Erkek arkadaşım,ve annem ..

öncelikle devam etmek istiyorsan et tabi ki konuşun görüşün, bunların bir mahsuru yok ama ciddi düşünceleri kafanızdan atın bence. bir ilişki sürdürmek zor bir şeyken evlilik falan çok çok sonra düşünülecek şeyler olmalı. erkekleri zaten evliliğe ikna etmek için binbir takla atmak gerek bu kdr bodoslama dalması hiç hoş değil. dur bakalım sen üniversitede kimlerle tanışacaksın daha..

arkadaş olarak görüşmeye devam edin ancak birbirinize gelecekle ilgili ümitler vermeyin, kandırmayın.

görmediğin birine aşık olmak çok akıllıca değil.

fotoğrafına, sesine aşık olduğun birine, belki gerçekten karşı karşıya geldiğinde elektrik alamayacaksın.

o yüzden ne kendini kullandır, ne de onu kullan.

arkadaş olarak kalın. böylece ihanet etti mi, eder mi diye üzülmezsiniz.

Hepsinden o kadar haklısınız ki size ne cevap vereceğimi bilemiyorum.Ama kafamda hala soru işaretleri var.Başka kızlarla konuşup konuşmadığını öğrenmek istiyorum..Bana ben senin için konuştuğum 2 kızdan vazgeçtim dedi.Pek inanasım gelmiyor açıkcası vazgeçmiş olsa bile konuşur gibime geliyor..Konuşuyormusun o kızlarla diyorum yok artık konuşmuyorum diyo.Napıyım peki şimdi nasıl bir yol izleyim siz yardımcı olun :43:

Bunu kabul etmeyeceğini siz de biliyorsunuz. Kesin konuşuyordur da demeyelim ama hiç görüşmediği bir kızla bu kadar çabuk evlilik planları yapıyorsa bu konuda idmanlı olması büyük olasılık... Kendisi de "konuştuğum iki kızdan senin için vazgeçtim" demiş zaten... Sizin burada düşünmeniz gereken onlarla hala konuşup konuşmadığı değil, onun gözünde sizin "o 2 kızdan" ne farkınız olduğu olmalı... Öyle ya, onlarla da nette konuşmuş, bir şeyler paylaşmış, sizinle de... Sizi onlardan daha özel, farklı kılan ne? Sizinle görüştü mü, reelde bir şeyler paylaştı mı? Hayır... Demek ki bir başkası için sizden de vazgeçebilir, onlardan vazgeçmemiş de olabilir...

Makul olan 18 yaşında bir genç kızın bu soru işaretleriyle boğuşmaktansa derslerine odaklanması ve bir ilişki yaşayacaksa da bu adayı kendi çevresinden, hayallerine paralel, kişisel planları birbirine uygun gençlerden seçmesi ama size anneniz ya da biz görüşmeyi kesin desek daha cazip gelecek, o size duygu sömürüsü yapacak, beni bu halde bırakıyorsun diyecek ve kaldığınız yerden devam edeceksiniz...

Doğal olarak içimden geçeni değil sizin için daha yapılabilir olanı söyleyeceğim...İnternet her alanda olduğu gibi duygusal manada da işe yarayabilir ama sadece başlangıç safhası için... İnternet ilişkilerin sac ayaklarından biri olmalı, ortak hayaller, planlar, yaşanmışlıklar olduktan sonra görüşme vasıtalarından biri olmalı... Tek başına ilişkinin yürütüldüğü platform değil...

Bu nedenle önceki mesajda da yazdım, sizinki ilişki değil, iletişim... Bunu ona da söyleyin, görüşmeden hayaller kurmayın, muhtemelen ona güvenmediğinizi, zor durumda olduğunu söyleyecek, size tavır yapıp alttan almanızı bekleyecek, aldırmayın... Güvenmek zorunda değilsiniz, güvenmeniz için bir sebep yok, somut bir adım atmış da değil... Evlilikten bahsetmek zaten mantıklı değil şu durumda ama özel konuşmak isterse de bunu görüştüğünüzde aynı şeyleri hissederseniz herkes gibi gözlerine bakarak yapmak istediğinizi söyleyin... Eğer sizi iddia ettiği gibi ilerleyen yıllarda yanında görmek istiyorsa anlayışla karşılayacak, sizinle ilgilenmeye, günlük hayatınızdan bahsetmeye devam edecektir, eğer askerdeyken oyalanmak için sizinle görüşüyorsa da tepki gösterecek, görüşme sıklığını azaltacak ya da kesecektir...

