Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

Canım ya senin annenle benim kayınvalidemin kaderi aynıymış malesef
O da hep bunları anlatır,
dedim ya o anlatır beraber aglarız

Son düzenleme:

valla bizimkiler üzülmüyodu, tazminat ve nafaka isteyerek üzülmelerini sağladığıma inanıyorum

manevi duyguları körelmiş madem, maddi duygularını üzüyorum ben de.

erkek ailelerinin bu rahatlığı konusunda fikrim yok açıkçası, umarım birgün bir oğlum olursa böyle bir aile vermem ona.

Daire için ayrılmaları da enteresan ama demek yeterince sevmiyorlardı birbirlerini.
Bilmiyorum ya isterdim oğlumun , kızımın bana yakın olmasını .Bir derdim olduğun da kapımı çalacak insan olmasını.
Zaten sık boğaz etmem ki ben , yapımda da yoktur hiç gittiğim yer de en fazla bir saat sonra üstelik davetli bile olsam bu kadar yeter deyip kalkarım .
Onu da yapamıyorsam belli ederim mecburiyetten oturuyorum rahatsız etmek istemem yoksa diye.

Sanırım çoğu kayınvalide böyle yapmıyor sorun burda sürekli girip çıkılıyorsa , o şekilde ben de istemem .
Maşşallah ama size karı koca dört sene de ev sahibi olmuşsunuz .

Bi an ben yazmisim sandim :)

bende böyleyim..haksız olan kim olursa olsun pinokyo gibi yalanlarla burnumu uzatcağıma dilimi uzatırım..keşke bazı erkekler bizim yarımız kadar delikanlı olabilse...

siz böyleyseniz ne kadar güzel..iyi niyet çok farklı bişey ya..benim kızkardeşimin kaynanası da kardeşim evlenceği zaman evlerini düzdüklerinde ilk evlerine gittiğinde bizim yanımızda banada oda ayırın bu oda benim dedi..şimdi gelinleri haksız görenler ne demek istediğimi anlıyor mu?bu da insan o da insan..aradaki fark bu..biri rahatsız etmemek için eğreti oturur gider diğeri sırf sizin evliliğinizde benimde sözüm geçicek heeeee deme derdinde olduğundan bana evinizde oda ayırın gelip kalçam istediğinde der..sonuç kız kardeşiminde kaynanasıyla arası açık..bizler salak değiliz genç olabiliriz ama saygı da bi yere kadar..sevgide de olduğu gibi herşey karşılıklıdır..

Ben kendi anneminde benimle kalmasını istemem ki kaynanamı istiyim. Allah göstermesin zamanı gelir elden ayaktan düşerlerse basımın üstünde yerleri var kaynanamı da sevmesem bile bakarım hicte belli etmem sevmediğimi istemediğimi ama simdi gelip bana odamı hazırla derse cevabını veririm. Gecen gun kaynim gelip sizin evdede bi odam Oldu falan diye sacmaladi yası kucuk benim Muhattabım olamaz diye bise demedim ama muhattabım olucak yasta olsaydı alırdı cevabını. Şahsen benim halam yada amcam gelip anneme boyle sacmalasa asırı sınır olurdum bence herkes cocuğunun, kardeşinin evliliğine yeni hayatına yeni ailesine saygı duysun kapasın çenesini otursun o zaman saygıda görürler sevgide yoksa kimse melek yada Peygamber degil olacağı belli kavgalar tatsizliklar...

Sahsen hiç bir hatam olmamasina ragmen sirf beni kiskandigi için, hayatima ozendigi için husumet oldu..
Kisi istedikten sonra hataya gerek yok muhakkak bulur birsey
Mesafe koyuyoruz ama soz konusu kendi çikarlari olunca mesafe dinlemiyor.
Hatta o kadar mesafe koydum ki goren kus saniyor ama buna ragmen bi yuzune bir gulsek gece gozumuzu açariz esimle benim aramizda buluruz heralde..

