- Konu Sahibi Munevvergul
-
Ben de oğlumun bana yakın oturmasını isterim bunda ne sakınca var ki ?
Düşünüyorum elim de değil uykusuz kaldığım geceler hasta olduğun da temizlediğim kusmuklar ve allah izin verirse yapacağım fedakarlıklar , hiç mi söz hakkım olmayacak benim .
Elbette mutsuz olmasını istemem ama kayınvalide olduğum da konuşmayacak mıyım hiç ?
İnan ben burda konuları okuduğum da gelinlerin neye bozulduklarını gördükçe psikolojim bozuluyor .
İkinci çocuğu istememe rağmen yapmıyorum varımı yoğumu oğluma vermeyi düşünüyorum .
Demesinler yeter ki hiç mi birikim yapmamış düşünmemiş oğlunu diye ( Orta da olmayan gelinimden korkuyorum )Ve yine biliyorum ki ne kadar iyi niyetli olsam da yanlış anlaşılmalar olacak.
Belki susmam bile fesatlık olarak algılanacak .
Gelin olarakta hiç bir zaman mükemmel olmadım kayınvalidem de mükemmel bir kayınvalide olmadı , yeri geldi ben alttan aldım yeri geldi o aldı tıngır mıngır gidiyoruz şimdilik.Gerçi oda ortanca oğluna düşkün eltim çekecek gibi geliyor
Düşünüyorum elim de değil uykusuz kaldığım geceler hasta olduğun da temizlediğim kusmuklar ve allah izin verirse yapacağım fedakarlıklar , hiç mi söz hakkım olmayacak benim .
Elbette mutsuz olmasını istemem ama kayınvalide olduğum da konuşmayacak mıyım hiç ?
İnan ben burda konuları okuduğum da gelinlerin neye bozulduklarını gördükçe psikolojim bozuluyor .
İkinci çocuğu istememe rağmen yapmıyorum varımı yoğumu oğluma vermeyi düşünüyorum .
Demesinler yeter ki hiç mi birikim yapmamış düşünmemiş oğlunu diye ( Orta da olmayan gelinimden korkuyorum )Ve yine biliyorum ki ne kadar iyi niyetli olsam da yanlış anlaşılmalar olacak.
Gelin olarakta hiç bir zaman mükemmel olmadım kayınvalidem de mükemmel bir kayınvalide olmadı , yeri geldi ben alttan aldım yeri geldi o aldı tıngır mıngır gidiyoruz şimdilik.Gerçi oda ortanca oğluna düşkün eltim çekecek gibi geliyor
Genel olarak erkek ailesi annesi meşhurdur evet
Ama her zaman öyle olduğuna katılmıyorum
Benim bir yengem var evlerden ırak
Abimi anneme bile yollamıyor, belki 1-2 saat 15 günde bir izin veriyor
Abim kafayı yemişti bu yüzden
Annem sen yuvanda mutlu ol oğlum görüşemezsek te önemli değil
Ne yapalım eşin helal süt emmemişse
Ben torunuma yavrunuza üzülürüm, siz boşansanız dedi
Abim de zaten pasif biridir, eşi izin verirse geliyo
Genel olarak erkek ailesi annesi meşhurdur evet
Ama her zaman öyle olduğuna katılmıyorum
Benim bir yengem var evlerden ırak
Abimi anneme bile yollamıyor, belki 1-2 saat 15 günde bir izin veriyor
Abim kafayı yemişti bu yüzden
Annem sen yuvanda mutlu ol oğlum görüşemezsek te önemli değil
Ne yapalım eşin helal süt emmemişse
Ben torunuma yavrunuza üzülürüm, siz boşansanız dedi
Abim de zaten pasif biridir, eşi izin verirse geliyo
Yengenin oğlu olursa gelin yandı şimdiden belli oldu :)
tüm genellemelere olduğu gibi tüm erkek aileleri kötüdür vs de diyemem, ben şuna şaşırıyorum yorumumuda o mantığa istinaden yaptım, ben oğlumla aynı apartmanda olmak isterim, 1 gün ayrı kalamam, daha çocuklar 2-3 yaşında şimdiden bizim kızlar sazı eline almış, geleceğin kayınvalideleri böyle yetişiyo
Insan yasadiklarindan ders cikarip rotasini ona gore cizmeli .
Benim kvdem en guzel ornek buna
Kvdem kendi kvdesinden o kadar cekmis ki...
Bazen anlatir beraber aglariz ...
Kvsi 1,5 yil once vefat etti, hala da arkasindan kotu soz soylemez, cenazesinde de kendi kizlarindan fazlasiyla uzerine duseni yapmistir
O nedenle bana, eltime hic kiyamaz.
Bir gun dahi agzindan kotu soz cikmamistir .
