- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Ben de oğlumun bana yakın oturmasını isterim bunda ne sakınca var ki ?
Düşünüyorum elim de değil uykusuz kaldığım geceler hasta olduğun da temizlediğim kusmuklar ve allah izin verirse yapacağım fedakarlıklar , hiç mi söz hakkım olmayacak benim .
Elbette mutsuz olmasını istemem ama kayınvalide olduğum da konuşmayacak mıyım hiç ?
İnan ben burda konuları okuduğum da gelinlerin neye bozulduklarını gördükçe psikolojim bozuluyor .
İkinci çocuğu istememe rağmen yapmıyorum varımı yoğumu oğluma vermeyi düşünüyorum .
Demesinler yeter ki hiç mi birikim yapmamış düşünmemiş oğlunu diye ( Orta da olmayan gelinimden korkuyorum )Ve yine biliyorum ki ne kadar iyi niyetli olsam da yanlış anlaşılmalar olacak.
Belki susmam bile fesatlık olarak algılanacak .
Gelin olarakta hiç bir zaman mükemmel olmadım kayınvalidem de mükemmel bir kayınvalide olmadı , yeri geldi ben alttan aldım yeri geldi o aldı tıngır mıngır gidiyoruz şimdilik.Gerçi oda ortanca oğluna düşkün eltim çekecek gibi geliyor
Ben de benzer durumları yasadım guzelım; kendı ıhtıyaclarımı hep kendım karşıladığım halde o ac, sefıl, doyumsuz ınsanlara gore ben hep onların&ogullarının rızkını yıyıp sefasını suren gelın oldum...aynen dedıgın gıbı bır nevı kumayız ya da metresız muamelesı....ben su an boşanma arefesındeyım, ne dıyım Allahlarından bulur inş. kullıyatı..ama basımızdakı adamlar da adam gıbı adam olmayınca;' bu da karımdır yemeyım hakkını, onu da sevıyorum sonuna kdr arkasında durmak, sahıp çıkmak boynumun borcu' dıyebılen kısıler olmayınca yanımızda, yanlış ınsanları, ekmeksızlerı secınce bu durumlara dustuk ne yazık kı..
Şimdi benim de bir kızım var ve aynı şeyleri ben de düşünüyorum.Kızım bana yakın otursun isterim ben de.Daha dün gece kusmuklarını temizlerken o kadar sıkıntı cefa çekip uykusuz kalıp bakacağım besleyeceğim büyüteceğim yuvadan uçup gideceksin.Oğlan annesi de kız annesi de yakın otursun bize derse çocukların durumu ne olacak?İkisinin de evlatları üzerinde hakkı büyük sonuçta.
Benımkı de boyuna bana laf sokuştururdu; kac kere kavga çıkardı 'alırım ayağımın altına, ağzını yırtarım' demeler; yok bılmem kım 33unde kuma gıtmıs (33umde evlenmıstım) yok bılmem kımın gelını ıyı gelınmıs de cok saygılıymış da gıbısınden ımalar, aynı odada camdan baksam karışırdı; neye bakıyorsun dıye, unı. mezunu bır suredır calısmayan bayanım neymıs efendım evlerde çocuk bakacakmışım seklınde ezıklemeye calısmalar, yok esım araba kullanırken yoruluyormuş (kaldı kı cok severdı araba kullanmayı) yerıne ben kullanmalıymışım yok arabaya bındıgınde on koltuğa oturup arkasında ouran benı sıkıştırmak ıcın oturunca koltuğu gerıye ıtmeler yok oğlunun onunde kavga çıkarıp boşan oğlumdan demeler yok kadının ekonomik gucu yok dıye boşanamaması, ayaklarının uzerınde duramaması kotuymuş (benım başka bır gelırım old. halde böyle dıyordu) yok ben ev toplarken sınsı sınsı ızlemeler, bulaşık mak. yerlestırırken müdahale etmeler, yaptığım yemeklere hıc elıne sağlı demeyip boyuna tuzlu da bılmem ne de gıbısınden oğlunun onunde laf sokmalar,kendı tabagıma yemegı bırkac cesıt hepsinden az az koyup yememle herkesın onunde böyle yıyor gıbısınden dalga geçmeleır, bayramda onlara gıttıgımızde dıs kapıyı aralık bırakıp kendısı ıcerı bır yere ısı varmış havası verıp bızı karşılamaya çıkmamalar, gozumun onunde karsı koltukta 'tabıkı oğlunun evıne gıdıp sefasını sureceksın' dıyen komsusuyla benım dedıkodumu yapmalar, benım oturduğum koltuğa hemen yanıbasıma mahsus ayaklarını bana doğru uzatarak yatmalar (sevıyesız, basıt kadın), yok bılmem kımın adam adam gıbı adam degılmıs de sorunlu karısını boşayamıyormuş gıbısınden bırden kelalaka konulara gecıp ımalarla bana ve benı hıc bır zmn korumayıp, her zaman aılesınden yana olan, devamlı sen onları mazur gor dıyen escagızıma laf ılıstırmeler....Ne mi oldu? en sonunda beklenen son; boşanıyoruz...
yüzüne de söyledim bu kurcağım cümleyi..sanki kaynanam eşimin karısı ben kadının üstüne kuma geldim gibi hissediyorum kendimi.