Son düzenleme:
aynen oyle, agzinla kus tutsan yaranamiyorsun
ve gozunun ustunde kasin var diye sIkIntI yaratiyor bazilari

mesela ben eşim ve oğlumla gezmeye gıdıyorum hiç bir maddı yardım almıyorum onlardan zaten normalide bu ama maddi işlerimizekarıştığı için söyluyorum bız nezmaan gezmeye gıtsek baan bakışkları değişiyor kötü kötü bakıyor konuşmuyor suratını asıyor şimdi madem yüzde 50ymiş bana açıklasınlar nedır benım yüzde 50lilik suçum ne çocuğumu bırakıyorum nede bişi sadece 2 haftada bır eşim ben oğlum gezıyoruz kıme ne zararı var

aynen oyle, agzinla kus tutsan yaranamiyorsun
ve gozunun ustunde kasin var diye sIkIntI yaratiyor bazilari

ağzınla kuş tutup yaranamayanlardan biri de benim..eşimin evlendiğinde 20 milyar borcu vardı 20 milyar borcunla aldım kabullendim onu..buna karşılık noldu biliyo musunuz ailesinden tek bir kişi bile kıymetimi bilmedi..ben teşekkürü geçtim zaten teşekkürü bilmeyen insanlar..onu geçtik de insan dille beceremiyorsa hareketlerinle göster be kardeşim..kaynanam beni yese doymuycak..evlendiğim günden beri oğlunu kuruyor sürekli..ben eşimin yüzüne de söyledim bu kurcağım cümleyi..sanki kaynanam eşimin karısı ben kadının üstüne kuma geldim gibi hissediyorum kendimi..bu kadar da olmaz be kardeşim..az insan olun ya..babasız kalan çocukların öbür tarafta vebalini sizler yani neden olanlar çekiceksiniz..az insan olun ya..insan olmak bu kadar zor mu?düşün artık insanların evliliğinin üstünden..oğullarınız sizin emzirdiğiniz minik bebek değiller..onları kundaklama modundan çıkın artık..yuva yıkan kaynanalara sözüm..gelinleri dilinize dolamayı bırakın..kaldı ki gelinler suçlu bile olsa eskiden gelinlere yol gösterilirmiş kızım böyle yapma böyle yap diye..örnek olun sizden küçüklere..onlarla didişmeyin itişmeyin gelinlerinizi rakip olarak görmeyin..eğer görüyosanız da biricik oğlunuzu evermeyin..alın pamuğa sarıp yatak odanızın baş ucuna koyun..napıyosan yapın sonra da..tövbe tövbeee..
insan olmak bu kadar zor mu ya bu dünyada..erkek çocuk evlendiriyolar gelini kuma görüyolar maddi manevi..çoğu erkek annesinin ödü patlıyor oğlu evlendi bize yardım edemiycek diye özellikle maddi açıdan bağımlı aileler gelinleri yerden yere vuruyolar mamaları kesiliyor diye..ayıp be kardeşim..millet çalışıp emekli olurken sizler yan gelip yatmazsanız oğlunuzun haliyle gelininizin eline de muhtaç kalmazsanız..az laf çok iş yapsaydınız zamanınızda..insan taşı sıkıp suyunu çıkarır ya isterse..ben giderim yer silerim 10 kişiye bakarım gene de gelin eline oğlan eline muhtaç olmam para oğlum para versin parası bize kalsın diye yuva yıkmaya çalışmam..insanlık çok başka bişey ya..insan gibi insan çok az artık..insanlar o kadar adi oldu ki oğulları maddi manevi kendilerine kalsın diye yuva yıkmayı göze alabiliyolar..biçok evlilikte bu böyle..bende böyle mesela..yuhh be kardeşim ayıp beee..az onurlu olun onur grur dağıtılırken sizler nerdeydiniz ?

ben bu yazdigina katilmiyorum çunku ben de çogu kez iki tarafta hata gorsem de her zaman oyle olmuyor..

annem ve yengem arasinda oyle buyuk sorunlar yok mesela ama ufak tefek de olsa alinmalar oluyor tabi, bazen anneme sen hatalisin diyorum bazen yengemi hatali buluyorum, bazen gerçekten anne kiz gibiler bazen ise saçma sapan davranislar içindeler..

gelinlerin evlenmeden onyargili oldugunu yazmissin ben de forumda okudum, daha evlemeden burda okuduklarindan yola çikip kvde anormallik arayanlar, herseyi yanlis anlayanlar..

