munevvergul
-
ben birşeyi hiç anlayamıyorum.. burada gayet güzel şikayet ediliyor da, bebek topiclerinde her 3 konudan 2si "bebeğimi babasından, babaannesinden, anneannesinden v.s. bile kıskanıyorum" diyenlerle dolu.. ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. ve dikkat ediyorum böyle söyleyenler özellikle erkek çocuk anneleri.. hatta bir konu vardı çocuğundan 1 gece ayrı kalacağı için ağlamıştı konu sahibi.. işte şikayet edilen k.valideler de şimdiki annelerin 20-25 sene önceki halleri.. karbon kopyaları..
bizim millet olarak sorunumuz çocukları yetiştirmek de değil.. kendi yetiştirilmemizde.. biz evlatlarına bağlı değil, bağımlı anneleriz.. alın işte siz kendi k.validenizden dert yanıyorsunuz, 20 sene sonra da gelinleriniz sizden dert yanacak.. kısır döngü mü denir, men dakka dukka mı denir bilemedim..
Hiçbir kayınvalidenin gücü , sağlam temellere oturttulmuş,iyi anlaşan ,uyumlu
çiftin evliliğini yıkmaya yetmez.Muhakkak başka etkenler vardır.
Ne yazık ki kv nin yaptıklarıda sonucun tuzu,biberi olur.Adamın bütün hanzolukları unutulur kv. suçlu olur.
Gelinler sütten çıkmış ak kaşık olsa, olaylar çok büyümeden asgari müşterekte anlaşma sağlanır.
Konu içinde var 5 aylık nişanlı veya yeni evliler kv ile dargın.Biraz sabır, bıraz alttan alma,idare etmek yok.
Sevmeseniz bile belli etmeyin bu iki yüzlülükse evet ikiyüzlü olun,dik başlı olup aman karakterimden ödün
vermem diyenler inanın kaybedersiniz.
Eşini seven kadın, annesi yüzünden eşini üzmez evliliğini yıpratmaz.
Tabii bu söylediklerim pırlanta gibi kocası olanlar için
Koca odunsa,ihanet varsa şiddet varsa boşanırsın bu da kv.nin suçu değildir.
ben birşeyi hiç anlayamıyorum.. burada gayet güzel şikayet ediliyor da, bebek topiclerinde her 3 konudan 2si "bebeğimi babasından, babaannesinden, anneannesinden v.s. bile kıskanıyorum" diyenlerle dolu.. ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. ve dikkat ediyorum böyle söyleyenler özellikle erkek çocuk anneleri.. hatta bir konu vardı çocuğundan 1 gece ayrı kalacağı için ağlamıştı konu sahibi.. işte şikayet edilen k.valideler de şimdiki annelerin 20-25 sene önceki halleri.. karbon kopyaları..
bizim millet olarak sorunumuz çocukları yetiştirmek de değil.. kendi yetiştirilmemizde.. biz evlatlarına bağlı değil, bağımlı anneleriz.. alın işte siz kendi k.validenizden dert yanıyorsunuz, 20 sene sonra da gelinleriniz sizden dert yanacak.. kısır döngü mü denir, men dakka dukka mı denir bilemedim..
Çok haklısın,baktığın açı doğru fakat birde insanın içgüdüsel bi karakteri var...
Onu oturtup kendini geliştirmek insanın kendi elinde.
Allah akıl vermiş fikir vermiş kullan diye,haa bazıları iyi kullanır bazıları kötü onu bilemem elbet.
Ben ne insanlar tanıyorum aileleri gerçekten yüz karası,karşına alıp sohbet etmeye tenezzül etmezsin ama çocuklarına bakıyorum pırlanta...
Ben de oğlumun bana yakın oturmasını isterim bunda ne sakınca var ki ?forumda çocuguna çok çok bagli bir anne (bahsettigin anne galiba) "oglum evlendiginde benimle ayni apartmanda yasamasini isterim" yazmisti
bazen esime oglumuz olursa ilerde ben de kv olucam napicam diyorum :18:
en dogrusu mesafeli davranmak galiba..
