Erkek arkadaşım evlilik kurumuna karşı

Sizi biraz. Hayal kirikligina sokucam ama söyleyeyim, benim kocam avusturyaliydi,, bilgili, medeniyetli insandi. Ben her zaman icin özgür yasadim ve hicbir sey icin kocamdan izin almadim. Doktor gideceksem gittim, arkadaslarimla bulusmak istersem bulustum, eglenceye gitmek istersem gittim, calismak istersem calistim. Buna esitlik denilir. Biz herzaman esittik. Eger bana bir defa Emir verseydi, veya elini kaldirsaydi, kirici birsey söyleseydi, bavulunu kapinin disinda bulurdu. Kendi e karsi kötü davranisi kimseye izin veremem. Kocama da degil. Ama Benim kocam vefaat etti, benim uzun bir zamam erkek arkadasim var, beni ellerinde tasiyan birisi ve degerimi bilen birisi., bizkari koca gibi yasiyoruz ve hersey super, niye bunu evlilikle degistireyim.
Evli olmak , birbirine engel olup , zindan bir hayatmış gibi konuşmuşsunuz son cümlenizde.Evlen yada evlenme , karşındaki insanın huyu az çok bellidir. Kısıtlamak istediğinde bunu flört ederkende sana bunu yapar. Erkekler evlenmeden önce rahat- medeni , evlendikten sonra eve kapatacak diye birşey yok. Zaten o senin için doğru insan ise evlenirsin. Bizim ahlaki değerlerimiz açısından biz evlenerek aynı evin içinde yaşamayı tercih ediyoruz. Evlilik pranga değil bağlılığın temsilidir. Eğer ki iki doğru insan bırbiri ile anlaşıyorsa evlenince değişmez. Evlilik , evliliktir. Karaktersizin karakteri değişirse onu farklı bir konu altında tartışırız.

Evlenmeyi düşünmüyorum diyen biriyle evlenirseniz de çok mutlu olamazsınız zaten. Erkek arkadaşınız gayet dürüst davranmış. Gerisi size kalmış. Ya bu şekilde devam edersiniz ya da ayrilirsiniz.
Isyerimizde 37 yaşında bir kadın vardi. 8 senedir birieyle sevgiliydi. Adam evlilik düşünmüyordu ama kadın evlenmek için delirıyordu. Kaç kere ayrılmışlar 8 senede bu konudan. Hep barıştı. 8 senesi gittifi için o kadar pişmandı ki. Bu yaşına kadar onun fikrinin değişeceğini düşünmüş :(
Amacınız cidden evlilikse vakit kaybetmeyin.

Evliliğe inanmıyorum ve saçma buluyorum. Ama 5. yılında olduğum bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum, onunla bir aile kurmak ömrümün sonuna kadar onun yanında uyanmak istiyorum her güne.

“İşte bu insanla evlenilir” dediğim insanı buldum kısacası. Erkek arkadaşınız size rağmen bu düşüncedeyse “işte bu insanla evlenebilirim” diyeceği kişiyi bulamamıştır. Ne kadar zamandır birliktesiniz? İlişkiniz yeniyse zaman verin. Kendi isteğinize odaklanın. Evlilik düşünüyorsanız ve uzun bir süredir birlikteyseniz, ilişkiden beklentileriniz uymadığı için kendi yolunuza bakmalısınız.
Artı olarak ilişkimiz başta sadece fizikseldi, ilk gününden beri cinsellik yaşıyoruz. Yatakta uyum ikimizde de eş adayı için olmazsa olmazdı.

Ta ilk tanıştığımızda “ben kimseyle evlenmem yeaa” diyen erkek arkadaşım geçen hafta beni evliliğin ne kadar güzel bir şey olduğuna ikna etmeye çalıştı ve “benimle evlenmek istemiyorsan neden birlikteyiz” diye de beynimi yaktı. İkimizin de evliliğe bakış açısı ve düşüncesi ilişkimizden dolayı değişti kısacası.

Elin gavur memleketine gitsin ozaman evlilik saçmaymış :olamaz:
Vazgeç bence ondan hiç bir tırşik olmaz
Bende karşıyım neden gavur memleketine gidelim? Herkes Müslümanlık kurallarına uymak zorunda değil ? Sen kimsin ki benim atamın ülkesinden beni kovuyorsun? Evlenmek çok iyi bir halt evet

Bende karşıyım neden gavur memleketine gidelim? Herkes Müslümanlık kurallarına uymak zorunda değil ? Sen kimsin ki benim atamın ülkesinden beni kovuyorsun? Evlenmek çok iyi bir halt evet
Sen kimsin ki diye soru sormuşsunuz cevap olarak ; Pardonda siz kimsiniz?
Yorumumu yazarken gayet açık birşekilde ironi yapmak istedim.
Size müslümanlık kurallarına uyun yada uymayınmı demişim
Sizi ülkemizden kovan kim onuda anlamadım

Sen kimsin ki diye soru sormuşsunuz cevap olarak ; Pardonda siz kimsiniz?
Yorumumu yazarken gayet açık birşekilde ironi yapmak istedim.
Size müslümanlık kurallarına uyun yada uymayınmı demişim
Sizi ülkemizden kovan kim onuda anlamadım
Çok komik ve gereksiz bir yorumun var

Medeniyet kadinla yeseren bir olgu .
Kadinlar boyle oldugu icin erkekler boyle. Kendine deger veren kendine saygisi olan bir kadinin hayatinda saydiginiz tarz erkekler olmuyor olamıyor
Şu an öyle bir teknoloji çağındayız ki iş kadınla bitmiyor. Erkekler kendi aralarında alfa erkek, red pill felsefesini benimsemiş durumdalar. Global bir trend gibi..
Ayrıca yurtdışında kimse böyle evlenmiyor diye dolaşan bir guruhta var.
Ekonomi, işsizlik de tuzu biberi oluyor.
Kadının hayatında tutup tutmaması bir tercih, erkeklerin evlilikten kaçması gibi.

