- Konu Sahibi yenidunyaperisi
-
Kusura bakmayın ama bunu gerçekten mi soruyorsunuz? Bu devirde babana bile kefil olmayacaksın. Sen daha ne kadar tanıdığını düşünüyorsun 6 ayda? Millet evlendiği yıllarını geçirdiği kocasının yeni yeni huylarını keşfediyor. Seni kendine güvendirmek için de sürekli ne zaman nişan ne zaman söz diyor. Gelin cuma isteyin desen ne yapacak? Ben söyleyim hık mık..
Sakın kredi falan çekmeyin, ortadan kaybolur bütün borç size kalır. Benim kuzenim kuyumcu patronuna kefil olmuştu. Adam malvarlığını başkasının üstüne geçirmiş ödemedi borcunu. Olan bizim kuzene oldu yuvası dağılıyordu az kalsın.
Bu makul bir istek değil kesinlikle.
Bu bencil bir istek !
Mesafenizi koyun, gözlemleyin, iyice anlamaya çalışın herkese karşı olan hareketlerini.
Ve bence net bir şekilde " benim için isteme, söz durumlarını konuşmak erken henüz" deyin.
Oda işine geliyorsa yanınızda yürüsün.
evlilik konusunda da ısrarcı davranmasına maddi bir kaygının sebep olabileceğini hic düsünmemistim. sanırım haklısınız fazla iyi niyetli davranmısım birde burda kırmadan nasıl anlatırım dıye dusunuyorum. tesekkurler fikirlerinizi paylaştıgınız icin
Hala kırmadan diyorsun arkadaşım ya sen ne iyiniyetlisin. Adamın derdi seni dolandırmak yahu. Bırak arkadaşım üzülürse üzülsün, ben sana kefil olamam beni böyle seveceksen gel cuma iste de.Kavga edip ayrılacağına eminim. Memurmuşsun bende öğretmenim 200000 borcum olsa uyuyamam, kafayı yerim. Hayata 200000-0 yenik başlanır mı? Kefil olmasan dahi evlenince bu adamın borcunu ömür boyu çekeceksin. Millet 50.000 çekiyor dağılıyor sen 200.000 diyorsun.Sahi ne yapacak bu kadar parayı?
Benim burnuma nedense pek hoş kokular gelmedi.
Bence evlilik lafını bu kadar sık etmesinin sebebi sizin güveninizi kazanıp kendisine kefil olmanızı sağlamak.
Sonrada toz olup gitmek.
Kızmayın lütfen bana ama 6 ayda evlenmek için ısrar eden, üstüne kefillik isteyen, kefil olmayıncada resti çeken birinin sevgisinden ve samimiyetinden şüphe duyardım ben.
Bu arada ben prensip olarak kimseye kefil olmam, kefil olanların sonu hiç iyi olmuyor.
ben zaten boyle bırsey yapma taraftarı degılım. diger kefilde babası olacakmıs. ben kesinlikle sizin gibi dusunuyorum. sorun onun boyle dusunmemesı. sanırım bazen karsı tarafın duygularını cok önemsememek gerek ben kendisinden 50 tl borc istemeye cekiniyorum. peki sizce bunu istemedigimi onu kırmadan nasıl anlatabilirim
kesinlikle ya şaka gibi ben 50 tl isteyemezken kendisden hale bak :) hemfikir olmamız icimi rahatlattı. vicdan azabı cekıyordum yanlıs mı yapıyorum acaba diye. sanırım kendime haksızlık yapıyorum
adam zaten simdiden maaş kartıma talip. evlenince evin bütcesiyle ben ilgileneceğim diyor. sanırım ben fazla iyi niyetliyim. hatta bu yorumlardan sonra aptal oldugumu bile dusunmeye baslamadım değil :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?