Merhaba arkadaslar bosanma surecinde bir bayanim ve yasadigimiz problemlerin hepsi esimin ailesi ve onlarin esimi doldurmasiyla olustu. Burada da benzer problemleri yasayan bircok kisiyle karsilastim. Tamam onlarin cocuklari erkek, bize bir sey olmaz zihniyetindeler de hic mi uzulmuyorlar? Bu konuda ne dusunuyorsunuz?
Ben de oğlumun bana yakın oturmasını isterim bunda ne sakınca var ki ?
Düşünüyorum elim de değil uykusuz kaldığım geceler hasta olduğun da temizlediğim kusmuklar ve allah izin verirse yapacağım fedakarlıklar , hiç mi söz hakkım olmayacak benim .
Elbette mutsuz olmasını istemem ama kayınvalide olduğum da konuşmayacak mıyım hiç ?
İnan ben burda konuları okuduğum da gelinlerin neye bozulduklarını gördükçe psikolojim bozuluyor .
İkinci çocuğu istememe rağmen yapmıyorum varımı yoğumu oğluma vermeyi düşünüyorum .
Demesinler yeter ki hiç mi birikim yapmamış düşünmemiş oğlunu diye ( Orta da olmayan gelinimden korkuyorum )Ve yine biliyorum ki ne kadar iyi niyetli olsam da yanlış anlaşılmalar olacak.
Belki susmam bile fesatlık olarak algılanacak .
Gelin olarakta hiç bir zaman mükemmel olmadım kayınvalidem de mükemmel bir kayınvalide olmadı , yeri geldi ben alttan aldım yeri geldi o aldı tıngır mıngır gidiyoruz şimdilik.Gerçi oda ortanca oğluna düşkün eltim çekecek gibi geliyor
Aslında hiç bir anne bunu bilinçli yapmıyor diye düşünüyorum.
Ama farkında olmadan bir kıyaslama yapılıyor olabilir.
Kendi zamanında yaşayamadığı şeyi şu an gelininin yaşadığını görünce o da güzel şeyler yaşamak için oğluna sarılıyor.
Aslında problem ilgisiz kayınpederler, eşinden göremediği ilgiyi oğlundan görmek istiyor.
Mesela;bu bazen beraber gezmeye gitmek gibi basit bir şey bile olabilir.
Erkek annesine hayır diyemiyor, basit bir istek sonuçta.
Eşine de hak veriyor, ama eş nasıl olsa kabullenmek zorunda diye düşünüyor.
Sonunda küçük şeyler bile birikip ipleri kopma noktasına getiriyor.
Olan evliliklere oluyor.
Çünkü iki kişi birbirini yeni tanımaya çalışıyor,ama bu durumda tanıyamıyor, ya da yanlış tanıyor.
Adam olan erkek ne anne babasının dolduruşuna gelip karısıyla kötü olur nede karısının dolduruşuna gelip anne babasına kötü konuşur bende işin erkekte bittiğine inananlardanım orta yolu bulmak çok önemli bunu yapan erkek mutlu olur! yani hangi kadın annesinin lafıyla kocasını boşuyor yani bunu yapan kadın çok azdır... ben aileden çok erkeğin evliliğini bitirmeye gönüllü olduğunu düşünenlerdenim
Adam olan erkek ne anne babasının dolduruşuna gelip karısıyla kötü olur nede karısının dolduruşuna gelip anne babasına kötü konuşur bende işin erkekte bittiğine inananlardanım orta yolu bulmak çok önemli bunu yapan erkek mutlu olur! yani hangi kadın annesinin lafıyla kocasını boşuyor yani bunu yapan kadın çok azdır... ben aileden çok erkeğin evliliğini bitirmeye gönüllü olduğunu düşünenlerdenim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?