Erkek arkadaşım deist, ne yapmalıyım?

catwom

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
12
0
6
35
İstanbul
Kızlar kafam çok karışık. Evlenmeyi düşündüğüm ciddi bir erkek arkadaşım var, 5 senedir tanıyoruz birbirimizi. Deist olduğunu sonradan söyledi. Biz evlenmeyi düşünüyorduk. Birlikte gelecek planlıyorduk. Ama şu durumda bunun mümkün olmadığını, günah olduğunu biliyorum. Ne yapmam gerekiyor? Onu Müslüman yapabileceğimi sanmıyorum çünkü inatçı ve kafasının dikine giden bir insan. Lütfen yardım edin, fikirlerinize ihtiyacım var.

bu konuda ne gibi bir yardım bekliyorsun anlamadım. onu degistiremeyecegini de kendin soyluyorsun.
eger bunu kabullenemiyorsan ayrılacaksın, olabilir diyebiliyorsan devam edersin...

bence deist olması problem degil ama 5senenin sonunda bunu paylasması hos degil.
ayrıca simdiye kadar hic farketmedin mi dini olarak seninle aynı dusuncelere sahip olmadıgını? kac yılı beraber gecirmissiniz sonucta.

Bunda yardım edilebilecek bir şey yok. Inançlı bir insansan dinimizde böyle bir evliliğin yeri olmadığını da biliyorsundur.

Benim ailem oldukça dindar, ben de dinime bağlıyım. Arada konuşurduk, isteksizce seyler söylerdi. Zamanla ben öyle düşünmüyorum, bence saçma gibisinden laflar etmeye başladı ve bu itirafı da çok geç yaptı maalesef. Haklısınız sanırım en doğrusu ayrılmak olacak çünkü değişeceğini hiç zannetmiyorum.

herkesin inancına saygı duymak gerekir diye düşünüyorum ben..
herkes herşeyden önce insandır neye kime nasıl inandığının bir önemi yok bana göre..
ama evlilikte iki farklı inanç çok zor olur diye düşünüyorum..
en basiti ilerde doğacak olan çocuğu kime göre neye göre yetiştireceksiniz?

Olduğu gibi kabul edemeyeceksen, kaldı ki ailen de sorun edecek tipte bir aileye benziyormuş yani ayrılmaktan başka çaren yok maalesef.

sanırım sizi kaybetmemek icin once soylemekten korkmus, fakat sonra sacma vs demek yerine o zaman anlatabilmeliydi... yanlıs yapmıs.
sizin icin degisir mi bilmiyorum medyada birsuru haber duyuyoruz boyle.
ama siz nasıl ki onun icin degismeyi dusunmuyorsanız o da benzer tepkiyi verir bence. ustelik ben seni dini gorusune gore kabul ediyorum sen edemiyorsun diyebilir. uzulmeyin verecegi tepkiler unutmanızı kolaylastırır...

Hiç bişey yapmamalısın!!! Neye ne şekilde inanacağını birey elbette kendisi seçecek.
Bu doğrularla yaşayamayacağını düşünüyorsan ayrılık en mantıklısı.
Hakkınızda hayırlısı..

Boşversenize yahu..Deistse ne olmuş? Allaha imanı var mı var..Mühim olan bu.
Ha siz kabullenemiyorsanız ayrılacaksınız.

Sanki -ben dahil olmak üzere- tüm müslümanlar tüm emirleri ve ayetleri harfiyen yerine getiriyoruz da..

Müslüman yapmaya niye uğraşasın ki, olmak isterse kendisi olur zaten.
Deistlik veya ateistlik veya agnostiklik kötü bişey değil ki, onlar da insan

Hay... alnını öpeyim ya

Hele şu facebook sayfasında birbirleriyle küfürleşiyorlar ya çok komik. Müslümanlar ateistlere saydırıyor ana bacı giydiriyor Ateistler siz hoşgörüsüzsünüz deyip ana bacı giydiriyor o zaman çok savunduğunuz hoşgörü nerede ya

Ben de bir kez yorum yapmak gafletinde bulundum çocuğun biri (velet ) (Müslüman olduğunu iddia ediyor, bilemicem.) seni bilmem ne bilmem ne bir başladı

Sen ne biçim müslümansın senin annene bacına etseler bu lafı hoş mu dedim

Ben namaz kılıcam iyi geceler dedi

Allahım sen nelere kadirsin ya

Facebook cihadçıları

Son düzenleme:
Tam olarak deistliğe mi inanıyor peki? Yani Allah var tamam, ama dinler peygamberles vs yok diyerek mi savunuyor? Eğer öyleyse belki değişebilir yani en azından Allahın varlığına inanıyosa:26:

Bütün dinlerin ortak tanrısı yok mu zaten :26:

Hangimiz müslümanlığı mükemmel yaşıyoruz ki :26:

Pardon ama ne farkeder hangi dine sahip oldugu? Sen onun diniyle degil kendisiyle evleniyorsun.Sen kendi dini bayramlarini inanclarini yerine getir oda kendisinin.Abartilacak birsey yok.Misal benim icin önemi yok, benim kendime göre inanclarim var onunda kendisine göre.Hic bir zaman bu konuyuda konusmadim.Iliskide önemli olan hangi dine sahip oldugun degil, önemli olan karsilikli saygi, sevgi ve anlayisdir.

bence buraya saçma yorum yapan insanlar gibi bi çok düşüncede olan tipler yüzünden toplumda ki müslümanlık azalıyor.
müslümanlık hoşgörü anlayışlı bir din değil mi öncelikle neyin tartışması bu ayrılınca cennete mi gidiceksin evlenmedin deistle diye belki yaşlanınca senden daha iyi bi müslüman olucak ne malum yapmayın yıl olmuş 2014 hala ayrılma sebebi , evlenememe sorunlarınız bunlar olmamalı yani ...

ya şu var kişinin adı müslüman ama hiç bir dini gerekliliğini yerine geirmiyor saygıda duymuyor.

sana saygısı olacaksa çok takılma derim. her konuda tamsanız tabi

Konudan ote bunu bes yillik bir iliski sonrasinda ogrenmen.inancinda takili degilim ben.hic konusmadiniz mi bu konulari ucundan da olsa.ramazanlar,bayramlar falan konu hic.mo dokunmadi o kisma cok tuhaf.

sevgidir , saygıdır önemli olan. aynı dinden olup birbirini yiyen çift olmaktansa, ayrı dinden ama birbirini seven çift olmayı tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…