Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

İşte bu.!!! ağzına sağlık,
Eşimin ailesi ve benim ailemde sizin anlatıklarınız gibi. Sizinle benzer durumdayız.
Okulda insanlık görgü adap dersleri yoki ki.
Herkes öğretmen doktor mühendis olabilir ama insan olamaz.İnsan olmayı becerebilmek bütün diplomaların üstünde bir mertebeye ulaşmak demek.

caydırıcı etki yapabilecek 3 husus var:
1-kızlarımız kaçarak evlenme işini bırakmalı, melekte olsa kv, kaçan kıza iyi gözle bakmıyolar en ufak şeyde yüzüne vuruluyo heleki bide kaçtığı için ailesiyle bağı koptuysa tamam tam ezilecek gelin
2- kadın mutlaka çalışmalı, karından konuşmaya gak guk demeye gerek yok para güçtür, bu yüzden kadınların maaş kartı verme herşeyi erkeğin üstüne yapma gibi işlerden kaçınmaları gerektiğini düşünüyorum
3- aile önemli, aile kızımızın arkasındayız mesajını iyi vermeli, gelinlikle çıktı kefenle girer eti sizin kemiği bizim diyen aileler kızların en büyük düşmanlarıdır zira ana babasının acımadığına el niye acısın

Şöyle 1 soz var; 'hayatta makamlarından ve mesleklerinden başka seye sahıp olmayan ınsanlar emeklı olduklarında kısılıklerınden de emeklı olurlar'...cok doğru...aynen oyle...

Üst katta oturmamak için ayrıldılar evet, çünkü kayınbiraderim kendisi de üst katta oturmayı istiyordu.
Ama ben ve eşim eski nişanlısına hak veriyorduk.
Tabi bunu hiç bir zaman da onlara karşı dile getirmedik.
Sonuçta bizlik bir durum yoktu ortada.
Karışmadık yani.
Hatta ben eşime kardeşine söyle böyle olmaz dedim,
eşim kendi istegi kendi kararı dedi.

O zaman bir kez daha anladım ki eşim çok mantıklı insan.
Biz eşimin memleketine gelmeden ailesi her tatilde eviniz hazır dedikçe,
ben eşimi burda oturtmam, yüz göz olmaya gerek yok dedi durdu.
Ben de onları üzüyor diye kızıyordum.
Meger ne kadar haklıymış :)

Ama dediğim gibi iki erkek kardeş biri istiyor, biri istemiyor.
Anne-babanın tutumu da ona göre oluyor....

Sonuç: İş eşte bitiyor...

Son düzenleme:

Ben de benzer durumları yasadım guzelım; kendı ıhtıyaclarımı hep kendım karşıladığım halde o ac, sefıl, doyumsuz ınsanlara gore ben hep onların&ogullarının rızkını yıyıp sefasını suren gelın oldum...aynen dedıgın gıbı bır nevı kumayız ya da metresız muamelesı....ben su an boşanma arefesındeyım, ne dıyım Allahlarından bulur inş. kullıyatı..ama basımızdakı adamlar da adam gıbı adam olmayınca;' bu da karımdır yemeyım hakkını, onu da sevıyorum sonuna kdr arkasında durmak, sahıp çıkmak boynumun borcu' dıyebılen kısıler olmayınca yanımızda, yanlış ınsanları, ekmeksızlerı secınce bu durumlara dustuk ne yazık kı..

Son düzenleme:

oylesıne konu ılgılımı cektı okuyordum cevap falan yazmayacaktım ama sızın yazdıgınızı gorunce cevap yazmak ıstedım
ben hanı su gecen pepeli konuyu acan sızde konumu cevap yazmıstınız dusuncelerımı elestırmıstınız saygı duyuyorum tabı benım gıbı dusunmeyebılırsınız
ama yazınızda okuduguma gore sızın kaynananızla aranız ıyıymıs o yuzden anladım sımdı neden elestırdıgınızı
mesela bakın o konuda kaynanasıyla sorun yasayanlar bana katılmıs
hekımden sorma cekenden sor demısler
yazınızı okuyunca olesıne cevap yazmak ıstedımm

Okurken aklıma birşey takıldı :)

Kayınvalidelerinden dertli olan ve hep haklı olan gelin arkadaşlarım.

Hadi oğlunuz olursa nasıl kayınvalide olacağınızı geçtim, sonuçta bu doğmamış çocuğa don biçmek olur ki muhtemel herkes şimdi nasıl mükemmel gelinse ve kötü kayınvalideye sahipse ileride de muhtemel mükemmel kayınvalide olup, kötü geline sahip olacak

Neyse sorum şu, erkek kardeşleriniz varsa anneleriniz nasıl kayınvalide ? Annelerinizde her kayınvalide gibi kötü mü ? oğlunu yanında isteyen, telefn açmadan eve misafirliğe giden, oğluşuna yemekler yapan, bize gelsenize diyen, izin günü falan dinlemeyen vs vs.

Yoksa anneleriniz mükemmel kayınvalide de size gelen gelinler mi kötü ? Yada siz annelerinizi erkek kardeşlerinizin eşlerine karşı davranışlarında eleştiriyor musunuz ? Anne bak böyle davranma gelin üzülür, sık sık yemeğe çağırma özel hayatları var, evlerine telefon açmadan gitme vs vs.