ama bu herkes oyle anlamina gelmiyor, ben evlendigimde ailemde hiç gelin yoktu, annem babaannemle çok iyi anlasan biri, teyzelerim, halalrim hepsi kvdesinden uzak vs... ben okuldan eve evden okula hafta sonlari arkadas, ders derken birde baktim nisanlaniyorum gelin kv problerimden hbrsiz..
nisan gunu basladi kv'm ki esim hakkinda bana yalan soyledi (gelecege dair planlar beni de ilgilendiren), ben de esime boyle bisey varda neden hbrim yok dedim, o da annesini aradi ve annesi aynen soyle dedi : "ben onu test etmek için soyledim hemen sana mi yetistirdi?" ama umursamadim bile, tabi dvmi geldi
mesela bi kere esim, kayinim ve ben sohbet ediyorduk yanimizdan kalkip esinin yanina gitti ve benim agzimdan çikmayan seyleri soyledigimi soylemis, kp geldi neden boyle yapiyosun neden boyle dedin diye ama kendimi savunmama gerek bile kalmadi, esim ve kayinim "boyle birsey demedi baba, biz sadece soyle soyle konustuk" diye
diger bir ornek ise kayinimin kiz arkadasi yatiya kalir, seve seve hazirlik yapan kv yazin esime gunes kremi surdum diye (sirtina tabi bacak arasina degil), kp ve bir arkadasina benim için "edepsiz, terbiyesiz" falan demis, arkadasi da bana anlatti, ben de esime, esim annesiyle konusunca, inkar bile edemedi !
bazen gelin onyargili, bazen kv kotu, bazen de biraz ondan biraz ondan.. her insan farkli her iliski farkli genelleme yapamam..

Son düzenleme:

o zaman kv'ne "sen benim rakibim olamazsin" de
heralde esimiz ilgilenmezse birde dovse çok mutlu olur boyleleri

bende böyleyim..haksız olan kim olursa olsun pinokyo gibi yalanlarla burnumu uzatcağıma dilimi uzatırım..keşke bazı erkekler bizim yarımız kadar delikanlı olabilse...

daha once annemle kavga ettim, yengem hakkinda onyargili davrandi diye
esim de adil olmazsa bakmam gozunun yasina bosarim
en kiymetlim once kizim sonra ben

Son düzenleme:
bende eski eşimi ailesinin doldurması yüzünden boşananlardanım , aileler suçlu mu evet böyle yuvayı dağıttıkları için ama asıl suç akılsız eşlerimizdeydi ,şimdi sevinseler bile ilahi adaleti unutmasınlar, benimkiler hac ve umreden çıkmazlardı, kayınpeder olacak adam hac turizm şirketi var görsen işleri güçleri namaz niyaz hac umre ama yaptıklarına bak bire allah böylelerinden korusun herkesi , bende tesettürlü inançlı bayanım ama yaptıklarım inancıma uymazsa ne anlamı kalır ki,allah sorsun böylelerine

Akidem sen istersin de herkes ister, sen büyük oğlunu evlendirdin dedin ki bu kattaki daireye geç, yakın olalım, ya dünüründe kızım bana yakın olsun derse...

Türk milletinde neden oğlumu alt katıma üst katıma evlendireyim mantığı var ben anlamıyorum. Kızları Fizan a evlense aman mutlu olsun, ama oğlum dibimde olsun ben anlamıyorum bu mantığı, aynı mantığın kurbanı olarak 6 yıl çektim, sonunda ayırdım evimi...

Herkes ister evladı yakınında olsun, ama önemli olan onların mutlu olmaları değil mi?

Bir de şu var bir insanın nerede yaşayacağına karar verme yetisini elinden alıyorsun. Al sana ev sen bizim evladımızsın, biz yaşadığımız müddetçe burada oturacaksın. Bencilliğin dik alası...

Yukarıda sormuşsun ev bölüştürme meselesini; evi kiraya verip çocukların arasında paylaştırırsın. İstersen kiraya verir kendin yer, ben öldükten sonra paylaşırsın dersin. Sana kalmış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…