Erkek arkadaşıma bunu nasıl söylemeliyim?

lilyum004

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
3
Herkese merhaba öncelikle gerçekten mantıklı cevaplar verilmesini rica ediyorum kısaca anlatayım. Ben 26 erkek arkadaşım 29 yaşında ve yaklaşık 3 aylık bir ilişkimiz var. Kendisi beni beğeniyordu ,duyguları olduğunu,görüşmek istediğini söyledi. Efendi ,düzgün yetişmiş,aile terbiyesi almış birisidir. Aynı bölümden mezunuz birbirimizi üniversiteden tanıyoruz. Ben en başında dış görünüş olarak pek beğenmediğimden kendimi çok geri çektim. Yalnız kaldığımız bir ortam pek olmadı ,dışarı çıkıyor ,yemek yiyor ,kahve içiyoruz ve beni eve bırakıyor bu şekildeyiz. 2. ayın sonunda arabada o biraz kendini kaptırıp ileri gitmek istediğinde (tensel temas vs gibi) ben kendimi geri çektim henüz hazır hissetmediğimi yakınlasmak içimden gelmediğini söyledim belirttim o da buna saygı duydu ve bir daha ben yakınlaşmadan yaklaşmadı bana. İlişkide ciddiyet beklentimi en basından belirttim o da okeyledi.Sorun şu ki dün bir tatil muhabbeti oldu yazın bir yerlere gidebiliriz gibisinden ama o bana galiba kendimi geri çekip rahat olmadıgımdan mıdır nedir keşke diyebileceğin şeyler yaşatmak istemem sana sınırlarımı bilirim istersen gitmeyedebiliriz gibi konuştu. Benim daha önce bir ciddi ilişkim oldu ve bir şeyler yaşadım. Bunu ona senin bir ciddi ilişkin oldu mu şeklinde konu açarak söyledim. Ben direkt ilişkiye girdim demedim ama ciddi bir beraberliğim oldu evet diye anlattım ama görünen o ki onu kastettiğimi düşünmemiş anlamamış. Öyle diyince ben de bu konuları yüzyüze konuşuruz dedim mesajda uzatmadım.

Sorun şu ki ona tabikide geçmişle ilgili yalan söylemek,kandırmak istemiyorum. Bunu uygun bir dille nasıl ona açıklayabilirim? beni öyle sanması açıkçası vicdanen bana kendımı acıklatma gereği duydurdu. Son olarak belirteyim erkek arkadaşımın ailesi anladıgım kadarıyla muhazakar ama kendısı öyle değil. Benim yaşam tarzıma uygun oldugunu dusunuyorum. Bunu acıklamak ıcın erken mı yoksa söylemeli miyim. Bana olan tavrından yaklasımından cok memnunum. Taıbıkıde onu arzuluyorum ama iradeli davranabiliyorum bunu hemen yaşayıp tüketmeye niyetim yok bir öncekinde de bu böyleydi. Sizce şuan söylersem ciddiyetini kaybeder mi ya da önemsiz bir mesele olarak görüp böyle talepler içine girer mi bilemiyorum napsam nasıl söylesem sizce?

Hiçbir şey söylemene ya da aciklamana gerek yok zaten demişsin ciddi ilişkim oldu diye. Bundan soğuyacak adam da uzak olsun. Arabada sana hamle yapması hoşuma gitmedi ayrıca.

Tatile falan çıkmayın daha erken bence.

evet tatile ben de erken olduğunu düşünüyorum. Zaten ısrarı da yok bana bırakmış durumda. Ama benim hiç biriyle birlikte olmadığımı düşünüyor ilerde söylesem neden söylemedin muhabbeti olmaz mı?

Öyle düşündüğünü nasıl anladın? Bu durduk yere söylenecek bir şey değil ki? Ayrıca bunu takacak adam 4. Ayda baş başa tatile gitmek istemez. Niye istediği ortada yani, yok mok demesin inandırıcı değil.

Neden soylemedin derse sen söyledin mi ki ben ozelimi neden anlatayım dersin. Çok dert ediyorsan açıkça sor sonra da söyle ama uzun uzun açıklama yapma.

Profilinde 38 yazıyor yaşın, hangisi doğru?

profilimdeki yaş doğru değil yanlış girmişim onu.

Arabada hamle yapmasının nesi kötü ki? 2 aydır görüşülen flörtle öpüşülebilir çok normal.

Arabada hamle yapmasının nesi kötü ki? 2 aydır görüşülen flörtle öpüşülebilir çok normal.
Kıza bırakırsın böyle şeyleri, araba hamle çok varoş

38 yaşında neden 18 lik gibi davrandığını anlamadım adamı arzulamıyorsan oyalama bence ilk baştada beğenmemişsin belli ki hala ona karşı bi çekimin yok
Ona karşı çekimim arzum var. Olmasa sevgili olmazdım . Yaşım 26 profildeki doğru değil. Ciddi bir ilişki olarak başladığından böyle bir tavır içerisine girdim .

Ona karşı çekimim arzum var. Olmasa sevgili olmazdım . Yaşım 26 profildeki doğru değil. Ciddi bir ilişki olarak başladığından böyle bir tavır içerisine girdim .
Ciddi ilişkilerde sevişmiyor muyuz? Ki önceden de yaptığın birşeymiş o ilişki ciddi değilmiydi seviştiğine göre?