Onu kaybetmekten korkmayın, zaten henüz kazanmadınız ama devam eder de söylediklerimizde haklı olduğumuzu görürseniz o zaman kaybınız büyük olur çok daha zor toparlanırsınız... Allah kötüye fırsat vermesin ve yardımcınız olsun...

Merhabalar :)
Benim şuan bi çıktığım var,askerde 91/2 tertib ve dağıtımı Kıbrısa çıktı :( Nese annem çıktığım olduğunu öğrendi epey kızdı bağırdı,çağırdı falan ama erkek arkadaşıma hiç bahsetmedim.Annem ayrıl diye baskı yaptı 2-3 gün.Ama ona hiç belli etmedim ve demedim de.Benle hep ilgileniyor askerde olmasına rağmen,sürekli sevdiğini söylüyo ve beni bırakırsan dayanamam helede askerdeykenn hiç dayanamam melike,eğer olucaksak ileriye dönük olalım ciddi istiyorum ben diyor.Askerden gelince nişan dedi.Annem her kız annesi gibi sordu ne iş yapıyor falan gibisinden.Şuan bi işi yok ama geldiğinde bulur yani dedim ona sordum napmayı düşünüyosun diye.Askeriyede kalmayı düşünüyorum kalabilirsem dedi.Çok istiyorum inşAllah kalır ama öncelikle hep hayırlısı :nazar: ona mektup ve resmimi gönderdm çok hoşuna gtmiş açıp açıp okuyorum heo diyo.oda bana yazdı resmini koymş asker fotolarıyla bide vesikalık fotosunu koymuş.henüzz gelmedi dün kuzennden yolladı pttyle en geç 4 gün içinde gelirde.Neyse annem onunla olmamı istemiyor ama bende istiyorum.Bu çocuk seni sevmiyor askerde boş kalmayım yolumu bekleyen olsun oyalanıyım diye çıkıyor diyo,ama ben inanmıyorum ya.Böyle düşünen bi kıskan çok kıskanır mı ya? o beni kıskanıyo (: dün msj attı arayım sen bana seni seviyorum aşkım de bende kapatım uyuyum sesini özledm diyee :)
Annem çok karıştırdı kafamı ya napıyım ben :18::18:

canım ben 4 yıllık ilişkimi annem için bitirdim pişmanmıyım bazen ama unutma anneler herşeyi hisseder anne olunca anlarsın ben şimdi bi anneym ve gerçekten anne çocuğunun 5 dk sonra başına gelecekleri bile hissediyor onun için anneni yok sayma sakın ama hiç birşeyide saklama derim ben annemm istemese biile onu herşeyi anlatırdım ne pahasına olursa olsun bu arada bi iş sahibi olana kadar evlenmem falan bunlar fasa fiso askerden gelsin görürsün ciddiyse çok gördüm böyle diyenleri hepsi daha lise sonda bıraktırdı kızlara okursun evlenince kariyer yaparsın diye ben yemem deme bi anlık gaflet paaat evlenmişsin bu arada çıtalarınız biraz yüksek olsun hergün nele görüyoruz üçüncü syfa haberlerinde nedir bu ya daha 18 yaşındasın birine kendini bağlaman niye gez toz ailenin güvenini kızan ve şunu unutma sevgiliyken kıskanan evlenince ananı ağlatır bide annenin onu istemediğini sakın söyleme olur ya aklın başına gelmez evlenirsen kin duyar ailene sende kendimi gördüm:D:D:D dikkatli ol keşke bana bunları söyleselerdi ne evlenirdim nede onunla 4 sene kaybederdim hayatımı yaşardım:47::47::47::47::26::26::26::36::36::36::36:

valla annen biraz önyargılı davranmış sevgiline..
tanıştıktan sonra söyleseydi bunları o zaman haklı olabilirdi tamamen..
ama bende annesini dinlemeyip evlenenlerdenim...
inan bana anneler herzaman haklı.....