Benim bir arkadaşım 5 yıldır biriyle beraberdi. Adam hiçbir şekilde evliliği istemiyordu. Arkadaşım her evlilik lafı açtığında adam konuyu kestirip atardı. Kız da haliyle çok üzülüyordu ama ayrılmakta istemiyordu çünkü yeni bir ilişkiye başlamak ona çok zor geliyordu ve tam 5 yıl sonra adam buna evlenme teklifi etti. Hepimiz şok olduk. Gerçi adamın ailesi de baya bir baskı yaptı ama sonuç olarak şuan nişanlılar.
Herkeste böyle olacak diye bir durum yok tabi ama mücadele edicem dersen devam et istersen.

Şimdi bu durumda birbirinizin görüşüne saygı göstermeniz lazım. Karşılıklı.
Sizin için evlilik önemli . Bu düşüncenizden çekinmeyin.
eğer erkek arkadaşınız farklı düşünüyorsa yani resmen bu işin sonu yok.
gençlik kısa bir süreç. Hayatınızı gençken kurmanız lazım.
kadınlar belli bir yaşa kadar hamile kalabiliyor mesela öyle düşünün.
sizi oyalamasın.
işte ben işin bu kısmını anlamıyorum. Böyle bir adamla neler kaybettiğinizi görün hanımlar.
evliliğin nesi var.o da ayrı bir konu . İnsan sevdiği ile evlenmez mi. Biraz sevse bile yeter. Evliliğin neresi mantıksız. Ya söylemek istemiyorum. Resmen sizi sömürüyorlar . Geleceği olmayan güzergahlara sürüklüyorlar.
evlilik mantıksız değil Gayet güzel. Ataerkil evlilik anlayışı yıkılmaya başladığından beri bence çok güzel bir sisteme dönüştü. Tabi sorun bu zaten. Eskisi gibi hayatlarına bedava köle dahil edemeyeceklerinin farkındalar. Ben bilmem beyim bilir dönemi bitti.

Tam da bunu yazmıştım biraz önce.
Artık çevremde evlilikle ilgili işkembeden sallayan erkekler olunca "size ne oluyor ki?" diye saydırmaya başlıyorum.. :KK70:
[/QUOTE]

Onlara ne oluyor ben söyleyeyim.
Düğün yapacak
Masraf edecekler
Ayrılma durumunda nafaka ödeyecekler vs vs

Erkekler, evlenipte onlara hanımlık, çocuklarına annelik yapacak, kadın buluyorlarsa, bence şükür etmeliler. Bazı arkadaşların belirttiği gibi bir çok açıdan evlilik, kadına daha çok sorumluluk yüklüyor. Herşey karşılıklı gibi görünsede, bu inkar edilemez bir durum bence.

Evlenmek istemiyorum deyip sevgilisiyle ayrildiktan kisa bir sure sonra baska biriyle evleneni de gordu bu gozler.
Seninle mi evlenmek istemiyormus yojsa hic kimseyle mi? Gerci seninle demezler ki, hickimseyle deyip ayrildiktan sonra da evlenirler.
Eger sen evlilik dusunuyorsan, o da evliligi sacma buliyorsa ayrilmak en mantiklisi cunku giderek ayrilman zorlasir. Bir de bakmissin kac yilin bu adamin teklif etmesini beklemekle gecmis.

Bir arkadaşım evliliği düşünmeyen sevgilisini ikna etmek, evliliğe sıcak bakmasını sağlamak için epey uğraşmıştı sonuç olarak şimdi ikisi de başka kişilerle evli şuan :KK70: o sevgili ne olduysa arkadaşımdan 2 yıl sonra evleniverdi.

Sevgiliniz gerçekten evlenmek istemiyor olabilir önemli olan sizin ne istediğiniz su durumda. Devam edip ikna ederim gafletine düşmeyin de. 🥴
Açıkçası uğraşmanın benim kendime olan saygımı azalacağını düşü
yani evlilik düşünecek yaştayken hala düşünmüyorsa o zaman devam etmenin anlamı var mı?kendini kötü hissetmiyor musun?
Yaşım genç hemen birşeylerin olmasını beklememiyorum genelde konuşmayız bu konuyu ailesinin yanına geldi gitti onlar evlilik istiyor onlar baskı yaptıkça bu konudaki görüşünü durmadan dillendirmeye başladı

Evlenmek istemiyorum deyip sevgilisiyle ayrildiktan kisa bir sure sonra baska biriyle evleneni de gordu bu gozler.
Seninle mi evlenmek istemiyormus yojsa hic kimseyle mi? Gerci seninle demezler ki, hickimseyle deyip ayrildiktan sonra da evlenirler.
Eger sen evlilik dusunuyorsan, o da evliligi sacma buliyorsa ayrilmak en mantiklisi cunku giderek ayrilman zorlasir. Bir de bakmissin kac yilin bu adamin teklif etmesini beklemekle gecmis.
10 sene sonrasının planını yapıyor yanında benimde olmamı istiyor ama evlilik istemiyor ilişkinin buna bağlı olmasından hoşlanmıyormuş

10 sene sonrasının planını yapıyor yanında benimde olmamı istiyor ama evlilik istemiyor ilişkinin buna bağlı olmasından hoşlanmıyormuş
Niye iki imza atmak cok mu zormus. Sanirim o mal paylasimi gibi bosanirken olan prosedurlerden korkuyor.

Herkes evlenecek diye bir sey yok. Bosverin. Evlenmek istiyorsaniz ayrilin cok onemli degilse devam edin.

Back
X