Gerçekten merak ediyorum, anneleriniz mükemmel kayınvalide ve size gelen gelinler kötü ise harbi yok artık ya diyeceğim :44:

Son düzenleme:

kimse yoğurdum ekşiyim demez ki adanul ablam.
sadece herkes kendi penceresinden bakıyor..

bugünün çeken gelinleri yarının çektiren kayınvalideleri olma yolunda olabilir , düşmez kalkmaz bir Allah..
her şeyde ölçülü olmak lazım.şu da bir gerçek ki burada kv ler yerden yere vurulduklarını bilmiyorlar.
çoğu okuyamaz hatta yazamaz da eminim.

İleride hem okuyan hem yazan kv'ler olacak, o zaman seyreyle çümbüşü.

Mesela ben, bırak okumayı yazmayı geline casus programı kurulu bir bilgisayar hediye edeceğim.

Son düzenleme:
İleride hem okuyan hem yazan kv'ler olacak, o zaman seyreyle çümbüşü. (başta ben ve egem)

sen ve egem ablayı merak ediyorum zaten

her zaman söylüyorum Allah ım hayırlı insanlarla karşılaştırsın..şu son zamanlarda öyle şeyler yaşadık ki
ağzımı açıp da şurada kimsenin arkasından konuşmadım, konuşmam da..

Olması gerekenin yapıyorsun bitanem.

Hadi egem'in ki gerçekte, benim ki çokkk uzak belki göremem bile. Eğleniyorum işte, staj diyelim

ben şahsen yoğurdum ekşi diyorum, erkek kardeşim var, evli değil Allah sabır versin evleneceği kıza, kız zaten beni annemi unutur kardeşimle uğraşmaktan, annem benim düğünümdede hep geride durdu kardeşimin düğününde de bişey sorulmadıkça uğraşacağını düşünmüyorum, bu seferde bişeye karışmadılar diyebilir gelinimiz o yüzden ben açık açık konuşucam o gün gelirse bak canım dicem ben evlenirken ne kv mi ne annemi bişeye karıştırmadım pek geleneksel bi gelin değildim kına gecesi dahi yapmadım bu yüzden empati yapmam zor olur ne istiyosan açıkça söyle dicem,cümbür cemaat gelin alışverişimi istiyosun herşeyi birliktemi almak istiyosun yoksa eş adayınlamı takılmak istiyosun, ben çekemem çünkü entrika arkadan konuşma vs, kim ne istiyosa ne istemiyosa söyler, ona göre konum alınır,bu kardeşim ve annem açısından olaya bakışım, ben nasıl bi kv olurum, öncelikle nasıl bi anne olacağım önemli, herşeyden önce çocuğumu uzvum gibi görmeyen illede bana benzemeli demeyen çok çok zıt olabileceğimizi peşinen kabul eden annelikten önce kadınlığı ön plana alan bi anne olmak istiyorum, hayattaki derdim gelinin eve aldığı koltuk kaç çocuk yaptığı vs olmamalı, ben mesela emekli olunca ebru falan yapmalıyım gezmeliyim, böyle

Oğlunun kısmetini kapatma ulu orta söyleyip

Şimdi sana kız doğurda alayım diyecektim de aklıma geldi.

Esas dert başka :) Muhtemel dünür çocuğum yaşında, gelinde torunum yaşında olacağı için oooo yandık. Parmaklarında oynatır beni ana kız

Son düzenleme:
Bende diyorum, abim hep pasif biriydi diye
Dengeyi kuramadı
Anneci olanların aksine hanımcı oldu
Hanımı da havaya girdi bu durumu gördükçe

Abim dengeyi kursa bazı olaylar yine yaşanırdı belki ama sonuç bu derece olmazdı.

Emin misin benden nasıl bi dünür olur ki

Bence tam tersi de olabilir, onlar gelirken sen dönüyo olursun çünkü

kimbilir, el üstünde tutulursun ablam. kimse kötü olmayı istemez elbet.:26:
bizzat çok zorluk çeken arkadaşım oldu..kan kusup kızılcık şerbeti içti..ama gel gör ki
o kızında annesi bir o kadar gelininden çekti, çekiyor hala..bu kadıncağız şimdi hem kızından yana derli oldu hem gelininden yana

haklısın o denge kurulamadı diye oluyor zaten çoğu şey..ben de kardeşimde de suç buluyorum.
biz hiç müdahil olmadığımız için olaylar bu raddeye geldi..bizimkilerde de bizi çok sıktılar aman çocuğumuz
daha rahat olsun dendiği için bazı durumlar abartı yaşantı..

Bizimkilerde öyle
Gelin havaya girdikçe annem alttan aldı
Oğlum mutlu olsun ve aman millet birşey demesin diye

Desin anne dedim
Senin 5 evladın var dolayısıyla da 5 dünürün
Hepsiyle iyisin de bi bunlarla aran kötüyse çok ta açıklamaya gerek yok zaten

dün annemin üzüntüsüne bir kere daha şahit oldum.bu konu başlığını okuyunca kv ler böyle falan deniyor yaa..
doğru kötüsünü ben de görüyorum da ama bir de diğer türlü olanı görseniz 4 kişiye bakıyorken oldu 6..
50 yaşından sonra bir de çocuk..gocunmuyoruz bakmaktan da üzülüyor insan..Allah ım her eve huzur versin.herkes kendi halinde olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…