Kızlar kafam çok karışık. Evlenmeyi düşündüğüm ciddi bir erkek arkadaşım var, 5 senedir tanıyoruz birbirimizi. Deist olduğunu sonradan söyledi. Biz evlenmeyi düşünüyorduk. Birlikte gelecek planlıyorduk. Ama şu durumda bunun mümkün olmadığını, günah olduğunu biliyorum. Ne yapmam gerekiyor? Onu Müslüman yapabileceğimi sanmıyorum çünkü inatçı ve kafasının dikine giden bir insan. Lütfen yardım edin, fikirlerinize ihtiyacım var.
Konu sahibi 18 yasindaymis. Bu da demek oluyor ki 13 yasindan beri birlikteler. Birlikte olmasalar da arkadaslar. Soyle tahmin ediyorum ki; kendisi fazla dindar olmadigi icin farketmemesi normal. Deizm mevzusunu tartisacak ve anlayacak yasta degil bence.
Ben kendimden ornek vereyim size,ben deistim ama erkek arkadasim inancli biri.Genelde birbirimizi hic bir sekilde ikna edemiycegimizi bildigimiz icin zaten bu konulari cok konusmayiz,ama o da benim inancima sonuna kadar saygi duyar ben de onunkine ancak ne yazik ki bu sadece sevgililik donemi.Dusunuyorum mesela ben inancli biriyle evlensem o imam nikahi istiycek ben istemiycem,o cocugumuz olursa belli bi yasta dini egitim almasini istiycek ben bunu istemiycem su an aklima gelmeyen bir suru problem daha.Yani benim tavsiyem sevgilik doneminde bunun etkisi olmaz ama evlenince ikinizinde davranislar dini acidan birbirinize dokunmaya baslayabilir.Onu degistiremiyceginin farkindaysan,cikabilicek tum problemleri kabulleniyorsan ve onu kalpten seviyorsan devam et derim :)
Peki, siz dini eğitim aldınız mı küçükken, okulda vs ? Merak ettim :26:
Bunlar daha 18 yaşındaymış ve oğlanın fikirleri daha yeni yeni oluşuyor muhtemelen. Bence özellikle saklamamışsanırım sizi kaybetmemek icin once soylemekten korkmus, fakat sonra sacma vs demek yerine o zaman anlatabilmeliydi... yanlıs yapmıs.
sizin icin degisir mi bilmiyorum medyada birsuru haber duyuyoruz boyle.
ama siz nasıl ki onun icin degismeyi dusunmuyorsanız o da benzer tepkiyi verir bence. ustelik ben seni dini gorusune gore kabul ediyorum sen edemiyorsun diyebilir. uzulmeyin verecegi tepkiler unutmanızı kolaylastırır...
Ben kendimden ornek vereyim size,ben deistim ama erkek arkadasim inancli biri.Genelde birbirimizi hic bir sekilde ikna edemiycegimizi bildigimiz icin zaten bu konulari cok konusmayiz,ama o da benim inancima sonuna kadar saygi duyar ben de onunkine ancak ne yazik ki bu sadece sevgililik donemi.Dusunuyorum mesela ben inancli biriyle evlensem o imam nikahi istiycek ben istemiycem,o cocugumuz olursa belli bi yasta dini egitim almasini istiycek ben bunu istemiycem su an aklima gelmeyen bir suru problem daha.Yani benim tavsiyem sevgilik doneminde bunun etkisi olmaz ama evlenince ikinizinde davranislar dini acidan birbirinize dokunmaya baslayabilir.Onu degistiremiyceginin farkindaysan,cikabilicek tum problemleri kabulleniyorsan ve onu kalpten seviyorsan devam et derim :)
Ben inancliyim ama cocugumun dini egitim almasini ben de kesinlikle istemiyorum. Kucuk yaslardaki dini egitim, cocugun secme ozgurlugunu elinden aliyor; ikinci olarak zaten kucuk bir cocugun kafasina dogmalardan once rasyonel dusunme koymak gerek bence ki, dogru zihniyette yetissin. Ben sahsen cougumun dinler tarihini ve dinlerin karsilastirmasini okumasini, ogrenmesini isterim, tek bir dinin en dogru olarak kafasina itelenmesini degil.
Ben cocugun kafasinin yettigi yasa gelince kendi inancini kendinin secmesinden yanayim, ozgur bir birey olarak. Bence dini egitim bunu cocugun elinden aliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?