Bir hanım kızımızın yazısından aldım yukarıda ki cümleyi.
Bir erkek annesi, kayınvalide adayı olduğum için:
Diyorum ki;Allahım beni koru, bana akıl fikir ver ki, gelinime şu cümleyi kurduracak
davranışım olmasın(!)
bizdede öyleydi durum bı kız kardeşi var tövbe yaaa sankı ben karısı degıldım oydu karısı oda ya gırerlerdı kapı kapatırlardı sordugum zaman para verıyo derdı eski eşim biz boşandık 29 martta abısının face inde 1 yıldır duran resmın altına "sen bitanesin abimmmmmm" yazmıs hayır yanı yuvasını yıktıgı ıcın mı bıtane orasını anlamadım zaten engelleme amaclı gırmıstım abısının face sıfresını bılıyodun bende şifreyi degıstırdım sonrada dondurdum :) kırk yılda bı seytanlıgım tuttu alsın abisini artık tepe tepe kullansın ama hakkımı helal etmıycem hıc bırıneeeee Allahım yarına koyar ama yanlarına koymazzzz
benim eski esimde ana-abi tutkunuydu.
bende yuzune soyledim "yillarca gelin degil annenin kumasi gibi hissettim kendimi" diye.
benimkinin duskunlugu o kadar hastalikli boyuttaydi ki onu sevdigim zamanlarda "keske senin karin degil de abin ya da annen olsaydim" diyerek cok agladigimi bilirim.hangi kadin kocasinin annesi ya da abisi olmayi yegler ki???
simdi utaniyorum kendimden bunu dusundugum icin,boylesi carpik iliskili bir ailenin icine kendim gibi dunya iyisi ailemi de dahil ettigim icin...degersiz olmadigimi anlamak yillarimi alsa da;bir zamanlar karisiyken annesi-abisi olmayi isterken,simdi ise "O" benim "HİCBİRSEYİM,HİCKİMSEM" benim icin koskoca bir "HİC" ........
geçmiş olsun boşanmışsın Allah yolunu açık etsin..sen bitanesin abiiii diye yuvasını başarıyla yıktığı abisine verdiği gazların yerini bulduğu için demiştir..boşver onlar bu dünyada desin sen öbür dünyada diyceğini dersin arkadaş!
seninki gene abi benim kv benim kızımı öz torununu hastayken aramadı eşime dedim neden hasta torununu arayıp sormuyor insan bi geçmiş olsun der diye..eşim kv mi aradı beni arattırdı geçmiş olsun demek için zorla yani :)) o zaman bayramda bayramın il günü kızım hastaydı hastanedeydik..ilk günü kimseyi arıycak durumum bile olmadı..sırf hanfendiyi (kaynanamı 2.günü aradım diye) eşim bana hiç aramasaydın daha iyiydi bayram bitti zaten dedi..4 günlük bayram bitti de sanki..bu anacı erkekler o kadar bencil ki o kadar yüzsüz ki Allah korusun yarabbim bizleri onların bencilliğinden!adam kendi kızını anası aramıyor ona bişey demiyor ben anasını bayramın 2.günü aramışım o yüzden kavga çıkarıyor..ve kavga çıktı tlf da sonra noldu biliyo musunuz?kocam öz kızını hastayken 15 gün aramadı sormadı..(biz kızımla annemlerdeydik hastane işi için ist da evimizde değildik yani başka şehirdeydik)kızım nasıl oldu diye bi tlf dahi etmedi!insanlar bu kadar ... işte..noktayı siz doldurun artık..ve o adam benim maalesef hala kocam..böylesini boşıycan anasına iade edicen de neyseeee..kızına dua etsin o..gğn gelicek o da olucak gibi dur bakalım!!
arkadasim benim cocugum olmadi ama hep diyorum ki (ulu sozum degil ama deli sozumdur!!!);10 tane de olsa yine bosardim yine bosardim...
sen kendini kurtarmışsın..ben kurtaramadım..bundan sonra en ufak bi sorunda bende boşanıcam eşime de söylüyorum bunu..artık bana karşı anasını ağzına alamıyor..çünkü alırsa başına gelceği biliyor da şuan durulduk biraz ama ilersini bilemem..kendisine bağlı..bunu eşime de söylüyorum ben eğer bana hak ettiği değerim vermezsen kıyaslamalar yapar beni haksız çıkarırsan günü biririnde sen işe gittiğin gibi bende alıcam çocuğu kucağıma annemin evine gidicem..tlf ile dahi bana ulaşamıycaksın bidaha diyorum..kızını kaybetmeyi göze alamadığından şuan ana dırdırı bitti gibi bizde ama ilerde nolur bilemem..kendi bilir..ben kimseyi kendime zorla koca,kızıma da baba yapamam..ben kocama nolur evine baba ol bana düzgün koca ol derken o hala yok ben anama kuzu olcam derse napılır böyle adama daha kardeşim!sen git anana kuzu ol ben kızıma hem ana hem baba dersin dimi!herkes yoluna yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?