Kvdemin namusuna bile dil uzatmis kvdesi...
kpderim de annesine uymus kadina yapmadigini birakmamislar
Biz evlendikten sonra kvdem tehlikeli bir ameliyat olacagi zaman , ameliyathanenin kapisinda kpderim kvdemin eline yapismis ,
Aglayarak ne olur hakkini helal et cok cektirdim sana demis
Kvdem cok dikkat eder bir cok seye
Esimle benim kendisi yuzunden aramiz bozulacak diye cok korkar
Kizim dogdu kizimin ilk dogum gununde altin kupe almis hem de 5 tane
Dedim ki anne niye boyle bir sey yaptin?
Kizim onun degeri oyle buyuk ki kizima 5 degil binlerce kupe feda olsun dedi .
Niye dedim
Meger esimin ablasi dogdugunda kvdesi kendi kizlarinin cocuklarina kupe almis
kvdem de demis ki benim kizima da al babaanesi demis Karsiliginda aldigi cevap sen ve kizin haketmiyorsunuz once bir hakedin hele bir demis .
Kvdem o gun ahdetmis
eger demis bir kiz torunum olursa ona bir degil 5 kupe alacagim demis
Boyle iste...
Keske herkes benim kvdem kadar " insan" olabilse
Ben de simdi onu ornek aliyorum
Allah razi olsun ondan ...
Herkes böyle olsa sorun çıkmaz zaten ama nerdeee
Şimdikiler ben çektim o da çeksin diye bakıyor resmen
Sanki gelini huzursuz etmek, kendi oğluna huzurluk vermeyecek gibi
Genel olarak konuşuyorum
Yoksa benim kayınvalidem bana ya da oğluna karışmaz ( ama kayınvalidemin annesi tüm sülaleye karışmaya çalışır)
maalesef Kadercim..herkes kendi içinde,ailesinde çekiyordur bir şekilde birinden de..bazıları daha çok dile getiriyor maalesef.
ben olmuş bitmiş şeyin arkasından konuşmayı sevmiyorum mesela..arada anılar,hatıralar,yaşananlar,daha da önemlisi bir evlat varken.
ben bi polemik daha başlatayım bari
bence bazı erkek aileleri torun torba falanda umursamıyo,hala boşansalar nolur ben oğluma kız oğlan kız bulurum fikri hakim, çocuklarda genelde anneye veriliyo ya ohhhh al sana çöpsüz üzüm
benim büyük amcam 10 senelik evlilikten sonra bu çocuklar benden değil diyerek yengemin namusunada laf ederek boşandı, ki kendisinin karı kız davası vardı yengemden sonra yediği paranın yaptığı hovardalığın haddi hesabı yok,yengem 2 erkek evladını kendi başına büyüttü,beklerdim ki babannem ya da büyükbabam çıksın oğulllarına bi laf etsin, oğlum 10 senedir aklın nerdeydide şimdi bu çocuklar benden değil diyosun hiç mi Allah korkun yok desinler, ama hayır bi daha o çocukların adı bile anılmadı,varsa yoksa oğulları nenzarethanelerden mi toplamadılar borçlarınımı ödemediler hey gidi hey
bence bazı erkek aileleri torun torba falanda umursamıyo,hala boşansalar nolur ben oğluma kız oğlan kız bulurum fikri hakim, çocuklarda genelde anneye veriliyo ya ohhhh al sana çöpsüz üzümbenim büyük amcam 10 senelik evlilikten sonra bu çocuklar benden değil diyerek yengemin namusunada laf ederek boşandı, ki kendisinin karı kız davası vardı yengemden sonra yediği paranın yaptığı hovardalığın haddi hesabı yok,yengem 2 erkek evladını kendi başına büyüttü,beklerdim ki babannem ya da büyükbabam çıksın oğulllarına bi laf etsin, oğlum 10 senedir aklın nerdeydide şimdi bu çocuklar benden değil diyosun hiç mi Allah korkun yok desinler, ama hayır bi daha o çocukların adı bile anılmadı,varsa yoksa oğulları nenzarethanelerden mi toplamadılar borçlarınımı ödemediler hey gidi hey
bence bazı erkek aileleri torun torba falanda umursamıyo,hala boşansalar nolur ben oğluma kız oğlan kız bulurum fikri hakim, çocuklarda genelde anneye veriliyo ya ohhhh al sana çöpsüz üzüm
benim büyük amcam 10 senelik evlilikten sonra bu çocuklar benden değil diyerek yengemin namusunada laf ederek boşandı, ki kendisinin karı kız davası vardı yengemden sonra yediği paranın yaptığı hovardalığın haddi hesabı yok,yengem 2 erkek evladını kendi başına büyüttü,beklerdim ki babannem ya da büyükbabam çıksın oğulllarına bi laf etsin, oğlum 10 senedir aklın nerdeydide şimdi bu çocuklar benden değil diyosun hiç mi Allah korkun yok desinler, ama hayır bi daha o çocukların adı bile anılmadı,varsa yoksa oğulları nenzarethanelerden mi toplamadılar borçlarınımı ödemediler hey gidi hey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?