Benim erkek arkadaşım bana hep şunu der: ailem ve arkadaşlarım dururken senden bir şey istemem. Belki öğrenci olmasaydım böyle demezdi, bilemiyorum. Ama sanırım onun kafasında sevgiliden istenmez. Ama aynı şekilde onun kafasında erkek her şeyi öder, kadın ödemez. Maddi sıkıntılar çekince ben ödedim, hiç de gocunmadım. İnsan sevdiği için harcar. Harcadığının da farkına varmaz. Bu erkek arkadaşımın hoşuna gitmiyor ama yapacak başka bir şey de yoktu.
Benim yakın bir arkadaşım benden on kere falan borç istemiştir, her seferinde de verdim. O da hep gerçi ödedi. O da benden istemez, mecbur kaldığında, son çare olarak ister. Ben de veririm. Etrafımdaki insanlar zor durumda olmasa benden keyfine borç istemezler diye düşünüyorum. Demek ki sevgilinizin dişünce şekli daha farklı. Belli ki aranızdaki sevgiye güvenmiş. Bunun sorun olmasına da sinirlenmiş. Yine de ailesine el açmak istememesini garip karşıladım. Ne olursa olsun, aranızda nişanlılık vb. gibi bir durum yoksa şu an için ona ailesinden daha yabancısınız. Yarın bir gün aranızdaki ilişkinin bitme olasılığı var. Ailesinden istemeyecek de ne yapacak? Yabancı insanlardan istemek daha zordur. İşte burada aklıma şu geldi: Sizinle yakınlığını ailesi ile olan yakınlığından daha fazla olabilir.