Erkek arkadaşım

beautyandthebeast_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
26
6
1
Merhabalar.
Uzun süredir aklıma takılan bir sorunum hakkında fikirlerinizi almak için bugün üye oldum.
Sorunum erkek arkadaşım. 3 senedir birlikteyiz. Kendisi çok iyi bir insan, yardımsever ve merhametli ve anlayışlı. En yakın arkadaşım gibi tüm sorunlarımı dinler ve iyi kötü her günümde yanımdadır. Ve hayata bakış açılarımız dini siyasi görüşlerimiz paralel. 2 yıllık üniversite mezunu. Aldatma yalan gibi huyları yok. Ailesiyle çok iyi anlaşıyorum çok iyi insanlar ve yakın zamanda sözlenmeyi düşünüyoruz. Gelelim sorunuma; 3 senedir yaklaşık 10 kere ayrılıp barışmışızdır ve sürekli en ufak tartışmayı büyütüp kavga ediyoruz. Öfke kontrol problemi var ve sinirlendiğinde sesini yükseltiyor bu sorunu zamanla azaltmış olsa da hala devam ediyor. Sinirlendiğinde küfür ediyor. Eğitimi olmasına karşın çalışma hevesi yok biraz tembel ve sorumsuz olduğunu düşünüyorum 6 aydır işsiz. Kendisi de bu duruma üzülüp iş aramaya başladı ama 6 aydır yatıyor yeni aklı başına geldi bu durumda kendi annesi bile her gün beni arayıp şikayet ediyor oğlum sorumsuz diye. Borçlarını savsaklıyor borcuna sadık değil. Bir de aramızda 8 yaş var. Kendisi çok iyi bir insan olmasına rağmen bu sorunlardan dolayı ilişkimizi gözden geçiriyorum. Ailem evlenmemizi istemiyor olsa da kararı bana bıraktılar. Onlar da çok iyi biri olduğunu söylüyor ama sorumsuz olduğu ve yaşı benden büyük olduğu için istemiyorlar.
Yorumlarınızı merakla bekliyorum fikirlerinize ihtiyacım var kendisine biraz zamana ihtiyacım olduğunu söyledim ve kararımı vermeye çalışıyorum.

yaşı neyse de sorumsuz olması kötü, ayar çekmen lazım ona yani konuş uyar, evlendikten sonra hiç çekilmez, canım cicimler çabuk bitiyor, gözüne batar haklı olarak

kalbini kırmamak adına bu zamana kadar evde yatıp durmasıyla ilgili konuşmuyordum ama annesinin de isteğiyle 1 ay kadar önce karşıma alıp ciddi konuştum ara ara hala hatırlatıyorum, iş aradığını ama bulamadığını söylüyor.

Herşeyi Bi şekilde kabul ederdim ama tembel erkeğe tahammülüm yok. Sen eminmisin bu çocuktan, başta herşeyi güzel gibi anlatmışın ama gelecek kurmak icin birsürü kötü özelliği var. Öfke kontrol sorunu, tembellik, sorumsuzluk, işsizlik vs vs. Böyle biriyle yapabilirmisin

Sorumsuzlukta cok buyuk sorun olur evlilikte yada normal hayatta iyi dusun bu insanin icinden gelen bir rahatliktir unutma cok var etrafimda bu tur erkek arkataslarimdan cok duyarim eger sen sabretim dayanirim cogu islerle ben ugrasirim diyorsan devam et umarim hakkimda hayirlisi olsun

Çalışmayı sevmeyen ve sorumsuz bir erkekle evlilik düşünülmez. Yarın bir gün evlendiğiniz de, çalışmazsa nasıl geçinirsiniz. Kira, faturalar, market alışverişi, aidatlar, kredi karı borçları vs. vs.. uzar gider.. Aylık düzenli bir gelir olabilmeli ki, bunlar ödenebilsin.. Tamam iyi insandır, hoştur ama bir yere kadar.. Malesef hayat çok zor ve acımasız. Eğer eşim çalışmasa da olur. ben çalışır; eşime de kendime de bakarım diyorsan, evlen..

Tembel adamla ugrasmak oyle zordur ki.. Babamdan biliyorum.. Adam utanmasa annemle birlikte güne girecekti.. Bosluktan ne yapacagini sasirmisti.

Back
X