- 30 Ocak 2013
- 29.444
- 43.943
- 798
Benim çok beğendiğim takip ettiğim dizinin başrol oyuncusunu takip etmeme karıştı. Adını yazamıyorum bile Google a.istemiyorum ya diyor. Peki ben normal bir dizi oyuncusunu takip edemezken o zaafı olduğu birseyi takip edebiliyor. Beni üzen kısmı tam olarak buhayatını neden ona endeksliyorsun ki sna saygı duymayan bir adama sende saygı duyma
Tam da bunu yapmaya başladım.onu umursamio gibi yap düşünme sende kendi hayatına devam et gez dolaş. bi süre sonra noldu bu kıza diyecek. tecrubeyle sabittir☺
Benim çok beğendiğim takip ettiğim dizinin başrol oyuncusunu takip etmeme karıştı. Adını yazamıyorum bile Google a.istemiyorum ya diyor. Peki ben normal bir dizi oyuncusunu takip edemezken o zaafı olduğu birseyi takip edebiliyor. Beni üzen kısmı tam olarak bu
Peki sizce ben sevdiğim bir dizi oyuncusunu takip edemezken onun bu konuda taviz vermemesi taktir edilecek bir durum muErkek arkadaşının tavrını takdir ediyorum.Taviz vermemek en güzeli.Sonu gelmiyor çünkü tavizlerin.Ben de patlama yaptığım konuları hiç açmadı eşim,ne zaman açacak gibi olsa ikinci bir kriz ve patlama ortadan yok oluyor.
Onun saçma kıskançlıklarıyla uğraşamam.
Bundan sonra dengeleri esitliyorum inşallahO kesinlikle taviz vermezsen siz neden taviz veriyorsunuz? Iliskide denge sorunu var.
Demek istediğim tam da bu .Siz niye taviz veriyorsunuz ki. O beğendiğiniz adamla öpüşmüyorsunuz koklaşmıyorsunuz peki bu neyin tavizi????Peki sizce ben sevdiğim bir dizi oyuncusunu takip edemezken onun bu konuda taviz vermemesi taktir edilecek bir durum mu
Peki sizce ben sevdiğim bir dizi oyuncusunu takip edemezken onun bu konuda taviz vermemesi taktir edilecek bir durum mu
İşte ne oluyorsa bu şekilde dusundugumuzden oluyor .. Aslında iyiyiz , alsında mutluyuz vs vs .. Biz kızlar hep iyi yönleri gormek zorunda mıyız ? Hep bardağın dolu tarafına bakmak zorunda mıyız ? Ve değişmeyen son : kırıp ,döken , inciten , üzen hep baştacı..Çünkü bu olaydan başka bir sorunumuz olmadı.
Ama bu olayda o kadar üzüldüm ki. Normalde çok iyidir aramız gerçekten beni önemsediğini hep hissederim .Ama bu çok çok farklıydı. Kendimi hiç bu kadar kötü hissetmedim.
Biraz fazla takıntılı, kıskanç, dışarıdan bakılınca baskıcı görünen bir karaktere sahip olabilirim. Bunu inkar etmiyorum . Ve söylediklerinizin her birini can kulağı ile okudum. Çok teşekkür ederim.İyi akşamlar herkese.
Hemen sorunuma geçiyorum.
Kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum hemde hiç iyi hissetmiyorum.
Üniversiteye giden,hayatı gayet iyi giden, saygi ve aşkla ilerleyen güzel bir ilişkisi olan biriyim.
Fakat bazen ben ben olmuyorum.
Erkek arkadaşımı çok seviyorum ona çok güveniyorum.Ama bazen o kadar kıskanç oluyorum ki kendime hakim olamıyorum.
Mesela yoldan biri geçiyor ve erkek arkadaşım o kişiyi görmüş oluyor inanın kıskançlıktan çıldırıyorum. Veya internette dolaşırken mesela sosyal medyada gayet seksi pozlar veren insanlar olunca direk aklıma erkek arkadaşım geliyor.Acaba o görüyor mu bunu bunlara bakıyor mu diye kendimi yiyorum.
Yada herhangi bir kıskançlık meselesi yüzünden erkek arkadaşıma patlıyorum. Kendimde olmuyorum.O ne kadar beni sakinleştirip konuşmaya çalışsa da beceremiyorum o an.
