Hepsinden o kadar haklısınız ki size ne cevap vereceğimi bilemiyorum.Ama kafamda hala soru işaretleri var.Başka kızlarla konuşup konuşmadığını öğrenmek istiyorum..Bana ben senin için konuştuğum 2 kızdan vazgeçtim dedi.Pek inanasım gelmiyor açıkcası vazgeçmiş olsa bile konuşur gibime geliyor..Konuşuyormusun o kızlarla diyorum yok artık konuşmuyorum diyo.Napıyım peki şimdi nasıl bir yol izleyim siz yardımcı olun
Bunu kabul etmeyeceğini siz de biliyorsunuz. Kesin konuşuyordur da demeyelim ama hiç görüşmediği bir kızla bu kadar çabuk evlilik planları yapıyorsa bu konuda idmanlı olması büyük olasılık... Kendisi de "konuştuğum iki kızdan senin için vazgeçtim" demiş zaten... Sizin burada düşünmeniz gereken onlarla hala konuşup konuşmadığı değil, onun gözünde sizin "o 2 kızdan" ne farkınız olduğu olmalı... Öyle ya, onlarla da nette konuşmuş, bir şeyler paylaşmış, sizinle de... Sizi onlardan daha özel, farklı kılan ne? Sizinle görüştü mü, reelde bir şeyler paylaştı mı? Hayır... Demek ki bir başkası için sizden de vazgeçebilir, onlardan vazgeçmemiş de olabilir...
Makul olan 18 yaşında bir genç kızın bu soru işaretleriyle boğuşmaktansa derslerine odaklanması ve bir ilişki yaşayacaksa da bu adayı kendi çevresinden, hayallerine paralel, kişisel planları birbirine uygun gençlerden seçmesi ama size anneniz ya da biz görüşmeyi kesin desek daha cazip gelecek, o size duygu sömürüsü yapacak, beni bu halde bırakıyorsun diyecek ve kaldığınız yerden devam edeceksiniz...
Doğal olarak içimden geçeni değil sizin için daha yapılabilir olanı söyleyeceğim...İnternet her alanda olduğu gibi duygusal manada da işe yarayabilir ama sadece başlangıç safhası için... İnternet ilişkilerin sac ayaklarından biri olmalı, ortak hayaller, planlar, yaşanmışlıklar olduktan sonra görüşme vasıtalarından biri olmalı... Tek başına ilişkinin yürütüldüğü platform değil...
Bu nedenle önceki mesajda da yazdım, sizinki ilişki değil, iletişim... Bunu ona da söyleyin, görüşmeden hayaller kurmayın, muhtemelen ona güvenmediğinizi, zor durumda olduğunu söyleyecek, size tavır yapıp alttan almanızı bekleyecek, aldırmayın... Güvenmek zorunda değilsiniz, güvenmeniz için bir sebep yok, somut bir adım atmış da değil... Evlilikten bahsetmek zaten mantıklı değil şu durumda ama özel konuşmak isterse de bunu görüştüğünüzde aynı şeyleri hissederseniz herkes gibi gözlerine bakarak yapmak istediğinizi söyleyin... Eğer sizi iddia ettiği gibi ilerleyen yıllarda yanında görmek istiyorsa anlayışla karşılayacak, sizinle ilgilenmeye, günlük hayatınızdan bahsetmeye devam edecektir, eğer askerdeyken oyalanmak için sizinle görüşüyorsa da tepki gösterecek, görüşme sıklığını azaltacak ya da kesecektir...
Onu kaybetmekten korkmayın, zaten henüz kazanmadınız ama devam eder de söylediklerimizde haklı olduğumuzu görürseniz o zaman kaybınız büyük olur çok daha zor toparlanırsınız... Allah kötüye fırsat vermesin ve yardımcınız olsun...