Açıklamak zorunda değilsiniz çünkü ciddi ilişkim oldu demişsiniz.
Kötü bir anlatım olacak ama yani ne denmesi gerekiyor? Elime aldım, oral yaptık, çıplak uyuduk, şunu yaptık bunu yaptık ama şurama hiç boşalmadı??
Yani ciddi ilişkiniz olmuş söylemişsiniz. Neyi ne yaptığınız onu ilgilendirmez. Sonuçta evlenmeden önce yakınlaşan da kendisi. Ona yakınlaşan kişi önceki ciddi ilişkisinde de yakınlaşmış olabilir.
Siz tamamen yeni olmanızdan dolayı hazır hissetmemişsiniz. Olabilir. Tatil planı yaparken de önden pazarlık yapar gibi hazır hissederim hissetmem de diyemezsiniz. Yaşadığınız süreç gösterecek yakınlaşıp yakınlaşmayacağınızı.

geçmişin seni bağlar
ciddi ilişkim oldu veya bir şeyler yaşadım diye belirtmene gerek yok

hem 3 aylık bir ilişki henüz
sınırlarım var , kendimi hazır hissetmiyorum diyebilirsin

Ciddi ilişkiniz olmak zorunda da değil geçmişte bişeyler yaşamış olmanız için. Yaşınız 26 kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Direkt açıklama yapar gibi söylerseniz muhafazakar kökenli erkek arkadaşınız sizi manipüle etmek için bile önemser bunu yüksek ihtimalle, enerjinizi çalması için fırsat verirsiniz. Sizinki de çalınacak gibi görünüyor bu konuyu açtığınıza göre. İlk cinsel ilişkinizde bi tepki verse size travma olur gibi anladım, o topa da girmeyin. Alakasız bi şekilde duyurun. Gerekirse bi haber ya da tivit okuyup cinleniverin yanındayken, ayı bol bizde her gün biri kadın bekareti sorguluyor ya da puanlıyor. Ordan da bakire değilse herkesle her zaman sevişebilir bakış açısına sallayın. Daha önce seviştim şu an sevişesim yok ya da senle sevişesim yok falan diye okuduğunuz şeye söylüyor gibi saydırırsınız arada. Konu orda açılır zaten. Baştan ağzını kapatın yani. Ters bi laf edecek falan olursa da görmüş olursunuz muhafazakar olanın sadece ailesi olmadığını. Karışık oldu biraz ama anafikir: açıklama yapıp ona yargılama fırsatı vermeyin bence.

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Arabada yakınlaşmaya çalışması da hiç hoş değil.
Ciddiyetini kaybeder, size karşı değişirse de kendi yolunuza bakarsınız.

3 aylık sevgiline , bana kalırsa birşey açıklama borcun yok. O na ne senın eski ilişkinden arabada dokunmaya çalışıyor istemiyorsun onu anlayabilirim ama yanı tatilde istemediğin şeyler yaşanır diyo ağzıyla adamın niyeti belli bana kalırsa senin gönlün yoksa ki bu tarz bi yakınlaşmaya ayrıl gitsin adamın niyeti evlilik vs değil beraber olup ayrılacak yada bu şekilde bi ilişki isteyecek evlilik niyeti bana geçmedi.

Birilerine yaşanan/yaşanmayan cinsellik, işte yakınlaşmaların hesabını mı vermek mi gerekiyor?

Özellikle bu toplumda bunun hesabı ilişkilerde verilecekse erkeklerin vermesi gerekiyor bana kalırsa, "milli olmak" diye mide bulandırıcı bahaneye sığınıp geneleve, eskortlara gidenler onlar, veya yurtdışına sırf cinsellik yaşayabilmek için ağızlarından salyalar akarak giden onlar. Kendi aralarında kadınlarla yaşadıkları skor olarak görüp, biriyle beraber olabilmek için günlerce aşkından ölüyorum numaraları yapanlar onlar. Birde şu ladyboy muhabbetleri çıktı.

Eğer erkek arkadaşının böyle bir hassasiyeti varsa, bir zahmet bunu yakınlaşmaya kalkmadan açıkça konuşsun. Veya oturup ilişkilerde cinselliğe dair ne düşünüyor. Bir ilişkide birbirinize güvenip açıkça konuşmanız gerekir.

Bence özellikle cinsel hastalık taşımadığı, hastalık kapabileceği şüpheli birliktelikleri olmuş mu/olmamış mı bunu iki tarafın bilmesi gerekir. Bunun dışında bir şeyin hesabını verilmemesi gerekir.

Tatile giderseniz seviseceginizin yolunu yapmis. Yaz tatiline en az uc ay var daha. Bu uc ayda kendinizi hazir hissedebilirsiniz veya hala beklemek isteyebilirsiniz. Şimdiden buna karar vermenize gerek yok ama sevgilinizin tatilin ön şartı olarak seks imasi yapmasi cok hosuma gitmedi.

Ben hep diyorum iste, seks gecmisimizi elimizde cubukla powerpointten slayt sunumu seklinde yapsak her sey cok kolaylasacak, di mi @Bibibella

Sevgiliniz "sevgiliyken" sizinle bir şeyler yaşamak istediğine göre evlilik öncesi cinsel birlikteliği normal karşılıyor, vicdan yapmanız veya anormal bi şeymiş gibi açıklamanız gerekmiyor.

Sanırım ben yanlış anlaşılmaya sebep olmuş olabilirim. Arabada yakınlaşma derken aklınıza öyle ileri seviye bir şey gelmesin. Sadece biraz uzun öpmek, tensel temas gibi düşünebilirsiniz. Açıkçası niyeti cinsellik olan erkeği anlayabilecek tecrübedeyim yani aslında erkek arkadşımın niyetini sorgulamıyorum. Sorun şu ki benim cinsel birliktelik yaşamadığımı düşünüyor . Şimdi söylenmezse ilerde bu konu açıldığında o zaman neden söylemedin meselesi olsun istemiyorum

`