Erkek arkadaşım bu zamana kadar bir yanlış yapmadı. İhanet edecek biri de değil ama ben neden böyleyim.
Diyeceksiniz ki çocuğa hayatı zehir etmeyin. Ama inanın ki ondan daha çok yıpranıyorum. Lütfen kendimi dizginlemem için bana bir akıl verin.
Yaşam konforum kalmadı.
Eski konularından bir alıntı . Aşırı kıskançlık kaybetme korkusu ,kişinin kendine güvenmemesinden veya karşında ki kişiye tam anlamı ile güvenmediğin için kaynaklanıyor olabilir. Yeni bir ilişkiden çıkıp hiç dinlenmeden, kendine zaman ayırmadan içinde ki boşluğu başkası ile doldurmak tam anlamı ile ruh sağlığına darbedir.
Kıskançlık, içerisinde özgüven eksikliği ve yetersizlik duygularını barındırır. Kişinin özgüveninde düşme olduğu zaman, kişi kendini yetersiz, değersiz hissetmeye başlar. Sahip olduğu sevgiyi hak etmediğini ve kaybedeceğini düşünür. Bu endişe de kıskançlık duygusuna ve onunla baş etmek için yapılan sağlıksız davranışlara sebep olur. Aşırı kıskanç kişi, eşini devamlı kontrol eder, takip eder, onun yaşantısını sınırlar ve üzerinde bir baskı oluşturarak onu kaybetmeyeceğini düşünür. Oysa sadakat, tehditle değil sevgiyle sağlanır. Kıskançlık sonucu yapılan hareketler (takip etme, baskı altında tutma, öfke, şüphecilik) karşı tarafı daha da uzaklaştırır.
Geçmişi tam anlamı ile içsel olarak bitirmediğin için ; içinde bir takım korkuları tetikliyor. Kaybetme korkusu , vazgeçme zorunda kalma , ayrı kalma vs.vs. ve acı çekmekten korktuğun için tüm gücünle sevgiline sarılmışsın. Nerede ise , nereye giderse , naparsa hangi filmi izlicekse, hangi müziği dinlicekse, her hangi bir sosyal siteye takılıcaksa, sana bildirmesini içsel olarak istiyorsun bunu dile getiremediğin için bu tarz tepkilere yol açıyor.
Çözüm sende bitiyor ve yapabileceğine inanıyorum kendin ile baş başa kalarak işe başlamalısın; tüm korkuların ile yüzleşmelisin, kaybetmekte doğal bir döngüdür. İnsan her şeyi kaybedebilir...Geleceği bilmiyoruz fakat bugün sergilediğimiz tüm davranışlar, seçimler ile geleceğimizi inşa ediyoruz ! Var olmayan şeylerden bu kadar korkarsan (sevgilini birine kaptırmak korkusu gibi) emin ol o şey başına gelir; çünkü bu zemini sen hazırlamış oluyorsun. Karşı tarafa aşırı bağlanmış ,aşırı aşık ,aşırı kıskanç imajı çiziyorsun ve karşı tarafın soğumasının başlıca sebeplerindendir.
Naçizane tavsiyem kendine yönel, önce kendini sev kendine değer ver.
Erkek arkadaşının tavrını takdir ediyorum.Taviz vermemek en güzeli.Sonu gelmiyor çünkü tavizlerin.Ben de patlama yaptığım konuları hiç açmadı eşim,ne zaman açacak gibi olsa ikinci bir kriz ve patlama ortadan yok oluyor.
Onun saçma kıskançlıklarıyla uğraşamam.
Ben sesi guzel olan bir insani kulagimla dinlerim kalkip da dudaklari izlemem. Resmen piskin gibi uste cikmaya calismis. Haz aliyor iste simdi yalan atmasin. Haz almasa izlemez sadece acip dinler..
Aynı hatalı tavrı onun da yapması işi normalleştirmez ki.
Yani dizi oyuncusundan kıskanması ve seni kısıtlaması zaten kabul edilemez bir şey ki. Adı üstünde dizi oyuncusu. Bana ünlülerden kıskanmak hiç sağlıklı gelmiyor.