öncelikle devam etmek istiyorsan et tabi ki konuşun görüşün, bunların bir mahsuru yok ama ciddi düşünceleri kafanızdan atın bence. bir ilişki sürdürmek zor bir şeyken evlilik falan çok çok sonra düşünülecek şeyler olmalı. erkekleri zaten evliliğe ikna etmek için binbir takla atmak gerek bu kdr bodoslama dalması hiç hoş değil. dur bakalım sen üniversitede kimlerle tanışacaksın daha..

arkadaşın kararlarına saygı duyarım ama bence sakın görüşme çünki yarın biğün başına ne getiriceğni bilemzsin ya canım nerde yaşıyosun sen kendine güven biraz ne işin var nette tanıştığın adamla sağınıza solunuza bakın ya bune bak ben senin yerinde olsam yeni başlamış bir ilişki ilerletme bırak üzülsün şimdi herkez kızıcak bana ama daha yeni başlamış ilişkiniz ne yani sen bunun askerigi bitince ayrılabileceğine inanıyormusun ben şahsen inanmıyorum tabi kendimi senin yerine koyuyorum şimdi bi karar ver ve güzelliğini fark et aynaya ya bak senki bi telefonla nette görüşmeyle sevdirdiyseen kendini dışarda adam gibi bi adamı bulmak zor olmasa gerek ama bana kalırsa sevgiliyi boşver okuluna adapte ol flört neden olmasın ama annende onaylasın şimdi beni anakuzusu zanedicekler:) ama zıppırın biriyim yoksa 4 yıl arada nasıl dyanırdım kabus gibii ıyyyyy:20::20::20::20::20::20::20::20:

valla annen biraz önyargılı davranmış sevgiline..
tanıştıktan sonra söyleseydi bunları o zaman haklı olabilirdi tamamen..
ama bende annesini dinlemeyip evlenenlerdenim...
inan bana anneler herzaman haklı.....

hadi ya neden canım tüh seviyimmi kendi adıma üzüliyimmi senin adına bilemedim bişey sorcam annenin haklı olması sevdiğini bırakmaktan daha zor dimi??

1 aylık ilişki(!) ve hiç görüşülmemiş ama evlilik hayalleri kuruluyor öyle mi?
Sen nasıl inanabiliyorsun ki böyle şeylere?Yok sana bakarmış yok ciddiymiş.Ya bu ne saçma bir iş.Yüzyüze görüşmeden ilişki mi olurmuş?
Bir erkek kadına göre evliliğe daha uzaktır.Kaldı ki bu çocuk daha seni bir kez görmeden huyun suyun nedir bilmeden senle evlenme hayalleri kuruyor ve bunun samimiyetine inanıyor musun sen?Evliliği,sevmeyi,güvenmeyi böyle ayağa düşürmeyin LÜTFEN .
Kendinizi kandırmaktan ve kandırılmaktan vazgeçin.Askerdeymiş onu bırakırsan yıkılırmış öyle mi?
Niye yıkılıyor ki?Sen onun sevdiği kız mısın?Hayır değilsin.Sevgi böyle bir şey değil.Nişanlısı mısın,sözlüsü müsün nesisin?
Paylaştığınız ne var?Şuan sen hayatından çıksan sana dair neyi özler?Hiç bir şeyi...Çünkü aranızda hiç bir şey yok.
Senin için konuştuğum iki kızdan vazgeçtim demiş.Açıkça ele vermiş kendini.Aynı anda iki kızla konuşuyormuş ve bundan vazgeçmesini olağandışı bir şey gibi gösterip göz boyamaya çalışmış.Madem öylesine bir şeyler yaşamak istemiyor,neden aynı anda iki kızla konuşuyormuş?Nerden biliyorsun şuan 2. 3. olmadığını?
Yıllar sonra bu olayları hatırlayıp ne saçma birşey yapmışım diyceksin.Emin olabilirsin...

Son düzenleme:
canim kibrista askerlik cok guzel ama maddi durumu iyi olana ki oyle bisey olsaydi seninle mektuplasmak yerine internetten gorusurdu cep telefonundan rahatlikla girebiliolar orda paran yoksa carsi izninde bile askeriyede kalirsin en pahali sey ulasim kardesimde kibristaydi cok gittim o yuzden biliyorum maddi durumu iyi deilse annen hakli olabilir can sikintisindan seninle gorusuyor olabilir ayrica yasiniz cok kucuk askeri bitirip gelmesi is guc kurmasi yok nisan yok evlilik bunlar kolay seyler degil her ne kadar o yaslarda toz pembe gelsede zaten buyuk ihtimalle askerden gelince bu duygulariniz biticek senin su an universite sinavina hazirlanman lazim bence annen hakli

18 yaşında :) Askerden gelince nişan..

Mesleği var mı ? Askere gittiğine göre üniversite de okumamış ?

3 Sene sonra , Bizim Aile Mahkemesine gelirsiniz heralde ? Şiddetli geçimsizlikten verirsiniz bir dilekçe..

internetten tanışmak tamamda siz hiç karşılıklı görüştünüzmü...
anneni dinle bence..

Back
X