Sevgiyle kıskançlık arasında hiçbir alaka yoktur. Kıskandığı eşini öldüren adamlar var, bu adamların eşlerine aşık olduğunu söyleyebilir miyiz?
Ayrıca netten tanıştığınız biriyle yüz yüze gelmeden ilişki kararı almak, sevgi sözcükleri söylemek, nişan düğün hayalleri kurmak gözlerinizi kapatıp nişan almaya benzer. O haldeyken hedefi vurabilirseniz bu haldeyken de evlenirsiniz ileride...
Nette tanışıp aşık olmaya, evlenmeye değil; yüz yüze görüşmeden aşık olduğunu sanmaya, klavyeye, monitöre özlemle bakmaya karşıyım. Görüştükten sonra anlaşırsanız ister arkadaş, ister çift olarak devam edersiniz ama görüşmeden size sadece netten aşık olduğunu söyleyen biri bunu başkalarına da söylemiş/söylüyor olabilir.
İleride bir erkeğin değer verdiğine hükmetmek için facebook mesajları, telefon görüşmesinden daha fazlası gerektiğini anlayacaksınız. Sizin değeriniz daha hiç görmediğiniz, askerde olduğu için oyalanacak, kendine güzel sözler söyleyecek insanlara muhtaç birinin kurduğu cümlelerden ibaret olmamalı... Henüz karşılaşmadığı bir kıza sürekli onu sevdiğini söyleyen birinin ağız alışkanlığı da olabilir bu... İlerisi için aklınızda bulunsun gerçekten seven, değer veren, ciddi düşünen erkekler karşılarındaki kızın sevilmeye değer, sadık olduğundan emin olmadan -ki sizinle görüşmeden bunu anlaması mümkün değil- sürekli sevgi sözcükleri kullanmazlar, kullanıyorsa da bu size özel bir durum değildir.
Bu cümleler güveninizi kazanmaya yetmiş. O kadar ki sizi aylarca, askerliği bitene kadar idare edebilir. Sonuna kadar gitmek istiyorum bu ilişkide demiş ama aranızdaki duruma henüz ilişki denemez, olsa olsa iletişim... Daha görüşmeden evlilik muhabbetine girmişsiniz, orası da kolay, ailem başkasını buldu, askerlikten sonra çok değiştim evlilik bana göre değil diyebilir, durduk yere kavga çıkartıp sizi bitirmek zorunda bırakabilir ki bu kadar zahmete de gerek yok, hesabını kapatıp numarasını değiştirse yeter.
Yorumlara yaklaşımınıza bakılırsa sizin de kafanızda soru işaretleri var neyse ki... 18 yaşındaki bir genç kızın bu duruma kapılıp gitmesi, karşısındakine inanması, görüşmeden aşık olduğunu sanması üzücü olurdu. Devam eden ilişkilerinde askere gidenler bile ilginç bir psikolojiye girerken daha görüşmediğiniz bir askerin sözleri ne denli ciddiye alınabilir, tartacağınıza inanıyorum. O, başkalarıyla da sizinle olduğu gibi yazışıyor olabilir zaten askerde, vakti bol ama siz gencecik bir kızsınız lütfen başkalarının da duyup duymadığından emin olmadığınız sözlere kapılıp mantığı elden bırakmayın... Anneniz yanınızda, gerçek ve bir tane, o ne derse doğrudur...