Hatan bu saçma kısıtlamayı yaptığında saçmalama dememen. Bu kadar baskı altına almasını kabul edersen istemediği her şeyi yapar özgürlüğünü eline verirsen sonra o aynısını yapmadığında sinirlenirsin elbette.
Bilmiyorum bana çok saçma geliyor onunki de seninki de.
Ben zaten bu tip kısıtlamaları kabul edilmesini yanlış buluyorum. İlişki demek her şeyine karışmak demek değil ya sonuçta.
Neyse bundan sonra beğendiğin aktöre yada mankene yada ne bileyim yazara şaire karışmasına müsaade etmezsin olur biter.
bu biraz karakter meselesi, mesela bende ilişkimde kendimden çok taviz vermezdim ama erkek arkadaşım daha ılımlıdır bu konularda. sonra baktı ben çok üste çıkıyorum hep ben hep benciyim, hemen oda taviz vermemeye başladı. net bir dille uyardı beni , ve o zamandan beri ikimizde aradaki dengeyi kurmak için çok duyarlı davranıyoruz. bende ılımlı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Yani demek istediğim tavrını net koyman lazım, benim aklım başıma böyle gelmişti, tabi erkekler biraz daha değişik olabiliyor, erkek arkadaşın nasıl tepki verecek bilemem.
Kıskanabilirsin bnce yani inkar edecek kadar anormal bir durum değil. Burdaki hanımlar pek relax ama sosyal medya da hayatın içinden. Beyin gerçek yaşantılar yerine koyuyor sosyal medyada olanları. Ve herkesinde bildiği gb ihanetler filan falan gayet mümkün canlarım. Yada ünlülerden fenomanlerden bahsedeksek gögüsünü çekip koyan ünlüyüde takip etmesi rahatsız edicidir mesela.
Ama valla kimi takip edip likelayıp durduğuna cidden bu kadar toleranslıysanız saygı duyuyorum. Güzel bi özellik.
ortayı bulmak lazım diye düşünüyorum sen çok kıskançlığı abartma o biraz kndinden bişeyler düzeltsin. Olmuyorsada yorma kndini..
İşte ne oluyorsa bu şekilde dusundugumuzden oluyor .. Aslında iyiyiz , alsında mutluyuz vs vs .. Biz kızlar hep iyi yönleri gormek zorunda mıyız ? Hep bardağın dolu tarafına bakmak zorunda mıyız ? Ve değişmeyen son : kırıp ,döken , inciten , üzen hep baştacı..
Bende bunu diyorum işte. Birlikte gülüp birlikte ağladığı bir gelecek düşündüğü ben değil miyim ? Neden içim rahat etsin diye çabalamıyor da hala takip ediyor. Ama artık umrumda değil. O dikkat ettiğim her ne varsa artık etmeyeceğim. Belki böyle mutlu olurBence haklısın burdaki yorumlara pek anlam veremedim ben. Sen rahatsız olmuşsun takip etmeyi bırakıversin ne olacak yani arkadaşı değil bir şey değil, düşüncelerine önem vermiyor demek ki.
Anlıyorum seni hak verdim kırıcı bir şey bence önemsenmediğini düşünüyorsun, bunun taviz vermekle alakası olduğunu düşünmüyorum. Erkek arkadaşım takip ettiğim bi ünlüden rahatsız olsa ben çıkarırdım yani çok hayati bi' şey değil sonuçta.Bende bunu diyorum işte. Birlikte gülüp birlikte ağladığı bir gelecek düşündüğü ben değil miyim ? Neden içim rahat etsin diye çabalamıyor da hala takip ediyor. Ama artık umrumda değil. O dikkat ettiğim her ne varsa artık etmeyeceğim. Belki böyle mutlu olur
Normalde birşey yok . Ama sevgilimin insanların ağzına zaafı var.Canim ya bende izliyorum o kizi ne varki bi suru bos seyleri takip edebliyoruz sen sanki biraz sana daha ilimli yaklasmadi die kirilmissin ama seni rahatsz eden bseyler varsa bunlari cozmelisin halinin altina supurerek bseyler cozulmez tozlar dag olur ve uzerine bi basinca beklemedugn anda seni daha cok ratsz eder insallah hallolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?